• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 ayda evlenilir mi? evlenince annem gerçekten evime gelmez mi?

amaaaaannn annen şimdi atıp tutmuş ben sana açıkça söyleyim..
her şey düzelir..annen evine de gelir..hiç merak etme..

yeter ki sen emin ol bu adamla ömür geçirebileceğinden..

hazırlıkları da hiç kafana takma..benim de nişanla düğün arasında 3,5 ay var..her şey de yetişti..

sen mutlu olmana bak..herkes illa söyleyecek bir şey bulur bu dönemde..

Yetişir. Kasımda düğünüm, geçen gün tuttuk salonu -istemediğimiz için bizde ailelerin gönlü olsun diye kolalı meşrubatlı yapıcaz- koltuk takımımız vardı almayacağız. Düğüne yakın yatak odası ve halıları alıcaz.

Özetle kasımda evlenecek biri olarak ne gelinliğim hazır, ne yatak odası takımı baktım. Para hazırsa 1 ayda da tamamlanır.

Annende gelir

Gayet de yetisir hic merak etme
Seni az cok taniyorum , twrzini tahmim edebiliyorum
Burada anlatilan geleneksel seyleri yapmayacaksan ki yapmayacagini dusunuyorum , 1 ayda bile yetisir
Ben ilk evliligimde 2 ayda kurdum evimi ve dugun de yapmama ragmen 2 aya sigdirdim
Aynen biz de 70 günde evlendik.
Hem de kınalı,düğünlü.
Allahım mutlu etsin inşallah C captain price
İnanıyorum ki herşey çok güzel olacak inşallah.

Aynen biz de 70 günde evlendik.
Hem de kınalı,düğünlü.
Allahım mutlu etsin inşallah C captain price
İnanıyorum ki herşey çok güzel olacak inşallah.

70 günde mi :)
Saymış bide
iii-gif.1318375

Allah 70 yıllar nasip etsin..

Siz hanefilik ve şafilik farkindan bahsediyirsunuz sanırım. Doğru mu anladım

Sizin fikrinize göre sünni ile alevi evlenemez değil mi? O yorumu yazan mezhep ayırtetmemiş ki "insan olan" demiş.
Neden konuyu deşip dine bağlamaya çalışıyorsunuz?

Ben ve ailem sünni ve kendilerince muhafazakar ama kardeşimin erkek arkadaşı aleviymiş. Hiç de problem etmedik. Bu konu da kulağımıza çalınınca öğrendik.
Beraber yaşayacak olan onlar. Dinin gereklerini yerine getirmek isteyene karışılmazsa gayet de evlilik olur..

C captain price kusura bakma konu kapatılsın istemiyorum ama tutamadım kendimi..

Anneler çok şey söyler de yarısını yapamazlar. Yaramazlık yapma seni gebertirim deyip de, gebertmemeleri gibi. Annenizin içine sinmemiş, hayatında başına daha önce böyle bir durum gelmemiş, yadırgıyor, yanlış görüyor olabilir ama sonuçta olup bittikten sonra evladını gözden çıkaracak değil. Hele ki sevgi dolu bir aileyseniz, imkanı yok. Bunlar vazgeçirmek için göz korkutmalar. Sonra mutlu olduğunuzu gördükçe kabullenecek, başka çaresi yok. Evlat silmek kolay mı ya...

3 ayda düğün tabi ki olur. Günümüz nişan düğün organizasyonlarının çoğu abartı bir gösteriş merakından, çok çok plan program gerektiriyor olabilir. Ya da özel tasarım mobilya filan bekliyorsanız, eh zaman gerekir. Daha mütevazi şeyler istiyorsanız, halledersiniz. Öyle evleniyorum, her şey en iyisi olsun, her şey eksiksiz olsun düşüncesi bana yanlış geliyor mesela. Bazı şeyler de zamanla olsun, bazı şeyler bütçeye uygun olsun, ileride durum elverirse daha iyisi de olur diye düşünülünce, bir çok şey kolaylaşıyor. Eş adayınızla evi çekip çevirecek gücünüz varsa, eşyaydı, organizasyondu halledilir. Ayrıca biz de yaklaşık o kadar sürede planlamıştık her şeyi. Düğün salonunda sade bir nikah, sonra güzel bir restoranda yemek, müzik...vs olmuştu.

konu başlığı saçma oldu ama ;

evlenince annem gerçekten evime gelmez mi?

