• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 ayda evlenilir mi? evlenince annem gerçekten evime gelmez mi?

Askerlik sorun bence.
evet maalesef. bedelli için dua ediyoruz.

6 ay cok erken bu kadar acele evlilik karari almak icin. Annelerin bir bildigi var diyorum ben de. Esimden once baska biriyle evlilik karari almistim. Ailem siddetle karsi cikmislardi. Simdi iyi ki diyorum. Insan o zamanlar anlayamiyor bazi seyleri. Disardan bakan bir goz olmak gerek her seyi net gormek icin. Evlenilmeden ayni evde yasamaya baslanmadan kimseyi taniyamiyorsun. Hele bir de cocuk olunca aileler daha cok mudahil oluyor o zaman.
Yine de ben cok iyi taniyorum ailesini iyi biliyorum diyorsaniz 3 ayda fazlasiyla yetisir her sey. Ivir zivira hic gerek yok zaten. Onlar sonradan da edinilir. Ilk once en temel seyleri halledersiniz. Kafanizda renk model belliyse 1 hafta bile yeterli halletmek icin. Biraz kosturmali gecer sadece. Annen de evine gelir. Hatta esyalarini yerlestirmene yardim bile eder.
6 ay erken ama ben bi sene beklesem de ailemin fikri değişmeyecek ki.
aynı evde yaşamadan tanıyamıyosun diyoruz. e 1 sene beklesem de aynı evde beklemiycem, yine tanıyamıycam.
ben zaten %100 demiyorum ki 10 sene beklesem de diyemem. kimse diyemez. ama tanıdığım kadarı yetti. uzun uzun anlatmaya gerek yok.
ablamın çocuğu var. annem bakmıyor. müdahale de etmiyor. benim evliliğimde de etmez. karşı tarafın da etmeyeceğini düşünüyorum. senet alamam ya bu konuda.
kararıma güvenmekten başka çarem yok.

6 aydır beraberiz.

geçmiş olsun, üzüldüm boşanmanıza.
tabi ki herşey olaibilir, asla boşanmam demiyorum. ama aannemin kriter olarak dikkate aldığı konular yüzünden sorun yaşayıp boşanacağımı düşünmüyprum. çünkü aslında ben aileme değil de karşı tarafa daha uygunum yaşayış konusunda. zaten bu kadar diretmemim sebebi de bu.

3 ay içerisinde evlenirsin, annen de baban da evine gelirler, herşey güllük gülistanlık olur bunlar için hiç tasalanma.

Kardeşim yaşındasın, nasihat vermek istemem :) ama yaşayış tarzının, görüşlerinin, belki giyim kuşamının, siyasi görüşünün karşı tarafa daha çok uyması demek; uyum için bi umut evet ama tamamen atıyorum şuan; yarın bigün çocuğun olduğunda ve annen yeni doğmuş çocuğunu farklı yıkadığında, farklı giydirdiğinde kayınvalidenin edeceği en ufak bir kelime çok zoruna gidebilir.Senin gibi insanların (kendimden biliyorum) fevri yapısı muhalifliğinden gelir.O kayınvalidenin annene edeceği ufak kelime sana batar,şimd fikrini kabul ettirebilmek için bişeyler fırlatarak baskı kurmaya çalıştığın anneni koruma altına alırsın yarın, çünkü önyargıya tahammülün yok.

Çok kısa süredir tanışıyorsun ve çok kısa zamanda evlenmeyi düşünüyorsun, olur, makul.
Ama lütfen şunu hiç unutma price;
İlerde yaşayacağın hiç bir problem genel kümede görünmez, ayrıntıda gizlenir görmekte zorlanırız.
Gördüğümüzde de "amman detay işte" der geçeriz.
O detaylar bi konu, yargı, olay oluşturur, biraz geç farkediyoruz bu yüzden.

insanların alınlarında mezhebi yazmıyor ki anneniz kime ne açıklama derdinde

sorana da bilmem sormadım o konuları konuşmuyoruz diyebilirdi

ikiniz arasında su an mezhep mevzu değildir. çocuk üstünde uygulama düşünceleriniz neler onu konusun bence ayrılık var mi anlamak için. tamamen sorun olmaz diye varsaymadan güzelce dürüstce konusun. erkek sünneti isim konuları falan..

insan ailenin desteğini hissetmek istiyor tabi bu büyük kararda. ama gerekçeleri makul değilse de insiyatif almak gerekebilir. bilemedim

askere gidip gelse sonra evlenseniz daha iyi olabilir. evliyken hasret daha başka olur

konu başlığı saçma oldu ama ;

evlenince annem gerçekten evime gelmez mi?

