3 bakan neden hedef tahtasında?

Hüsnükuruntular da maşallah bi dünyalık

Ne icraati yaa.. Daha once de bu konu acilmisti ve yaptiklari yola kadar yazmistim, aslinda yapilan yol nedir, ne kadardir diye.. Simdi tekrar arayip bulmak istemiyorum. Karsiliginda satilan kamuya ait fabrikalar, sirketler, limanlar, onlar nee olacak? Turkiye'de Cumhuriyetin kurulusundan beri 80 senede yapilmis hemen hemen hersey su son 11 sene icinde satildi... Ustelik cogu degerinin cok altinda... Ya da pesinatsiz olarak uzun seneler icin vade ile, kira parasina...

Iste AKP'nin ekonomik mucizesi, icraatleri:

AK Partinin iktidara geldiği günden bu geçen yılsonuna kadar (10 yıl) 171 milyar dolarlık bütçe açığı verildi. Özelleştirme adı altında elde avuçta ne varsa satıldı ve elde edilen gelir ise son Boğaz köprüleri ve otoyol satışıyla 41 milyar dolar oldu. Bu satış, açığın ancak yüzde 23’ünü karşılayabildi. İşte satılan (özelleştirilen) kamu malları;

1-TAKSAN

2-GERKONSAN

3-SEKA Afyon işletmesi

4- SEKA Balıkesir işletmesi

5- SEKA Çaycuma işletmesi

6- SEKA Kastamonu işletmesi

7- SEKA Aksu işletmesi

8- SEKA Taşucu Tersane Alanı

9- SEKA ya ait 4 taşınmaz

10- TZD Sakarya işletmesi

11- THY USAŞ

12- TDi Trabzon Limanı

13- TDi Dikili Limanı

14- TDi Kuşadası Limanı

15- Sümer Holdinge Ait Merinos Halı Fabrikası

16- SÜMER HOLDiNGE Ait ERYAĞ

17- SÜMER HOLDiNGE Ait Adıyaman işletmesi

18- SÜMER HOLDiNGe ait 117 adet taşınmaz

19- KBiye ait 103 arsa, 89 lojman

20- EBÜAŞ-MEYBUZ

21- EBÜAŞa ait 54 taşınmaz

22- TEKEL Kaya Tuz

23- TEKELe ait 30 taşınmaz

24- ESGAZ

25- BURSAGAZ

26- ETi BAKIR

27- ETi GÜMÜŞ

28- ETi KROM

29- ETi ELEKTROMETALURJi A.Ş

30- Çayeli Bakır işletmeleri A.Ş

31- KBi Samsun işletmesi

32- KBi 65 adet taşınmaz

33-DiV-HAN A.Ş

34- Amasya Şeker Fabrikası

35- Kütahya Şeker Fabrikası

36- SÜMER HOLDiNGe ait TÜMOSAN

37- SÜMER HOLDiNG Malatya işletmesi

38- SÜMER HOLDiNG Bakırköy işletmesi

39- SÜMER HOLDiNG Diyarbakır işletmesi

40- SÜMER HOLDiNG Çanakkale Deri işletmesi

41- SÜMER HOLDiNGE Ait 108 Adet Taşınmaz

42- SÜMER HOLDiNG Ortadoğu Teknopark A.Ş

43- SEKA Karacasu işletmesi

44- SEKA Ankara Alım Satım Binası Müdürlüğü

45- SEKA Ardanuç işletmesi Varlıkları

46- TÜGSAŞ

47- TÜGSAŞ Gemlik Gübre San. TAŞ

48- TÜGSAŞ-iGSAŞ HiSSELERi % 100

49- TÜGSAŞ Urfa Depoları arazisi

50- TÜGSAsa ait 23 taşınmaz

51- iGSAŞ Kütahya Gübre Varlıkları

52- TEKEL Alkolü içkiler San. A.Ş

53- TEKELe ait 60 adet taşınmaz

54- TEKEL İnegöl Kibrit Fabrikası T.A.Ş

55- TEKEL Gemlik Sun.ip.Mües. T.A.Ş

56- TEKEL Tuzluca Tuzlası

57- TEKEL Sekili Tuzlası

58- EBÜAŞ Samsun Soğuk Hava Deposu

59- EBÜAŞ Manisa Kombinası

60- EBÜAŞ Manisa Arsası

61- EBÜAŞa ait 101 adet Taşınmaz

62- TDi ANKARA FERiBOTU

63- TDi Samsun Feribotu

64- PETKiM 2adet taşınmaz

65- TEDAŞ 1 arsa, 1 adet trafo binası

66- TEDAŞ 1 adet taşınmaz

67- ATAKÖY Turizm A:Ş

