Ya yok ben düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum birileri o havuzun aranmasını engellemiş olmalı. Dün köpekler orada koku almış nedne boşaltılmadı zaten yaz değil ki kış kullanılmuyor yani. Taa uzaktaki kuyulara ormanlara kadar aranıp o havuz nasıl aranmaz hem de yan komşu getirmiş denirken yahu komşu çocuğu bulsa neden bahçeye bıraksın eve teslim etmez mi gördüm duvarı bende çit denilince normal çit sandım bildiğin duvar yani yapraklarla kaplı sözde oınlara tutunup çıkmış diyor bir de baba oğlunun kaçta çıktığını nasıl çıktığını görmüş gibi anlatıyor. Mesela saat 9 gibi çıkmış diyor, yapraklara tutunup çıkmış atlamış diyor iyi de nasıl emin gibi anlatıyor bunları böyle olmalı böyle olmuştur demiyor sanki gözüyle görmüş. Ayrıca hangi anne baba evde küçük çocuk varken o saate kadar yatar bir kontrol etmez uyandı mı diye ne dedi baba bulunmadan önce Pamir 19.00 da uyur erkende kalkar mahalleye gelecek dedi mahalleye dönüp bakın dedi. Bu çocuk evde 19.00 da uyuyabilir ama dışarıda uyumayabilir ayrıca nereye kadar uzaklaştığını bilmeden nasıl mahalleye dçner diyebiliyor çocıuk you bulup nasıl geri dönsün ki neden baba onca aramadan sonra mahalleye yönlendirdi tekrar onu aklım almıyor zaten mahallede her yer dün didik didik aranmadı mı. dönerken de olsa yollar kalabalık herkes arıyor zaten görürlerdi ben bu yönlendirmeyi anlamadım ama bildiğim birşey var çocuğun o havuza düşmesi hiç normal değil. Daha en baştan yan komşu mevzusu vardı şimdi kimse kalmıyormuş diyorlar boşmuş diyorlar yazın geliyorlarmış diyorlar valla anlamadım olan küçücük çocuğa oldu yazık çok yazık daha önce kaça çocuğa karşı nasıl önlem alınmaz kilitli ve anaharı ortada bırakılmayan kapı nasıl açılır arka kapıda olsa offf
keske elimden daha fazlasi gelseydi :-( bu gun aldik kara haberini icim yandi.
Kurtarma ekiplerine havuzlara bakıldı diye bilgi verilmiş. Onlarda bunun üzerine havuzlarda çok detaylı arama yapmamışlar. Daha çok çocuğu canlı bulabilecekleri yere bakmak istemişler. Yani 1 saat havuzu didik didik aramak yerine 1 saat ormanda gezmişler. Çünkü ormanda kaybolduysa bulduklarında yaşıyor olacaktır. Ama havuza düştüğünde, düştüğü an görülmediği sürece canlı bulma imkanı yok ne yazık ki... Kurtarma ekibi böyle bir açıklama yaptı. Allah ailesine sabır versin.
Dediğin gibi otopsiyi beklemeden birşey demek çok yanlış.
keske elimden daha fazlasi gelseydi :-( bu gun aldik kara haberini icim yandi.
Sizleri takdir ve teşekkür ediyorum. Biz ancak kilometrelerce öteden sadece okuduk paylaştık, sizler daha fazlasını yaptınız.
İnsanlığın ölmediğinin kanıtısınız, orada toplanan yüzlerce insan da..
Dünden beri, 14 yaşında Kader adlı çocuğumuzdan da haber alınamıyormuş, inşallah ondan ve diğer kayıp çocuklardan güzel haberleri alırız.
Bu arada yıllar önce Müge Anlı`da karadenizden (ili hatırlayamadım) Yusuf adlı çocuk konusu vardı. Bugün twitterda resmini gördüm hala bulunamamış.
Oysa bulundu sanmıştım çok üzüldüm.
Artık ülkemizde çocuk ölümleri ve kayıpları olmasın...
İşte ben de onu anlamadım dejavu. Baba ısrarla mahalleye yönlendirdi aramaları çok bilinçli ve sakin bir şekilde. 1 saat geçmedi acı haber geldi. israrla gidemez buralarda bir evin bahçesinde eminim dedi.
