• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 ayda evlenilir mi? evlenince annem gerçekten evime gelmez mi?

konu başlığı saçma oldu ama ;

evlenince annem gerçekten evime gelmez mi?

önceki konumda bahsetmiştim. annem damat adayını istemiyor diye. babam sorun etmiyordu. zar zor ikna ettik, geldiler tanıştılar. annem yine olmaz dedi. babamı da kendi tarafına çekti. büyük kavgalar ettik, araya dayılar vs girdi ama geri adım atmadım. rest çektim. annemin tüm dramatik söylemlerine kulak tıkadım. bayram günü bayramlaşmadım vs baktılar bende yumuşama yok tamam dediler yine. bu hafta içi erkek arkadaşım tek gelecek bizim eve.

istememe sebepleri mezhep farkı. karşı tarafın ailesi bu farkı sorun etmiyor. ben de etmiyorum. kim hangi mezhepten vs bundan bahsetmeyeceğim çünkü benim için önemsiz, hem de burada tartışma çıksın istemiyorum. ama şunu belirteyim, iki taraf da ailesine uzak birbirine yakın olduğu için sorun olacak bi din ya da kültür farkı yok arada. olay aslında tamamen benim ailemin dar görüşlü olması ile alakalı.

yine de bu kavgalar arasında annem bana şunları söyledi;
ben insanlara böyle böyle diyemem, itibarım düşer.
evine gelemem. ablan da gelemez belki, akrabalar arasında sorun olur.
ben ölene kadar üzülürüm, kahrolurum.

bu laflara rağmen rest çektiğim için vicdansız gibi duruyor olabilirim ama el üstünde tutulduğum, kavgasız dövüşsüz, sevdiğim sevildiğim bi ilişkiyi -ki ailem sorana kadar mezhep farkı olduğunu bile bilmiyordum- bitiremezdim. sonrasında annem teyzeme, ben o lafları vazgeçsin diye dedim demiş. öyle işte.

yine de tüm bunlara rağmen içimde bi korku var. erkek arkadaşım olayları biliyor. ama hep ben geleyim ikna edeyim dedi. ben olsam uğraşmazdım ama o hep ılımlı yaklaştı, asla bu konuda bi laf söylemedi. ama çok yakın ve sevgi dolu bi aile olmamamıza rağmen gerçekten evime gelmezler mi koparlar mı korkusu var.

tüm çevrem diyor ki olmaz merak etme. kızlar kaçarak evleniyor da sonradan barışıyolar vs vs.

3 ayda evlenilir mi?

şimdi. biz hep ekim gibi evlenelim dedik. eylülde kuzenimin düğünü var, o geçsin diye. ama işte bu kavga dövüş sebebiyle 2 ay kaybettik ve ekime 3 ay kaldı.

öyle büyük nişan, kına vs istemiyoruz. düğün de istemiyoruz ama annem diretecek muhtemelen ve lanet olsun, tamam düğün yapalım dersek de özenmeyip kuru pastalı kolalı basit bişey yaparız.
salon+yatak odası+mutfak düşünüyoruz sadece. ekstra oturma odası vs istemiyoruz. salonda da büfedir, 10 sehpadır vs istemiyoruz. az eşya düşünüyoruz hep.

acele etme sebebimiz hem aşktan, hem de askerlik. 2021 ocak ayına kadar tecil hakkı var. ama ben 27 yaşındayım. bu işler planlı olmaz ama 30 gibi bi çocuk olsa fena olmaz. doğal olarak evlenelim, bi süre durumu toplayalım, askere gitsin gelsin ki çocuk yapabilelim. o yüzden beklemek istemiyoruz. bedelli çıkarsa ne ala ama o 25 yaşında. umudumuz az.

ne diyorsunuz, yetişir mi?

Evlenmek işine kimseyi karıştırmayınca çok zor değil
Bence de az eşya ve sade bir tören
Niye gelmesinler merak etme gelirler
Senin yumuşak karnının kendileri olduğunu anlarlarsa seni oradan etkilemeye çalışırlar

Sadece mezhep yüzünden bunları yaptıkları için bence ailene fırsat vermemelisin

şöyle söyleyeyim. ne ben ailemin mezhebine göre yaşyorum, ne de karşı taraf kendi ailesinin mezhebine göre yaşıyor. zaten bizim anlaşmamızın sebebi de bu. aslında ikimizin de benim annemin kriter olarak dikkate aldığı konularla alakamız yok.