68- ATAKÖY Otelcilik A:Ş

69- ATAKÖY Marina Ve Yat işletmesi

70- SÜMER HOLDiNG Beykoz işletmesi

71- SÜMER HOLDiNG istanbul imar LTD.ŞTi

72- SÜMER HOLDiNG 2 adet Taşınmaz

73- TDi Karadeniz Gemisi

74- TEKEL Kristal Tuz Rafinerisi

75- TEKEL Kağızman Tuzlası

76- TEKELe ait 49 adet taşınmaz

77- TÜPRAŞ 2 adet taşınmaz

78- TDi 1 Adet Taşınmaz

79- SEKA 5 Adet taşınmaz

80- KÖY HiZMETLERi GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (Tasfiye Edildi),

81- SSK Hastaneleri (Tasfiye Edildi)

82- SSK Eczaneleri (Tasfiye Edildi)

82- SEKA Kocaeli Fabrikası ve arsası

83-Sümer Holding Sarıkamış işletmesi

84-Sümer Holding Sivas Dokuma Fabrikası

85- Sümer Holding Manisa Pam. Men. A:Ş

86- Sümer Holding Makine Ve Teçhizat

87- Sümer Holding 32 Adet Taşınmaz

88- TÜGSAŞ Samsun Gübre Sanayi A.Ş.

89- Tekel 5 Adet Taşınmaz

90- Araç Muayene istasyonları 1. Bölge

91- DSi ERCiYES Sosyal Tesisi

92-Bayındırlık Ve iskan Bakanlığı ERCiYES Sosyal Tesisi

93- Karayolları ERCiYES Sosyal Tesisi

94-TEKEL Sigara Fabrikaları

95-Sümer Holding Bergama Pamuk ipliği Fabrikası

96-TEKEL Sigara Fabrikalarına Ait Taşınmazlar

97-TEKEL Puro Fabrikaları

98-TEKEL Alkol işletmelerine Ait Taşınmazlar

99- Tercan Ayakkabı işletmesi

100-TCDD Mersin Limanı

101-Adapazarı Şeker Fabrikası

102-Ereğli Demir Çelik Fabrikası

103-iskenderun Demir Çelik Fabrikası

104-Ereğli Limanı

105- iskenderun Limanı

106-Yarımca Limanı

107- Yarımca Porselen Fabrikası

108- Romanyadaki Silisli Sac Fabrikası

109- Divriği Demir Madeni

110- Hekimhan Demir Madeni

111- Kırıkkale Çelik Çekme Boru Fabrikası

112- BORÇELiK

113-TÜPRAŞ

114- PETKiM

115- TÜRK TELEKOM

116- KIBRIS TÜRK HAVA YOLLARI

117- TÜGSAŞ Toros Gübre Fabrikası

118- TÜGSAŞ Tekirdağ, Tarsus, Fatsa Depoları

119- Seydişehir Eti Alüminyum A.Ş.

120- OYMAPINAR BARAJI

121- ETi Alüminyuma Ait Madenler

122- Emekli Sandığı Ankara Emek işhanı

123- Emekli Sandığı istanbul Hilton Oteli.

124- İzmir Limanı

Bunlardan bir tanesinin satis hikayesi:

TEKEL’in alkollü içki bölümü 17 fabrika, hammadde, stok ve varlıklarıyla, 2004 yılında 292 milyon dolara (Nurol-Limak-Özaltın-Tütsab ortak girişim grubu) MEY İçki Sanayi ve Ticaret AŞ’ye, MEY İçki’de iki yıl sonra 2006 yılında bu kez 810 milyon dolara ABD’de kurulu bir ortak gruba (Texas Pacific Group) satıldı. Yıl 2011, bu kez Amerikalılar satışa çıktı ve MEY İçki, 2 milyar 100 milyon dolara, Dünyaca ünlü, içkide dünya devi olarak tanınan İngiliz DİAGEO Şirketine satıldı.

Bir sirket iki yilda degerini 292 milyon dolardan 810 milyon dolara arttirabilir mi? Bizim yedigimiz kazigin, birilerinin cebine giren komisyonun resmidir bu maalesef... Yetim hakki dedikleri olay iste bu.

hırsızlık yapmayan adam kanunlarını kafasına göre değiştirmez

Adli kolluk ynetmelii deiti | GAZETE VATAN

hala kim yapıyorsa cezalandırılacak deniyor şimdiye kadar yargılanabildiler sanki..

