3 Aylık Bebeğim

3-4 aylık dönemde emen bebeklerde meme reddi yaşanır, biberon alan bebekler de aynu şekilde reddedebilir. Vazgeçmeyin biberonu devamlı verin, sonunda kabul edecektir. beslenmesi içinse mamayı kaşıkla verin, yediği kadar yesin önemli olan beslenmesi

Mamanın tadını mı sevmiyor acaba. Mama değiştirme imkanınız var mı

İdrar yolu enfeksiyonumu var acaba benim kızım emmeyi bırakmıştı günlerce hicbirsey yemeden durdu en son doktora götürdüm idrar yolu enfeksiyonu çıktı aşırı derecede ve oda böbrek taşı yapmış ne alaka bilmiyorum ama hastanede yattı enfeksiyon bitti sonra düzeldi bulantı filan yapio heralde ama bazı çocuklarda öyle günlerce aç kalan halinden memnun olan iştah açıcı bişey filan kullansaniz

İdrar yolu enfeksiyonumu var acaba benim kızım emmeyi bırakmıştı günlerce hicbirsey yemeden durdu en son doktora götürdüm idrar yolu enfeksiyonu çıktı aşırı derecede ve oda böbrek taşı yapmış ne alaka bilmiyorum ama hastanede yattı enfeksiyon bitti sonra düzeldi bulantı filan yapio heralde ama bazı çocuklarda öyle günlerce aç kalan halinden memnun olan iştah açıcı bişey filan kullansaniz

İdrar yolu enfeksiyonu olabilir mi diye düşündüm acıkçası.
Hasta olunca bırakiyorlar genelde beslenmeyi. Oğlum 5 aylık iştahlı bir bebekti 4 ayın başında reddetti beslenmeyi bir dönem,hastaydi. Farkli farklı mamalar denedim,kaşıkla içirdim su an iyileşti ve toparladı diyebilirim.
Tabi maması da değişti,baska mama içiyor şu an.
O dönem farkettiğim birşey oldu,sıcağa yakin ılık içmiyordu mamayı,soğuğa yakin oda sıcaklığinda hatta içti bir süre. Dişle alakalı olabilir diye düşünüyorum ,hala aynı şekilde içiyor.

Peki keyifli miydi bebeğiniz, yoksa koyduğunuz yerde durmuyor devamlı mızırdanıyor muydu?

Gaz dışında her şey gelmiş aklınıza. Halbuki ilk gazı düşünmeliydiniz. 2-4 ay arasında maksimum seviyede gazları oluyor, çığlık çığlığa meme ve biberon reddi yaşıyorlar. Memeyi bıraktırmak yerine bol masaj, bol banyo yapmalıydınız. E sebep meme olmayınca biberonda da aynı şeyi yaşamışsınız, boşuna gitmiş süt.

Aylık kontrolleriniz yok mu? Daha ciddi bir şeymiş gibi gelmedi şahsen ama yinede bi doktor kontrolüne gidin. Bir şey çıkmazsa bu gazı değerlendirin.

Çocuğun genel durumu iyiymiş.. keyifli, neşesi de yerinde. Dönem dönem bir şeyleri reddetme hevesi oluyor bebeklerin. Ben de yaşadım aynılarını. Bence bir süre bekleyin. Geçici olduğunu düşünüyorum.

Enfeksiyon falan olsa huzursuz olurdu. 3-4 aylarda meme reddi biberon reddi olabiliyor çevreyi keşfediyorlar gözleri daha net görmeye başlıyor. Pes etmeyin. Açlık galip gelecektir yiyecektir. Her yoly deneyin. Dans ederken biberonu verin mesela yada yürürken. Dışarıyı seyrederken olabilir yada karanlık sessiz bi yerde deneyin. Uykuya dalma sırasında deneyin. Şırınga kaşık gibi yöntemlerle deneyin. Bide bu aylarda farkındalıkları artıyor verdiğiniz mamanın tadını sevmiyor olabilir. Farklı marka formül mama deneyin eminim bi şekilde alacaktır panik yapmayın olabiliyor böyle şeyler.

Benim aklima direk dişleri geldi. Bazi bebeklerin dişleri erken cikarmis.

Mama icmemesi bir problem ama gulup oynuyorsa, her zaman ki gibiyse davranislari atesi vs yoksa cok ciddi bir sey degil gibi dusunuyorum. Meme reddi bu donemlerde yasanir ama biberonuda reddediyor. Benim oglumda 3 aylikken memeyi reddetti, ama ben mama vermemistim, turlu oyunlarla memeyi Kabul ettirmistim bir 10 gun surmustu sonra eski halini aldi. Degisik pozisyonlarda biberon vermeyi denediniz mi? Mesela kucaginizda sallarken? Dikkatini cekecek bir kolye falan taksaniz?

Güncelleme:

Öncelikle cevap yazan herkese teşekkür ederim.

Kızımı giydirdim sıkıca, tabanlara kuvvet deyip 6 kilometre yürüdüm. Doktora girdim durumu anlattım, boğazına baktı, ağzına baktı görünürde birşey yoktu. Daha sonra tükürük testi yaptı, idrar aldı hepsi normal çıktı. Diş belirtisi yok dedi. Hafif sıcaklamış ama ateşi yok dedi. Yine de ne olur olmaz diye fitil verdi. Mide rahatsızlığı ya da herhangi bir enfeksiyonu da yokmuş. Daha net bilgi verebilmesi için yarın tekrar gideceğiz. Kilosu 5570ten 5530a düştü 4 günde, normalin biraz altındaymış. Işte sabah tekrar boy kiloya bakacaklar. Hayırlısı olsun.

