3 Aylık Bebeğim

MaystenG

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2018
2.376
2.921
Merhabalar, Mune Mune hanım, cidden ne yapacağımı bilmiyorum, cevap alana kadar bu konuyu lütfen taşımayın.

3 aylık bir kızım var, ve son 1 haftadır doğru düzgün mamasını içmiyor. Emmeyi 2 buçuk aylıkken bıraktı, her gördüğünde çığlıkları bastı, morarana kadar ağlama isteği oluştu.

Ancak son 1 haftadır biberonu ağzına almak istemiyor. Normalde 24 saat içerisinde 650 -700 ml içerken, şimdi 250-300 ml zar zor içiyor. Deniyorum vermeyi, önceden 3 saat aralıklı içerdi maksimum, şimdi biberonu verince 5-10 ml ancak içiyor, istemediğinden dolayı 6 saati falan buldurmaya çalışıyor.

Ağzının içerisinde yara, mantar, pamukcuk vs hiçbirşey yok. Mamayı da değiştirdim, biberonu da... Hasta da değil, hava değişimi de yok. Ne yapacağımı bilemedim. Almanya'da çoğu yerler kapalı daha, acile hastaneye götürmüştüm, yalandan bi gözlerine baktılar bir de kilosuna baktılar. 61 cm, 5 570 gram. Son 1 ayda, yani son muayeneden bu yana sadece 370 gram almış. Bir ay için çooooook az :KK43:

Kaşık maması için çok erken, şırıngayla da denedim olmadı. Emziği sorunsuz alıyor, ama biberona gelince diliyle itiyor, püskürtüyor. Ne yapabilirim?

Kasikla vermeye calis. Bide mamayi biraz daha soguk yada biraz daha sicak hazirlayip farkli sicakliklarda vermeyi dene
Çeşitli sıcaklıklarda verdim, hatta 30 dakika içmese bile yeni mama yapma gereği duyup yenisini de yapıyorum. Kaşık, şırınga, bardak. Denemediğim kalmadı, yarısı yere, yarısı göğe oldu hep. Gazı da yok, desem ki rahatsız. Ama ister istemez huzursuzlaşıyorum, normalde altını 6-7 kez değiştirirken, şimdi 2-3 falan ancak :KK43:

allah korusun böbrekleri sıkıntıya girmesin ,
oralarda işler nasıl yürüyor bilmiyorum ama acil dr gitmesi lazım

Üşütmesi falan vardır belki genelde hasta oldukları zamn yemiyorlar

Zaman kaybetmeden doktora gotur o zaman. Emmeme tek basina hastalik belirtisi olabiliyor
Almanya'da çoğu yerler kapalı daha, acile hastaneye götürmüştüm, yalandan bi gözlerine baktılar bir de kilosuna baktılar. Maalesef :KK43:

allah korusun böbrekleri sıkıntıya girmesin ,
oralarda işler nasıl yürüyor bilmiyorum ama acil dr gitmesi lazım
Allah korusun :KK43: nöbetçi yerler var, ancak kaldığımız yere 1 buçuk saat uzakta, araba olmayınca da zor, tatilden dolayı otobüs tren de kalkmıyor o kadar sık. Akraba falan desen, zaten neden evlendin ki bizim sevmediğimiz kişi modundalar. Ne kadar uzak o kadar iyi yani :KK43:

Uykuda sadece 60 ml içiyor. Şanslıysam 120 ml buluyor ancak 4 - 5 saati geçiriyor bir dahaki öğüne kadar
1,5 aylık bebeğim var 5 saatte bir besleniyor özellikle geceleri.
Mamanın hazmı daha zor aslında aralıklı içmesi bana normal geldi de miktar az geldi.

Atak döneminde olabilir bir de. Takip edin bakalım, 1 haftadır böyleymiş bazen atak dönemlerinde huzursuzluk her şeyin önüne geçebiliyor

Atak döneminde olabilir bir de. Takip edin bakalım, 1 haftadır böyleymiş bazen atak dönemlerinde huzursuzluk her şeyin önüne geçebiliyor
Huzursuzluk bir tek mama içmemesi bana göre ama o halinden memnun sanki

Merhabalar, Mune Mune hanım, cidden ne yapacağımı bilmiyorum, cevap alana kadar bu konuyu lütfen taşımayın.

3 aylık bir kızım var, ve son 1 haftadır doğru düzgün mamasını içmiyor. Emmeyi 2 buçuk aylıkken bıraktı, her gördüğünde çığlıkları bastı, morarana kadar ağlama isteği oluştu.

Ancak son 1 haftadır biberonu ağzına almak istemiyor. Normalde 24 saat içerisinde 650 -700 ml içerken, şimdi 250-300 ml zar zor içiyor. Deniyorum vermeyi, önceden 3 saat aralıklı içerdi maksimum, şimdi biberonu verince 5-10 ml ancak içiyor, istemediğinden dolayı 6 saati falan buldurmaya çalışıyor.

Ağzının içerisinde yara, mantar, pamukcuk vs hiçbirşey yok. Mamayı da değiştirdim, biberonu da... Hasta da değil, hava değişimi de yok. Ne yapacağımı bilemedim. Almanya'da çoğu yerler kapalı daha, acile hastaneye götürmüştüm, yalandan bi gözlerine baktılar bir de kilosuna baktılar. 61 cm, 5 570 gram. Son 1 ayda, yani son muayeneden bu yana sadece 370 gram almış. Bir ay için çooooook az :KK43:

Kaşık maması için çok erken, şırıngayla da denedim olmadı. Emziği sorunsuz alıyor, ama biberona gelince diliyle itiyor, püskürtüyor. Ne yapabilirim?
Doktora hemen gösterme imkanınız yoksa çok sık biberonu vermeyin isterseniz. Yani şimdi yemesini istediğiniz için sık sık biberonu vermeye çalışırsanız belki usanır. Biraz bekleyin 1-1,5 saat. Sonra acıkmış olursa severek içer inşallah. Endişe etmeyin dönem dönem oluyor böyle. Tabi mümkün olur olmaz bir doktora danışmanızda fayda var. İnşallah düzelir bebişin iştahı

Doktora hemen gösterme imkanınız yoksa çok sık biberonu vermeyin isterseniz. Yani şimdi yemesini istediğiniz için sık sık biberonu vermeye çalışırsanız belki usanır. Biraz bekleyin 1-1,5 saat. Sonra acıkmış olursa severek içer inşallah. Endişe etmeyin dönem dönem oluyor böyle. Tabi mümkün olur olmaz bir doktora danışmanızda fayda var. İnşallah düzelir bebişin iştahı
Insallah düzelir dr, sık vermiyorum ki, 2 saate bir bazen 3 saate bir tutuyorum, 2-3 kez çekiyor bırakıyor, uyusa da uyansa da. Bir gece 3 de güzel içiyor 120 cc buluyor

Ben sıkıntı olduğunu sanmıyorum donemseldir. Benim kızım da özellikle büyüme ataklarinda yapiyordu. Neşesi yerinde ise kendine bırakın yani siz verin içtiği kadar icsin. Duzelecektir. Ayrıca çok az almamış bence 1 ayda 350 çok kötü değil. Panik olmanız normal ama sağlığı yerinde bence.

X