• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3,5 yaşındaki Pamir Dikdik her yerde aranıyor

ALLAH ailesıne sabır versın pamir melek oldu gitti ama ailesıne üzüldüğüm kadar kızıyorumda ya basıret bağlanmasımıdır nedır bu senın çocuğun zaten evden çıkıp gidiyor sen o kapıyı nasıl kılıtlemezsın nasıl dıkkatetmezsın yanı bu ne rahatlık 3.5 yaşındaki çocuk neden bukadar başıboş bu sorulara cevap bulmıyorum buyuk konuşmıyayım benımde evladım var ama çocuğunda bişeye zaafı varsa ıkıkere dıkkat edılır ALLAH kimseye yaşatmasın bu acıyı

Ya yok ben düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum birileri o havuzun aranmasını engellemiş olmalı. Dün köpekler orada koku almış nedne boşaltılmadı zaten yaz değil ki kış kullanılmuyor yani. Taa uzaktaki kuyulara ormanlara kadar aranıp o havuz nasıl aranmaz hem de yan komşu getirmiş denirken yahu komşu çocuğu bulsa neden bahçeye bıraksın eve teslim etmez mi gördüm duvarı bende çit denilince normal çit sandım bildiğin duvar yani yapraklarla kaplı sözde oınlara tutunup çıkmış diyor bir de baba oğlunun kaçta çıktığını nasıl çıktığını görmüş gibi anlatıyor. Mesela saat 9 gibi çıkmış diyor, yapraklara tutunup çıkmış atlamış diyor iyi de nasıl emin gibi anlatıyor bunları böyle olmalı böyle olmuştur demiyor sanki gözüyle görmüş. Ayrıca hangi anne baba evde küçük çocuk varken o saate kadar yatar bir kontrol etmez uyandı mı diye ne dedi baba bulunmadan önce Pamir 19.00 da uyur erkende kalkar mahalleye gelecek dedi mahalleye dönüp bakın dedi. Bu çocuk evde 19.00 da uyuyabilir ama dışarıda uyumayabilir ayrıca nereye kadar uzaklaştığını bilmeden nasıl mahalleye dçner diyebiliyor çocıuk you bulup nasıl geri dönsün ki neden baba onca aramadan sonra mahalleye yönlendirdi tekrar onu aklım almıyor zaten mahallede her yer dün didik didik aranmadı mı. dönerken de olsa yollar kalabalık herkes arıyor zaten görürlerdi ben bu yönlendirmeyi anlamadım ama bildiğim birşey var çocuğun o havuza düşmesi hiç normal değil. Daha en baştan yan komşu mevzusu vardı şimdi kimse kalmıyormuş diyorlar boşmuş diyorlar yazın geliyorlarmış diyorlar valla anlamadım olan küçücük çocuğa oldu yazık çok yazık daha önce kaça çocuğa karşı nasıl önlem alınmaz kilitli ve anaharı ortada bırakılmayan kapı nasıl açılır arka kapıda olsa offf :5:

İşte ben de onu anlamadım dejavu. Baba ısrarla mahalleye yönlendirdi aramaları çok bilinçli ve sakin bir şekilde. 1 saat geçmedi acı haber geldi. israrla gidemez buralarda bir evin bahçesinde eminim dedi.

İçi yandı bir ananın daha.. Söyleyecek kelime bulamıyorum. Dilim tutuldu, kalbim acıyor... Allah anasına babasına sabır, sabır, sabır versin :(

Kurtarma ekiplerine havuzlara bakıldı diye bilgi verilmiş. Onlarda bunun üzerine havuzlarda çok detaylı arama yapmamışlar. Daha çok çocuğu canlı bulabilecekleri yere bakmak istemişler. Yani 1 saat havuzu didik didik aramak yerine 1 saat ormanda gezmişler. Çünkü ormanda kaybolduysa bulduklarında yaşıyor olacaktır. Ama havuza düştüğünde, düştüğü an görülmediği sürece canlı bulma imkanı yok ne yazık ki... Kurtarma ekibi böyle bir açıklama yaptı. Allah ailesine sabır versin.
Dediğin gibi otopsiyi beklemeden birşey demek çok yanlış.