Kendi ailelerinizn mezhebine gire yasayip yaşamanız onemli değil. Önemli olan mezhepler, evlendikten sonra çok fazla sorun çıkar ve aslında sorunlarin mezhepsel farklılık kaynaklı çıktığını fark edersiniz.

Bu forumda birbirini seven insanların sırf aileler yzunden sorun yaşandığını ve ayrildihini görüyoruz.

Aileniz geniş resmi sizden daha iyi görür, siz muhtmeelen şu anda duygusal bakıyorsunuz.
Ben olsam ailemin fikirlerini dikkate alırdım.

Kendi ailelerinizn mezhebine gire yasayip yaşamanız onemli değil. Önemli olan ailelerin mezhepsel olarak farklı olması, evlendikten sonra çok fazla sorun çıkar ve aslında sorunlarin mezhepsel farklılık kaynaklı çıktığını fark edersiniz.

Bu forumda birbirini seven insanların sırf aileler yüzünden sorun yaşandığını ve ayrıldığını görüyoruz.

Aileniz geniş resmi sizden daha iyi görür, siz muhtemelen şu anda duygusal bakıyorsunuz.

yok, asla. aksine kol kırılır, yen içinde kalır tadında. öyle insan içinde olay vs çıkarmaz kesinlikle

O zaman şöyle örnek vereyim..
Eşimin bir akrabası evlenmek istediği kızın annesi en başından karşı çıktı. Onların ki maddi idi. Zengin kız fakir oğlan hesabı..
Güç bela ikna ettiler ama nişanda herkesin içinde damadına elini öptürmedi ama şimdi çok iyiler. Tam bilmiyorum galiba 1 sene içinde kabullendi..

Anne yüreği uzun süre dayanamaz zaten merak etme..

Böyle konuları okuyunca tepkim;Ah şu kafam ahhh,dinlemedim annemi yandım ki ne yandım vahh vahh.Keşke annemin o dönemki itirazlarına kulak verseydim de bu farkların ne kadar sorun olduğunu anlayabilseydim.Neyse yaşayarak annenizin ne kadar haklı olduğunu öğreneceksiniz.Şimdilik samanlık seyran yaşayın ve görün.

konu başlığı saçma oldu ama ;

evlenince annem gerçekten evime gelmez mi?

önceki konumda bahsetmiştim. annem damat adayını istemiyor diye. babam sorun etmiyordu. zar zor ikna ettik, geldiler tanıştılar. annem yine olmaz dedi. babamı da kendi tarafına çekti. büyük kavgalar ettik, araya dayılar vs girdi ama geri adım atmadım. rest çektim. annemin tüm dramatik söylemlerine kulak tıkadım. bayram günü bayramlaşmadım vs baktılar bende yumuşama yok tamam dediler yine. bu hafta içi erkek arkadaşım tek gelecek bizim eve.

istememe sebepleri mezhep farkı. karşı tarafın ailesi bu farkı sorun etmiyor. ben de etmiyorum. kim hangi mezhepten vs bundan bahsetmeyeceğim çünkü benim için önemsiz, hem de burada tartışma çıksın istemiyorum. ama şunu belirteyim, iki taraf da ailesine uzak birbirine yakın olduğu için sorun olacak bi din ya da kültür farkı yok arada. olay aslında tamamen benim ailemin dar görüşlü olması ile alakalı.

yine de bu kavgalar arasında annem bana şunları söyledi;
ben insanlara böyle böyle diyemem, itibarım düşer.
evine gelemem. ablan da gelemez belki, akrabalar arasında sorun olur.
ben ölene kadar üzülürüm, kahrolurum.

bu laflara rağmen rest çektiğim için vicdansız gibi duruyor olabilirim ama el üstünde tutulduğum, kavgasız dövüşsüz, sevdiğim sevildiğim bi ilişkiyi -ki ailem sorana kadar mezhep farkı olduğunu bile bilmiyordum- bitiremezdim. sonrasında annem teyzeme, ben o lafları vazgeçsin diye dedim demiş. öyle işte.