önceki konumda bahsetmiştim. annem damat adayını istemiyor diye. babam sorun etmiyordu. zar zor ikna ettik, geldiler tanıştılar. annem yine olmaz dedi. babamı da kendi tarafına çekti. büyük kavgalar ettik, araya dayılar vs girdi ama geri adım atmadım. rest çektim. annemin tüm dramatik söylemlerine kulak tıkadım. bayram günü bayramlaşmadım vs baktılar bende yumuşama yok tamam dediler yine. bu hafta içi erkek arkadaşım tek gelecek bizim eve.

istememe sebepleri mezhep farkı. karşı tarafın ailesi bu farkı sorun etmiyor. ben de etmiyorum. kim hangi mezhepten vs bundan bahsetmeyeceğim çünkü benim için önemsiz, hem de burada tartışma çıksın istemiyorum. ama şunu belirteyim, iki taraf da ailesine uzak birbirine yakın olduğu için sorun olacak bi din ya da kültür farkı yok arada. olay aslında tamamen benim ailemin dar görüşlü olması ile alakalı.

yine de bu kavgalar arasında annem bana şunları söyledi;
ben insanlara böyle böyle diyemem, itibarım düşer.
evine gelemem. ablan da gelemez belki, akrabalar arasında sorun olur.
ben ölene kadar üzülürüm, kahrolurum.

bu laflara rağmen rest çektiğim için vicdansız gibi duruyor olabilirim ama el üstünde tutulduğum, kavgasız dövüşsüz, sevdiğim sevildiğim bi ilişkiyi -ki ailem sorana kadar mezhep farkı olduğunu bile bilmiyordum- bitiremezdim. sonrasında annem teyzeme, ben o lafları vazgeçsin diye dedim demiş. öyle işte.

yine de tüm bunlara rağmen içimde bi korku var. erkek arkadaşım olayları biliyor. ama hep ben geleyim ikna edeyim dedi. ben olsam uğraşmazdım ama o hep ılımlı yaklaştı, asla bu konuda bi laf söylemedi. ama çok yakın ve sevgi dolu bi aile olmamamıza rağmen gerçekten evime gelmezler mi koparlar mı korkusu var.

tüm çevrem diyor ki olmaz merak etme. kızlar kaçarak evleniyor da sonradan barışıyolar vs vs.

3 ayda evlenilir mi?

şimdi. biz hep ekim gibi evlenelim dedik. eylülde kuzenimin düğünü var, o geçsin diye. ama işte bu kavga dövüş sebebiyle 2 ay kaybettik ve ekime 3 ay kaldı.

öyle büyük nişan, kına vs istemiyoruz. düğün de istemiyoruz ama annem diretecek muhtemelen ve lanet olsun, tamam düğün yapalım dersek de özenmeyip kuru pastalı kolalı basit bişey yaparız.
salon+yatak odası+mutfak düşünüyoruz sadece. ekstra oturma odası vs istemiyoruz. salonda da büfedir, 10 sehpadır vs istemiyoruz. az eşya düşünüyoruz hep.

acele etme sebebimiz hem aşktan, hem de askerlik. 2021 ocak ayına kadar tecil hakkı var. ama ben 27 yaşındayım. bu işler planlı olmaz ama 30 gibi bi çocuk olsa fena olmaz. doğal olarak evlenelim, bi süre durumu toplayalım, askere gitsin gelsin ki çocuk yapabilelim. o yüzden beklemek istemiyoruz. bedelli çıkarsa ne ala ama o 25 yaşında. umudumuz az.

ne diyorsunuz, yetişir mi?
İki ayda evlilik hazırlıklarını bitirdik,para olduktan sonra gayet evleniliyor,çünkü herşeyi hızlandırıyor,balayından döndükten sonra doğalgazımız açılmıştı mesela,düğün tarihi ile balayı arasındaki iki günde hep dışarda yemiştik,avizeler balayından sonra takılmıştı böyle ufak tefek aksilikler olmuştu tabi,çok umurumuzda olmadı hiçbir zaman pembiş bi gelin olmadığım için pek sıkıntı yaşamadım..

Aile içi gerginliklere gelince ben de aileme rest çekerek evlendim ,ilk üç yıl bol kavgalı sonraki iki yıl eaah sizle mi uğraşcam açmıyorum len telefonlarınızı yoksunuz benim için diyerek geçti,beşinci yıl bitti tadından yenmez moddayız hep beraber ,zaman herşeyin ilacı sizi mutlu görünce unutuluyor herşey

Önemli olan aslında mezhep değil.

Belki anneniz karşı tarafın size dini baskı uygulamasından korkuyordur. Yaşanmayan şeyler değil bunlar.

Zaten karşı tarafın halinden tavrından yaşayış tarzının ne olduğunu az çok anlarsınız.