öküz öldü ortaklık bozuldu yoksa çıkarmıydı yolsuzluklar gündeme?

Birde burasi kadin sitesi bunlar birdaha gelsinler once okullar kizli erkekli ayrilacak sonrada kizla okumasina gelecek laf. Nasil hamile kadin cikmasin diyen adama program sunduruyorlar, kizlarimiz adim adim Evden cikamayacaklar. Kör musunuz ya

Son düzenleme:
SSK yolsuzlugu iddia, Sarigül yolsuzluklari iddia, ( sanki bugün bu operasyonda dile getirilenler iddia degil gibi) Muarrem Ince ceza almis olmasina ragmen yok sayalim:) CHP icinde 300 milyonluk yolsuzluk yapildi deyip istifa eden CHP linin sözleri iddia.
Tammammm

CHP liler 2007 yilinda hazineden kendilerine verilen yardimi yolsuzluk yaparak zimmetlerine gecirmisler mi?
Anasaya mahkemesi tarafindan CHP cezalandirilmis mi?
EVETTT

Anasaya mahkemesinden yolsuzluk yaptigi icin ceza alan bir partiyi, insanlar burada aklayip paklayip tertemizmis gibi gösteriyor mu? :))

Baska sorum yok:)))
Yineleyim.
Allah yolsuzluk yapanlari ortaya cikarsin rezil etsin insallah....

Son düzenleme:

Guzel cevap olmus ..az oz ..tebriklr

Kendin çalıp kendin oynuyorsun.

Burada yolsuzluk yapanları kim aklayıp paklıyor bana bir yorum gösterir misin buna dair?
Farazi şeyler yazıp çizmeye gerek yok.

Diyorum ki bırakın bu sizin partiniz de şunları yaptı muhabbetlerini..Biliniyor zira bunlar ve bunların savunulduğunu hiç görmedim ben.

Ama bak yukarda "bu ülkeyi şaha kaldırdı, rüşvet yerse de yesin, hakkıdır" tarzı yorumlar var.

Son düzenleyen: Moderatör:

Niye ak partinin yaptigi yolsuzlugu hirsizligi baskalarininkiyle kapatmaya calisiyorsunuz. Mesele senin hirsizin benim hirsizima donmus. Ortada rusvet yolsuzluk varmi bariz var hemde insanlarin hayati pahasins. Hala savunma cabakarina inanin anlam veremiyorum. Brn devlet memuruyum mutahitlerle yemege bile gitmem. Ama artik bu ulkede hirsizkar prim gormeye devam ederse gekecegi bilemiyorum

Son düzenleme:

hakkaten weiss karşıt gorustekılere yazıp yazıp duruyosun bak kendı tarafındakıler neler dıyo bize laf atıp duruyosun kendı tarafındakı yanlıs dusunceyı gorupte cevap yazmak bu kadarmı zorişte bu yuzden senın sıyaset topıgındekı yorumlarının samımıyetıne ınanmıyorum yoksa tabıkıde herkes aynı goruste olcak dıye bı durum yok.

Son düzenleme:
Cemaatten 50 yildir kimseye zarar gelmedi dogu bati kuzey guney ve her dinden pekcok ulkede ulkemizi temsil ediyo ve cok basarililar.ben olimpiyatlara gittim,standlarda cocuklarla konustum..hepsini bize benzetmisler :) cocuk zenci veya alman ama esprilerine kadar turkiyeli gibi :) ve uluslararasi olimpiyatlarda derece alan cocuklar hep o okullardan..turkiyedede mardindeki etud merkezine ugradim koye giderken.tek kurus alinmadan cocuklara dershane egitimi veriyorlar..temizligini bile ogretmen yapiyodu.benim simdiye kadar gordugum cemaatten butun insanlar kulturlu demokrat entellektuel ve fedakar ..muzik te konusabiliyosun sinema da..dindarlar ama herkese aciklar ve baski da yok.boyle insanlardan kimseye zarar gelmez bence..yolsuzluga gelince kimin cikardigi niye cikardigi onemli degil bence ,var mi yok mu o onemli ..o da suan yarginin karariyla belli olacak.ama birsuru gorevinden alinan insani gorunce mide bulaniyo.ustu kapatilmak istenen bisey mi var diyo insan..iyi geceler

Evet mesela biraz önce yemişlerse helal olsun diyen bi Akpli gördük burada.