aslında herkes diyo ki neden havuzlara bakılmadı neden havuzlarda detaylı tarama yapılmadı.çocuk eğer sabah düşmüşse zaten ölü bulunacaktı havuzda.ordakilerin yapabileceği bişi değil sonuçta canlı olduğunu düşünerek hareket ettiler ki bi an önce bulunsun gece gece korkmasın diye.yerinde bi karar bana göre.ben de hep o mahallede çalılıkların arasına saklanmıştır orda bulunur diye düşünmüştüm bulunacak dedim ölme ihtimali aklımdan dahi geçmedi.annem söyledi öldüğünü kaç saat onun psikolojisini üstümden atamadım :43::43::43: Rabbim ailesine yakınlarına sabır versin.

Yazik oldu kucucuk bir cana... Daha hayatin ne oldugunu anlayamadan olumun soguk ellerinde buldu kendini.. Artik yok... Cok uzuldum. Iki gundur anne hic ortaya cikmadi. Baba asiri sogukkanli, oyle ki, cocugun resimlerinden afisleri kaybolur kaybolmaz aninda bastirabilecek kadar.. Cocugu evde bulamayinca ilk aklina gelen sanki bu olmus.. Gunahi boynuna, olayin ne basinda, ne ortasinda, ne de sonunda ben babayi hic samimi bulmadim. Aklima ister istemez acaba cocuk otistik miydi? Ne de olsa konusamayan, aglamasi aninda donabilen, hiperaktif ama bedenen saglikli bir cocuktan bahsediyoruz. Aile, bu cocugun omur boyu birinin ilgisine muhtac yasama olasiligindan endiseleniyor muydu? Bu kani ile aile bu ihmaller zincirine bilerek yol acmis olabilir mi acaba, diye dusunmekten maalesef kendimi alamiyorum. Ben cok supheci bir insan mi oldum acaba?

keske elimden daha fazlasi gelseydi :-( bu gun aldik kara haberini icim yandi.

Sizleri takdir ve teşekkür ediyorum. Biz ancak kilometrelerce öteden sadece okuduk paylaştık, sizler daha fazlasını yaptınız.
İnsanlığın ölmediğinin kanıtısınız, orada toplanan yüzlerce insan da..

Dünden beri, 14 yaşında Kader adlı çocuğumuzdan da haber alınamıyormuş, inşallah ondan ve diğer kayıp çocuklardan güzel haberleri alırız.

Bu arada yıllar önce Müge Anlı`da karadenizden (ili hatırlayamadım) Yusuf adlı çocuk konusu vardı. Bugün twitterda resmini gördüm hala bulunamamış.
Oysa bulundu sanmıştım çok üzüldüm.
Artık ülkemizde çocuk ölümleri ve kayıpları olmasın...

Sizleri takdir ve teşekkür ediyorum. Biz ancak kilometrelerce öteden sadece okuduk paylaştık, sizler daha fazlasını yaptınız.
İnsanlığın ölmediğinin kanıtısınız, orada toplanan yüzlerce insan da..

Dünden beri, 14 yaşında Kader adlı çocuğumuzdan da haber alınamıyormuş, inşallah ondan ve diğer kayıp çocuklardan güzel haberleri alırız.

Bu arada yıllar önce Müge Anlı`da karadenizden (ili hatırlayamadım) Yusuf adlı çocuk konusu vardı. Bugün twitterda resmini gördüm hala bulunamamış.
Oysa bulundu sanmıştım çok üzüldüm.
Artık ülkemizde çocuk ölümleri ve kayıpları olmasın...

