3 Aylık Bebeğim

Uykuda sadece 60 ml içiyor. Şanslıysam 120 ml buluyor ancak 4 - 5 saati geçiriyor bir dahaki öğüne kadar
120 cc cok ıyı oglum dort aylık olmasına ragmen o kadar ıcmıyor ama ben emzırıyorum tabi. Önceye gore mamaya cok düskun degıl benımkıde. Baslarda 150 cc bıtırrıekn suan 100cc lerde

Benim fazla sütüm yok en başından beri maksimum 60 ml çıkıyor günlük. O da zar zor. Ne yaptıysam çoğaltamadım. Değişik pozisyonlarda da denedim, ilgisini çekecek şeyler de. Mesela gölge çok ilgisini çekmesine rağmen ona bile odaklanamadı. Ara ara yine meme olsun mama olsun deniyorum fazla sıkmama şartıyla bana mısın demiyor.

Ama soyle bisey var, sagdigin sut senin ne kadar sutunun oldugunun gostergesi olmuyor, Ben o meme reddi doneminde 1 saate yakin sut sagdigimi hatirliyorum, ilk 20 dk sadece 20 ml geldigi oluyordu, sonra cok daha az, 1 saatin sonuna yakinsa bolca geliyordu. Ama tabi bu ayri bir konu, dipnot dusmek istedim:) bebeklerin inanilmaz bir hayatta kalma icguduleri var, o kendine yetecek kadarini iciyordur eger altinda bir saglik sorunu yoksa zaten gecici bir durumdur. Biliyorum bir anne icin endise verici ama siz ara are teklif edin, ictigi kadarini icsin. Yarin her yer acik, kendi doktoru izinde vs degilse direk ona goturursunuz ya da cocuk hastanesine, iciniz rahat olur.

Canim tekrar emzirmeyi bir denesen benim bir arkadasimin sütü geldi tekrar goguslerini ucuna biraz mama surup bir dene belki senin kokunla emer tekrar

dis etlerine baktinizmi bazi cocuklar erken dis cikarir 4 aylikken falan dis etleri hassassa acidan kaynakli yemiyor olabilir
bazi donemler boyle yememezlik yapabiliyorlar stres yapmayin iyi gozlemleyin

Keske memeyi bırakmasına ızın vermeseydin inat ediyorlar. Benim oglum da dort aylık oldu bazen emmek istemiyor aglıyo kızarıp bozarıyo inadı tuttumu tutuyo ama ben aradan bes dakika falan gecınce gonlunu yapıp aklını dagıtıp oyle veriyorum. Sag gogsumu hıc almıyordu basta baya zorluk cektım simdi emıyo biraz mama vermeyin hala memenızde süt varsa acikıcak aglayınca memenızı verin Agzına belki süt az geldıgı ıcın bırakmış da olabilir. Ama kilo alımı cok az suan. Mamayıda bes dakikada bir verin az az da olsa ıcsın.
Mamayı ara ara deniyorum. Hiç yok denilece kadar sütüm. Gün boyu zar zor 60 ml çıkıyor toplam ikisi. Ne yaptıysam çoğalmadı :KK43:

Dis cikariyor olabilir. Sutunuz hala geliyorsa yeniden meme deneyin. Benim de kiz bir iki hafta memeden kesinlikle icmeyip, sonra yine meme ariyordu. Uykusunda vermeye calisin. Surekli degil de 3 saat bekleyip, tekrar yedirmeyi deneyin.

Bebeginizin cisi kakasi normal mi? Her gun veya iki gunde bir kakasini yapiyor ve en az 2 saatte bir altini islatiyor mu?

Kakası koyu yeşile yakın, benzetme gibi olmasın da asker yeşili gibi. Her 2 bazen 3 güne yapıyor, bazen sadece ince çizgi gibi, bazen dolu dolu. Çişini keşke 2 saate bie yapsa, bezleri kupkuru. Önceden 6-8 kere değiştiriyordum günde, şimdi 2 bazen 3 kere. Hep kuru. Çişi sıvı almadığından kokuyor hafif. Diş belirtisi yokmuş baktı doktor hanım.

dis etlerine baktinizmi bazi cocuklar erken dis cikarir 4 aylikken falan dis etleri hassassa acidan kaynakli yemiyor olabilir
bazi donemler boyle yememezlik yapabiliyorlar stres yapmayin iyi gozlemleyin
Sertlik, iltihaplanma, patlama vs yok. Doktor da baktı belirti yok. Erken diş çıkarma genetik oluyor. Çok nadir olur anne baba geç çıkartıpta bebeklerin erken çıkarması normalde

Canim tekrar emzirmeyi bir denesen benim bir arkadasimin sütü geldi tekrar goguslerini ucuna biraz mama surup bir dene belki senin kokunla emer tekrar
Emmediği zamanlar sağıyordum tamamen kesilmesin diye, mama da sürdüm, sütte sürdüm, rezene çayı da, yok olmadı hiçbiri. Uykusunda vereyim diyorum, yaklaştırırken sanki uyanıkmış gibi kendini geri itiyor, ağzına verip sakinleştireyim diyoeum bağırmaktan sesi kısılıyor :KK43:

Sertlik, iltihaplanma, patlama vs yok. Doktor da baktı belirti yok. Erken diş çıkarma genetik oluyor. Çok nadir olur anne baba geç çıkartıpta bebeklerin erken çıkarması normalde
siz kac aylik cikardiniz bilemiyorum tabiki buda bir ihtimal oldugu icin yazmak istedim

