- 18 Mayıs 2020
- 231
- 201
- 33
- 29
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben yine belirtmişim mesajlarda bakın bunları yaşadım ama başka bir şeyde olabilir bilmiyoruz biz buna bağladık diye sonuçta doktorun söylediğine göre bunu düşündük...Ben sizi çok iyi anlıyorum yani bundan 8 sene öncesi yaşadıklarım vefat eden bebeğimin haberini aldığım anlar falan yani gerçekten çok iyi anlıyorum ve dua ediyorum Rabbim gönlünüze göre versin Inşallah..ama dediğim gibi burdan bazen yani yanlış anlaşılabiliyor hakkınızı helal edin...hanımefendi ben sizi suçlamıyorum siz yanlış anladiniz beni. Aynı sorun yaşandı aynı tedavi ile kurtuldu dediniz bu beni çok üzdü açıkçası. Sadece sizin için değil genel olarak forumda bi şeyi anlamak için on mesaj atmamız gerekiyor . En başından deseniz belki ben de bunkadarnisrarla sormicamm cunki çok hassas bi konu inanın. Anlatması çok zor. Ben size söyledim yazdım arada kaynadı mı.bilmiuorum ama doktor bağımsız değil dediniz hatta diğer arkadaşlar da yazdı ondan sonra bağımız olabilir dediniz. Bu mesajlar böyle anlamama sebep oldu bakın okuyun. Ama ben size kızmıyorum siz de yaşadıklarınızı anlatmışsınız sonuç olarak herkesin derdi kendine büyük ben bunu anlıyorum. Bi de ısrarla soruyorum çünkü bizden sonra gelen okuyanlar üzülsün istemiyorum çünkü ben ağlayarak okuyordum bu yazılanları... umarım anlatabilmisimdir. Çok zor inanın cımbızla laf almak ısrarla sormak . Yanı ben rahat etmiyorum ben şimdi doktoruma da sorucam . Siz çocuğuma hasta çocuğuma aynı tedavi uygulandı ve kurtuldu diyorsunuz ben eminim ki bizden sonra gelen okuyanlar da nasıl bi tedavi diye düşünecekler anlatabildim mi. Sözl
Teşekkür ederim..tek düşüncem sağlık konusu Rabbim hakkımızda hayırlısı versin...❤sağlığınızın yanında çocuklarınızın geleceğini ve ekonomik durumunuzu değerlendirip ona göre karar verin lütfen.
Tup bebej genetik ile saglikli embriyolar seciliyor
Cevabınız için teşekkürler...Rabbim hepimizin evladina sağlıklı ömürler versinBen böyle bir saglik sorunum olsa çocuğumun hayati ustune asla kumar oynamazdim. Ya saglikli olurda fikrinden ziyade ya saglikli olmazsa ya kalici şekilde bir engeli olursa diye düşünür ona hayati zindan etmekten ödüm kopardı. Kizinizin kiz kardesi olunca yillar sonra onunla cok iyi anlasacagi ne malum? Bu da bir kumar. Bu kadar ihtimaller denizinde bogulmaya gerek yok. Allah evlatlariniza uzun saglikli omurler versin![]()
TekTup bebej genetik ile saglikli embriyolar seciliyor
hanımefendi ben sizi suçlamıyorum siz yanlış anladiniz beni. Aynı sorun yaşandı aynı tedavi ile kurtuldu dediniz bu beni çok üzdü açıkçası. Sadece sizin için değil genel olarak forumda bi şeyi anlamak için on mesaj atmamız gerekiyor . En başından deseniz belki ben de bunkadarnisrarla sormicamm cunki çok hassas bi konu inanın. Anlatması çok zor. Ben size söyledim yazdım arada kaynadı mı.bilmiuorum ama doktor bağımsız değil dediniz hatta diğer arkadaşlar da yazdı ondan sonra bağımız olabilir dediniz. Bu mesajlar böyle anlamama sebep oldu bakın okuyun. Ama ben size kızmıyorum siz de yaşadıklarınızı anlatmışsınız sonuç olarak herkesin derdi kendine büyük ben bunu anlıyorum. Bi de ısrarla soruyorum çünkü bizden sonra gelen okuyanlar üzülsün istemiyorum çünkü ben ağlayarak okuyordum bu yazılanları... umarım anlatabilmisimdir. Çok zor inanın cımbızla laf almak ısrarla sormak . Yanı ben rahat etmiyorum ben şimdi doktoruma da sorucam . Siz çocuğuma hasta çocuğuma aynı tedavi uygulandı ve kurtuldu diyorsunuz ben eminim ki bizden sonra gelen okuyanlar da nasıl bi tedavi diye düşünecekler anlatabildim mi. Sözl
[/QUO tekrar yazayım yani ne vefat eden bebekte ne de yoğun bakımda kalan bebekte yoğun bakım doktoru bende translokasyon olduğunu bilmiyordu o sebepden translokasyondandir demeleri imkansız zaten..kaldı ki böyle bir şey dedigimide hatırlamıyorum yaşamadım zaten böyle birşey nasıl yazayım![]()
Teşekkür ederim cevabınız için sağolun...hakkımızda hayırlısı olsun inşallah ❤allah ne guzel 2saglıklı evlat vermiş ben olsam düşünmezdim.Ama cocuklarınızda kardeş istiyorsa riske atmamak ıcın pgt’li tüp bebek yapabılırsınız en azından saglıklı embrıyo transfer edılecegınden gebelıgınız ve dogumunuzda risk almamıs olursunuz ama bıde bu işin mali boyuttu var nerden baksanız 20bin tutar enaz bunu 3.çocuk yapmak ıcın kullanmak cok cok ıyı degılse maddı durumunuz değermı bılmıyorum varolan cocuklarınıza harcamak daha hayırlıdır belkı..
