• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3,5 yaşındaki Pamir Dikdik her yerde aranıyor

ne bılım bızım ev vılla fılan degıl ama hatrı sayılır buyuk bır evımız var
ben acıkcası hırsız fılan gırerde duymam dıye benım dıs kapım hep kıtlı olur
Allah basa vermesın buyuk konusupta
ben cocugum uyandıktan sonra uyumayan bır anneyım
kaldıkı gelısım gerılıgı olan bır cocuk 2.5 saat ac bir sekılde nasıl durabılır

buarada cocuk baba fılan demıyormus sadece ısmıne tepkı verıyormus baba acıklamasında oyle dedı
o kadar zengın bır aıle bır vılalay sahıp bu cocuk neden krese gıtmıyor doktora gıtmıyor
Otopsi sonucu ne zman cıkacak acaba
akut ekibi bogulmus olabılır ıdyor soyledı cıgerlerı su dolmus ve agzında kopuk varmıs
ama kendımı gıttı havuza atladı
yoksa bırımı attı

o bulunan evde cıtlerde 2 yerde zorlama varmıs
ve sanırım branda var uzerınde bılırsınız nasıl kaygan
benzetmek gıbı olmasın benım oglum 4 yasıdna duz yoldakı tasa bıle takılıyor

Yani bir de güvenlik şirketinde çalışıyormuş öyle olmasa bile öyle büyük bir evde illa kamera olması gerekir. Benim evim küçük 2 oda bir salon. Çocuğumda yok ama evlendiğim ilk sene 2. kata gündüz vakti hırsız girmiş korktum o gece uyuyamadım hep kapı zorlandı gibi geldi vs hemen öbür gün eşim alarm taktırdı eve kuruyoruz geceleri yani. Kapı açıldığı anda ötüyor ancak biz şifrreyi belli bir sürede girersek kapıyı öyle açarsak çalmıyor evden çıkarken de kurup öyle çıkıyoruz eve girildği andan itibaren 15 saniye de şifrenin girilmesi gerekiyor yoksa çalıyor baya yüksek şekilde gündüz kurmuyoruz sabah kalktığımızda da göz bizi görür görmez süre işliyor hemen iptal ediyoruz. Çok basit ve cüzi bir miktara taktırdık yani bu kadar mı zor bu. Hangi anne sabah çocuk kahvaltı yapmamış erken uyanıyor o saate kadar uyabilir ki aklım almıyor almıyor.. O duvardan atlaması imkansız değil imkansız ötesi yani. Ben atlayamam ya bırak çocuğu. :50:

3 yaşındaki küçük bir çocuk çitlerin üzerinden nasıl atlıyabilir hala anlamış değilim,dün haberlerde gösteriyorlardı bahsedilen çiti bana göre çok yüksek bir yer ben bile bu yaşımda oradan atlıyamam haberde bile dediler yetişkin bir insan bile zor atlar.

Ya çit değil ki zaten bende önce çit denilince bildiğimiz aralıkları olan çitler sandım geçebilir dedim ama bildiğimiz duvar yani yapraklarla örtülü ve baba yapraklara tutunup çıkmış diyor olabilir mi böyle bir şey ve gözüyle görmüş gibi nasıl emin olabiliyor ben onu anlamıyorum. Ben atlayamam mesela oradan.

Peki pamir akşam 7 uyuyup, sabah 7 kalkıyorsa, bu aile saat 9 a kadar nasıl yatıyor anlamadım.
bu çocuk 2 saat ev de yalnız başına mı vakit geçiriyormuş.
bizlerde çocuk sahibiyiz, çocuğumuzla sabahın körü de olsa kalkıyoruz.
Ayrıca bahçıvan kapıya getirip bırakmış diyorlar, o yaşta bir çocuğu
annesine babasına emanet etmeden, nasıl kapıda bırakıp gidebiliyor, onu da anlamadım.
Pamirin konuşmamasından dolayı en başından beri bir rahatsızlığı olduğunu düşünüyorum ben de
ve benim oğlumda aynı şekilde, bu yüzden özellikle bu tarz çocukların yalnız kalmamaları gerekiyor.
Babaya gelince, babanın en başından beri aramaları yanlış yönettiğini düşünüyorum, çocuğun kaybolduktan sonra
ertesi günü, mahalleyi arayın mahalleye döner, diyip, 1 gün öncesini ormanda boşu boşuna geçirtmesini anlayamıyorum.
Madem öyle en başından beri ayrıntılı olarak oradaki havuzların boşaltılarak ,en yakın yerlerin özellikle, aranması gerekmez miydi?
Tamam hadi en yakınlara ayrıntılı olmasa da bakıldıda ormana yöneldiler diyeceğim ama, yine de babanın
ertesi günü çıkıp, küçücük çocuğun döner diyebilmesine anlam veremiyorum.

