Davranış Bozuklukları 3 buçuk yaşındaki kızım babasına hep yüksek sesle bağırıyor:(

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

gulminahira

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2013
311
12
46
Adana
Sanırım beni taklit ediyor.çünkü ben eşime kızımızla zoraki değil,içten gelerek oynamasını söylüyorum.sabrımı zorlayınca kızıyorum.o ise beni takmıyor bağırtarak kızdırarak sevmeyi tercih ediyor.var mı böyle babalar,merak ettim? neler yapıyorsunuz bu durumda?:(((

Çok kötü bir davranış biçimi
neden dersen bizimde babamız çocukları bağırtarak, kızdırarak hatta ağlatarak sever. E böyle olunca çocukları sevmeye kalkınca hırçın davranışları oluyor. Ondan sonrada "sen sevilmeyi bilmiyorsun" diye çıkışır. Kızım 10 yaşında ve geçen hafta 1. sınıflardan bir oğlanın yanağını ısırmış. Neden ısırdın dedim; "çok tatlıydı, yanakları tombul tombuldu" dedi... İlerde bu tarz şeyler sizde yaşabilirsiniz. Bence kendine çeki düzen vermesi lazım. Herkesin sevme şekli farklı ama çocuklara ne verirseniz onu geri alırsınız.
Özellikle kendi ailesi çok uyarıyor ama bizimki dinlemiyor. Umarım eşiniz söz dinler:34:

çok çok yanlış,eşiniz böyle devam ederse,ilerde kızı hırçın ve babayı dinlemeyen,sürekli inatlaşan bi kişliik olup çıkar,ve işin kötü yanı duygu ayrımı yapmada zorlanır,sevmek eylemi içinde şiddet ve öfke barındırmaz ama böyle bir durumda kızınız kafasında ikisini birbiriyle eşleştirip sevdiklerine olumsuz şekillerde davranabilir (sevdiği için),bu da ilerde arkadaş çevresinde sevilmemesine neden olabilir,kızınız kendince doğru yaptığını düşünecektir tabi sonuçta babalar her şeyin iyisini bilir ve kızlar babalarına aşıktır,onun dediklerini aynen öğrenecektir o yüzden eşinizi nasıl eğitirsiniz bilmem ama en kısa zamanda bu tarz sevme (!) şeklinden vazgeçsin.önce eşinizi eğitmeniz gerekecek gibi

çok teşekkür ederim,yıllardır eğitimciyim ama bunu bilmiyordum,daha doğrusu bilip te önemsemiyordum.bin bilsen de bir bilene danış sözü ne kadar doğru.yorumların ve yol göstericiliğin çok çok sağol canım.güzellikler seninle olsun...

bizim babamızda böyle nekadar söylesewmde dinlemiyor. kızımı sıka sıka seviyor. oda babayı istemiyor kaçıyor yavrum daha 1,5 yaşında.

Tek benim eşim böyle zannediyordum demekki başkalarıda varmış..

Oğlum 4 yaşında.. 1 haftalıktan itibaren hep bu şekilde sevdi.daha 10 günlük fln dı yüzüstü koymuştu oğlumu oda sürünmeye calışıyodu, Allahtan dirençli bir bebekti başka bi bebek olsa asla dayanamazdı heralde babasının işkence(!) lerine ..

Şu an yanagında morluk var bikaç gündür.. çünkü geçen gün babası öptü! emerek öpüyo her defasında yapma diyorum ama dinleyen kim.. kreşte öğretmeni sordu ne oldu yüzüne, biyeremi çarptı diye..babası öptü dedim kadıncagızda şaşırdı..

Bağırtmaktan kızdırmaktan ayrıca zevk alıyo zaten okonuya hiç girmiyim..Akşam olunca eşim gelince ne kadar efor sarfediyorum bilemezsiniz..

Sevgili üzüm buğusu yanlış anlamayın yazınızı beğenmemi,okuduğuma dikkatinizi çekmek için beğendim.bu işte bir gariplik var ama değil mi? acaba nasıl hallederiz bu durumu? acaba başka bir yerde de açsak sorunun üstesinden gelen arkadaşlardan bir fikir alabilir miyiz?
ben sık sık konuşuyorum fayda etmiyor,psikoloğa pedagoga gidelim o da yok.biliniçaltındaki düzenden ileri geliyor evet onu anladık ta neden düşünemiyorlar bazı şeyleri onu anlamıyorum.mesela kızımın poposundan zorla öpüyor kolunu ısırıyor bağırtmak için vs.çocuğunun tacize açık bir birey olmasını mı istiyorsun diyorum, hayır diyor ama devam yine...huylu huyundan vazgeçmiyor.ama benim adım da sedaysa ben bu işi çözeceğim.er ya da geç!!!

Küçükken yiğenlerinide hep döverek seviyomuş..

Annesi-babası yapısı öyle bizde kızıyoruz ama değişmiyor diyorlarlar..

Geçen arkadaşlarla konuşurken neden bebek yapmıosun diye soruyorlar sırf bu korkum yüzünden yapmak istemiyorum çnkü aynı şeyleri yine yapacak biliyorum..

Benim eşimde poposunu açıp bi şaplak atar kapatır aynısını bende diyorum bak bunları normal algılar, başkası yaparsa tepki veremez diyorum.. bazen beni anladıgını düşünüyorum ama sonuç çokta değişmiyor..Allah yardımcımız olsun bu kafadaki insanlar pedagog psikologta dinlemiyorlar ki..

Back