Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Neden yoğun bakımda kaldı? Doktorlar genelde doğal yoldan önermiyor. Bende aynı sorunuyasiuorum hiçbiri doğal dene demedi.Evet hepsini biliyorum kızımda amniyosentez oldum zaten oğluma da test yapıldı...kızımda aslında temiz çıktı sonuçlar ama doğduğunda vefat eden bebeğim gibi sıkıntı yaşadık 10 gün yoğun bakımda kaldı...iki seçenek var dediginiz gibi ya herşeyi kabullenip doğal yoldan ilerlemek ya da sağlıklı genler toplanıp tüp bebek tedavisi...dr a sorduğumda doğal yolu öneriyoruz dedi...Teşekkür ederim çok sağolun ❤Rabbim isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin..
Nefes alabiliyordu fakat veremiyordu...vefat eden bebeğimde aynı sıkıntıdan vefat etmişti..hemen diğer bebeğin ekpirizini çıkartırdık hastanede ona göre en son yapılacak tedavi ilk baş yapıldı o şekilde kurtuldu şükürNeden yoğun bakımda kaldı? Doktorlar genelde doğal yoldan önermiyor. Bende aynı sorunuyasiuorum hiçbiri doğal dene demedi.
Bahsettiğiniz kromozom olayından dolayı sağlıklı bir bebek olmama ihtimali varsa düşünmeyin bence
[/QUOTE
Yasayabilecegimiz herşey ihtimal dahilinde..sağolun..❤
Ben olsam düşünmezdim ama tabi ki şuan ki aklım bunu diyor.. Siz çok istiyorsanız deneyebilirsiniz Ne belli olumsuz bir durum olacağı?? Benimde şuan 3. Hamileliğim birini 9 haftalık diğerini 18 haftalık kaybettim maalesef hiç sağlıklı doğum yapamadım ama Rabbim yine nasip etti inşallah bu kez kucağıma alırım.. Belki benimde 2 çocuğum olsa hatta bir tane olsa tekrar istemezdim diye düşünüyorum.. Ama dediğim gibi şuan ki aklım bunu söylüyor sıkıntı çekmek bebeğini kaybetmek dile kolay geliyor ama yaşayan bizler biliriz bu acıları.. Ama Rabbim nasip ederse o verirse neden olmasın?? Bol dua edin Hayırlı sağlıklı evlat isteyin inşallah olur.. Ya da tüp bebek yöntemi ile hamile kalırsanız sağlıklı embriyo seçip transfer edilirse kayıp yaşama şansınız çok çok düşüğe indirgenebilir hem içiniz rahat olur..En mantıklısı da bu gibi..Hayırlı geceler hanımlar...9 senelik evliyim 3 düşüğüm var kan pihtilasmasi olduğu anlaşıldı gebeliklerimde iğne kullandım...7 yaşında bir oğlum 4 yaşında bir kızım var..ikisinin arasında 36 haftalık doğup 1 gün yaşayıp vefat eden bir evlâdım var...kızım olmadan önce vefat eden bebekten sonra genetik bölümüne gittik ve anne de yani bende 5 ve 6. Kromozomlar yer değiştirmiş..tıptaki adı dengeli translakasyon...kızım doğduğu zamanda 10 gün yoğun bakımda kaldı zor bir süreç geçirdik elhamdülillah iyi..biz 3. Bebeği istiyoruz ama ben çok korkuyorum siz olsaydınız ne kadar verirdiniz? Cevaplarınız önemli benim için..
Amniosentez sonucu temiz çıktı ama yine de sorun yaşadı yani.. Bu olay beni artık delirtecek temiz çıksa da sevinemeyecek miyiz anlamıyorum artık.Nefes alabiliyordu fakat veremiyordu...vefat eden bebeğimde aynı sıkıntıdan vefat etmişti..hemen diğer bebeğin ekpirizini çıkartırdık hastanede ona göre en son yapılacak tedavi ilk baş yapıldı o şekilde kurtuldu şükür
Evet belki de hiç bişey olmayacak ama insan ister istemez onca şeyden sonra korkuyor...sağlıklı o genleri taşımayan embriyolar seçilerek tüp bebek olma olasılığı var tabii ki bakalım inşallah ben bi karar verebilirsem...sağolun Allah razı olsun...❤Ben olsam düşünmezdim ama tabi ki şuan ki aklım bunu diyor.. Siz çok istiyorsanız deneyebilirsiniz Ne belli olumsuz bir durum olacağı?? Benimde şuan 3. Hamileliğim birini 9 haftalık diğerini 18 haftalık kaybettim maalesef hiç sağlıklı doğum yapamadım ama Rabbim yine nasip etti inşallah bu kez kucağıma alırım.. Belki benimde 2 çocuğum olsa hatta bir tane olsa tekrar istemezdim diye düşünüyorum.. Ama dediğim gibi şuan ki aklım bunu söylüyor sıkıntı çekmek bebeğini kaybetmek dile kolay geliyor ama yaşayan bizler biliriz bu acıları.. Ama Rabbim nasip ederse o verirse neden olmasın?? Bol dua edin Hayırlı sağlıklı evlat isteyin inşallah olur.. Ya da tüp bebek yöntemi ile hamile kalırsanız sağlıklı embriyo seçip transfer edilirse kayıp yaşama şansınız çok çok düşüğe indirgenebilir hem içiniz rahat olur..En mantıklısı da bu gibi..
