• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 3 Aylık Kızım Beslenmeyi Reddediyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
slm merak ettım bugun bebeınız nasıl

teşekkür ederim ilginize.malesef bi değişme yok hatta daha kötü.uykuya dalarken de emziremedim bugün.ne zaman vermeye çalışsam gözlerini açtı pörtlete pörtlete:53:denemeye devam...

Sakın pes etme. Ben de yaşadım, aynı dönemlerdi. Hatta konu da açmıştım. "Bebeğim sağ göğsümü emeiyor" diye. Önce sağla başladı, sonra ikisini de istemedi. Doktora gittik, tahlil mahlil tabi birşey yok. Bu arada aynen seninki gibi emzirmeye çalışmazsam çok keyifli. Meğerse bazı bebeklerde o dönemlerde "huy değişikliği" olurmuş. Küsme filan değil ama sizin doktor onu uydurmuş. Neden küssün? Bir de 7-8 ay civarında olurmuş. O dönemlerde bebekler geçici olarak memeyi bırakmaya meyil edermiş. Biraz sabret bir iki hafta içind eeskiye döner. Bu süreçte memeyi unutturma sakın. Az da olsa emzir, bir kez de çekse tut memeye. Sinirlenecektir sen emzirmeye çalıştıkça. Sinirlenince çok aşırı zorlama ama meme istemiyor deyip de memeyi de unutturma. Sakin sakin sık sık her beslenmesi gereken saatte dene. O zamanlar bana kimse bu huy değişikliğinden bahsetmemişti de ağlamaktan şişmiştim bebeğim memeyi bırakacak diye. Meğer normalmiş. Bağımsızlığa adım atarken böyle ara dönemleri her bebek yaşarmış, tabi kimi şiddetli kimi hafif.

teşekkür ederim,demek sen de yaşadın aynı şeyi.memeyi unutturmuyorum,çünkü biberon da almıyor.aslında silikon uçla da veriyorum,emziği ağzından çekip göğsümü verdiğim anda gözünü açtı bugün,onu da hemen fark ediyor yani.
doktorumuz da ciddi değildi küsme derken,o da çaresiz kaldı artık çünkü.
15 gün oldu bakalım,inşallah geçer.ağlamaktan ben de kendimi tanıyamıyorum tipim değişti nerdeyse çünkü.

teşekkür ederim,demek sen de yaşadın aynı şeyi.memeyi unutturmuyorum,çünkü biberon da almıyor.aslında silikon uçla da veriyorum,emziği ağzından çekip göğsümü verdiğim anda gözünü açtı bugün,onu da hemen fark ediyor yani.
doktorumuz da ciddi değildi küsme derken,o da çaresiz kaldı artık çünkü.
15 gün oldu bakalım,inşallah geçer.ağlamaktan ben de kendimi tanıyamıyorum tipim değişti nerdeyse çünkü.

Geçecek, geçecek. Ben doktora götürdüm dedim ya, çocuk aciline götürmüştüm akşam saat 10'da. Çünkü sabah uynadığından beri o saate kadar hiç emmemişti ve aç olduğu için hiç uyumamıştı. Doktor muayene ederken ona gülücük yapıyordu, o kadar da neşeliydi ama iş emmeye gelince canını alıyorlarmış gibi bağırıyordur. Hatta idrar tahlilini beklerken hastanede emzireyim dedim, yıktı ortalığı. Ama sonra bir baktım emiyor birkaç gün sonra. Ama sen ağlama. Bebekler hissediyor lafı boş laf değil. Ağlama ki aranızdaki sihirli iletişim bozulmasın.