önceki konumda bahsetmiştim. annem damat adayını istemiyor diye. babam sorun etmiyordu. zar zor ikna ettik, geldiler tanıştılar. annem yine olmaz dedi. babamı da kendi tarafına çekti. büyük kavgalar ettik, araya dayılar vs girdi ama geri adım atmadım. rest çektim. annemin tüm dramatik söylemlerine kulak tıkadım. bayram günü bayramlaşmadım vs baktılar bende yumuşama yok tamam dediler yine. bu hafta içi erkek arkadaşım tek gelecek bizim eve.

istememe sebepleri mezhep farkı. karşı tarafın ailesi bu farkı sorun etmiyor. ben de etmiyorum. kim hangi mezhepten vs bundan bahsetmeyeceğim çünkü benim için önemsiz, hem de burada tartışma çıksın istemiyorum. ama şunu belirteyim, iki taraf da ailesine uzak birbirine yakın olduğu için sorun olacak bi din ya da kültür farkı yok arada. olay aslında tamamen benim ailemin dar görüşlü olması ile alakalı.

yine de bu kavgalar arasında annem bana şunları söyledi;
ben insanlara böyle böyle diyemem, itibarım düşer.
evine gelemem. ablan da gelemez belki, akrabalar arasında sorun olur.
ben ölene kadar üzülürüm, kahrolurum.

bu laflara rağmen rest çektiğim için vicdansız gibi duruyor olabilirim ama el üstünde tutulduğum, kavgasız dövüşsüz, sevdiğim sevildiğim bi ilişkiyi -ki ailem sorana kadar mezhep farkı olduğunu bile bilmiyordum- bitiremezdim. sonrasında annem teyzeme, ben o lafları vazgeçsin diye dedim demiş. öyle işte.

yine de tüm bunlara rağmen içimde bi korku var. erkek arkadaşım olayları biliyor. ama hep ben geleyim ikna edeyim dedi. ben olsam uğraşmazdım ama o hep ılımlı yaklaştı, asla bu konuda bi laf söylemedi. ama çok yakın ve sevgi dolu bi aile olmamamıza rağmen gerçekten evime gelmezler mi koparlar mı korkusu var.

tüm çevrem diyor ki olmaz merak etme. kızlar kaçarak evleniyor da sonradan barışıyolar vs vs.

3 ayda evlenilir mi?

şimdi. biz hep ekim gibi evlenelim dedik. eylülde kuzenimin düğünü var, o geçsin diye. ama işte bu kavga dövüş sebebiyle 2 ay kaybettik ve ekime 3 ay kaldı.

öyle büyük nişan, kına vs istemiyoruz. düğün de istemiyoruz ama annem diretecek muhtemelen ve lanet olsun, tamam düğün yapalım dersek de özenmeyip kuru pastalı kolalı basit bişey yaparız.
salon+yatak odası+mutfak düşünüyoruz sadece. ekstra oturma odası vs istemiyoruz. salonda da büfedir, 10 sehpadır vs istemiyoruz. az eşya düşünüyoruz hep.

acele etme sebebimiz hem aşktan, hem de askerlik. 2021 ocak ayına kadar tecil hakkı var. ama ben 27 yaşındayım. bu işler planlı olmaz ama 30 gibi bi çocuk olsa fena olmaz. doğal olarak evlenelim, bi süre durumu toplayalım, askere gitsin gelsin ki çocuk yapabilelim. o yüzden beklemek istemiyoruz. bedelli çıkarsa ne ala ama o 25 yaşında. umudumuz az.

ne diyorsunuz, yetişir mi?
Şuan anlattıklarınızı 18 yaşındaki genç kızlar yapar. Lütfen ailenize sırtınızı dönmeyin. İstediğiniz kadar el üstünde tutuluyorum deyin neler görüp okuyoruz Allah aşkına. Bunlar hep aşktan demişsiniz. Ya ergen misiniz bu kadar ileriyi göremeyecek. Acele etmeyin tecili bozdursun askere gitsin . O süreçte birbirinizi daha iyi tanımış olursunuz. Hem şuna emin olun hiç bir erkek askerden gittiği gibi dönmüyor. Vazgeçin şuan evlilik sevdasından. Ailenize hele asla ama asla rest çekmeyin.

