Tuvalet Eğitimi 3 aya yakınTuvalet eğitiminde zorlanma

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Cicekkkk01

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2020
71
72
8
Merhaba arkadaşlar yeni üye oldum ve sırf yazacağım bu konu için gerçekten artık zor geliyor bana.
Kızım 31 aylık yaklaşık 3 ay önce tuvalet eğitimine başladık nerdeyse hiç söylemiyordu çok çok az söylüyordu geldiğinde ve hep altına yaptıktan sonra söylüyordu bende bebekli renkli klozet aparatı aldım belki böyle sever söyler diye yaklaşık 1 hafta söyledi dedim alıştık çok şükür sonra yine altına yapmaya başladı inanın çok sakin kalmaya çalışıyorum yumuşak ses tonuyla konuşuyorum ama artık çok yoruldum masaallah herşeyi anlayan bir çocuk neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum yürürken de geç yürümüştü doktora sormuştuk biraz tembelliği den böyle demişti acaba gerçekten tembelmi aranızda tecrübeli bu konuda bilgi sahibi olan hanımlarda yardım istiyorum tekrar bezemi başlatmalıyım bilmiyorum bilmiyorum 😟

Merhaba arkadaşlar yeni üye oldum ve sırf yazacağım bu konu için gerçekten artık zor geliyor bana.
Kızım 31 aylık yaklaşık 3 ay önce tuvalet eğitimine başladık nerdeyse hiç söylemiyordu çok çok az söylüyordu geldiğinde ve hep altına yaptıktan sonra söylüyordu bende bebekli renkli klozet aparatı aldım belki böyle sever söyler diye yaklaşık 1 hafta söyledi dedim alıştık çok şükür sonra yine altına yapmaya başladı inanın çok sakin kalmaya çalışıyorum yumuşak ses tonuyla konuşuyorum ama artık çok yoruldum masaallah herşeyi anlayan bir çocuk neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum yürürken de geç yürümüştü doktora sormuştuk biraz tembelliği den böyle demişti acaba gerçekten tembelmi aranızda tecrübeli bu konuda bilgi sahibi olan hanımlarda yardım istiyorum tekrar bezemi başlatmalıyım bilmiyorum bilmiyorum 😟

30 aylıkken kızımda denemiştik hiç istekli değildi, strese sokmak istemedim. Bıraktım. 33 aylıkken üç günde öğrendi. Üç ay çok uzun bi süre erken başlamışsınız bana göre.

uzman değilim ama wc eğitimine hazır olduğunun sinyalini vermeyen çocukla hadi artık yaşı geldi vs diye eğitime başlama çabasını yanlış buluyorum. baktınız olmuyor beze dönün. elbet o rahatsız olacak, kendisi bezi çıkarmak isteyecektir. bunun sinyalini aldığınızda tekrar denersiniz. sabrınızın zorlandığını hissediyormuşsunuz, istemeden bağırıp vs korkutmayın hiç.

Evet sanırım.erken başladım tekrar beze aliatirsam bu sefer daha zor olur ona gibi geliyor

Yani biz bir iki defa denedik klozete oturmak istemedi poposuna hava değmesi korkuttu onu, içine düşecek sandı. Hiç ısrar etmedim. Siz öğrenmekte zorlanan çocuğa niye üç ay baskı yapıyorsunuz anlamadım ki hiç psikanaliz okudunuz mu bilmiyorum ama bu dönemde yoğun strese maruz kalan çocuklar uzun vadede anksiyete özellikle okb problemi yaşıyorlar. Kötülük yapıyorsunuz çocuğa.

Yani biz bir iki defa denedik klozete oturmak istemedi poposuna hava değmesi korkuttu onu, içine düşecek sandı. Hiç ısrar etmedim. Siz öğrenmekte zorlanan çocuğa niye üç ay baskı yapıyorsunuz anlamadım ki hiç psikanaliz okudunuz mu bilmiyorum ama bu dönemde yoğun strese maruz kalan çocuklar uzun vadede anksiyete özellikle okb problemi yaşıyorlar. Kötülük yapıyorsunuz çocuğa.
Baskı yapmıyorum anladığını düşünüyordum ama anlasa zaten yapmaz altına diyorum şimdi hazır olsa zaten 3 ayda alışırdi

Fiziksel şartları sağladığından emin miydiniz başlarken?
-Kendini ifade etme
- sabah kuru kalkma
Gibi

Tuvalet eğitimi bu kadar uzun sürmemeli. İleride başkaca kalıcı problemlere sebep olabiliyor bu dönemki davranışlar. 3 -6 ayda alışır yazılan ufak tefek kazalar olabilir anlamında.

Evet sabah kuru kalkıyordu çoğu zaman son zamanlarda yapıyor ve kendini rahat ifade ediyor
Öyleyse psikolojik aşamaya geçişi bezli yapmaliydiniz
-Tuvaleti sevdirmek
-Tuvalette yapmaya özendirmek
-Zaman zaman denemesini istemek
-Bezi çıkarmadan bir süre tuvaleti geldiğinde bezine değil tuvalete yapmasını sağlamak.

Tüm bu aşamalardan sonra bez bırakılır ve tekrar dönülmez.

Başlarda iyi gitmissiniz peki ne oldu da birden yeniden yapmaya başladı?
Oyuna mı dalıyo? Bunun gibi bi nedini var mı

3 ay çok uzun bi süreç ben ilk kızımla denedim yapamadik 3 gunde tekrar taktim bezi 3,5 yaş civarında bıraktık annem sağolsun bi haftada öğretti
Oğlum da tam 3 yaşına bastığında çıkarttik çok kolay oldu iki günde öğrendi beni hiç zorlamadı boyle beklemiyordum acikcasi kizimda yapamamistim hemen cunku

Benzer bir durumdayım. İkizlerden birine basladik ama olmuyor. Bende artık vazgeçtim. Üç aydır çoğunlukla altına kaka yapıyor. Çisini tutmayı öğrendi, ama kaka daha büyük bir problem. Sinirlerim bozuluyor artık.

Kızım bire gidiyor. Daha fazla hem oğlumu hem kendimi yıpratmamak adına vazgectim ben.

Öyleyse psikolojik aşamaya geçişi bezli yapmaliydiniz
-Tuvaleti sevdirmek
-Tuvalette yapmaya özendirmek
-Zaman zaman denemesini istemek
-Bezi çıkarmadan bir süre tuvaleti geldiğinde bezine değil tuvalete yapmasını sağlamak.

Tüm bu aşamalardan sonra bez bırakılır ve tekrar dönülmez.

Başlarda iyi gitmissiniz peki ne oldu da birden yeniden yapmaya başladı?
Oyuna mı dalıyo? Bunun gibi bi nedini var mı
Oyuna dalmadigi zamanda yapıyor söylediğide oluyor gün içinde

Bezini çıkarmadan birkaç ay psikolojik hazırlık elzem. Tuvaletle ilgili şarkılar, tuvalete giderken yanında götürmek, sonrasında sifonu çocuğa çektirip çişlere bay bay yaptırmak ilk aklıma gelenler.

Araştırdınız mı wc eğitimi için uygun yaş ne zaman diye. Çocuğum olmadığı için bilimiyorum ama 28 ay başlamak için biraz küçük gibi geldi bana.

Araştırdınız mı wc eğitimi için uygun yaş ne zaman diye. Çocuğum olmadığı için bilimiyorum ama 28 ay başlamak için biraz küçük gibi geldi bana.
Evet araştırdım 2 yaşından sonra genelde hazır olduğunu düşündüm ama demekki hazir degilmjs çocuğum

Back