öylemi ellerı havada derken nasıl ahvaya kollarımı havada ben gormedım
gormekte hıc ıstemem
bende gercekten cok uzuldum cok cok ıcımde hıssettım o huzursuzlugu
benım oglumda buhafat yüzmeye gidecekti
inan düşünüyorum acaba gitmesemi diye

hanı havuza atlayınca kollar havaya kalkar ya,aynen o sekıl kaskatı kesılmıs kolları..

bende tam tersı düşünüyorum..yası gelsın hemen yüzmeye gönderecem..

ögrensın..

otopsi sonucu ne zaman açıklanır acaba böyle bir durumda daha öncelikli bakılır aslında :26:

hanı havuza atlayınca kollar havaya kalkar ya,aynen o sekıl kaskatı kesılmıs kolları..

bende tam tersı düşünüyorum..yası gelsın hemen yüzmeye gönderecem..

ögrensın..
4 yasında benım oglum
olimpik havuz 3.5 metre
Korkuyorum bilemiyorum biraz unutmaya ıhtıyacım var gercekten
annesı ve babası sesı tıtremeden konusmus ama ben gozlerım dolmadan ızleyemedım vıdeoları:S
Allah kımseye yasatmasın evlat acısını

Annenin videosunu seyrettim şimdi, sakinleştirici vermişler çok belli...Zaten başka türlü bir annenin ayakta kalabilmesi mümkün değil...Bulunduğundan itibaren sadece sansürlenmemiş havuzdan çıkmış fotoyu gördüm, gözümün önünden gitmiyor, psikolojim alt üst oldu. Onun dışında ilk defa bu videoyu izledim, haberlerde bile bakamadım, yüreğim dayanmadı...Allahım kimsenin başına vermesin, evlatlarımızı korusun...

Benim de bir oğlum var; insan ister istemez düşünüyor, o ailenin yerine koyuyor kendini...Benim bu kadar yüreğime taş oturduysa onlar kimbilir ne durumdadır...İhmal ve basiret bağlanması kesinlikle var, ama mukadderat diye bir şey de var. Daha önce söylediğim gibi, kendi düşse bile havuza yavrucak, en fazla 1-2 dakika içinde kurtarılmak zorundaydı, o anda farkedilmeliydi. Daha sonra yapılan aramaların hepsi boşuna, zaten akut yetkilisi de bu yönde beyanat vermiş, "biz sağ olabileceği yerlerde arama yaptık" diye.

Herkesin de dediği gibi o anne-baba defalarca kendini suçlayacak kendilerini ömürleri boyunca, daha dikkatli olsaydık diye, bahçıvan kapıyı çaldığında keşke duysaydık diye, keşke yan bahçeye değil de sokağa gitseydi yine diye...

Peki pamir akşam 7 uyuyup, sabah 7 kalkıyorsa, bu aile saat 9 a kadar nasıl yatıyor anlamadım.
bu çocuk 2 saat ev de yalnız başına mı vakit geçiriyormuş.
bizlerde çocuk sahibiyiz, çocuğumuzla sabahın körü de olsa kalkıyoruz.
Ayrıca bahçıvan kapıya getirip bırakmış diyorlar, o yaşta bir çocuğu
annesine babasına emanet etmeden, nasıl kapıda bırakıp gidebiliyor, onu da anlamadım.
Pamirin konuşmamasından dolayı en başından beri bir rahatsızlığı olduğunu düşünüyorum ben de
ve benim oğlumda aynı şekilde, bu yüzden özellikle bu tarz çocukların yalnız kalmamaları gerekiyor.
Babaya gelince, babanın en başından beri aramaları yanlış yönettiğini düşünüyorum, çocuğun kaybolduktan sonra
ertesi günü, mahalleyi arayın mahalleye döner, diyip, 1 gün öncesini ormanda boşu boşuna geçirtmesini anlayamıyorum.
Madem öyle en başından beri ayrıntılı olarak oradaki havuzların boşaltılarak ,en yakın yerlerin özellikle, aranması gerekmez miydi?
Tamam hadi en yakınlara ayrıntılı olmasa da bakıldıda ormana yöneldiler diyeceğim ama, yine de babanın
ertesi günü çıkıp, küçücük çocuğun döner diyebilmesine anlam veremiyorum.

bir de aile aleviydi palmiri öldürdüler vaygarasını koparan bir kesim var sanalda.yuhh diyorum yuhhh.çocuk hiperaktifmiş ve bu yuzden de konuşamıyormuş.bir hafta önce de kaybolmuş ve 1,5 saat sonra bulunmuş.demek çocuk sık sık evden çıkıyordu ve bahcıvanında bu ilk getirişi değildi.baba burda %100 suçlu.nasıl bu kadar bir çocuk başı boş bırakılabilir bence savcılık dava açmalı