Canım inan sana kızmıyorum. Mesajlardan öyle anlamışsan kusura bakmayınama ben gerçekten anlamıyorum bunu. Nasıl bir işlemden söz ediyorsunuz? Bunun bizi ilgilendiren kısmi doktorların kızınızın doğduğunda yaşadığı sorun için doktorların ne söylediği? Ilk 5 gun her seue hazir olun deme sebepleri neydi acaba.Zaten genetik doktoru bisi demediği sürece bu konuda doğru değildir . Mesela ben genetik doktorunu aradım sizin bu mesajlarınızdan sonra bisi yapmana gerek yok dedi. Israrla sordum.bilelim diye. Yoksa ben de seni anlıyorum inan.hepimiz kaderimizi yaşayacağız. Çok yıprandı herkes.. hakkım helal olsun birbirimizden belki de bir şey öğreneceğiz. Bilemeyiz.bakin vefat eden bebekten sonra gittik zaten genetik araştırmaya hani neden böyle oluyor diye ve doktor o zaman söyledi herşey yaşanabilir diye ve sonra kızım oldu aynı sorunlar yaşandı ama aynı tedavi uygulanmadi vefat eden bebekte en son yapılan işlem bu bebekte ilk önce yapıldı ve yine ilk 5 gün her şeye hazır olun dendi bize..şunu da belirteyim doğum yaptığım hastane ve rahatsızlığımi ortaya çıkaran hastane tamamen birbirinden bağımsız ayrı hastaneler..
Korkmana gerek yok. genetik olarak saglikli olup hasta olan cocuklar elbete var. Translokasyonla ilgisi oldugunu zanetmiyorumCanım inan sana kızmıyorum. Mesajlardan öyle anlamışsan kusura bakmayınama ben gerçekten anlamıyorum bunu. Nasıl bir işlemden söz ediyorsunuz? Bunun bizi ilgilendiren kısmi doktorların kızınızın doğduğunda yaşadığı sorun için doktorların ne söylediği? Ilk 5 gun her seue hazir olun deme sebepleri neydi acaba.Zaten genetik doktoru bisi demediği sürece bu konuda doğru değildir . Mesela ben genetik doktorunu aradım sizin bu mesajlarınızdan sonra bisi yapmana gerek yok dedi. Israrla sordum.bilelim diye. Yoksa ben de seni anlıyorum inan.hepimiz kaderimizi yaşayacağız. Çok yıprandı herkes.. hakkım helal olsun birbirimizden belki de bir şey öğreneceğiz. Bilemeyiz.
O doktorların zaten benim genetik problemimden haberleri yoktu bize dedikleri şey solunum sıkıntısı yaşanıyor o kadar sebepler buydu tabi içerde nasıl bir tedavi uygulandı onu ben isim olarak bilemem..Allah hepimize beyin rahatlığı versin siz sadece doktorunuz güvenin yeter benceCanım inan sana kızmıyorum. Mesajlardan öyle anlamışsan kusura bakmayınama ben gerçekten anlamıyorum bunu. Nasıl bir işlemden söz ediyorsunuz? Bunun bizi ilgilendiren kısmi doktorların kızınızın doğduğunda yaşadığı sorun için doktorların ne söylediği? Ilk 5 gun her seue hazir olun deme sebepleri neydi acaba.Zaten genetik doktoru bisi demediği sürece bu konuda doğru değildir . Mesela ben genetik doktorunu aradım sizin bu mesajlarınızdan sonra bisi yapmana gerek yok dedi. Israrla sordum.bilelim diye. Yoksa ben de seni anlıyorum inan.hepimiz kaderimizi yaşayacağız. Çok yıprandı herkes.. hakkım helal olsun birbirimizden belki de bir şey öğreneceğiz. Bilemeyiz.