Ama soyle bisey var, sagdigin sut senin ne kadar sutunun oldugunun gostergesi olmuyor, Ben o meme reddi doneminde 1 saate yakin sut sagdigimi hatirliyorum, ilk 20 dk sadece 20 ml geldigi oluyordu, sonra cok daha az, 1 saatin sonuna yakinsa bolca geliyordu. Ama tabi bu ayri bir konu, dipnot dusmek istedim:) bebeklerin inanilmaz bir hayatta kalma icguduleri var, o kendine yetecek kadarini iciyordur eger altinda bir saglik sorunu yoksa zaten gecici bir durumdur. Biliyorum bir anne icin endise verici ama siz ara are teklif edin, ictigi kadarini icsin. Yarin her yer acik, kendi doktoru izinde vs degilse direk ona goturursunuz ya da cocuk hastanesine, iciniz rahat olur.
Tabi bebeğin emmesiyle pompa aynı olamaz o ayrı, sağlık sorunu şükür yok gibi, birden düşünce miktarı insan işkilleniyor. 600-700 ml içen bebek, 200 ancak içiyor. Düşündürüyor az da olsa :s

Peki keyifli miydi bebeğiniz, yoksa koyduğunuz yerde durmuyor devamlı mızırdanıyor muydu?
Valla gayet iyiydi zaten çok akıllıydi bebeğim hep uyuyordu bizle oynayıp gülüyordu o yüzden hiç anlamadım zaten hasta olduğunu hatta hiç aglamiyordu bile

Ben 7 eşim de 8 civarı :KK48:
patlayan bir dis olmasada alttan disler bbuyuyerek gelir olusum asamasi yani kizim 13 aylik gecen ay oda yemedi dr a goturdum alttan gelen yeni disleri suan sinirlere baski yapiyodur bu donenlerde yemeyebiir demisti belkide oyle birseydir bilemedim ama kizinizin tepkileri cok taniidik geldi kizimda boyle cunku

patlayan bir dis olmasada alttan disler bbuyuyerek gelir olusum asamasi yani kizim 13 aylik gecen ay oda yemedi dr a goturdum alttan gelen yeni disleri suan sinirlere baski yapiyodur bu donenlerde yemeyebiir demisti belkide oyle birseydir bilemedim ama kizinizin tepkileri cok taniidik geldi kizimda boyle cunku
Galiba annelerin ortak noktası :)

Mamayı ara ara deniyorum. Hiç yok denilece kadar sütüm. Gün boyu zar zor 60 ml çıkıyor toplam ikisi. Ne yaptıysam çoğalmadı :KK43:
Inanın zamanla cogalıyor süt gıtmedıyse deneyin yine derim. Ve bebekler kolay kolay hasta olmuyor. Bende baslarda sagım yapıyordum 50 cc cıkarken sonraki gunler de 30 cc yı zor sagma ya basladim hatta bende konu acmıstım buraya sütüm cok az diye ama bebek emdıkce süt arttı yine mama veriyorum ama sütün yerını tutmaz oglum ikinci ayında 1600 kg aldı her ay bir kilo alıyor bırakmayın derim siz bilirsiniz ama. Buyul oglum su cıcegı oglu kucuguö ıkı aylıktı ona gectı doktora goturduk ılac vermedi bol bol ememck dedi ve ıkı gunde su cıcegı gectı bebegımın ve dort aydır hıc hasta olmadı.

Kakası koyu yeşile yakın, benzetme gibi olmasın da asker yeşili gibi. Her 2 bazen 3 güne yapıyor, bazen sadece ince çizgi gibi, bazen dolu dolu. Çişini keşke 2 saate bie yapsa, bezleri kupkuru. Önceden 6-8 kere değiştiriyordum günde, şimdi 2 bazen 3 kere. Hep kuru. Çişi sıvı almadığından kokuyor hafif. Diş belirtisi yokmuş baktı doktor hanım.

Ah canım bende aynı dertten muzdaribim benim oğlum 6 aylık ek gıdaya başladık ek godaların tadını aldı ve mama içmeyi reddwdiyor geceleri bilenuyanıyor reddediyor su içip yatıyor bende napcamı şaşırdım mamanın içine bisküvi attım pekmez attım ama hiçbir şekilde beğenmiyor

Birde bol su icin dereotu da süt yapıyormuş beyaz üzümde

Emmediği zamanlar sağıyordum tamamen kesilmesin diye, mama da sürdüm, sütte sürdüm, rezene çayı da, yok olmadı hiçbiri. Uykusunda vereyim diyorum, yaklaştırırken sanki uyanıkmış gibi kendini geri itiyor, ağzına verip sakinleştireyim diyoeum bağırmaktan sesi kısılıyor :KK43:
Anladim canim dis sancisi olabilir bazi bebekler erken cikariyor bir de kilosuna gore ictigi mama normal olabilir tam bir hesapla istersen

Emzik kaynaklı da olabilir.
Emziği emen bebekler ağzına bir şey gelmemesine alıştığı için meme emerken süt gelmesi hoşlarına gitmez ve memeyi reddeder.
Biberon Da aynı şekilde olabilir.
Bebeğiniz küçük, memeye ger döndürebilirsiniz.
Biberon ve emziği aradan çıkarıp bol bol ten teması yapın.
Sağım yapın saat başı.
Facebook’ta emzirme sanatı grubuna üye olun oraya yazın sizi en doğru şekilde yönlendirirler.

Emziği biberonu bırakırsanız memeye döner. Biberonun kolay akışını istediği için ağlıyor çünkü.
Rezene zaten vermeyin, kendiniz de içmeyin, zararlı

X