Mama icmemesi bir problem ama gulup oynuyorsa, her zaman ki gibiyse davranislari atesi vs yoksa cok ciddi bir sey degil gibi dusunuyorum. Meme reddi bu donemlerde yasanir ama biberonuda reddediyor. Benim oglumda 3 aylikken memeyi reddetti, ama ben mama vermemistim, turlu oyunlarla memeyi Kabul ettirmistim bir 10 gun surmustu sonra eski halini aldi. Degisik pozisyonlarda biberon vermeyi denediniz mi? Mesela kucaginizda sallarken? Dikkatini cekecek bir kolye falan taksaniz?
Benim fazla sütüm yok en başından beri maksimum 60 ml çıkıyor günlük. O da zar zor. Ne yaptıysam çoğaltamadım. Değişik pozisyonlarda da denedim, ilgisini çekecek şeyler de. Mesela gölge çok ilgisini çekmesine rağmen ona bile odaklanamadı. Ara ara yine meme olsun mama olsun deniyorum fazla sıkmama şartıyla bana mısın demiyor.

3-4 aylık dönemde emen bebeklerde meme reddi yaşanır, biberon alan bebekler de aynu şekilde reddedebilir. Vazgeçmeyin biberonu devamlı verin, sonunda kabul edecektir. beslenmesi içinse mamayı kaşıkla verin, yediği kadar yesin önemli olan beslenmesi
Valla deniyprum. Kaşık şırınga ara ara biberon, serum hortumu, neler neler... mecbur yiyecek nereye kadar aç durabilir ki değil mi ama

Enfeksiyon falan olsa huzursuz olurdu. 3-4 aylarda meme reddi biberon reddi olabiliyor çevreyi keşfediyorlar gözleri daha net görmeye başlıyor. Pes etmeyin. Açlık galip gelecektir yiyecektir. Her yoly deneyin. Dans ederken biberonu verin mesela yada yürürken. Dışarıyı seyrederken olabilir yada karanlık sessiz bi yerde deneyin. Uykuya dalma sırasında deneyin. Şırınga kaşık gibi yöntemlerle deneyin. Bide bu aylarda farkındalıkları artıyor verdiğiniz mamanın tadını sevmiyor olabilir. Farklı marka formül mama deneyin eminim bi şekilde alacaktır panik yapmayın olabiliyor böyle şeyler.
Hepsini sıradan geçirdik, en aevdiği pozisyon kanguru da içmek, o bile fayda etmedi. Pes etmek yok. Şırınga yöntemine devam :)

Gaz dışında her şey gelmiş aklınıza. Halbuki ilk gazı düşünmeliydiniz. 2-4 ay arasında maksimum seviyede gazları oluyor, çığlık çığlığa meme ve biberon reddi yaşıyorlar. Memeyi bıraktırmak yerine bol masaj, bol banyo yapmalıydınız. E sebep meme olmayınca biberonda da aynı şeyi yaşamışsınız, boşuna gitmiş süt.

Aylık kontrolleriniz yok mu? Daha ciddi bir şeymiş gibi gelmedi şahsen ama yinede bi doktor kontrolüne gidin. Bir şey çıkmazsa bu gazı değerlendirin.
Gaz dışında değil, o ilk sırada ancak bu saydıklarım gaz belirtisiyle çok alakasız, ki karnı da belli ediyor ya da tepinmeleri falan gösteriyor. Lefax gaz damlası baya etkili, onu kullandım kullanalı gaz problemimi olmuyor.
İdrar yolu enfeksiyonu olabilir mi diye düşündüm acıkçası.
Hasta olunca bırakiyorlar genelde beslenmeyi. Oğlum 5 aylık iştahlı bir bebekti 4 ayın başında reddetti beslenmeyi bir dönem,hastaydi. Farkli farklı mamalar denedim,kaşıkla içirdim su an iyileşti ve toparladı diyebilirim.
Tabi maması da değişti,baska mama içiyor şu an.
O dönem farkettiğim birşey oldu,sıcağa yakin ılık içmiyordu mamayı,soğuğa yakin oda sıcaklığinda hatta içti bir süre. Dişle alakalı olabilir diye düşünüyorum ,hala aynı şekilde içiyor.
Her sıcaklığı denedim, benimki de sıcağa yakın seviyor. Mama da değiştirdim, hepsi aynı şekilde, azar azar içiliyor.

Enfeksiyon yokmuş normal çıktı hepsi şükür

Keske memeyi bırakmasına ızın vermeseydin inat ediyorlar. Benim oglum da dort aylık oldu bazen emmek istemiyor aglıyo kızarıp bozarıyo inadı tuttumu tutuyo ama ben aradan bes dakika falan gecınce gonlunu yapıp aklını dagıtıp oyle veriyorum. Sag gogsumu hıc almıyordu basta baya zorluk cektım simdi emıyo biraz mama vermeyin hala memenızde süt varsa acikıcak aglayınca memenızı verin Agzına belki süt az geldıgı ıcın bırakmış da olabilir. Ama kilo alımı cok az suan. Mamayıda bes dakikada bir verin az az da olsa ıcsın.

Dis cikariyor olabilir. Sutunuz hala geliyorsa yeniden meme deneyin. Benim de kiz bir iki hafta memeden kesinlikle icmeyip, sonra yine meme ariyordu. Uykusunda vermeye calisin. Surekli degil de 3 saat bekleyip, tekrar yedirmeyi deneyin.

Bebeginizin cisi kakasi normal mi? Her gun veya iki gunde bir kakasini yapiyor ve en az 2 saatte bir altini islatiyor mu?

X