İki tarafta din konusunda aşırı uçlarda gezmiyorsa, pek bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum.

floresbijo5hlzg2-gif.1318362
Sizinki iki bayram arası olmuş ama sağlam olmuş desene ...
Nice nice nice birlikte uzun ömürlere aablacımmmm
iii-gif.1318375

Amin inşallah hep beraber uzun ve huzurlu ömürlerimiz olsun inşallah! :KK36:
Yok canım benim tam bayramların birinci günlerinde oldu.
İki bayram arası ev,eşya,gelinlik,davul,kına,damatlık,zurna telaşındaydık! :KK75:
Kocacım bir de kurban almasın,daha fazla masraf olmasın diye kıyamadım :-),patlatıverdik birinci günü düğünü. :KK31:

öyle büyük nişan, kına vs istemiyoruz. düğün de istemiyoruz ama annem diretecek muhtemelen ve lanet olsun, tamam düğün yapalım dersek de özenmeyip kuru pastalı kolalı basit bişey yaparız.
salon+yatak odası+mutfak düşünüyoruz sadece. ekstra oturma odası vs istemiyoruz. salonda da büfedir, 10 sehpadır vs istemiyoruz. az eşya düşünüyoruz hep

Biz düğünü bu şekilde sıfır aile desteğiyle 3 ayda yapmıştık. Altın bile takılmadı bana düşün :D Ama benim beklentim de bu değildi zaten. Eşime baktığımda evet bu evleneceğim adam dediğim an hiçbir şeyin önemi kalmadı.

Sevenler kavuşsun yaa :KK36:

Bir de mezhep farkı dışında başka bir sorun olsaydı anneni dinle derdim. Ama sene bilmem kaç olmuş millet uzaya çıkıyor laboratuvarda organ üretiyor falan hala omo mozhobo forklo diyen bir ailen varsa ne diyorlarsa tersini yap :ukala:

captan baban hangi tarafta şu anda?

şimdi öncelikle ben ablama söylettim durumu, biri var diye. annem direkt memleketten mezhep analizi yapıp asla olmaz moduna girdi.kavga dövüş bilmemne. babam bu ara 'araştırırız, iyiyse veririz.' modunda. sonra annem tamam gelsinler dedi. ama gönülsüz biliyorum. önceki konumda yazmıştım. geldiler, tanıştılar. sıkıntısız geçti. ben 'e biz ne zaman gideriz?' dedim. annem bu sefer yine olmaz, ben ısınamadım şu bu bi sürü bişeyler saydı. araya dayımı soktu. dayım konuşmaya geldiğinde babamın da 'ben de istemiyorum.' dediğini duydum. o gün yine büyük bi kavga ettim ben evde. fevri bi insanım ve engel olamıyorum kendime. sonrası bayram işte. ben bayramlaşmadım. annem geldi, olmaz böyle vs. sen bizim dediklerimizi duyma gibi saçma şeyler söylediler. madem istiyosun tamam dediler. e ben en başında istiyodum zaten.

yani şu an ikisi de sırf benim büyük rest çekip, dayımın yanında dahi bişeyler fırlatarak kavga etmem sebebiyle 'tamam' demiş durumundalar.

neden diyorum onlara. neden istemiyosunuz, ne sorun olur, bana bi örnek verin. cevap yok. adamın bıyığı, kadının köy hayatı bilmeyişi vs... kendileri köyde yetişmiş ve o eziyeti bişey zannediyolar. kadın onlara sosyete geliyor. e ne var bunda? size göre ben de sosyeteyim, ben de köy hayatı sevmiyorum.

aile gelmeden önce ben siyaset konuşmayın demiştim. çünkü dayım da vardı ve ailem de dayım da biliyorum ki karşı taraf il zıt görüşte. ama işin komik tarafı ben de ailemle zıt görüşteyim. e doğal olarak hani eskaza lafı açılmasın diye siyaset konuşmayın dedim. babam da diyor ki işte sen de biliyosun farklı olduğumuzu, ondan uyardın. e bunda ne var? ben de sizden farklıyım işte, bunu görmüyorsunuz.

uzun yazdım kusura bakma :) dolmuşum.

Arkadaşımın annesi daha sert ve keskindi ama damarı tanidiktan sonra çok sevdiler . Kız daha önce evlilik yapmıştı. Ikıncı evliliği erkeğin akrabaları bilmiyor , erkeğin mezhebini akışın akrabaları bilmiyor herkes mutlu . Annen kendi için değil eş dost için davranıyor herkes herkesin mezhebini bilmek zorunda değil

Evlilikte aileler önemlidir olayına kesinlikle inanmıyorum. Bu tamamen bizim türk toplumunun o saçma koloni halinde yaşama meselesiyle alakalı. İki aile birbiriyle süreki görüşmek zorunda ya da iyi anlaşmak zorunda oluyor evlenince ne alakaysa. ailelere mesafeli, herkesin yerini bildiği bir evlilikte iki kişinin kafa yapıları uyuyorsa gerisi hiç önemli değil.

