- Konu Sahibi kardelencicegi
-
merhaba arkadaşlar kızımın önce ön dişlerinde başladı kahverengilikler çok önemsemedim ama şuan 2 azı dişindede kahverengilik ve oyukluk var çürükmüdür bunlar anlamadım çürükse ne zaman çıktıda çürüdüki günde 2 kere zorda olsa fırçalıyorum çok şeker çikolata yiyen bir çocukda değil nasıl bu hale geldi hiç anlayamadım internette okuyorum hep dolgu diyorlar ama durmazki yaptıramam anesteziyi düşünmüyorum çok korkuyorum benim durumda olanlar neler yaptınız tavsiye edeceğiniz doktor varmı bu konuda
Merhaba.Benim kızımda aynı yaşlarda.Aynı sıkıntıları bizde yaşıyoruz.Sizin dediğiniz gib ibzde günde 2 kere fırçalıyoruz.Çok kısa sürede birden çürüdü.Ama kızım kreşe başladığında hastalıkların artmasıyla birlikte bu dönem bol ilaç ve alerjik astım ilaçları kullandık.Malesef dr bizi uyarmadı ama o ilaçlar çürüğe neden oluyormuş.Çok Pedodontist gezdik hepsi dolgu dedi.Pedodontinin ilgili ve bilgili olmaasıa çok önemli.Küçücük çocuk nasıl dolgu yaptıracak derken iyi bir Pedodontist bulduk.Dişçi koltuğu dinazorlu ,önünde çizgi film izleyebiliyor koltukta , birde tatlı dille ,aletleri komik bir şekilde tanıttı.Eline vs tuttu.Kızım rahatladı biraz.Öncelikle 8 adet dolgusu var dedi.Önce flor uygulaması yapalım ki çürüme devam etmesin sağlam dişlerde korunsun dedi.Diş macunu gibi bir madde yi sürdü ilk seansta.Diğer seanslarda umduğumdan çok daha kolay bir şekilde 2 şer 2 şer 4 dişi dolgu yaptı bile :)Ben baygınlık geçirecektim stresten ama iyi bir Pedodonti olursa işiniz çok kolaylaşıyor.Onların dişleri bizim ki gibi değil.çok yumuşak ve toplam 30 dk 2 dişi bitirdi bile.Aletleride hiç ses çıkarmıyor.Yani gözünüz korkmasın.Çok geçmiş olsun tekrar...
bizim ki kesinlikle biberon curugu. Muzlu sutle uyuyoruz cunku. İstahsiz oldugu icinde bide onu kesmek istemiyorum acikcasiBiberon çürükleri oluyor genelde gece biberonla uyutmaktan emziğine bal gibi tatlı şeyler sürüp vermekten
benim oğlumunda vardı dolgu yaptırdık ihmal etmeyin boş yere ağrısını çekmesin nede olsa değişecek yada ağrı yapmaz demeyin yapıyor
çok iyi bir hekim seçin ilk dolgusunda oğlum çok ağladı yaşlı bi doktordu ikincide ise çok iyi genç bi doktor abi bulduk bütün aletleri tek tek anlattı yaptırırsa ne olur yaptırmazsa ne olur diye
o kadar çok sevdik ki doktorumuzu ailece dişlerimizi yaptırdık ve şuan oğlumun diş doktorundan hiç korkusu yok ilk deneyimini unuttu muhakkak iletişimi iyi bi doktor bulun konuşmaları ile rahatlar yaptırır güle oynaya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?