• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 ayda evlenilir mi? evlenince annem gerçekten evime gelmez mi?

şimdi öncelikle ben ablama söylettim durumu, biri var diye. annem direkt memleketten mezhep analizi yapıp asla olmaz moduna girdi.kavga dövüş bilmemne. babam bu ara 'araştırırız, iyiyse veririz.' modunda. sonra annem tamam gelsinler dedi. ama gönülsüz biliyorum. önceki konumda yazmıştım. geldiler, tanıştılar. sıkıntısız geçti. ben 'e biz ne zaman gideriz?' dedim. annem bu sefer yine olmaz, ben ısınamadım şu bu bi sürü bişeyler saydı. araya dayımı soktu. dayım konuşmaya geldiğinde babamın da 'ben de istemiyorum.' dediğini duydum. o gün yine büyük bi kavga ettim ben evde. fevri bi insanım ve engel olamıyorum kendime. sonrası bayram işte. ben bayramlaşmadım. annem geldi, olmaz böyle vs. sen bizim dediklerimizi duyma gibi saçma şeyler söylediler. madem istiyosun tamam dediler. e ben en başında istiyodum zaten.

yani şu an ikisi de sırf benim büyük rest çekip, dayımın yanında dahi bişeyler fırlatarak kavga etmem sebebiyle 'tamam' demiş durumundalar.

neden diyorum onlara. neden istemiyosunuz, ne sorun olur, bana bi örnek verin. cevap yok. adamın bıyığı, kadının köy hayatı bilmeyişi vs... kendileri köyde yetişmiş ve o eziyeti bişey zannediyolar. kadın onlara sosyete geliyor. e ne var bunda? size göre ben de sosyeteyim, ben de köy hayatı sevmiyorum.

aile gelmeden önce ben siyaset konuşmayın demiştim. çünkü dayım da vardı ve ailem de dayım da biliyorum ki karşı taraf il zıt görüşte. ama işin komik tarafı ben de ailemle zıt görüşteyim. e doğal olarak hani eskaza lafı açılmasın diye siyaset konuşmayın dedim. babam da diyor ki işte sen de biliyosun farklı olduğumuzu, ondan uyardın. e bunda ne var? ben de sizden farklıyım işte, bunu görmüyorsunuz.

uzun yazdım kusura bakma :) dolmuşum.

seni az çok tanıdığımdan kafamda pek oturmamıştı iyi oldu uzun yazman.
ailenle bu kadar fikir ayrılığın olduğunu düşünmemiştim. özelden yürüycem sana:)

Yetişir captain. Ailen de gelir. Erkek arkadaşınız ılımlı gönüllerini fethetmesini bilir bence. Benim annemin eşimin adını duyunca migreni tutardı çok kıskanç beni gençken çok üzdü diye şimdi evliyiz bi oğlumuz var annem nişanlanmamızdan beri damadına çok düşkün neyi severse onu pişirir ne beğenirse onu alır. Ki sizin sadece mezhep farkıysa sorun bence zamanla unutur hatta pişman olur. Şimdiden hayırlı olsun evliliğiniz. Biz tüm eşyaları ikeadan alıp kendimiz kurduk hem sade hem kullanışlı. Mutluluklar dilerim

C captain price canım hayırlısı olsun senin için...karşı taraf kadına kıymet veriyor mu, aile kurduğunuzda eşinle eşit olacakmısin bunlara önem ver.Biraksam akşama kadar eşitlik,özgürlük diye brifing verecek adamların evlerini kendi üstüne ,arabayı kendi annesi üstüne aldığını gördüm.Kadin çalışmalı,kendi ayakları üzerinde durmalı diye söyleyen adam eve gidince ayağına çay istiyor...lütfen gözlemle ve esinin böyle bir adam olmadığından emin ol.Hayat cenaze namazını kim nasıl kiliyordan ibaret değil.
son cümlene bayıldım. zira annem ona takılmıştı, cenaze namazı var mı onlarda diye. sanki bangladeşten keşişle evleniyoruz yani. yani sorun ettiğim kısım da bu aslında. annem aranız nasıl, işi gücü ne, yaşı kaç, nerde tanıştınız vs bunların hiç birini sormadan x memleketli mi, y mezhepli mi asla olmaz dedi. önemli olan kriter o değil ki benim için, adama memleketini bile sormamışım. çünkü işte senin bahsettiğin eşitliğe, kıymet verme durumlarına baktım ben. ki baktığımda da iyi şeyler gördüm. öyle ayağına çay bekleyen bi adam değil, tam aksine.

