Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Translokasyon çocuğa acaba sizden mı eşinizden mı geçmiş?
canım rabbim evlatlarimiza sağlıklı ömürler nasip etsin 2 tanede benim var bende gebeligim ve sonrasinda cok sıkıntı çekiyorum Allah isteyene nasip etsin diyorun artık.bence düşünme.Hayırlı geceler hanımlar...9 senelik evliyim 3 düşüğüm var kan pihtilasmasi olduğu anlaşıldı gebeliklerimde iğne kullandım...7 yaşında bir oğlum 4 yaşında bir kızım var..ikisinin arasında 36 haftalık doğup 1 gün yaşayıp vefat eden bir evlâdım var...kızım olmadan önce vefat eden bebekten sonra genetik bölümüne gittik ve anne de yani bende 5 ve 6. Kromozomlar yer değiştirmiş..tıptaki adı dengeli translakasyon...kızım doğduğu zamanda 10 gün yoğun bakımda kaldı zor bir süreç geçirdik elhamdülillah iyi..biz 3. Bebeği istiyoruz ama ben çok korkuyorum siz olsaydınız ne kadar verirdiniz? Cevaplarınız önemli benim için..
Amin hayırlısı artık..Rabbim sizinde evlatlariniza hayırlı ömürler nasip etsin...teşekkür ederim..canım rabbim evlatlarimiza sağlıklı ömürler nasip etsin 2 tanede benim var bende gebeligim ve sonrasinda cok sıkıntı çekiyorum Allah isteyene nasip etsin diyorun artık.bence düşünme.
Annem tek kiz bende tek kizim kizim da simdilik 1 tane Allah tekrar nasip edene kadar olsun istiyorum kizimin tek kalmasini istemiyorum bu arada 1 de oglum varTesekku
Teşekkür ederim..annemi erken kaybettim kız kardeşim yok kızım benim yaşadıklarımı yaşasın istemiyorum belki bir kız kardeşi olur ama çokta korkuyorum hemde istiyorum muallâktayım yanisağolun cevap için
Mesajlarınızı tek tek okudum ama bağlantı kuramıyorum. Kızım taşıyıcı değil demissiniz ama öncesinde 10 gün yoğun bakımda kaldı demissiniz . Taşıyıcı dahi değil yoğun bakımda translokasyon yüzünden kalmış olamaz dimi? Ben ve benim gibi taşıyıcılar okuyunca daha çok umutsuz oluyor. Biraz açık yazabilir mısınız.Hayırlı geceler hanımlar...9 senelik evliyim 3 düşüğüm var kan pihtilasmasi olduğu anlaşıldı gebeliklerimde iğne kullandım...7 yaşında bir oğlum 4 yaşında bir kızım var..ikisinin arasında 36 haftalık doğup 1 gün yaşayıp vefat eden bir evlâdım var...kızım olmadan önce vefat eden bebekten sonra genetik bölümüne gittik ve anne de yani bende 5 ve 6. Kromozomlar yer değiştirmiş..tıptaki adı dengeli translakasyon...kızım doğduğu zamanda 10 gün yoğun bakımda kaldı zor bir süreç geçirdik elhamdülillah iyi..biz 3. Bebeği istiyoruz ama ben çok korkuyorum siz olsaydınız ne kadar verirdiniz? Cevaplarınız önemli benim için..
Mesajlarınızı tek tek okudum ama bağlantı kuramıyorum. Kızım taşıyıcı değil demissiniz ama öncesinde 10 gün yoğun bakımda kaldı demissiniz . Taşıyıcı dahi değil yoğun bakımda translokasyon yüzünden kalmış olamaz dimi? Ben ve benim gibi taşıyıcılar okuyunca daha çok umutsuz oluyor. Biraz açık yazabilir mısınız.