çok teşekkür ederim,moral oldu bunlar hep bana.kızım da bugün o kadar uzun süre aç kaldı ki artık bahsunlaştı,baygın baygın bakmaya başladı korktum ben de bişey oluyor herhalde diye.uğraştım,yine emmedi.sağdım çok şükür biberonla onu bari aldı.bikaç saat içim rahat en azından şu an tok olduğunu biliyorum.yarın tkrar doktora götüreceğim,kan tahlili yaptırmak için.kansızlık labilir sebebi diyenler çok oldu.aslında canını yaktırmak da istemiyorum ama napıyım,tutunacak dal arıyorum artık.

cnm bunların aynılarını çok kısa bi süre önce yaşadım dünyam kararmıştı
oğlum 1 ay beni hiç emmedi bıraktı bende hemen elektrikli pompa aldım anne sütü bi mucize çünki pompoyla sağdım bazen biberonla içmediği zaman kaşıkla bogazına döktüm hiç yemek istemiyoodu çünki
dr götürdüm tüm tektikler temiz bişey yok drun tek dediği karanlıkta sessiz yerde besliycen dedi
o zaman bibronu alamya başladı ama hala mememi almıyodu sürekli sagdım kendimi sütüm gitmesin die
büyük kızıma emziği bıraktırmaya çalışırken oğlumada bıraktırdım çünki hep onunkini alıyodu
o gün emzik bulaöayınca mememe bi yapıştı hala emiyo ama benim o ara üzüntüden sütüm çok azaldı şimdi ilk önce emziriyorum ardından mamayı hazır tutup mıkırdanmaya başlayınca mamayı dayıyorum

sana tavsiyem çok üzülme benim sütün azalmasın emzik varsa kes karanlıkta beslemeyi dene cnm

evet çok zorlayınca karanlıkta biraz olsun alıyor,tabi uzun süren açlıktan sonra.emziği ben de düşündüm ama emziksiz kesinlikle uykuya dalamıyor.elini de emiyor ama yok,o fayda etmiyor emziği verdiğim anda gözlerini süzmeye başlıyor.
dün denedim onu almazsa belki beni emer diye,gün boyu vermedim ama yok malesef...

ben de cok kotuyum
aynı dert ben de basladı
emmıyo ac ac yatıyo melegı
sızın kılosu nasıl benım bebek 2 5 aylıkken 6200
ama sımdı nasıl bılmıyorum 1 hafta sonra 3 aylık olucak

Allah yardımcın olsun,çok feci bir süreç.bizim yaklaşık 20 gündür öğün sayımız 5 e düştü,gece dahil.4 gün sonra 3 aylık oluyoruz biz de.doğum kilosu 4, tabi 3600e kadar düştü.2 ay 1 haftalıkken 6200 çıktı.dün yine 6200dü.yani bu süreçte 1 gr bile almamış.dün akşamdan beri biberonla verebildim çok şükür sütü sağıp.beni kesinlikle almıyor,çok üzülüyorum emziremediğime ama yavrum 20 gündür aç duruyordu,buna razıydım yani.umarım geçici bir süreçtir ve tekrar emmeye başlar.
kime sorduysam 3-5 gün yaşamış bu olayı,en fazla 1 hafta.bizim 1 aya dayandı.inşallah sizinki de çok hızlı geçer,çok yıpratıcı bir süreç çünkü.ağlamaktan morardı benim göz altlarım.

bugün yine biberonu da itmeye başladık.Allah ım sabır ver,nolucak böyle yaa...

canım takma kafana
ınan takmayınca emıyolar
bırak kendı ıstesın
benımkısı 8 saat ac kaldı
bende vermedım
ondan sonra memeye saldırdı
ben de ınsan kılıgından cıktım yaa
yaslandım walla

canım ne yaptın
emdımı melegın
ınsallah emmıstır
allah bızım yardımcımız olsun
emmıgı zamanlar o kadar mutlu oluyorum kı anlatamam
12 de emdı benımkısı her ıkı gogus 7 dk
gece 4 uyandırıcam bıde bakalım ne olucak

yok canım,benimki emmeyi tamamen bıraktı.gece uykusunda bie anında uyanıyor emzirmeye çalışınca.feryadı koparıyor.tamamen biberobla besleniyor artık,süt sağıyorum.biberonla da zorla,gün boyunca uğraşıyorum,hiç başından kalkamıyorum.
iştahı biraz düzelsin de ,yine emzirmek için uğraşacağım,çok fazla zorlamıyorum şimdi,günde 1-2 kez.almıyor zaten.ama daha önce başardım emzişrmeyi,1 ay sonra almıştı,şimdi de alacağına inanıyorum yalnız daha vakti var
aman maşallah seninkine,inşallah toparlarsınız.emzirmek harika bi duygu,bizimki çok kısa sürsü ama en azından o kadarını yaşadım.inşallah tekrar olur ilerde.