Ha bi de neden belirttim ikea diye hani sipariş versen 1 ayda gelir muhabbeti var ya gerek yok yani beklemeye al-kur sistemi mis gibi:)
ikea güzel evet, gezdik bi ara. çok hoş parçalar var. öyle 'yeni gelin' evi tarzını sevmiyoruz zaten ikimiz de.

seni az çok tanıdığımdan kafamda pek oturmamıştı iyi oldu uzun yazman.
ailenle bu kadar fikir ayrılığın olduğunu düşünmemiştim. özelden yürüycem sana:)
beklerim :)

Annen gelir mi bilmiyorum. Bence gelir.
Benimki gelmiyor, görüşmüyoruz da gerçi, düğüne falan da gelmedi öyle büyük kavgalı değilsiniz şu an öyle düşün.
3 ayda yetişir.
Şöyle...
Düğün salonu ayarlayın.
Ev eşyalarını tabaktan çanağa kadar evkur tarzı yerden alın. Ev tutun. Gelinlik damatlık işini halledin.
Bitti gitti. 1 senede evlendim ama hazırlığı mart başında yapmaya başladım. Temmuz başı her şey hazırdı. Temmuz sonu düğün oldu.

25 yas bir erkek icin heleki askerligini yapmamis bir erkek icin cok ama cok erken bir yas. Diger konulari sorun olarak gormuyorum,nisanimla dugunum arasi sadece 2 aydi yetisti hatta bugun evlilik yildonumumuz:) Mezhep farki bizde de vardi esim sunni ben alevi.
Neyse uzatmayayim, annenin rizasinin olmamasi icine sinmemesi ve karsi tarafin yasinin ufak olmasi askerligini yapmamis olmasi cok onemli konular. Bir de buradaki konularda az cok tanik olmussundur,suan ailelere degil birbirinize yakinsiniz ama evlilik cok farkli,ailesi bianda kiymete biniyor

3 ayda çok rahat evlenilir...

Ailen konusunda da rahat ol hiç birşey olmaz...az biraz zaman alır o kadar...belki o kadar bile olmaz evlenene kadar yaparlar ne yapacaklarsa biter

Gerçek sevgiyi bulmak mutlu olmak cidden çok kolay değil o yüzden harcama derim ben...

Annen gelir gider onu dert etme
AMA
Senden önce gelinleri var mı ona nasıl davranıyorlar , kayınbaban kayınannene nasıl davranıyor ( az çok oğlu da öyle olcak bir süre sonra) , önce yüzüne gülüp biz moderniz tavrında sonra evlenince gerçek yüzlerini çikarmasınlar ... bu noktaya dikkat et derim.
Bu bilgileri nasıl toplarsın hem gözlemle hem de onların olmadığı ortamda onlar hakkında bilgi alarak (mümkünse gelinden yengeden yani aileye sonradan katılanlardan)

Mutluluklar dilerim. Eminim anneniz de iyi niyetiyle müdahil oluyordur olaya ama yaklaşımı yanlış.
Her şey yetişir biraz yorucu bir süreç olur yalnızca. Balayında o da geçer.
Tek ve şiddetli tavsiyem düğün yapıp milleti eglendireceginize ( kaldı ki kimseyi memnun edemezsiniz) sade bir nikah töreni ile evlenip salona ayiracaginiz para ile balayına çıkın. Emin olun daha güzel anılar biriktirirsiniz.