Önceki sayfalarda da sormuştum görülmedi belki. Balyozda duzmece kanıtlar olduğu ispatlanmısken o dava sonucunda artik bu ülkede adalet var nidalari atarken aynı isimlerin yaptığı bu operasyona kirli demek abesle iştigal değil mi ? Yakındıgın seyi kendin yapıyorsun weiss.

Son düzenleme:
Weiss birde basba taviz vermeyecektir demissin. Bak ben olaylarin merkezindeki bir kurumda calisiyorum ve bu olaylain ustne giden insanlarin nasil baski altina alindiklarini ve gorevden alindiklarini gozlerimle goruyorum. Diyorumya kelime oyunu nu bile yayindan kaldirmislar.
Lutfen arkadasim koru korune bağlanma , tarafsiz gozle bakmayi dene. Bebeklerimiz icin

Emin misiniz?
Bırakın olimpiyatları falan filan..Cemaatten olmayanların hakkının çatır çutur yenildiği bir ülkede yaşıyoruz biz.

Hedef olarak çocukları seçmelerinin ve eğitime çok önem vermelerinin sebebi, geleceklerini garanti altına almalarıdır.

Ha yiğidi öldür hakkını ver demiş atalar..Çok çalışıyorlar..Her şeyleri organize..Aksayan tek yerleri yok.

Sorunu cevaplayalim, havada kalmasin. Bahsettigin "yolsuzluk" bizim burada bahsettigimiz yolsuzluklar gibi birsey degil ozunde.. Hatta sana gore yolsuzluk, baskasina gore kanunda bosluk. Yapilan hazine yardiminin 3 milyonluk (senin dedigin gibi 300 milyon degil yani) kismini siyasi propoganda icin verdikleri yemeklere, konserlere, Kanalturk adli (su an senelerdir icerde olan AKP'nin en buyuk muhalif TVsinin patronu) TV kanalina verdikleri paralar... Partinin emniyetini saglayan emniyet mensuplarina verdikleri yemek bile suc teskil etmis. Onu birak, ucak, taksi faturalari bile suc unsuru sayilmis.. Kendilerine ait yardim parasini nereye harcadiklari arastirilmis yani. Keske aynisini AKP icin de yapabilseydi su Anayasa mahkemesi.. Kamu otobuslerinin, vapurlarinin bes kurus verilmeden partinin ozel propoganda araclari gibi miting alanina binlerce secmen tasimasinin ulkeye maliyetini sorgulayabilse idi... Kamuya ait makam arabalarinin kuaforlere bakan eslerini tasimasinin onune gecebilse idi. Ilk anda aklima gelen ornekler bunlar daha.. Sidik yaristirmak gibi olmasin ama, birakin bu isleri... Bir partinin harcamasi icin verilmis hazine yardimindan 3 milyon YTL sinin faturalarinin begenilmedigi ve suc teskil ettigi bu ulkede, daha ilk operasyonda bir kamu bankasinin Genel mudurunun evinden cikan 4.5 milyon dolarin! hesabini verin once...

Son düzenleme:
Gecin bu " kendi düsündekilerede yaz" yazilarini falan valla ya.
Sanki burada herkes cok objektifmis gibi, birde karsi taraftan objektiflik beklemeyin.
Ben bu foruma yazmaya basladigimda cok objektiftim.
Ama burada yazilan yorumlari gördükce aslinda kazin ayaginin öyle olmadigini tek derdin " ideolojim saolsun " oldugunu cok net gördüm.

En son " Türkiyede önemli seyler oluyor" diye uzun yazilar paylasiyordum ama kapandi.

Bakin o yazilara daha bu olaylar baslamadan neler yapilmak isteniyor Türkiye de diye anlattim, anlatmaya calistim.

"40 yildir kavgali soganla sarimsagi kolkala görecegiz" dedim
40 yillik kavgali sogan ve sarimsagi kol kola görecegiz:)
bu yaziyi ayin 5 inde yazmisim taa.
Simdi görüyoruz soganlarla sarimsaklar nasil elele.

Bakin CHP daha döne kadar, MHP li olan ve "siz giderek CHP ya kayiyorsunuz bu nedenle istifa ediyorum" diyerek MHP den sirf CHP tarafina kaydigi icin istifa eden Mansur Yavas i Ankara da aday gösterdi.
Kemal Kilicdaroglu, daha düne kadar " siz hatay da alevi sünni savasi cikarmak istiyorsunuz" dedigi AKP li belediye baskani Lütfü Savas i CHP den aday gösterdi.
Cemaat CHP yi destekliyor.
Ben bunlarin olacagini o kapatilan yazimda dile getirmeye calistim.