Herşey yoluna girer ilk baştan benim ailem de karşı çıkıyordu başka memleket e gideceğim falan diye. Eşim din ile ilgilenmez ama benim ibadetime de karışmaz. Saçları boyadır uzundur. Şahsına münhasır yani. Ama ailem seviyor kendisini köye ev yaptı kendi ailem sırf eşim sanat etsin diye iki katlı ve balkonlu yapıldı bayramlarda kalabaliktan bunalirsa orda otursun diye. Sıkma canını hiç ailenin bira farklı açılardan bakması gerekir diye suaunuyorum önemli olan eşinin sana olan sevgi saygısı

Başka mesajlara da yorumlarınıza denk geliyorum ve çoğu zaman da mantıklı buluyorum yaklaşımlarınızı.Bu sebepten sizin gibi mantıklı birinin bu konuda da aceleci olmamasını tavsiye ederim. Tabiki kötü örnekler genelleme yapmayı gerektirmez, ancak daha temkinli hareket etmek için de dikkate almak gerek. Aileler affetse de o kırgınlık tamamen silinmiyor çoğunlukla. Sevginize yine sahip çıkın ama acele etmeyin demek isterim.

aynı evde yaşamadan tanıyamıyosun diyoruz. e 1 sene beklesem de aynı evde beklemiycem, yine tanıyamıycam.
ben zaten %100 demiyorum ki 10 sene beklesem de diyemem. kimse diyemez. ama tanıdığım kadarı yetti. uzun uzun anlatmaya gerek yok.
ablamın çocuğu var. annem bakmıyor. müdahale de etmiyor. benim evliliğimde de etmez. karşı tarafın da etmeyeceğini düşünüyorum. senet alamam ya bu konuda.
Hayirlisi olsun o zaman hakkinizda. Su akar yolunu bulur.

Bence bir 6ay zaman ver iliskiye.Yagmurdan kacarken doluya tutulmak var.Hemen evlenmek cok saglikli bir karar degil.

3 ay içerisinde evlenirsin, annen de baban da evine gelirler, herşey güllük gülistanlık olur bunlar için hiç tasalanma.

Kardeşim yaşındasın, nasihat vermek istemem :) ama yaşayış tarzının, görüşlerinin, belki giyim kuşamının, siyasi görüşünün karşı tarafa daha çok uyması demek; uyum için bi umut evet ama tamamen atıyorum şuan; yarın bigün çocuğun olduğunda ve annen yeni doğmuş çocuğunu farklı yıkadığında, farklı giydirdiğinde kayınvalidenin edeceği en ufak bir kelime çok zoruna gidebilir.Senin gibi insanların (kendimden biliyorum) fevri yapısı muhalifliğinden gelir.O kayınvalidenin annene edeceği ufak kelime sana batar,şimd fikrini kabul ettirebilmek için bişeyler fırlatarak baskı kurmaya çalıştığın anneni koruma altına alırsın yarın, çünkü önyargıya tahammülün yok.

Çok kısa süredir tanışıyorsun ve çok kısa zamanda evlenmeyi düşünüyorsun, olur, makul.
Ama lütfen şunu hiç unutma price;
İlerde yaşayacağın hiç bir problem genel kümede görünmez, ayrıntıda gizlenir görmekte zorlanırız.
Gördüğümüzde de "amman detay işte" der geçeriz.
O detaylar bi konu, yargı, olay oluşturur, biraz geç farkediyoruz bu yüzden.

güzel konuşuyorsunuz da ne yapayım sonuç olarak. bi sene beklesem ailem ikna olmayacak, 6 ayda görmediğimi de 1 senede mi göreceğim? olamaz mı? olabilir tabi. ama anlamsız buluyorum. 1 sene beklesem 1 sene daha bekle diyen çıkar. e öyle öyle sonu yok. insan bi karar verir, kararının arkasında olur. ben erkek arkadaşım için ailemi karşıma aldım, rest çektim. o bunun farkında iken kendi ailesi ile beni karşı karşıya getirir mi sizc? ben kendi kıyafetim konusunda annemden baskı görmüşken, annemin bazı baskıları sebebiyle onlardan uzaklaşmışken erkek arkadaşım bu tip konularda kayınvalideme hareket alanı bırakmayacağımı anlamamış mıdır?