Ben de annemi dinlemeyip evlenenlerdenim, üstelik bizimkisi mezhep bile değildi; ırk!
yani coğrafi farklılık bi nevi.
Rüya gibi bi ilk 3 yıl yaşadım evliliğimde, kahvaltım yataklara geldi özellikle ilk çocuğumdan sonra aileler az da olsa müdahil oldukça ırk farkı diye küçümsediğim şeyin ne kadar büyük sorunlara yol açtığını görmeye başladım.
Ve şöyle b'işey oldu;
6 sene sonra iki çocuğumla boşandım.
Annem hiç ben demiştim demedi Allah razı olsun :)

İlişkiniz ne kadardır sürüyor?
Bana çok acele davranıyorsunuz gibi geldi.

Ben de annemi dinlemeyip evlenenlerdenim, üstelik bizimkisi mezhep bile değildi; ırk!
yani coğrafi farklılık bi nevi.
Rüya gibi bi ilk 3 yıl yaşadım evliliğimde, kahvaltım yataklara geldi özellikle ilk çocuğumdan sonra aileler az da olsa müdahil oldukça ırk farkı diye küçümsediğim şeyin ne kadar büyük sorunlara yol açtığını görmeye başladım.
Ve şöyle b'işey oldu;
6 sene sonra iki çocuğumla boşandım.
Annem hiç ben demiştim demedi Allah razı olsun :)

İlişkiniz ne kadardır sürüyor?
Bana çok acele davranıyorsunuz gibi geldi.

6 aydır beraberiz.

geçmiş olsun, üzüldüm boşanmanıza.
tabi ki herşey olaibilir, asla boşanmam demiyorum. ama aannemin kriter olarak dikkate aldığı konular yüzünden sorun yaşayıp boşanacağımı düşünmüyprum. çünkü aslında ben aileme değil de karşı tarafa daha uygunum yaşayış konusunda. zaten bu kadar diretmemim sebebi de bu.

Acele etmeyin.Evlenmeden seneler geçmeden bir problemimiz yok demek dogru degil.Biz de herşey uyuyorken bazen anlaşmazlık çıkıyor.Mezhep farklı veya başka türlü olsa sanırım çok zorlanırdım.Çocuk yetiştirirken veya bazı olaylara bakış açımız mutlaka aşk bittiğinde gözümüze batmaya başlardı.

En azından aile tamam deseydi olabilirdi ama aileye de tavır alıp yangından mal kaçırır gibi evlenmek zor olabilir.Ailelerin yardımı şart.Yoksa çok sıkıntılı bir 3 ay geçirirsiniz.

Gönül'lerini almadan bu yola çıkmayın gerçekten er yada geç onların sözüne geliniyor.

6 aydır beraberiz.

tabi ki herşey olaibilir, asla boşanmam demiyorum. ama aannemin kriter olarak dikkate aldığı konular yüzünden sorun yaşayıp boşanacağımı düşünmüyprum. çünkü aslında ben aileme değil de karşı tarafa daha uygunum yaşayış konusunda. zaten bu kadar diretmemim sebebi de bu.

Karşı tarafa daha uygunum diyorsun (ki ben de öyle diyordum) ama evlendiğimde ne oldu bir tartışmada hemen ben el kızıyım annesi canı kanı. Tartışmadan hallederim sinirlerim saģlamdır yeri geldi mi laf da yutarım diyorsan aceleci davranmanda bir sakınca yok. Ama benim gibi sivri dilli isen cahilce konuştukları ya da sırf egoları tatmin olsun diye sana salak muamelesi yaptıkları zaman sinir hastası olabilirsin dikkat diyorum... tecrübe konuşuyor diyorum. Aynı eve girmeden eş adayını bile tam tanıyamazsın...