Pamir ciğe Allah rahmet eylesin zaten bir melek. ancak dediğin gibi bende babdan çok huylandım. ya psikolojisi çok bozulmuş ya gerçekten adamda bi tuhaflık var. yada normalde de psikplojisi bozu bir adam . tamam kolay değil ama adamda gerçek dışı bir yan var:19:

kesinlikle. ben olayin detaylarini bilmiyordum, adami haberlerde izledim bulunduktan sonra. hemen esime dedim bu adamda bi tuhaflik var, oda kizdi bana günahini alma sacmalama falan diye. ama gercekten insan psikolojisinden biraz anlayan, veya birazcik gözlemleyen bu adamda cok büyük bir sucluluk piskolojisi oldugnu ve yaptigi herseyi bu yüzden abarttigini anlar. adam resmen kameralara oynuyor gibi geldi, bakin ne kadar cok üzülüyorum diye.
normal bi insanin verecegi tepkiler degil bunlar.
babaannenin verdigi tepki en dogal tepki, anne hic yok ortada, baba kameralarin önünde yikiliyor...
cok sacma gelyior bana hersey.

4 yasında benım oglum
olimpik havuz 3.5 metre
Korkuyorum bilemiyorum biraz unutmaya ıhtıyacım var gercekten
annesı ve babası sesı tıtremeden konusmus ama ben gozlerım dolmadan ızleyemedım vıdeoları:S
Allah kımseye yasatmasın evlat acısını

bende yüzme kursuna gıtmıstım çocukken..olımpık olanlar buyuklerınkı,atıyorum 1 metrelıkler cocuklarınkıydı..

ama ben yuzmeyı ogrenemedım yarım bıraktım..denizi olan bı sehırde yasamama rağmen denizden+sudan korkuyorum..

hanı ıstıyorumkı cocugum kendını kurtarabılsın basına bıse gelırse..

bı yandanda tırsıyorum,madalyalı bı yuzucu denızde boğularak ölmüştü..

yüzme bılıyorum dıyen dalgalar azgında olsa,cekınmıyor..sonra olan oluyor..

fazla kendıne güvende ıyı degıl:S

kesinlikle. ben olayin detaylarini bilmiyordum, adami haberlerde izledim bulunduktan sonra. hemen esime dedim bu adamda bi tuhaflik var, oda kizdi bana günahini alma sacmalama falan diye. ama gercekten insan psikolojisinden biraz anlayan, veya birazcik gözlemleyen bu adamda cok büyük bir sucluluk piskolojisi oldugnu ve yaptigi herseyi bu yüzden abarttigini anlar. adam resmen kameralara oynuyor gibi geldi, bakin ne kadar cok üzülüyorum diye.
normal bi insanin verecegi tepkiler degil bunlar.
babaannenin verdigi tepki en dogal tepki, anne hic yok ortada, baba kameralarin önünde yikiliyor...
cok sacma gelyior bana hersey.

ben twitterda bir mesaj gördüm adam o saatte uyuyordum demiş ama biri de twitterdaydı demiş.

AKUT aciklama yapmis,
yan evin citleri cok yüksek oldugu icin o havuza düsmüs olabilecegine pe ihtimal vermemisler,
o yüzden o havuz didik didik aranmamis...
daha öncede 1.5 kilometre uzaktaki migrosa kacmis, o yüzden uzaklamis olabilecegini düsündük demis...

AKUT aciklama yapmis,
yan evin citleri cok yüksek oldugu icin o havuza düsmüs olabilecegine pe ihtimal vermemisler,
o yüzden o havuz didik didik aranmamis...
daha öncede 1.5 kilometre uzaktaki migrosa kacmis, o yüzden uzaklamis olabilecegini düsündük demis...

böyle cocuklar duz duvara tırmanıyor.migrasa kaçmış trafik felan ne olmuş.evet bu çocuk ihmal kurbanı

böyle cocuklar duz duvara tırmanıyor.migrasa kaçmış trafik felan ne olmuş.evet bu çocuk ihmal kurbanı

var bi sürü ihmalde, cocuk gitti bi kere :/
aileye dava acilmali bence. öyle ah yazik demeyle gecistirilmemeli.
cocuk daha öncede kactiysa, önlem almak zorundaydilar.
Akut demis posta kutusunun üzerinde dis kapinin anahtari varmis,
cocuk yine kacarsa girebilsin diye
Bu nasil bi düsünce yapisi ya :/

kim bilir kac kere kacti yavru, bi kere diyorlar ama akut 2 kere demis.

Back