yine de tüm bunlara rağmen içimde bi korku var. erkek arkadaşım olayları biliyor. ama hep ben geleyim ikna edeyim dedi. ben olsam uğraşmazdım ama o hep ılımlı yaklaştı, asla bu konuda bi laf söylemedi. ama çok yakın ve sevgi dolu bi aile olmamamıza rağmen gerçekten evime gelmezler mi koparlar mı korkusu var.

tüm çevrem diyor ki olmaz merak etme. kızlar kaçarak evleniyor da sonradan barışıyolar vs vs.

3 ayda evlenilir mi?

şimdi. biz hep ekim gibi evlenelim dedik. eylülde kuzenimin düğünü var, o geçsin diye. ama işte bu kavga dövüş sebebiyle 2 ay kaybettik ve ekime 3 ay kaldı.

öyle büyük nişan, kına vs istemiyoruz. düğün de istemiyoruz ama annem diretecek muhtemelen ve lanet olsun, tamam düğün yapalım dersek de özenmeyip kuru pastalı kolalı basit bişey yaparız.
salon+yatak odası+mutfak düşünüyoruz sadece. ekstra oturma odası vs istemiyoruz. salonda da büfedir, 10 sehpadır vs istemiyoruz. az eşya düşünüyoruz hep.

acele etme sebebimiz hem aşktan, hem de askerlik. 2021 ocak ayına kadar tecil hakkı var. ama ben 27 yaşındayım. bu işler planlı olmaz ama 30 gibi bi çocuk olsa fena olmaz. doğal olarak evlenelim, bi süre durumu toplayalım, askere gitsin gelsin ki çocuk yapabilelim. o yüzden beklemek istemiyoruz. bedelli çıkarsa ne ala ama o 25 yaşında. umudumuz az.

ne diyorsunuz, yetişir mi?
Mezhep farkı sizin aranızda sorun olmayacaksa kimseyi ilgilendirmez. Biz takılmayız böyle konulara .Eşimle benim mezhebimin farklı olduğunu , evlendikten 1,5 yıl sonra bir yakınının cenaze namazında ki farklılıkla öğrendim .Durum bana o kadar uzak yani. Bir insana kocam da dahil soracağım son şey mezhebidir. Ve sormadım da. Allahtan ailemde o kafada onlar da hiç merak etmedi . Şu an kardeşim nişanlı kızın mezhebi ne vallahi billahi bilmiyorum .
İnsansa evlenilir
Değilse evlenilmez....

Bir an önce karar vermen lazım. bence sonradan unutulup gidecek kavgalar için hayatını daha fazla erteleme. 3 ay yeterli. madem abartılı şeyler yapmayacaksınız. ama resmen bu akşam ailelerle oturup düğün tarihi kararlaştırıp yarında salon bakma turuna çıkmanız lazım. daha bunun mobilyası var beyaz eşyası var ev bulması var. gelinlikler süsler püsler. koş koş koş

Ben 3 ay nişanlı kaldım tüm hazirliklari 2 ayda hallettik üstelik mobilyamizi koltuklari yaptirdik hazir almadik gelinligimi de diktirdim dugune 1 hafta kala keske bu hafta yapsaydik düğünü her sey hazır zaten demiştik

Mezhep farkı sizin aranızda sorun olmayacaksa kimseyi ilgilendirmez. Biz takılmayız böyle konulara .Eşimle benim mezhebimin farklı olduğunu , evlendikten 1,5 yıl sonra bir yakınının cenaze namazında ki farklılıkla öğrendim .Durum bana o kadar uzak yani. Bir insana kocam da dahil soracağım son şey mezhebidir. Ve sormadım da. Allahtan ailemde o kafada onlar da hiç merak etmedi . Şu an kardeşim nişanlı kızın mezhebi ne vallahi billahi bilmiyorum .
İnsansa evlenilir
Değilse evlenilmez....
Bu sizin anladığınız şekilde bir mezhep farkı defil.