Amin canım. Gerçekten ben psikolojik olarak çöktüm . Her gün hastanedeyim . Sana onerirm dogal yoldan dusubmeden once genetik ile bi görüş. Bana genetik doktoru lütfen doğal yoldan deneme dedi. Bak sen de bi kayıp yaşamışsın. Kendine aynı acıları yaşatma. Ama sen bilirsin ikinci seçenek doğal gebe kalırsın amniosentez olursun zaten bebeğe dengesiz geçmişse sonlandırmak durumunda kalırsın yüksek ihtimal.O doktorların zaten benim genetik problemimden haberleri yoktu bize dedikleri şey solunum sıkıntısı yaşanıyor o kadar sebepler buydu tabi içerde nasıl bir tedavi uygulandı onu ben isim olarak bilemem..Allah hepimize beyin rahatlığı versin siz sadece doktorunuz güvenin yeter bence
Evet canım. Artık gerisi allahın taktiri. Imtihanlarimizi hafiflersin inşallah. Kusura bakmayın ben ruhen artık iyi değilim. Çok irdeliyorumKorkmana gerek yok. genetik olarak saglikli olup hasta olan cocuklar elbete var. Translokasyonla ilgisi oldugunu zanetmiyorum
Anliyorum seni. Rabbim cumlemize saglikli evlatlar versinEvet canım. Artık gerisi allahın taktiri. Imtihanlarimizi hafiflersin inşallah. Kusura bakmayın ben ruhen artık iyi değilim. Çok irdeliyorum
Aynen canım çok sağol zaten karar verirsem olsun diye bi genetikçi ye gidicem illa kiAmin canım. Gerçekten ben psikolojik olarak çöktüm . Her gün hastanedeyim . Sana onerirm dogal yoldan dusubmeden once genetik ile bi görüş. Bana genetik doktoru lütfen doğal yoldan deneme dedi. Bak sen de bi kayıp yaşamışsın. Kendine aynı acıları yaşatma. Ama sen bilirsin ikinci seçenek doğal gebe kalırsın amniosentez olursun zaten bebeğe dengesiz geçmişse sonlandırmak durumunda kalırsın yüksek ihtimal.
Teşekkür ederim cevap için...❤Ben olsam düşünmezdim kızınız da var oğlunuz da Allah onlara sağlıklı ömürler versin.Hani içinizde kalan birşey de yok.Neden riske giriyordunuz?Ya engelli bir çocuk olsa aldırma ve aldırmama arasında karar vermek bile sıkıntı.Kendimi sizin yerinize koyduğumda böyle düşünüyorum.Ama yine de içimde bir bebek sevgisi ağar basıyorsa evlat edinirdim heralde.
Maşallah ne güzel cesaretiniz var...ben korkuyorum...peki genetik araştırma yapıldı mı eşinize ve size? Inşallah gönlünüze göre olur...❤Benimde iki evladım var. Artık sayısını unuttum 8-9 kez hamile kaldım. Sizin gibi pıhtılaşma ve sebebi bulunamayan genetik bi hastalık var dediler. Bebeklerimin kalbi duruyor 5.ayda . Suni sancı ile Ölü doğum . İki taneSi de erken kayıp oldu. Şimdi hamile kalsam bile sağlıklı gelişip doğacağı da belli değil. Yine de vazgeçemiyorum . O kadar çok istiyorum ki evlenmeden de hep 3 çocuk hayalim vardı. İnanıyorum olacak ben vazgeçmiyorum .
Genel olanlar yapıldı fakülte Bulunamadı bişey. yüzlerce test yapılması lazımmış tam araştırma için Buda fazlasıyla maliyetli bi işlem ve yine bişey çıkmayabilir demişti doktorum. Nedeni bulunamadı maalesefMaşallah ne güzel cesaretiniz var...ben korkuyorum...peki genetik araştırma yapıldı mı eşinize ve size? Inşallah gönlünüze göre olur...❤