Aynen öyle yanii madem en başından ayrılmadığını düşünüyordu o zaman ormana yönlendirmeden önce mahallenin her evinin bahçesinin havuzunun tamamen aranmasını isteseydi bir gün geçtikten sonra mahallededir yok mahalleye döner demesini anlamadım ben sonuçta çocuğun ne kadar uzaklaştığı belli değil, birinin alıp götürüp götürmedği belli değil nasıl emin maahalleye döner diyor aramaları yönlediriyor tulum var ayağı çıplak gidemez bir yere diyor gidemezde en baştan gidemezdi yinr ormana yönlendirmek anlamsız oluyor o zaman ayrıca işte 19.00 uyur şimdi ayaklanmıştır gelecek demekte saçma sanki evdeki doğal haiyle aynı şey. Bir de sanki gözüyle görmüş gibi kaçma anını anlatması dikkatimi çekti yapraklara tutunup atlamış dedi mesela direkt duydum bunu ağzında nasıl yani dedim sanki gözüyle görmüş. Ya benim çocuğum kaybolsa kendim gider derim havuzlar boşaltısn diye hem de yan evin bahçesi yanii boşaltılmasını insan istemez mi anlamadım ben babayı da aramalarda hiç görmedim o da enteresandı hep olduğu yerden konuşup duruyordu. O kadar insan seferber olmuşken hem de.
Yazik oldu kucucuk bir cana... Daha hayatin ne oldugunu anlayamadan olumun soguk ellerinde buldu kendini.. Artik yok... Cok uzuldum. Iki gundur anne hic ortaya cikmadi. Baba asiri sogukkanli, oyle ki, cocugun resimlerinden afisleri kaybolur kaybolmaz aninda bastirabilecek kadar.. Cocugu evde bulamayinca ilk aklina gelen sanki bu olmus.. Gunahi boynuna, olayin ne basinda, ne ortasinda, ne de sonunda ben babayi hic samimi bulmadim. Aklima ister istemez acaba cocuk otistik miydi? Ne de olsa konusamayan, aglamasi aninda donabilen, hiperaktif ama bedenen saglikli bir cocuktan bahsediyoruz. Aile, bu cocugun omur boyu birinin ilgisine muhtac yasama olasiligindan endiseleniyor muydu? Bu kani ile aile bu ihmaller zincirine bilerek yol acmis olabilir mi acaba, diye dusunmekten maalesef kendimi alamiyorum. Ben cok supheci bir insan mi oldum acaba?
cok buyuk ihmal var. babanin soyledigi yalan var hani oldurdu etti demiyorum yanlis anlasilmasin ama babanin gizledigi birseyler var.
Aynen öyle yanii madem en başından ayrılmadığını düşünüyordu o zaman ormana yönlendirmeden önce mahallenin her evinin bahçesinin havuzunun tamamen aranmasını isteseydi bir gün geçtikten sonra mahallededir yok mahalleye döner demesini anlamadım ben sonuçta çocuğun ne kadar uzaklaştığı belli değil, birinin alıp götürüp götürmedği belli değil nasıl emin maahalleye döner diyor aramaları yönlediriyor tulum var ayağı çıplak gidemez bir yere diyor gidemezde en baştan gidemezdi yinr ormana yönlendirmek anlamsız oluyor o zaman ayrıca işte 19.00 uyur şimdi ayaklanmıştır gelecek demekte saçma sanki evdeki doğal haiyle aynı şey. Bir de sanki gözüyle görmüş gibi kaçma anını anlatması dikkatimi çekti yapraklara tutunup atlamış dedi mesela direkt duydum bunu ağzında nasıl yani dedim sanki gözüyle görmüş. Ya benim çocuğum kaybolsa kendim gider derim havuzlar boşaltısn diye hem de yan evin bahçesi yanii boşaltılmasını insan istemez mi anlamadım ben babayı da aramalarda hiç görmedim o da enteresandı hep olduğu yerden konuşup duruyordu. O kadar insan seferber olmuşken hem de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?