bende zor evlendim. anneme de babama da kabullendiremedim..
ısrar ettim. ailem kabul edene kadar evlenmedim. öyle 2 3 ay da değil. sene kaybettim... ama değdi. her şey çok güzel oldu. annemin de babamın da gönlünü yaptım öyle evlendim.

ayrıca eşimle tanıştığımda eşim 32 yaşındaydı. evlenene kadar 34 oldu.
sizin sorunlarınızdan daha büyük sorunlarımız da vardı. mezhep olayı da vardı. meslek olayı da vardı. farklı şehirlerdeydik. kim kimin şehrine gidicek olayı da vardı. tayin sorunu da vardı. anlatsam roman olur. birde benim ikinci evliliğimdi. eş tarafı da ilk başta istemedi.

ama sonuç olarak iki aileninde güle oynaya karşılıklı oynadığı harika bir düğün oldu. şimdi aileler bizim dışımızda bile görüşüyor. annem eşimin büyük ablasıyla kanka oldu falan o derece.

sümüklü rimelli peçetelerimle uyuduğum günlerin arkasından eşimle gülerek uyandığım günler geldi.
inat etme. sabırlı ol. ısrarcı ol. herkes razı olur.

konu başlığı saçma oldu ama ;

evlenince annem gerçekten evime gelmez mi?

önceki konumda bahsetmiştim. annem damat adayını istemiyor diye. babam sorun etmiyordu. zar zor ikna ettik, geldiler tanıştılar. annem yine olmaz dedi. babamı da kendi tarafına çekti. büyük kavgalar ettik, araya dayılar vs girdi ama geri adım atmadım. rest çektim. annemin tüm dramatik söylemlerine kulak tıkadım. bayram günü bayramlaşmadım vs baktılar bende yumuşama yok tamam dediler yine. bu hafta içi erkek arkadaşım tek gelecek bizim eve.

istememe sebepleri mezhep farkı. karşı tarafın ailesi bu farkı sorun etmiyor. ben de etmiyorum. kim hangi mezhepten vs bundan bahsetmeyeceğim çünkü benim için önemsiz, hem de burada tartışma çıksın istemiyorum. ama şunu belirteyim, iki taraf da ailesine uzak birbirine yakın olduğu için sorun olacak bi din ya da kültür farkı yok arada. olay aslında tamamen benim ailemin dar görüşlü olması ile alakalı.

yine de bu kavgalar arasında annem bana şunları söyledi;
ben insanlara böyle böyle diyemem, itibarım düşer.
evine gelemem. ablan da gelemez belki, akrabalar arasında sorun olur.
ben ölene kadar üzülürüm, kahrolurum.

bu laflara rağmen rest çektiğim için vicdansız gibi duruyor olabilirim ama el üstünde tutulduğum, kavgasız dövüşsüz, sevdiğim sevildiğim bi ilişkiyi -ki ailem sorana kadar mezhep farkı olduğunu bile bilmiyordum- bitiremezdim. sonrasında annem teyzeme, ben o lafları vazgeçsin diye dedim demiş. öyle işte.

yine de tüm bunlara rağmen içimde bi korku var. erkek arkadaşım olayları biliyor. ama hep ben geleyim ikna edeyim dedi. ben olsam uğraşmazdım ama o hep ılımlı yaklaştı, asla bu konuda bi laf söylemedi. ama çok yakın ve sevgi dolu bi aile olmamamıza rağmen gerçekten evime gelmezler mi koparlar mı korkusu var.

tüm çevrem diyor ki olmaz merak etme. kızlar kaçarak evleniyor da sonradan barışıyolar vs vs.

3 ayda evlenilir mi?

şimdi. biz hep ekim gibi evlenelim dedik. eylülde kuzenimin düğünü var, o geçsin diye. ama işte bu kavga dövüş sebebiyle 2 ay kaybettik ve ekime 3 ay kaldı.