Evet temiz çıktı tasiyicida değildi mesela oğlum ben gibi taşıyıcı ama yine de sorun çıktı tabi bununla bağlantılı mı bilmiyoruz..ben kan sulandırıcı ignede kullanıyorum..Yani ne yaşayacağımız meçhul Rabbim hepimizin yardımcısı olsun..Amniosentez sonucu temiz çıktı ama yine de sorun yaşadı yani.. Bu olay beni artık delirtecek temiz çıksa da sevinemeyecek miyiz anlamıyorum artık.
Düşünmez üstüne üstlük Allah'ım sen evlatlarıma sağlık ver diye her gün dua ederdim.Hayırlı geceler hanımlar...9 senelik evliyim 3 düşüğüm var kan pihtilasmasi olduğu anlaşıldı gebeliklerimde iğne kullandım...7 yaşında bir oğlum 4 yaşında bir kızım var..ikisinin arasında 36 haftalık doğup 1 gün yaşayıp vefat eden bir evlâdım var...kızım olmadan önce vefat eden bebekten sonra genetik bölümüne gittik ve anne de yani bende 5 ve 6. Kromozomlar yer değiştirmiş..tıptaki adı dengeli translakasyon...kızım doğduğu zamanda 10 gün yoğun bakımda kaldı zor bir süreç geçirdik elhamdülillah iyi..biz 3. Bebeği istiyoruz ama ben çok korkuyorum siz olsaydınız ne kadar verirdiniz? Cevaplarınız önemli benim için..
Düşünmezdim çünkü olası bir sıkıntıda kendimi suçlardım. Aslında tabi bu Allahtan gelen bir şey. Belki 3. çocuğunuz çok sağlıklı bir şekilde de dünyaya gelebilir bunu Allah bilir. Sadece kendimi sizin yerinize koyduğumda bu benim cesaret edebileceğim bir şey değil.Hayırlı geceler hanımlar...9 senelik evliyim 3 düşüğüm var kan pihtilasmasi olduğu anlaşıldı gebeliklerimde iğne kullandım...7 yaşında bir oğlum 4 yaşında bir kızım var..ikisinin arasında 36 haftalık doğup 1 gün yaşayıp vefat eden bir evlâdım var...kızım olmadan önce vefat eden bebekten sonra genetik bölümüne gittik ve anne de yani bende 5 ve 6. Kromozomlar yer değiştirmiş..tıptaki adı dengeli translakasyon...kızım doğduğu zamanda 10 gün yoğun bakımda kaldı zor bir süreç geçirdik elhamdülillah iyi..biz 3. Bebeği istiyoruz ama ben çok korkuyorum siz olsaydınız ne kadar verirdiniz? Cevaplarınız önemli benim için..
Translokasyon ile ilgili olsa söylemezler miydi. Taşıyıcı çocuk sağlıklı çocuk diyor doktorlar çünkü.Evet temiz çıktı tasiyicida değildi mesela oğlum ben gibi taşıyıcı ama yine de sorun çıktı tabi bununla bağlantılı mı bilmiyoruz..ben kan sulandırıcı ignede kullanıyorum..Yani ne yaşayacağımız meçhul Rabbim hepimizin yardımcısı olsun..