çoğu şeyi konuştuk. kafamızda netleştirdik. yani senet alamam elinden. inanmayı tercih ediyorum duyduğuma ve gördüğüme.

iyiliğim için konuştuğunuzu biliyorum. ama benim şüphem yok. belki salağım, belki aptal aşık. ama burda uzun uzun övmeye gerek yok işte yaşadığım ilişki bana güven veriyor. hani ben anlaşamıyor olsam bile bunun mezheple alakası yok. ailem için de tek kriter mezhep.

insanların alınlarında mezhebi yazmıyor ki anneniz kime ne açıklama derdinde

sorana da bilmem sormadım o konuları konuşmuyoruz diyebilirdi

ikiniz arasında su an mezhep mevzu değildir. çocuk üstünde uygulama düşünceleriniz neler onu konusun bence ayrılık var mi anlamak için. tamamen sorun olmaz diye varsaymadan güzelce dürüstce konusun. erkek sünneti isim konuları falan..

insan ailenin desteğini hissetmek istiyor tabi bu büyük kararda. ama gerekçeleri makul değilse de insiyatif almak gerekebilir. bilemedim

askere gidip gelse sonra evlenseniz daha iyi olabilir. evliyken hasret daha başka olur
şu anki işi iyi. yüksek lisansa devam ediyor. yani şu aşamada gidip gelmesi daha sıkıntı bizim için. tarih ileriye atıyor vs. bi de bedelli durumu var, belki çıkar diye bekliyoruz.

Şuan anlattıklarınızı 18 yaşındaki genç kızlar yapar. Lütfen ailenize sırtınızı dönmeyin. İstediğiniz kadar el üstünde tutuluyorum deyin neler görüp okuyoruz Allah aşkına. Bunlar hep aşktan demişsiniz. Ya ergen misiniz bu kadar ileriyi göremeyecek. Acele etmeyin tecili bozdursun askere gitsin . O süreçte birbirinizi daha iyi tanımış olursunuz. Hem şuna emin olun hiç bir erkek askerden gittiği gibi dönmüyor. Vazgeçin şuan evlilik sevdasından. Ailenize hele asla ama asla rest çekmeyin.
ailem bana sırtını döndüğü için ben de onlara dönmek zorunda kaldım. ben rest çekmemiş olsaydım sevdiğim insandan ayrılmam gerekirdi. neden ayrılayım ki sırf mezhebi için, babasının bıyığı için? evlilik sevdasında değilim, olaydım 27yi beklemez, işimde gücümdeyken daha önceki adayları değerlendirirdim. ama değerlendirmedim. emin olduğum tek insan için ailemi karşısına aldım.

Ailenin gönlünü almadan evlenme. Ailenle yaşadığın sorunları sevgiline aktarma. İlerde pişman olabilirsin. Dere gider ama hep kum kalır. Aile hiç kimse için atılmaz.
başta anlatmayacaktım. ama anlattım sonradan belli bi süzgeçten geçirerek. ama o her zaman ılımlı yaklaştı. tanısalar severler dedi, üzerlerine gitme, kavga etme dedi. bunu 5 sene sonra başıma kakacaksa zaten baştan yanmışım. ama hep diyorum ya, güveniyorum.

güzel konuşuyorsunuz da ne yapayım sonuç olarak. bi sene beklesem ailem ikna olmayacak, 6 ayda görmediğimi de 1 senede mi göreceğim? olamaz mı? olabilir tabi. ama anlamsız buluyorum. 1 sene beklesem 1 sene daha bekle diyen çıkar. e öyle öyle sonu yok. insan bi karar verir, kararının arkasında olur. ben erkek arkadaşım için ailemi karşıma aldım, rest çektim. o bunun farkında iken kendi ailesi ile beni karşı karşıya getirir mi sizc? ben kendi kıyafetim konusunda annemden baskı görmüşken, annemin bazı baskıları sebebiyle onlardan uzaklaşmışken erkek arkadaşım bu tip konularda kayınvalideme hareket alanı bırakmayacağımı anlamamış mıdır?

çoğu şeyi konuştuk. kafamızda netleştirdik. yani senet alamam elinden. inanmayı tercih ediyorum duyduğuma ve gördüğüme.

iyiliğim için konuştuğunuzu biliyorum. ama benim şüphem yok. belki salağım, belki aptal aşık. ama burda uzun uzun övmeye gerek yok işte yaşadığım ilişki bana güven veriyor. hani ben anlaşamıyor olsam bile bunun mezheple alakası yok. ailem için de tek kriter mezhep.