Diğer mesele ise zaten söylemeye gerek yok 3 ayda dünyaları yaparsın yetişir merak etme.

konu başlığı saçma oldu ama ;

evlenince annem gerçekten evime gelmez mi?

önceki konumda bahsetmiştim. annem damat adayını istemiyor diye. babam sorun etmiyordu. zar zor ikna ettik, geldiler tanıştılar. annem yine olmaz dedi. babamı da kendi tarafına çekti. büyük kavgalar ettik, araya dayılar vs girdi ama geri adım atmadım. rest çektim. annemin tüm dramatik söylemlerine kulak tıkadım. bayram günü bayramlaşmadım vs baktılar bende yumuşama yok tamam dediler yine. bu hafta içi erkek arkadaşım tek gelecek bizim eve.

istememe sebepleri mezhep farkı. karşı tarafın ailesi bu farkı sorun etmiyor. ben de etmiyorum. kim hangi mezhepten vs bundan bahsetmeyeceğim çünkü benim için önemsiz, hem de burada tartışma çıksın istemiyorum. ama şunu belirteyim, iki taraf da ailesine uzak birbirine yakın olduğu için sorun olacak bi din ya da kültür farkı yok arada. olay aslında tamamen benim ailemin dar görüşlü olması ile alakalı.

yine de bu kavgalar arasında annem bana şunları söyledi;
ben insanlara böyle böyle diyemem, itibarım düşer.
evine gelemem. ablan da gelemez belki, akrabalar arasında sorun olur.
ben ölene kadar üzülürüm, kahrolurum.

bu laflara rağmen rest çektiğim için vicdansız gibi duruyor olabilirim ama el üstünde tutulduğum, kavgasız dövüşsüz, sevdiğim sevildiğim bi ilişkiyi -ki ailem sorana kadar mezhep farkı olduğunu bile bilmiyordum- bitiremezdim. sonrasında annem teyzeme, ben o lafları vazgeçsin diye dedim demiş. öyle işte.

yine de tüm bunlara rağmen içimde bi korku var. erkek arkadaşım olayları biliyor. ama hep ben geleyim ikna edeyim dedi. ben olsam uğraşmazdım ama o hep ılımlı yaklaştı, asla bu konuda bi laf söylemedi. ama çok yakın ve sevgi dolu bi aile olmamamıza rağmen gerçekten evime gelmezler mi koparlar mı korkusu var.

tüm çevrem diyor ki olmaz merak etme. kızlar kaçarak evleniyor da sonradan barışıyolar vs vs.

3 ayda evlenilir mi?

şimdi. biz hep ekim gibi evlenelim dedik. eylülde kuzenimin düğünü var, o geçsin diye. ama işte bu kavga dövüş sebebiyle 2 ay kaybettik ve ekime 3 ay kaldı.

salon+yatak odası+mutfak düşünüyoruz sadece. ekstra oturma odası vs istemiyoruz. salonda da büfedir, 10 sehpadır vs istemiyoruz. az eşya düşünüyoruz hep.

acele etme sebebimiz hem aşktan, hem de askerlik. 2021 ocak ayına kadar tecil hakkı var. ama ben 27 yaşındayım. bu işler planlı olmaz ama 30 gibi bi çocuk olsa fena olmaz. doğal olarak evlenelim, bi süre durumu toplayalım, askere gitsin gelsin ki çocuk yapabilelim. o yüzden beklemek istemiyoruz. bedelli çıkarsa ne ala ama o 25 yaşında. umudumuz az.

ne diyorsunuz, yetişir mi?
Anne yüreği evladını bırakmaz.İstediği lafı söylesin anneniz takmayın kafanıza.Mutlu olmanız dileğiyle.

C captain price canım hayırlısı olsun senin için...karşı taraf kadına kıymet veriyor mu, aile kurduğunuzda eşinle eşit olacakmısin bunlara önem ver.Biraksam akşama kadar eşitlik,özgürlük diye brifing verecek adamların evlerini kendi üstüne ,arabayı kendi annesi üstüne aldığını gördüm.Kadin çalışmalı,kendi ayakları üzerinde durmalı diye söyleyen adam eve gidince ayağına çay istiyor...lütfen gözlemle ve esinin böyle bir adam olmadığından emin ol.Hayat cenaze namazını kim nasıl kiliyordan ibaret değil.

Yetişir herşey annende yapar biraz tavır ama kıyamaz kızı evleniyor. Fazla eşya dusunmuyorsan çok güzel aliyozda valla sonra nerelere atalım diye düşünüyoruz zaten benden tavsiye çok eşya aldım şimdi neyi nereye koyacagimi şaşırdım kızıma oda yapacağız ikinci de yolda evlenenlere hep diyorum fazla eşya iyi değil :olamaz::-)

Back