Cocuklar icin inanilmaz uzuluyorum.Birisine birsey oldugunda gunlerce kendime gelemiyorum :-(:-( Allahim hepsini korusun hic kimseyi evladiyla sinamasin cok aci gercekten.Sizlerdende allah razi olsun yurginiz ve dualariniz bizlerle oldugu icin

$pamir-in-babasindan-mesaj-artik-bu-konuyu-saptirmayin-4236080.Jpeg

Kaybolduktan 28 saat sonra komşu villanın havuzunda ölü bulunan 3.5 yaşındaki Pamir, bugün toğrağa verilecek. Acılı baba Serdar Dikdik, cenazeyi almadan önce twitter'da duygularını paylaştı. Dikdik, "Aramalara katılan, dualarıyla destek olan, herkese Allah razı olsun. Bugün meleğimizi toprağa verirken dularınızı esirgemeyin' dedi. Dikdik, sosyal medyada çıkan olumsuz yorumlara ilişkin ise, "Artık bu konuyu saptırmayınız" diyerek tepki gösterdi.

0Sitene Ekle
Pamir'in babasından mesaj : Artık bu konuyu saptırmayın

Dikdik ayrıca, bundan tam bir yıl önce aile yakınlarına Pamir'le ilgili gönderdiği bir yazıyı da paylaştı.

"Daha dünyaya geleli 953 gün oldu ama; bugün kanı çekti dedi "bu ne" konuşabildiği 3-5 kelimeyle.

Dedim Pamir, o ATATÜRK. Bu yaşadığımız ülkeye onun sayesinde sahibiz. Sahip olduğumuz herseyi ona borçluyuz. Sonra alnına bir öpücük kondurdum Atanın.

Ben öpünce, bizim küçük insan kaldırdı ellerini havaya..Al beni kucağına der manasında.

Kaldırdığım gibi oturdu Gazinin önüne ve tam gözlerinin içine baktı.

Diyemedim oğul Atam yaşarken bakamazmış kimse o çakmak çakmak gözlere. Zekası, Asilliği, kıvılcımı başını döndürürmüş bakan insanın.

Ama oğul baktı o gözlere yaklaşık 30 saniye, inan o süre bir ömür gibi geldi, gözümü bile kırpamadım.

Belki yeni nesil olarak merak etme geliyoruz atam dedi. Yada sadece o yüzü yazdı aklına, merhaba Atam diyerek.

Ama bakmak yetmedi ki o engin gözlere o asil surata, babası gibi kondurdu bir öpücük Atamın alnına.

İste bugün çektiğim bu fotoğrafların hikayesidir yazdıklarım.

Bu resimler eskir kaybolur belki bir gün ama, o kafama, yüreğime işlediğim aynı görüntüyü hiç unutmayacağım son nefesime kadar."milliyet

İşte ben de onu anlamadım dejavu. Baba ısrarla mahalleye yönlendirdi aramaları çok bilinçli ve sakin bir şekilde. 1 saat geçmedi acı haber geldi. israrla gidemez buralarda bir evin bahçesinde eminim dedi.

Aynen öyle yanii madem en başından ayrılmadığını düşünüyordu o zaman ormana yönlendirmeden önce mahallenin her evinin bahçesinin havuzunun tamamen aranmasını isteseydi bir gün geçtikten sonra mahallededir yok mahalleye döner demesini anlamadım ben sonuçta çocuğun ne kadar uzaklaştığı belli değil, birinin alıp götürüp götürmedği belli değil nasıl emin maahalleye döner diyor aramaları yönlediriyor tulum var ayağı çıplak gidemez bir yere diyor gidemezde en baştan gidemezdi yinr ormana yönlendirmek anlamsız oluyor o zaman ayrıca işte 19.00 uyur şimdi ayaklanmıştır gelecek demekte saçma sanki evdeki doğal haiyle aynı şey. Bir de sanki gözüyle görmüş gibi kaçma anını anlatması dikkatimi çekti yapraklara tutunup atlamış dedi mesela direkt duydum bunu ağzında nasıl yani dedim sanki gözüyle görmüş. Ya benim çocuğum kaybolsa kendim gider derim havuzlar boşaltısn diye hem de yan evin bahçesi yanii boşaltılmasını insan istemez mi anlamadım ben babayı da aramalarda hiç görmedim o da enteresandı hep olduğu yerden konuşup duruyordu. O kadar insan seferber olmuşken hem de.

