kaşık mamasına başladık,günde 1 defa veriyorum ama sanırım versem daha yiyecek.korkuyorum ağır gelmesinden..kakasını yaparken zorlanmaya başladı biraz.bir de miktarı falan belli değil hiç onun.üstünde resmen kafanıza göre yapın gibi şeyler yazıyor.ne kadarı doyurucu,ne kadar verilebilir hiç bilemiyorum
inşallah sürmez dediğin gibi..benim kızım 3 gündür kilo kaybetmeye başladı,çok üzülüyorum.Allah bir yola koydu elbet hepsinde var bir hayır ama bazen teselli edemiyorum kendimi.kucağıma aldığımda karnının nerdeyse sırtına yapışık olduğunu görmek çok üzücü.bir türlü dolduramıyorum mideyi.dün amcası bile fark etti,kemikleri ele geliyor artık bu çocuğun diyor.çok üzgünüm
kabızlık korkum çok ama mecburen vereceğim mama artık aldığı kadar,sütü de uykuda ne kadar içerse.böyle devam ederse yetersiz beslenmeden hastalanacak çünkü.
bağırsak düzenleyici olarak ne kullanıyorsun?
önümüz hafta 3.ayı dolduracak kısmetse su an 6 kilo bir hafta öncesine kadar gayet güzel besleniyor düzenli kilo alıyordu su an icin kilosunda gerliemeden söz etmem icin cok erken ama böyle devam ederse nolur bilemiyorum birden bariz bir degişim olunca erkenden dustuk doktor yollarına gayet güzel yiyen bebege bir anda noldu diye ama okuyunca gördüm ki benzer sorunu yasayanlar var aynı dönemde
Allah yardımcımız olsun ruhen cok çöekeritici bişey
dogumdan sonra uzunca bir süre bunun bir deişik bunalımını yasadım asla memeyi kabul etmedi devamlı aglıyordu mememi verince katılıyor morarıyordu artık o derece bir yandan sagımla süt yetıstır biryandan emsin diye ugras mahvolmustum..o aglıyordu ben aglıyordum beslenme saatlerinde..en sonunda ona da kendıme de ezıyet etmeym dıye bıraktım emdırme cabalarını sagarak verdım üstüne mama napayım dedim..baya da rahatlamıstm ruhen..ama simdi bi baska sekılde basa dönmek cok canımı acıtıyor..sabrım da kalmadı moralim de..sütüm de azaldı zaten o da ayrı bi can sıkıcı(
slm gerçekten çok zor bir dönem atlatıyoruz ben hamileyken hiç sütümün olmucağı aklıma bile gelmemişti senin dediğin gibi benim kızımda memeyi almayı red etti belli bir süre sonra aynı seninki gibi morarıyodu resmen bende sağdım verdim arkasından mama derken sütü içtikten sonra kusmaya başları mamada öle bir sorun olmuyodu bende aç kalmasın diye biraz fazla mamaya yüklendim sanırım olmayan sütüm iyice azaldı sonrada bitti zaten şimdi mamada istemiyo ne yapıcagımı şaşırdım walla allahtan güç kuvvet ve sabır diliyorum en azından kilosu düşük ama sağlığında bir problem yok yeterki yesin birazcık yesin diye 24 saat ayakta durmaya razıyım ben allah yardımcınız olsun
bicket,çekmeyen bilmiyor değil mi??
ben herkese keşke karnı doğru dürüst doysa da sabahtan akşama kucağımda gezdirsem diyorum.her huysuzluğunu çekmeye razıyım.ama en yakın akrabalarım bile anlamıyorlar,abartıyormuşum.hiç kimse bu çocuğun doğum kilosunu hesaba katmıyor.benim kızım tombiş doğdu ,nazar oldu diyorum o yüzden.
bicket ve sermest,nasıl oldu bebeklerinizin son durumları merak ettim.kızım hala aynı,bazen oruç gibi hatta, 3 aylar girdi ya ondan herhal
sermest,inşallah kilo alımı böyle devam eder,kusması da azalır kuzunun.
bize de doktor reflü için ilaç verdi ama 120 cc de n az olmayan bir beslenmenin ardından kullanılacakmış günde 3 defa.ve tahmin et...ilacı kullanamıyoruz çünkü hiç adam gibi karnı doymuyor son günlerde.5 aylık olmak üzere,bikaç gündür400-500 cc mamayla duruyor.ek gıda da veriyorum,bugün yediğini ertesi gün yemiyor.2 gündür kaşıkla bir lokma almadı ve 400 cc ne demek bir düşün???
çekeceğiz canım bunları ne yapalım.ben de arada kendime sözler veriyorum,ama 2 güne bir mutlaka ağlıyorum:))bizim de kan tahlili falan yapıldı bu hafta,kanı biraz düşük çıktı ilaç kullanıyoruz,iştah açıcı kullanıyoruz sözde ama yok.
ne güzel 1 kilo alması şahane bişey,maşallah.geçen ay 500 gr aldı kızım,bu ayda 450-500 arasında olur sanıyorum,son bikaç gündür vermediyse tabi.ama 500 gr ideal bizim için,bu kadar aç durmaya bunu alabiliyorsa daha ne!
bicket ve sermest,nasıl oldu bebeklerinizin son durumları merak ettim.kızım hala aynı,bazen oruç gibi hatta, 3 aylar girdi ya ondan herhal
mrh..bende aynı dertten muzdaribim...kızım şu an 4 ay 10 günlük yaklaşık bir aydır iştah yok ne yaptıysam boş yemiyo...ek gıdalara 15 gün önce başladık ama onda da bi değişiklik yok 4-5 kaşıktan sonra almıyo...kilo amlımıda 15-20 gündür çok az daha önceleri ayda 1 kg alıyodu...
bende şimdi ne kadar dogru yanlış bilmiyorum ama biraz da olsa işe yaradı...yaptıgım mamasının içine 1-2 tane cici bebe katıyorum...ve şimdi birazcık da alsa içmeye başladı tadı şekerli oldugu için sanırım...bide kilo aldırıyor..
daha önce de pirinç suyunu denemiştim baya kilo aldırmıştı...inşallah iştahları acılırda bunlarada gerek kalmaz...hergün ne kadar içti diye hesaplamaktan artık çok yoruldum...tahilleri de temiz cıkıyo ama sorun nerde anlayamıyorum
Allah yardımcımız olsun....
merak etme tek değilsin arkadşım söylediklerinin aynısını bende yaşıyorum....ve anlayan hiç kimse yok...akıl vermesi kolay geliyor insanlara...ama ceken biliyor...istediği kadar ac kalsın sonuç yine değişmiyor içtigi yine aynı oluyo....hergün yatarken bügün kendi haline bırakacagım artık takmıyacagım diyorum ama en fazla ögle ye kadar dayanabiliyorum artık sinirlerim yıprandı....ne yaparsam yapayım olmuyor olmuyor olmuyor.....Allah yardımcımız olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?