şu anki işi iyi. yüksek lisansa devam ediyor. yani şu aşamada gidip gelmesi daha sıkıntı bizim için. tarih ileriye atıyor vs. bi de bedelli durumu var, belki çıkar diye bekliyoruz.

ailem bana sırtını döndüğü için ben de onlara dönmek zorunda kaldım. ben rest çekmemiş olsaydım sevdiğim insandan ayrılmam gerekirdi. neden ayrılayım ki sırf mezhebi için, babasının bıyığı için? evlilik sevdasında değilim, olaydım 27yi beklemez, işimde gücümdeyken daha önceki adayları değerlendirirdim. ama değerlendirmedim. emin olduğum tek insan için ailemi karşısına aldım.

başta anlatmayacaktım. ama anlattım sonradan belli bi süzgeçten geçirerek. ama o her zaman ılımlı yaklaştı. tanısalar severler dedi, üzerlerine gitme, kavga etme dedi. bunu 5 sene sonra başıma kakacaksa zaten baştan yanmışım. ama hep diyorum ya, güveniyorum.

Hakkınızda hayırlısı olsun inşaallah

Ben 1 hafta içinde karar verip jet hızıyla evlendim ama 3 yıldır birlikteydik kocişle. Bizdede kocamın ailesi ben 4 yaş büyüğüm diye istemedi o yüzden acele ile evlendik. Herkes geldi nikahıma. Düğün yapmadım. Kına söz nişan ve Düğüne harcanacak paraları ev peşinatı yapıp ev aldık

eş seçimi keşke bu kadar kolay olsa, mezhep mi farklı yok olmaz ayrıl hemen. hepimiz rahat ederdik kimse de boşanmazdı.

ailenin rızasını almadan evlenme durumu gerçekten ciddi ama ailenin de makul bir neden öne sürmesi lazım. eş dost ne der bana göre hiç önemli değil, o dikkate aldıkları eş dost açık arama dışında gerçekten samimi bir şekilde iyiliğini isteyen insanlar mı? hiç sanmıyorum. insanlar konuşur mutluluğu da mutsuzluğu da yaşayacak olan sensin. sen eş adayını ve ailesini tanımaya odaklan, cevaplarından anladığım kadarıyla zaten yaptığın da bu. ailenle de belki zaman konusunda uzlaşabilirsin evlilik 6 ay geç olsa inan hiçbir şey kaybetmezsin.

ama özetle canını sıkma, sen erkek arkadaşına ve kendine güveniyorsan aileye en güzel cevap mutluluğunuz ve huzurunuz olucak, Allah utandırmasın, umarım çok mutlu olursunuz

Canım benim hayırlı,uğurlu olsun öncelikle yetişir tabiki de sen hiç canını sıkma ben de 3 ay içerisinde yaptım herşeyimi,kaldı ki bir de evime tadilat yaptım.Kapılar,parkeler yetişti.Öncelikle kafanda bir model belirle,evini nasıl istediğine karar ver,eşya seçerken kolaylık olsun.(ben country aldım )bir günde halettim,eşyalarını aldıktan sonra da teslim süresini 1 ay öncesini belirt,bazı eşyaları yanlış gönderebiliyorlar
Not;Kendimden örnek vermek istiyorum.Eşimle ben aynı mezhepteniz.Ben Arife günü 33 yaşında kuzenimi trafik kazasında kaybettim.Cenaze günü k.v gelmiş bana kendi yiyeninin düğün gününü anlatıyor.Kızı da hiç sevmiyorum,sevmediğimi defalarca söylememe rağmen benim akrabalarımın içerisinde,cenazemizde olacak olan düğünü anlatıyor.Benim canım,ciğerim yanmış diyip ayrıldım yanından.O yüzden cahil insan olmadığı sürece sorun yok

Yazını okumadım. Başlık yeterli geldi. Annen istemiyorsa bir bildiği vardır. Annelerin hisleri çok kuvvetli olur. Ayrıca 3 ay çok acele bende çok kısa sürede evlendim ve annem istemiyordu. Şuan ki aklım olsa evlenmezdim

Ben olsam bu kadar aceleye getirmezdim . Sonrasında çok büyük bir iç burukluğu oluyor çünkü .
Annenin dediği şey şu an sorun olmuyor olabilir ama ne malum ilerde sorun olmayacağı. Ne kadar zaman oldu bilmiyorum ama biraz daha tanı derim .

Boşa düğün salonu tutma simdiki aklım olsa nikah kıyar akşamına gençlerle eglenirdim sadece kınada yapmadım para olduktan sonra 1 ayada evlenirsin :KK66:
Mezhep farkına hiç girmiyorum aynı dinden olmayanlar evleniyor sen 27 yaşında koskaca kadınsın hiç geri adım atma sevdiceğinden eminsen gelmek iatemeyen gelmesin :KK66:

Back