Aynen öyle yanii madem en başından ayrılmadığını düşünüyordu o zaman ormana yönlendirmeden önce mahallenin her evinin bahçesinin havuzunun tamamen aranmasını isteseydi bir gün geçtikten sonra mahallededir yok mahalleye döner demesini anlamadım ben sonuçta çocuğun ne kadar uzaklaştığı belli değil, birinin alıp götürüp götürmedği belli değil nasıl emin maahalleye döner diyor aramaları yönlediriyor tulum var ayağı çıplak gidemez bir yere diyor gidemezde en baştan gidemezdi yinr ormana yönlendirmek anlamsız oluyor o zaman ayrıca işte 19.00 uyur şimdi ayaklanmıştır gelecek demekte saçma sanki evdeki doğal haiyle aynı şey. Bir de sanki gözüyle görmüş gibi kaçma anını anlatması dikkatimi çekti yapraklara tutunup atlamış dedi mesela direkt duydum bunu ağzında nasıl yani dedim sanki gözüyle görmüş. Ya benim çocuğum kaybolsa kendim gider derim havuzlar boşaltısn diye hem de yan evin bahçesi yanii boşaltılmasını insan istemez mi anlamadım ben babayı da aramalarda hiç görmedim o da enteresandı hep olduğu yerden konuşup duruyordu. O kadar insan seferber olmuşken hem de.

Akut dünkü röportajında ihbarlar çok fazlaydı hatta adamın biri bu sabah mahallede çocuğu yürürken gördüğünü söylemişti dedi belki de onun üzerine babası da umutlanıp mahallenin tekrar aranmasını istemiştir.

Son düzenleme:
Sarıyer Zekeriyaköy'de kaybolan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik'in cesedi, yaklaşık 30 saat süren arama çalışmalarının ardından komşu evin havuzunda bulundu. Geriyeyse yürek burkan bir tablo kaldı.

Sarıyer Zekeriyaköy'deki evinden çıkan ve bir daha haber alınamayan 3.5 yaşındaki Pamir'in cesedine ulaşıldı Dün sabah saat 09:00'da kaybolan minik Pamir yaşadığı evin hemen yan tarafındaki villanın havuzunda ölü olarak bulundu. Bir kişinin havuzda arama yapılmadığı iddiası üzerine dalgıçlar çağrıldı. Pamir'in uyku tulumu içindeki cansız bedeni çıkarıldı. Babaannesi Günsel Dikdik yıkıldı. Kamera kayıtlarına göre Pamir'i evden çıkınca bahçıvan buldu. Sonra eve getirip zile bastı. Anca bozuk zil çalmadı ve aile uyanmadı. Bahçıvanın bıraktığı Pamir, bir kedinin peşinden ölüme gitti. Pamir cuma saat 09.20'de evden çıktı. 09.23'te bahçıvan geri getirdi. 09.43'te bir kediyi severken görülen Pamir, daha sonra çite ilerledi. Pamir'in çiti daha önce de aştığı iddia ediliyor.
SIR 23 DAKİKA
Pamir'in bahçede son kez görüldüğü 09.43'ten, babasının aramaya çıktığı 10.06'ya kadar ne olduğu soru işaretleriyle dolu..
Kaynak.http://www.tgrthaber.com.tr/gundem/16664.html

[h=2]Sarıyer Zekeriyaköy'de kaybolan ve yaklaşık 36 saat sonra komşu villanın havuzunda ölü olarak bulunan 3.5 yaşındaki Pamir Dikdik'in cenazesi helallik alınması için son kez evine getirildi.[/h]Baba Serdar Dikdik tarafından Zincirlikuyu Gasilhanesi'nden alınan cenaze, SarıyerZekeriyaköy'deki eve getirildi. Arabadan inen baba Serdar Dikdik, oğlunun cenazesini tek başına omuzlayarak eve götürdü. Evde yapılacak duaların ardından Pamir'in cenazesi Zekeriyaköy Camii'ne götürülecek.

