Gerçekten öyle ve geçen dayanamayıp sinir krizine girdim ailem panik oldu hemen acile götürdüler hayattan bezmis durumdayim bebegi kucagina aldigini hayal et diyorlar ama kimse anlamıyor. Bu halde hicbir sekilde iyi bir sey dusunemiyorum aksine o gunleri dusunup daha da stres oluyorum sürekli bir karamsarlik geldi dogumu yapamam, bebege bakamam, basarisiz bir anne olurum diye ruhum daraliyor hep hic iyi bir günüm yok. Umarım atlatiriz herkes gibi... Size de kolayliklar ve sabir diliyorum Gerçekten çok üzüldümcanım benim panik atağım yok ama ben de kaldıramadım maalesef. kendimi hayatımın sonunu yaşıyormuş gibi hissediyorum aynen dediğin gibi. 17. haftadayım ilk 3 ay bulantı kusmam çok kötüydü her gün ama her gün ağladım. 6-7 kilo verdim yiyememekten ve hala iştahım yok. her gün forumlarda diğer insanların bulantıları ne zaman geçmiş iştahları ne zaman açılmış diye okuyorum. 3 ay diyen var 4 diyen 5 diyen. bazı günler gerçekten dipte oluyorum geçeceğine inancım hiç olmuyor. bazı günler daha pozitifim ama onda da iştahımı hep kafaya takıyorum. kilo verme son 4 haftadır durdu ama alma hala yok. iştahım yok diye yine ağladım bugün. akşam yemeğinde zorlaya zorlaya yedim. ben hep mutlu pozitif heyecanlı bir hamilelik dönemi hayal etmiştim. karnım büyür kendime cici elbiseler alırım diye hayaller kurmuştum. eşim de hep kilo alırım diye beklemişti. hayallerimin tersini yaşıyorum. herkes bebeği düşünüyor, bebek iyiyse anne iyidir gibi bir inanış var ama kesinlikle öyle değil. herşeyden önce psikolojik ve hormonal olarak çok kötü zamanlarımız olabiliyor. seni çok çok iyi anlıyorum
umarım dedikleri gibi ikinci üç ay balayı gibi geçerGerçekten öyle ve geçen dayanamayıp sinir krizine girdim ailem panik oldu hemen acile götürdüler hayattan bezmis durumdayim bebegi kucagina aldigini hayal et diyorlar ama kimse anlamıyor. Bu halde hicbir sekilde iyi bir sey dusunemiyorum aksine o gunleri dusunup daha da stres oluyorum sürekli bir karamsarlik geldi dogumu yapamam, bebege bakamam, basarisiz bir anne olurum diye ruhum daraliyor hep hic iyi bir günüm yok. Umarım atlatiriz herkes gibi... Size de kolayliklar ve sabir diliyorum Gerçekten çok üzüldüm
Merhaba siz doğum yaptınızmı? Nasıl oldunuz lütfen yardım edin. 30 haftadayım ilk günden böyleyim geceler uyuyamıyorum beynim uyanık her an korkuyla uyanıyorum ne yaşadığımı anlamıyorum anlatamıyorum çok zor. Sanki hiç geçmeyecek deliriyorum. Bebekle ilgili kaygılar. Durduk yerde etrafımda herşey bana garip geliyor boğuluyormuş gibi hiss ediyorum çook zorGerçekten öyle ve geçen dayanamayıp sinir krizine girdim ailem panik oldu hemen acile götürdüler hayattan bezmis durumdayim bebegi kucagina aldigini hayal et diyorlar ama kimse anlamıyor. Bu halde hicbir sekilde iyi bir sey dusunemiyorum aksine o gunleri dusunup daha da stres oluyorum sürekli bir karamsarlik geldi dogumu yapamam, bebege bakamam, basarisiz bir anne olurum diye ruhum daraliyor hep hic iyi bir günüm yok. Umarım atlatiriz herkes gibi... Size de kolayliklar ve sabir diliyorum Gerçekten çok üzüldüm
Merhaba daha cuma gunu doğum yaptım çok şükür hepsi geçti gitti. Bende 5. Aydan sonra toparlanmaya basladim bunun icinde mekan degistirdim cok şükür kendiliginden gecti inanamiyodum ama gecti gercekten. Psikoloğa da gitmistim ilk aylar ama kendiliginden gecti korkmayin gececek hepsi hormonlardanMerhaba siz doğum yaptınızmı? Nasıl oldunuz lütfen yardım edin. 30 haftadayım ilk günden böyleyim geceler uyuyamıyorum beynim uyanık her an korkuyla uyanıyorum ne yaşadığımı anlamıyorum anlatamıyorum çok zor. Sanki hiç geçmeyecek deliriyorum. Bebekle ilgili kaygılar. Durduk yerde etrafımda herşey bana garip geliyor boğuluyormuş gibi hiss ediyorum çook zor
Gerçekten geçiyormu? Sizdede anlamsız korkular herşeyin garip gelmesi sanki bu hayata ait değilmiş gibi olmak, iç sıkıntısı bunlar oluyormuydu?Merhaba daha cuma gunu doğum yaptım çok şükür hepsi geçti gitti. Bende 5. Aydan sonra toparlanmaya basladim bunun icinde mekan degistirdim cok şükür kendiliginden gecti inanamiyodum ama gecti gercekten. Psikoloğa da gitmistim ilk aylar ama kendiliginden gecti korkmayin gececek hepsi hormonlardan
Gerçekten geçti inanın daha beterini yaşadım. Geçti ama bu kezde doğum yapınca ilk 2 hafta ayni şeyleri yasadim geri basladi. Lohusalik depresyonuydu galiba ama simdi 25 günlük olduk daha iyiyim tabi ailemin ve esimin destegini aliyorum yine ara ara geliyor ama bu cok normal bebek dogduktan sonra her sey bambaska oluyor. Uzun bir sure rahatlamistim tabi.Gerçekten geçiyormu? Sizdede anlamsız korkular herşeyin garip gelmesi sanki bu hayata ait değilmiş gibi olmak, iç sıkıntısı bunlar oluyormuydu?
