Daha önce defalarca demokrasi disi yikilmaya calisilmis bir hükümet hakkinda hükümet mensuplarinin yolsuzluga karistigi yönünde bir IDDIA var.
Hani daha önce defalarca dile getirdigimiz ama sürekli " bunlar iddiaaa amaaa" cevabini aldigimiz türden iddialar yani:)
Ama kesinlesmis yolsuzlularda var ve bunu dile getirdigimde nasil linc edildigimi ben iyi biliyorum.
Burada sanki insanlarin tek derdinin TÜRKIYE, GELECEGIMIZ, OBJEKTIF BAKIS falan filanmis gibi " bakin yediler, doldurdular, kacirdilar, hortumladirlar falanda filan" tarzi yazilar yazilmasi, benim yüzümde saskinlikla birlesmis bir tebessüm yaratiyor.
Burada ve reelde bircok insanin büyük bir Erdogan nefreti oldugunu ve onun yikildigini görmek icin ülkeyi yikmayi bile göze alacak kadar ileri gidebileceklerini cok cookk iyi biliyorum/biliyoruz.
O nedenle bu operasyonda objektif olamadiginiz icin karsinizdada söylenen sözleri umursamayan insanlar buluyorsunuz.
Bu operasyon öncesi CHP nin tabanina tamamen zit hatta CHP ye nefret besleyen insanlari aday göstermesi.
Sarigülü yolsuzluk yaptigi icin ihrac edip sonra tekrar IBB ye aday göstermesi.
Emerikan abilerden icazet alirmiscasina, operasyon öncesi ve sonrasi onlara kosmak.
Cemaatle elele kardes konumuna gelmek.
CHP arsivlerinde tozlanan bir yigin yolsuzluk dosyasini görmezden gelip " aman efendim yolsuzluk var" demesi.
Enerji savasinda 1 numarali öneme sahip HALKBANK in cökertilmeye calisilmasi.
Halkbank üzerinden irandan enerji aliyoruz diye kiyamet koparan abilerin bugün iranla cilvelesmesi.
vs vs saymakla bitmez olaylari görmezden gelip, yapilan bu operasyonu sadece bir yolsuzluk operasyonu gibi göstermek istenecek, bizde bu yukardaki sorulari yöneltmeyecegiz öylemi:)
Burada Erdogan in mal varligi soruluyor.
Ben muhasebe katibi degilim, merak eden arastirir bakar neymis mal varligi.
Bu sorularla ilk kezde karsilasmiyorum.
MAlum Erdogan nefreti olan her insanin söyledigi sözler kaliplasmistir.
Daha öncede bu soru ile karsilastim.
Cevabim aynen suydu;
" peki sen bana Klicdaroglu nun mal varligini ve dillere pelesenk olan villa muhabbetini aciklayabilir misin?"
Aldigim cevap;
" Ben kilicdaroglu nu savunmuyorum, ben birtek Atatürk ü tanirim"
Cevap;
" Öylemi madem Atatürk ün taniyorsun, bana söyler misin, sadece Osmanli imparatorlugunun askeri olan Atatürk Türkiye Cumhuriyeti nin basina gecince, Savarona yatini, cesitli illerdeki villalari, ciftlikleri, arabalari nereden aldi, üstelik o dönem ülke kitlik icindeyken?"
Aldigim cevap aynen suydu;
"Ne demek koskoca Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaskani elbette devlet imkanlarindan faydalanancak"
Eee noldu simdi, bir taraf icin " cumhurbaskani elbet faydalanacak, diger taraf icin mal varligini acikla"
Bir soruyu sorarken niyet gercekleri ortaya cikarmak olmali, objektif olunmali.
Burada niyetim ne Atatürk ne Erdogan, ne Kilicdaroglu nu karsilastirmak.
Amacim, insanlarin nasil dillerini her yöne cevirdiklerini göstermek.
Yani niyet, yolsuzluklar, liderlerin mal varligi, hükümetler ve ülkeye verdikleri zararlar, kirli siyaset falan filansa herseyi tüm ciplakligiyla ve en dogru sekilde konusacak insanlar.
Kimin yolsuzluguna " ama onlar iddia" deyip, kimini yaptigi tüm hizmetleri yok sayip hortumcu ilan edip sonrada " aman efendim bizim niyetimiz yapilan yolsuzluklar" denilince komik, inanilmaz ve umursanmaz oluyor.