Son düzenleme:
sagıpta verme benımkısı de bıberon aalısmıstı sımdı hıc vermıyorum
nasıl olsa emecek ne zamana kadar ac kalacak
dr kesınlıklel sagıp ta verme dedı bana
o yetetınce emer 1 dk bıl eolsa demıstı

canım benimkinin gidişi baya kötüydü,dr böyle olmayacak artık sağ da ver dedi,önce bana da demişti sağma diye,biberon almazsa kaşıkla,ya da şırıngayla ver dedi.mecburen sağıyorum ve doğal olarak beni emmiyor şu an...nerdeyse 1 ay aç bıraktım ama sonuç bu oldu malesef.

Çok ilginç ya. İnatçı bir kızın var Esra. Ne kadar çabaladığını görüyorum. Sağ da ver ama arada gene dene sen emzirmeyi. Gün içinde birkaç kez dene. Emmezse gene sağ tabi. Belli olmaz bu veletlerin ne yapacağı. Belki pat diye emer.

evet malesef çok inatçı.doğduktan sonra da emmemişti,sürekli uğraştım.1 ay sonra dediğin gibi pat diye emiverdi.1 ay sürdü saltanatımız sonra yine bıraktı malesef.
bu aralar pek zorlamıyorum emzirmeye,çünkü çok tepki gösteriyor çok ağlıyor.bu kadar küçük bir bebekte şartlanma falan olur mu bilmiyorum ama tamamen soğumasın ,biraz unutsun diye bekliyorum.en azından beslenmeye karşı şu tepkilerimiz biraz azalsın yine emzirmeye uğraşacağım.daha önce 1 kere başardım,belki yine olur.umudumu kaybetmemeye çalışıyorum

kızlar ben de oğlumla aynı süreci yaşıyorum beni emmiyor zaten de mamayı da reddediyor 30 40 ml ancak içiyor deli gibi saldırıyor iki yudumdan sonrası yok cumaya idrar kültürü çıkıcak inşallah temiz çıkar sizin sonuç ne oldu aceba düzeldiniz mi:58:

esra kızın nasıl oldu kilosu emmesi nasıl merak ediyorum..

canım görmemişim mesajını kusura bakma.
değişen bişey yok malesef,emmiyor hala,sağarak veriyorum.bazen iyice kötü oluyor.uyumazsa bir yudum süt içmiyor.bi ara günde 800-850 cc kadar uyurken doyurabiliyordum,o zaman kilo alımı düzelmişti.1 haftadır bunda da sıkıntı çıktı.uykudayken de almıyor bazen,bugünlerde günlük 600-700 arası zorla içiyor.zaten yine durdu kilo alımı benim takip ettiğim kadarıyla.1-2 gün içinde doktora gideceğiz o zaman netleşir.
ek gıdaya geçmek istiyorum,belki uyanıkken onlardan alır da tok durur hiç olmazsa.bugün son 7 saatte sadece 90 cc süt içti mesela.bilmiyorum ne olacak böyle böyle.

kızlar ben de oğlumla aynı süreci yaşıyorum beni emmiyor zaten de mamayı da reddediyor 30 40 ml ancak içiyor deli gibi saldırıyor iki yudumdan sonrası yok cumaya idrar kültürü çıkıcak inşallah temiz çıkar sizin sonuç ne oldu aceba düzeldiniz mi:58:

hayır malesef,her geçen gün daha beter oluyoruz.nerdeyse 2 ay oldu,her gün belki bugün düzelir diye bekliyorum ama yok,artık umudumu da gücümü de kaybediyorum.açlıktan ölmez herhalde,artık buna razı olmaya çalışıyorum.

Back