Merhaba..şöyle anlatiyim... 3 düşüğüm var düşuklerden sonra yapılan araştırmada kan pihtilasmasi olduğu anlaşıldı iğne kullanarak oğlum dünyaya geldi..sonra tekrar doğum yaptım o oğlum vefat etti öyle olunca genetik araştırma yapıldı anne baba ve oğluma..translokasyon bende var oğlum da taşıyıcı...Tekrar kızıma hamile kaldım amniyosentez yapıldı hiç biseyi yok gayet sağlıklı çıktı..fakat doğum sonrasında aynı ve vefat eden bebeğim gibi sorun yaşadık solunumla alakalı...yaşadığımız sorunların translokasyonla bağlantısı var mı bilmiyoruz...
Sadece korku hissediyorum...başka hiçbirşeyden korkmuyorum..teşekkür ederim..❤❤Ben düşünürdüm yine sanırım, psikolojik olarak eşim ve ben hazırsak dua eder Allaha teslim olur 3. Çocuğumu da yapardım.. Sizin psikolojik olarak da hazırlık sğreciniz çok önemli tabi..
Amin hepsine inşallah..teşekkür ederim..❤Benim de iki evladım var Allah onlara can sağlığı versin çok çocuk büyük cesaret bence ve sizin yaşadıklarınızı yaşasam kesinlikle düşünmezdim.
Teşekkür ederim..Evet hamdolsun ikiside var sağlıkçılar çok şükür..ama işte ben tek kızdım annemi çok erken kaybettim hiç kimsem yok gibi hissediyorum kızım bunu yaşasın istemiyorum ama tabi kız mi olur erkek mi orası da Rabbime kalmış..hayırlısı olsun...Allah bağışlasın bir kızınız bir oğlunuz var ikisini de tatmışsınızben sizin durumunuzda olsam düşünmezdim ama nasip bu işler hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
Yani demek istediğim bebekte translokasyon olmasa her hangi başka bir sorunla karşılaşabiliriz..doktor bana her türlü şeyle karşılaşabilirsin demişti..anne karnında ölebilir azalarında eksik ya da fazla olabilir organlarıyla alakalı yani aklınıza ne gelirse..ama tabi sagliklida olabilir..diğer bebeklere göre bizim problemli bebek sahibi olma oranımiz çok daha yüksek..Mesajlarınızı tek tek okudum ama bağlantı kuramıyorum. Kızım taşıyıcı değil demissiniz ama öncesinde 10 gün yoğun bakımda kaldı demissiniz . Taşıyıcı dahi değil yoğun bakımda translokasyon yüzünden kalmış olamaz dimi? Ben ve benim gibi taşıyıcılar okuyunca daha çok umutsuz oluyor. Biraz açık yazabilir mısınız.
Hayırlı geceler hanımlar...9 senelik evliyim 3 düşüğüm var kan pihtilasmasi olduğu anlaşıldı gebeliklerimde iğne kullandım...7 yaşında bir oğlum 4 yaşında bir kızım var..ikisinin arasında 36 haftalık doğup 1 gün yaşayıp vefat eden bir evlâdım var...kızım olmadan önce vefat eden bebekten sonra genetik bölümüne gittik ve anne de yani bende 5 ve 6. Kromozomlar yer değiştirmiş..tıptaki adı dengeli translakasyon...kızım doğduğu zamanda 10 gün yoğun bakımda kaldı zor bir süreç geçirdik elhamdülillah iyi..biz 3. Bebeği istiyoruz ama ben çok korkuyorum siz olsaydınız ne kadar verirdiniz? Cevaplarınız önemli benim için..
Yanı bu risk herkes için geçerli tabi bizler için de doktorunuz bunu translokasyon taşıyıcıligindan bağımsız mı söyledi acaba yoksa siz translokasyon taşıyıcısı olduğunuz için mı söyledi anlamadım onu. Çünkü kızınız taşıyıcı bile değil. Normal her şeyiyle herhangi bi bebek giibi. Israrla soruyorum çünkü burayı bu hastalığa sahip herkes okuyor ve ben şahsen taşıyıcı olmayan bir bebeğe siz ya da eşiniz translokasyon taşıyıcısı olduğu için bunların söylendiğini ilk kez duyuyorum ve şaşırdım. Bebek taşıyıcı olmadığı halde yani tamamen sağlıklı kromozoma sahip olduğu halde sırf siz taşınınsınız diye mı yoğun bakımda kaldı? Ya da başka bi sebeple mı rica etsem daha açık yazar mısınız? Ne sebeple yogun bakımdaydıÇünkü benim genetik doktorum aslaa böyle bi bilgilendirme yapmadı. Şuan şok oldum.Yani demek istediğim bebekte translokasyon olmasa her hangi başka bir sorunla karşılaşabiliriz..doktor bana her türlü şeyle karşılaşabilirsin demişti..anne karnında ölebilir azalarında eksik ya da fazla olabilir organlarıyla alakalı yani aklınıza ne gelirse..ama tabi sagliklida olabilir..diğer bebeklere göre bizim problemli bebek sahibi olma oranımiz çok daha yüksek..