Annem yeni ev aldı ve çamaşır /bulaşık makinası hariç herseyini değiştirdi.Hatta evin tüm odalarına gömme dolap filan yaptırdı.1.5 ayda taşındı.Diger duruma gelecek olursak eşimle mezhep farklılığı mız var.Esimin ailesi açık görüşlü ancak ibadetlerini yerine getiren bir aile.Benim ailem kendi mezhebinin gereklerini de yerine getirmeyen ancak inanan kişiler.Burada iki tarafın mezhebinden çok tüm yasayislarini buna göre inşa edip etmedikleri önemli rol oynuyor.Biz evlenmeden önce çocuklarımızı nasıl yetistirecegimizi de konuşmuştuk eşimle.

Ben olsam çocuklarımı kurumun gözüne gözüne sokardım :KK53::KK53::KK53:
Çocuklar numune,günü gelince ortaya çıkaracam. Koyacam X bakanlığının önüne :KK53:
Nişanlıyken eşimin bir arkadaşıyla oturuyorduk. Adam dedi ki "Abi mezhep farkını ne yapacaksınız?"
Birbirimize bakıp güldük. Sanki tek sorun mezhep farkı :KK70:

Annen gelir hazirliklarda yetisir bu kisimlar sikinti degilde ben zorla kabul etme istememe kismina takilirdim ne bileyim bu anne babalarda bir icgudumu dersiniz sahip olduklari his mi evladi herkesten iyi tanimami karsi olduklari islerde hakli cikiyorlar ilerde
genelde cevremdede buradada okuduklarim bu yonde oluyor

Sadece ve sadece farktansa sizin icinde skinti degilse gonullerini etmeye calisin yok baska sebepleride gosteriyorlarsa siz aileniniz herkesten iyi bilirsiniz o zaman biraz onlarin dediklerinede egilin oyle net karar verin

Hakkinizda hayirlisi olsun mutluluklar

3 ayda evlilik şaka gibi geliyor bana bizim esyalarımız bile 2 ayda geldi. Ayrıca aceleye getirmemenizi tavsiye ederim evlilik öncesi süreçlerde tatli bir anı oluyor yıllar sonra neden böyle yapmışım diyebilirsiniz. Aileler genelde haklı çıkarlar bence onları ikna etmeden bir adım atmayın anne baba ahını almak büyük bir yük ben kaldıramazdım ikna yoluyla kimse ağlamadan üzülmeden evlenirdim.

Kendi ailelerinizn mezhebine gire yasayip yaşamanız onemli değil. Önemli olan ailelerin mezhepsel olarak farklı olması, evlendikten sonra çok fazla sorun çıkar ve aslında sorunlarin mezhepsel farklılık kaynaklı çıktığını fark edersiniz.

Bu forumda birbirini seven insanların sırf aileler yüzünden sorun yaşandığını ve ayrıldığını görüyoruz.

Aileniz geniş resmi sizden daha iyi görür, siz muhtemelen şu anda duygusal bakıyorsunuz.

ablamın eşinin ailesi ile mezhep aynı, ama senede bir iki defa belki görüşülüyor. telefonla bile konuşulmuyor. öyle dünürlerle içli dışlı olalım tarzında bi ailem yok benim. karşı tarafın da yok.

aksine ben ailemin geniş resmi görebildiğini sanmıyorum. ki kendileri de bana evet şu şu sorunlar olur diyemiyorlar. ben onların fikirlerini dikkate aldım ve hala durup düşündüğümde sorun edecek bişey göremiyorum.

başka evliliklerde sorun olabilir. ama zaten ailesi ile, din ile çok sıkı fıkı olmayan insanlar arasında nasıl bi sorun olabilir bu mezhep farkı bilmiyorum. kaldı ki bi tarafın ailesi zikir çekerken diğer taraf kedi kesmiyor.

Siz hanefilik ve şafilik farkindan bahsediyirsunuz sanırım. Doğru mu anladım

nasıl?
yani yazmayayım yazmayayım dedim ilk mesajınızdan beri de tutamadım kendimi.
hanımlar, sizden de mezhep ismi dile getirmemenizi ve tartışma çıkarmamanızı rica ediyorum.

Back