öyle büyük nişan, kına vs istemiyoruz. düğün de istemiyoruz ama annem diretecek muhtemelen ve lanet olsun, tamam düğün yapalım dersek de özenmeyip kuru pastalı kolalı basit bişey yaparız.
salon+yatak odası+mutfak düşünüyoruz sadece. ekstra oturma odası vs istemiyoruz. salonda da büfedir, 10 sehpadır vs istemiyoruz. az eşya düşünüyoruz hep.

acele etme sebebimiz hem aşktan, hem de askerlik. 2021 ocak ayına kadar tecil hakkı var. ama ben 27 yaşındayım. bu işler planlı olmaz ama 30 gibi bi çocuk olsa fena olmaz. doğal olarak evlenelim, bi süre durumu toplayalım, askere gitsin gelsin ki çocuk yapabilelim. o yüzden beklemek istemiyoruz. bedelli çıkarsa ne ala ama o 25 yaşında. umudumuz az.

ne diyorsunuz, yetişir mi?

Ben eşimle tanıştıktan sonra toplamda beş ay içinde evlendim. Nişandı sözdü kına gecesiydi hepsini de yaptım. Düğün istemedik onun yerine kokteyl ve nikah yaptık. Çok da güzel geçti.

Ailemle benzer tartışmalar ve kavgalar yaşadım. Düğünüme 2 ay kala ailem evi terk edip gitti ve beni yalnız bıraktılar. Ama iki gönül bir olunca gerçekten samanlık seyran olur hiç korkmayın. Eve gelmeme konusuna gelince baştan neler söyleniyor da sonra herşey yoluna girer hiç merak etmeyin.

Planlı hareket etmeniz gerekiyor. Önce istediğiniz herşeyin listesini çıkartın. Sonra oturup bunları tasnifleyin. Olmazsa olmazlar, olmasa olurlar, sonra alınabilirler gibi. Buradan hareketle tüm işlerinizi ayarlayın. En önemlisi gelinlik son 2 ay kala yaptırdım ben ama içime sinmeyen kısımlarını düzelttirmeye pek fırsatım olmadı. Diktirecekseniz önden hareket etmenizde fayda olabilir.

Geri kalan detayların hiç birine yorum yapmayacağım. Birbirinizi iyi anladığınızdan eminseniz beklentileriniz uyuşuyorsa devam edin.

Tek diyebileceğim şey evlilik kutsal bir birlikteliktir. Ruhların birbirine mühürlendiğine inananlardanım. O yüzden bu kutsallığı ve güzel sevgiyi hiç birşeyin (kendinizin bile) bozmasına izin vermeyin.

Allah mesut etsin şimdiden.

6 aydır beraberiz.

6 ay cok erken bu kadar acele evlilik karari almak icin. Annelerin bir bildigi var diyorum ben de. Esimden once baska biriyle evlilik karari almistim. Ailem siddetle karsi cikmislardi. Simdi iyi ki diyorum. Insan o zamanlar anlayamiyor bazi seyleri. Disardan bakan bir goz olmak gerek her seyi net gormek icin. Evlenilmeden ayni evde yasamaya baslanmadan kimseyi taniyamiyorsun. Hele bir de cocuk olunca aileler daha cok mudahil oluyor o zaman.
Yine de ben cok iyi taniyorum ailesini iyi biliyorum diyorsaniz 3 ayda fazlasiyla yetisir her sey. Ivir zivira hic gerek yok zaten. Onlar sonradan da edinilir. Ilk once en temel seyleri halledersiniz. Kafanizda renk model belliyse 1 hafta bile yeterli halletmek icin. Biraz kosturmali gecer sadece. Annen de evine gelir. Hatta esyalarini yerlestirmene yardim bile eder.

Mutluluklar simdiden

Kaptan 1 temmuzda okul bitti. Tatilim basladi. Agustos 15 ve 17de dugun hem de iki tane ustrlik gelinligim falan hic birseyim yokken yetisti. Butun evimi.salon oturma odasi yatak odasi mutfak full dizdim. Hem de baska sehire :) 1.5 ayda yaptim. Sen de yaparsiin korkma :kahve:

Back