Benimde 2. Bebeğimi kaybediş sebebim trizomi 18 denen bir kromozom bozukluğu taşıyordu bebeğim.. Yani onda da genetik bozukluk vardı.. 3. Kez hamile kalmadan eşimle genetik test yaptıracaktık daha sonra gebelik planlayacaktık belki tüp bebek yaptırırız falan diyorduk.. İnsan aynı şeyleri bir kez daha nasıl kaldırır yapamayız kesinlikle önlemimizi alalım öyle yapalım dedik çok zor zamanlar geçirdik çünkü eminim sizde öyle.. Ama işte Allah ne nasip ederse o olur derler ya bizim planlar çöpe gitti ben hiç adet olmadan tekrar hamile kaldığımı öğrendim.. 12. Haftaya gelene kadar sürekli sıkıntı stres neler çektim anlatamam.. Tekrar aynısı olacak falan diye çünkü bilmiyorduk genlerimizde problem var mı yok mu.. Rabbim hepimizin evladını bağışlasın isteyene de sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin..Evet belki de hiç bişey olmayacak ama insan ister istemez onca şeyden sonra korkuyor...sağlıklı o genleri taşımayan embriyolar seçilerek tüp bebek olma olasılığı var tabii ki bakalım inşallah ben bi karar verebilirsem...sağolun Allah razı olsun...❤
Rabbim sağlıkla kavuştursun size inşallah..biz plan yaparken kaderimizi yazan Rabbim var O en hayırlısını verecektir bize elbet..3 düşük bir vefat eden bebeğim..hamileliklerimde kullandığım iğneler o stresli hamilelik süreci..ama işte manevi sebeplerden dolayı çok isterim bir tane daha olsun..Benimde 2. Bebeğimi kaybediş sebebim trizomi 18 denen bir kromozom bozukluğu taşıyordu bebeğim.. Yani onda da genetik bozukluk vardı.. 3. Kez hamile kalmadan eşimle genetik test yaptıracaktık daha sonra gebelik planlayacaktık belki tüp bebek yaptırırız falan diyorduk.. İnsan aynı şeyleri bir kez daha nasıl kaldırır yapamayız kesinlikle önlemimizi alalım öyle yapalım dedik çok zor zamanlar geçirdik çünkü eminim sizde öyle.. Ama işte Allah ne nasip ederse o olur derler ya bizim planlar çöpe gitti ben hiç adet olmadan tekrar hamile kaldığımı öğrendim.. 12. Haftaya gelene kadar sürekli sıkıntı stres neler çektim anlatamam.. Tekrar aynısı olacak falan diye çünkü bilmiyorduk genlerimizde problem var mı yok mu.. Rabbim hepimizin evladını bağışlasın isteyene de sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin..
O vefat eden bebekte ne olduğunu bilmiyoruz otopsi yaptırmadık..ondan sonra genetik bölümüne gittik o zaman öğrendik sonra kızım oldu...oğluma da test yaptırdık oğlum taşıyıcı ama kızım değilTranslokasyon ile ilgili olsa söylemezler miydi. Taşıyıcı çocuk sağlıklı çocuk diyor doktorlar çünkü.
Evet hiç cesaretim yok aslında sırf yasayabileceklerimden korktuğum için ama insan bir tane daha olur belki sağlıklı diye bi çıkar yol mu desem bi dayanak arıyor işte..❤Düşünmezdim çünkü olası bir sıkıntıda kendimi suçlardım. Aslında tabi bu Allahtan gelen bir şey. Belki 3. çocuğunuz çok sağlıklı bir şekilde de dünyaya gelebilir bunu Allah bilir. Sadece kendimi sizin yerinize koyduğumda bu benim cesaret edebileceğim bir şey değil.
Amin hepsine inşallah...Teşekkür ederim..❤Düşünmez üstüne üstlük Allah'ım sen evlatlarıma sağlık ver diye her gün dua ederdim.
Amin...Amin..Amin...allah evladında kardeşinde hayırlsını versin
Dusunmezdim bir dis gebelik iki dusuk yaptim ve suanda da hamile olabilirim daha test yapmadim ama varsa bile oda dusucek belli cunku diger hamileligimde oldu gibi kahverengi lekelenmem basladi benim doktorum da pihtilasma problemi olabilir dedi ve genetik test yaptirdik daha sonuclar cikmadi allahim akilli saglikli uzun omurlu hayirli bir tane evlat verirse ikinciyi dusunmem dediginiz gibi aslinda Ben de cok korkuyorum ama bir tane de olsun istiyorumHayırlı geceler hanımlar...9 senelik evliyim 3 düşüğüm var kan pihtilasmasi olduğu anlaşıldı gebeliklerimde iğne kullandım...7 yaşında bir oğlum 4 yaşında bir kızım var..ikisinin arasında 36 haftalık doğup 1 gün yaşayıp vefat eden bir evlâdım var...kızım olmadan önce vefat eden bebekten sonra genetik bölümüne gittik ve anne de yani bende 5 ve 6. Kromozomlar yer değiştirmiş..tıptaki adı dengeli translakasyon...kızım doğduğu zamanda 10 gün yoğun bakımda kaldı zor bir süreç geçirdik elhamdülillah iyi..biz 3. Bebeği istiyoruz ama ben çok korkuyorum siz olsaydınız ne kadar verirdiniz? Cevaplarınız önemli benim için..
Geçmiş olsun inşallah hayırlısı ile kucaklayacaginiz bebeğiniz olur...kan pıhtılaşması işe sadece iğnesi var tedavisi var sıkıntı yapmayın kendinize...Benim de ilk düşüğüm lekelenme ile başlamıştı sizin gibi tabi o zaman ne olduğunu bilmiyorduk sonra tahliller testler falan...Dusunmezdim bir dis gebelik iki dusuk yaptim ve suanda da hamile olabilirim daha test yapmadim ama varsa bile oda dusucek belli cunku diger hamileligimde oldu gibi kahverengi lekelenmem basladi benim doktorum da pihtilasma problemi olabilir dedi ve genetik test yaptirdik daha sonuclar cikmadi allahim akilli saglikli uzun omurlu hayirli bir tane evlat verirse ikinciyi dusunmem dediginiz gibi aslinda Ben de cok korkuyorum ama bir tane de olsun istiyorum