Peki bebeğe karşı sevgi istek hemen oluyormu? Çokmu zor bakmak? Bir kaç gündür bende kendimi topladım acaba yaşadıklarımız hormonlardanmi yoksa?Gerçekten geçti inanın daha beterini yaşadım. Geçti ama bu kezde doğum yapınca ilk 2 hafta ayni şeyleri yasadim geri basladi. Lohusalik depresyonuydu galiba ama simdi 25 günlük olduk daha iyiyim tabi ailemin ve esimin destegini aliyorum yine ara ara geliyor ama bu cok normal bebek dogduktan sonra her sey bambaska oluyor. Uzun bir sure rahatlamistim tabi.
Ben acikcasi ilk 1-2 hafta bir sey anlamadim yani sevgi konusunda ya da kabullenmek bana cok zor geldi. Yabanci gibi hissetmistim birde adapte sureciydi o yuzden sevgi hissedemedim aksine dogumun yorgunlugu uykusuzluk birde bebek aglamaya baslayinca kafayi yicek gibi hissediyodum ama simdi o sevgi basladi o uyurken bile resimlerine bakiyorumPeki bebeğe karşı sevgi istek hemen oluyormu? Çokmu zor bakmak? Bir kaç gündür bende kendimi topladım acaba yaşadıklarımız hormonlardanmi yoksa?
Allah sağ salim büyütmeyi nasip etsin size. İnşallah bende iyleşirim geçer.Ben acikcasi ilk 1-2 hafta bir sey anlamadim yani sevgi konusunda ya da kabullenmek bana cok zor geldi. Yabanci gibi hissetmistim birde adapte sureciydi o yuzden sevgi hissedemedim aksine dogumun yorgunlugu uykusuzluk birde bebek aglamaya baslayinca kafayi yicek gibi hissediyodum ama simdi o sevgi basladi o uyurken bile resimlerine bakiyorum
Siz nasilsiniz durumunuz nasil tam olarakAllah sağ salim büyütmeyi nasip etsin size. İnşallah bende iyleşirim geçer.
Bende ilk günden sebebsiz iç sıkıntısı, korku, (havaya karşı hassaslık, rüzgarlı, dolu havalara karşı) geceler sürekli korkarak nefessiz kalarak uyanmak kalkıp evi turluyorum . Herşey bana garip geliyor etrafımda sanki yabancılaşmışım gibi. Birde birden bebeğimi sevemezsem hayatım değişir bakamazsam bu hissler geçmez diye çok korkuyorum. Çok karışığım. Kimseye anlatamıyorum. Eşim ailem herkes bana destek anlıyorlar beni ama yinede kötüyümSiz nasilsiniz durumunuz nasil tam olarak
Öncelikle doğumu ozel hastanede yapacaksaniz epidural normal doğum isteyin ben öyle yaptim sadece yarim saat bir saat sanci cektim sonra epidural takilinca sanci hissetmedim hemen acilmam oldu dogum masasinda da bebegi dogururken hicbir sey hissetmedim ikin dedilrr ikindim bebek dogdu inanilmaz kolaylik eger epidural normal dogum yaparsaniz sakin korkmayin hicbir sey hissetmiyosunuz hemende ayaga kalkiyosunuz. Bilginiz yoksa arastirin mutlaka cok güzel gercekten. Bebekle bag kurma konusuda gercekten ilk haftalarda olmuyor ve bu cok normal her sey degisiyor sonucta kolay değil. Onunla vakit gecirip emzirdikce onu seyrettikce gunler gectikce bag kuruluyor bebekte biraz kendini toparlayinca o zaman benimsiyosun. Ilk haftalar kabullenmemek cok dogal biraz kendine zaman tani icinden gelmese de bebek dogdugunda onu izle ona guzel seyler soyle surekli ten tene temas kur ve sabret sonra alisiyosunBende ilk günden sebebsiz iç sıkıntısı, korku, (havaya karşı hassaslık, rüzgarlı, dolu havalara karşı) geceler sürekli korkarak nefessiz kalarak uyanmak kalkıp evi turluyorum . Herşey bana garip geliyor etrafımda sanki yabancılaşmışım gibi. Birde birden bebeğimi sevemezsem hayatım değişir bakamazsam bu hissler geçmez diye çok korkuyorum. Çok karışığım. Kimseye anlatamıyorum. Eşim ailem herkes bana destek anlıyorlar beni ama yinede kötüyümeşim bebeğe sevinirken ben tamda sevinemiyorum. Martda doğum yapıcam onunda korkusu geldi bilmiyorum çok kötüyüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?