Sakın pes etme. Ben de yaşadım, aynı dönemlerdi. Hatta konu da açmıştım. "Bebeğim sağ göğsümü emeiyor" diye. Önce sağla başladı, sonra ikisini de istemedi. Doktora gittik, tahlil mahlil tabi birşey yok. Bu arada aynen seninki gibi emzirmeye çalışmazsam çok keyifli. Meğerse bazı bebeklerde o dönemlerde "huy değişikliği" olurmuş. Küsme filan değil ama sizin doktor onu uydurmuş. Neden küssün? Bir de 7-8 ay civarında olurmuş. O dönemlerde bebekler geçici olarak memeyi bırakmaya meyil edermiş. Biraz sabret bir iki hafta içind eeskiye döner. Bu süreçte memeyi unutturma sakın. Az da olsa emzir, bir kez de çekse tut memeye. Sinirlenecektir sen emzirmeye çalıştıkça. Sinirlenince çok aşırı zorlama ama meme istemiyor deyip de memeyi de unutturma. Sakin sakin sık sık her beslenmesi gereken saatte dene. O zamanlar bana kimse bu huy değişikliğinden bahsetmemişti de ağlamaktan şişmiştim bebeğim memeyi bırakacak diye. Meğer normalmiş. Bağımsızlığa adım atarken böyle ara dönemleri her bebek yaşarmış, tabi kimi şiddetli kimi hafif.