O yazimda Amerika ya giden CHP heyetine, Amerika li yetkililer " daha cok SIK görüsecegiz" demis, Dogru biliyoruz daha SIK görüseceklerini dedigimde topa tutuldum ama ne oldu bu operasyon olur olmaz Kilicdaroglu solugu Amerikan büyükelciliginde aldi:)

Ayrica operasyonu CHP bin yolsuzluklari ile kapatmaya falan calistigim yok.
Sadece insanlar, kendi idelojilerinden olan insanlarin yolsuzluklarini aklayip paklarken burada " henüz iddia olan" bir konuyu nasil sevincle alkisliyor onu gösteriyorum size.
Ben taaa ilk yazimda söyledim yine söylüyorum hep söyleyecegim, varsa yolsuzluk yapan Allah rezil rüsva etsin, en agir cezayi alsinlar..
Ama baska siyasiler hakkinda olan yolsuzluk iddialarini dile getirdigimizde nasil linc ediliyorduk cok iyi biliyorum.

Kusura bakmiyin ben olaya "AKP, CHP idolojim" gibi dar bir cerceveden bakmiyorum.
Henüz bu oaylar yokken, dile getirmek, anlatmak icin zaman ve caba harcadiim yazimdada söyledigim gibi, dünyada gücler yeniden sekilleniyor, Türkiye nin kaderini cizmek istiyor birileri ve ben olaya o genis cerceveden bakiyorum.
Dünyada güy sekillenmesi olurken, soguk enerji savaslari olurken kim benim ülkemin cikarlarina hizmet ederse, kim ülkem adina, bu enerji savaslarinda, güc savaslarinda " bende varim" derse, ben onun yanindayim ve tam destekcisiyim.

Bu nedenlede burada parmaklarimi yormayacagim.
Cok cabaladim, cok anlatmak istedim, olaylara genis cerceveden bakilsin diye cok ugrastim ama aldigim tek cevap " ideolojim saolsun" oldu.
Bu yüzden isteyen sevinsin, bayram etsin, isteyen kutlasin kendimi yormayacagim daha fazla..
Iyi forumlar...

şurda birtane chp lının yada mhp lının 'adamlar bızı nerden nereye getırdı helal olsun yesınler çalsınlar cırpsınlar'dedıgını gordunmu ?yok! anlatmaya calsıtıgım sey su evet muhalefet tarafındayız ama baktıgımız zaman muhalefetten bızde memnun dıılız ama bazı seyler ıktıdarın yolsuzluklukları gıbı bu kadar ortaya cıkmadı ortaya dokulmedı ha ama artık iş işten gectıgını dusunuyorum ıktıdar gıttıgınde bunlar daha da net gorulucekkı elımızde satılmadık ne adam gıbı resmı kurumumuz kaldı ne hhortumlanmadık para kaldıyanı sen mera etme bızde at gozluguyle bakmıyoruz hıcbıseye.

Son düzenleme:
Kaynak göstermediğin için kapatıldı konu..Tuhaf tuhaf ithamlar vardı, ayrıca kimseyi kaale almayıp monolog şeklinde ilerliyordun.Hala "ama kapandı" diyorsun.

Desen ki kardeşim ben her türlü iktidarın destekçisiyim, görüşüm de fikrim de bu yönde...Bir derece..

Ama sen objektifim deyip alttan alttan devamlı iktidar propagandası yapıyorsun. Fikirlerini dayatmaya çalışman da cabası..

"İdeolojim sağolsun"cuların başını çekiyorsun dolayısıyla.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yine demagoji, herkes biliyor cemaatle akpnin kavgasını aylar öncesinden, cemaatin diğer partilerdeki bazı milletvekillerine yakınlığı da biliniyor yıllardır.

Başbakan abdye onlarca kez gitti hatta 2002de savunma bakanına mektubu bile var

başbakan abdye giderken sorun yok chp gidince mi sorun oldu? o zaman neden eleştirmediniz amerika öcüyse eskiden değil miydi ?

ülkeyi ayrıştırdı bundan sonra abd desteklese nolur amacına ulaşmış zaten çıkarlarına uymuyorsa getirdiği gibi götürüyor işte

Ayrıca yolsuzluklar için henüz iddia diyorsun asılsız iddialarla insanlar hala hapiste buna cevabın yok anlaşılan defalarca sorulmasına rağmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…