kAynak.
http://www.haber7.com/guncel/haber/1144625-oglunun-cenazesini-tek-basina-omuzladi

Yazik oldu kucucuk bir cana... Daha hayatin ne oldugunu anlayamadan olumun soguk ellerinde buldu kendini.. Artik yok... Cok uzuldum. Iki gundur anne hic ortaya cikmadi. Baba asiri sogukkanli, oyle ki, cocugun resimlerinden afisleri kaybolur kaybolmaz aninda bastirabilecek kadar.. Cocugu evde bulamayinca ilk aklina gelen sanki bu olmus.. Gunahi boynuna, olayin ne basinda, ne ortasinda, ne de sonunda ben babayi hic samimi bulmadim. Aklima ister istemez acaba cocuk otistik miydi? Ne de olsa konusamayan, aglamasi aninda donabilen, hiperaktif ama bedenen saglikli bir cocuktan bahsediyoruz. Aile, bu cocugun omur boyu birinin ilgisine muhtac yasama olasiligindan endiseleniyor muydu? Bu kani ile aile bu ihmaller zincirine bilerek yol acmis olabilir mi acaba, diye dusunmekten maalesef kendimi alamiyorum. Ben cok supheci bir insan mi oldum acaba?

Anne ölünce baba, amca olur diye laf vardır. Bizler babalık duygusunu bilemeyiz ama televizyonda bende babalar ve anneler arasında dağlar kadar fark görürüm. Sizin gördükleriniz benim de dikkatimi çekti. Münevver karabulut cinayetini hatırlarsınız, aile asla cinayet zanlısı değildi. Anne fazla televizyonlara çıkmamıştı, genelde baba görüldü ve bazı çevreler tarafından bazı tavırları çok hoş karşılanmadı. hatta para aldığı falan konuşuldu, günahı boynuna.. Geçenlerde yine televizyondaydı, kızıyla ilgili kitap çıkarmış. İnsan bu durumlarda birine bir laf söylemeye de, kınamaya da korkuyor.
Uzun lafın kısası, ben anneler ve babalar arasında bu tip durumlarda çok fark görüyorum

cok buyuk ihmal var. babanin soyledigi yalan var hani oldurdu etti demiyorum yanlis anlasilmasin ama babanin gizledigi birseyler var.

cok buyuk ihmal var. babanin soyledigi yalan var hani oldurdu etti demiyorum yanlis anlasilmasin ama babanin gizledigi birseyler var.

Ben daha ilk msj imda yazmistim daha pamir bulunmamisti,acaba dedim ailsi(babasini dusunerek )bisey mi yapti diye :/
Belki hic alakasi yok ama bana boyle dusundurttu bu kayip :((

sizde ordamıydınız?
baba gerçekten ilginçti. televizyondan izlediğim kadarıyla, kaçırılmış olabilir mi diyolar? hayır diyo olamaz, o kadar emin yani kaçırılmadığından, arkasından ekliyor.. "yani o ihtimali düşünmek bile istemiyorum.."
zaten o çocuğun o duvarı nasıl aştığı merak konusu.. bu kadar insan birşeylerden şüpheleniyorsa demek ki samimi olmayan şeyler var ortada.. bu onları suçlu yapmaz elbette, ama ortalıkta gerçekten tuhaflıklar var.

evin zili de bozukmuş :((
bahçıvanmı bir komşu mu tam hatırlayamadım çocuğu eve getirmiş zile basmış zil bozuk olunca çıkan olmamış.. o zil bozuk olmasa farklı mı olurdu acaba ya :((( ihmal çok maalesef....
havuzdan çıkartılışını gördüm mahvoldum ya :(((

Back