Benim de yaşım 33...yaşta gidiyor bende çok istiyorum ama korkular var ister istemez..ne güzel sizin adınıza çok sevindim inşallah hayırlısı ile alırsınız kucağıniza ❤❤Merhaba ; benimde 8 yaşında bir kızım 4yaşında bir oğlum var . Benimde kan pıhtılaşma rahatsızlığım var o yüzden hep iğne ile devam ediyor ve 36. Haftaya kadar taşıyabiliyorum .sonrasında erken doğum olup sıkıntılar yaşıyorum .ilk bebeğim 30 haftalık karnımda öldü .ikincisi kızım doğdu. 3. Bebeğim yine karnımda 38+4 te öldü .(iğne olmama rağmen hiçbir sebep yok iken) 4. Oğlum sağ doğdu . Evet şimdi yine hamileyim 4 seneden sonra tekrar gücümü toplayıp cesaret ettim .Rabbimden istedim çünkü hep 3 çocuğum olsun isterdim .bu son şansım yaşım 34 artık .Benim için dua edin kızlar sağ Salim bu meleği kucağıma alayım .sende kendini hazır hissediyorsan hiç korkma sağ evladın var niye yine olmasın .inşallah Allah gönlüne göre verirHoşçakal
Yanı bu risk herkes için geçerli tabi bizler için de doktorunuz bunu translokasyon taşıyıcıligindan bağımsız mı söyledi acaba yoksa siz translokasyon taşıyıcısı olduğunuz için mı söyledi anlamadım onu. Çünkü kızınız taşıyıcı bile değil. Normal her şeyiyle herhangi bi bebek giibi. Israrla soruyorum çünkü burayı bu hastalığa sahip herkes okuyor ve ben şahsen taşıyıcı olmayan bir bebeğe siz ya da eşiniz translokasyon taşıyıcısı olduğu için bunların söylendiğini ilk kez duyuyorum ve şaşırdım. Bebek taşıyıcı olmadığı halde yani tamamen sağlıklı kromozoma sahip olduğu halde sırf siz taşınınsınız diye mı yoğun bakımda kaldı? Ya da başka bi sebeple mı rica etsem daha açık yazar mısınız? Ne sebeple yogun bakımdaydıÇünkü benim genetik doktorum aslaa böyle bi bilgilendirme yapmadı. Şuan şok oldum.
Bu içimdeki hisse ve güce bağlı olurdu. Çünkü ilk aylarda yaşanan düşükler bile insanı psikolojik olarak mahfedebiliyo. Herşeye hazırlıklı mıyım diye düşünürdüm.Hayırlı geceler hanımlar...9 senelik evliyim 3 düşüğüm var kan pihtilasmasi olduğu anlaşıldı gebeliklerimde iğne kullandım...7 yaşında bir oğlum 4 yaşında bir kızım var..ikisinin arasında 36 haftalık doğup 1 gün yaşayıp vefat eden bir evlâdım var...kızım olmadan önce vefat eden bebekten sonra genetik bölümüne gittik ve anne de yani bende 5 ve 6. Kromozomlar yer değiştirmiş..tıptaki adı dengeli translakasyon...kızım doğduğu zamanda 10 gün yoğun bakımda kaldı zor bir süreç geçirdik elhamdülillah iyi..biz 3. Bebeği istiyoruz ama ben çok korkuyorum siz olsaydınız ne kadar verirdiniz? Cevaplarınız önemli benim için..