• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3,5 yaşında kızımın dişindeki problem lütfen yardım

kardelencicegi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2008
208
2
96
43
İstanbul
merhaba arkadaşlar kızımın önce ön dişlerinde başladı kahverengilikler çok önemsemedim ama şuan 2 azı dişindede kahverengilik ve oyukluk var çürükmüdür bunlar anlamadım çürükse ne zaman çıktıda çürüdüki günde 2 kere zorda olsa fırçalıyorum çok şeker çikolata yiyen bir çocukda değil nasıl bu hale geldi hiç anlayamadım internette okuyorum hep dolgu diyorlar ama durmazki yaptıramam anesteziyi düşünmüyorum çok korkuyorum benim durumda olanlar neler yaptınız tavsiye edeceğiniz doktor varmı bu konuda

Canim seninki yine 3 ucuk benimki 15 aylik.disleri yeni cikti.sayilir.alt 4 disi kararmis.bende ilk onemsemedim.keceli kalemdir diye dusundum.ama degilmis.bugun disciye goturecegim.bakalim nasil baktiracak.imkani yok ama

kan ilaci kullaniyorsaniz onlar leke yapiyor diste.kizim 2.5 yasinda bizim dislerimizde lekeli.doktor dedi zamanla fircaladikca cikar diyr

Bugün dişçiye gittik ama kızım açıp göstermedi bile ne yapıcam şaşırdım doktorda dolgu dedi ama mümkün değilki durması ozon tedavisi diye bir şey okudum internette onu araştırıyorum bilgisi olan paylaşsın lütfen doktorlar hiç böyle şeylerden bahsetmiyor anca internette görücez anca bildikleri dolgu olacak bunu bende biliyorum ama bu yaştaki çocuğa kolaymı birde bir krem gördüm adı GC Tooth Mousse Dental Koruyucu Topikal Krem bunuda merak ediyorum ama fazla kullanan bulamadım internette gerçekten faydası oluyormu bilmiyorum bu konu hakkında fikri olan paylaşırsa sevinirim

Merhaba öncelikle geçmiş olsun eğer leke ile birlikte oyuk varsa artık çürük diyoruz ve oluşmuş olan çürük artık geri dönmez topikal flor uygulaması ve ozon engelleyici tedavllerdir. bu dişler 2- 2,5 yaşta çıkar.bir yılda çürümüş. Ancak artık bu yaşlarda malesef görüyoruz ve tedavi de yapıyoruz.çünkü erken tedavi dolgudur ancak geç kalınıyor ve kanal tedavisi gereken durumlar olabiliyor. Sadece leke olan durumlar demire bağlı olabilir.ancak yine de muayenesiz kesin tanı değildir. Son olarak süt dişleri önemlidir . Çünkü daimi dişlere rehber olurlar.ve eğer düşmesi gereken yaştan erken çekilirse cenelerde yer kaybı olur ve ileride daimi dislerde caprasiklik görülebilir.

Benim kizimin 2,5 yasinda ilk cikan azi dislerinde curuk baslangici vardi.dr temizleyip dolgu yapti. Birde alt azi dislere fissur uygulamasi yapti..suan disleri gayet temiz..Tooth mousse korucu kremi kullaniyoruz memnunum..dis yapisi curuge yatkin o yuzden yapmamiz gerek dedi dr.kizim dr.a gitmeyi sevdigi icin hic sorun yasamadik.birde cocuk dis dr. Olmali bizim her seansimiz 40dk kayi buluyordu. Sirf korkmasin severk gelsin diye dr. Ekstra ilgi gostermisti

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar kızımın önce ön dişlerinde başladı kahverengilikler çok önemsemedim ama şuan 2 azı dişindede kahverengilik ve oyukluk var çürükmüdür bunlar anlamadım çürükse ne zaman çıktıda çürüdüki günde 2 kere zorda olsa fırçalıyorum çok şeker çikolata yiyen bir çocukda değil nasıl bu hale geldi hiç anlayamadım internette okuyorum hep dolgu diyorlar ama durmazki yaptıramam anesteziyi düşünmüyorum çok korkuyorum benim durumda olanlar neler yaptınız tavsiye edeceğiniz doktor varmı bu konuda

Merhaba.Benim kızımda aynı yaşlarda.Aynı sıkıntıları bizde yaşıyoruz.Sizin dediğiniz gib ibzde günde 2 kere fırçalıyoruz.Çok kısa sürede birden çürüdü.Ama kızım kreşe başladığında hastalıkların artmasıyla birlikte bu dönem bol ilaç ve alerjik astım ilaçları kullandık.Malesef dr bizi uyarmadı ama o ilaçlar çürüğe neden oluyormuş.Çok Pedodontist gezdik hepsi dolgu dedi.Pedodontinin ilgili ve bilgili olmaasıa çok önemli.Küçücük çocuk nasıl dolgu yaptıracak derken iyi bir Pedodontist bulduk.Dişçi koltuğu dinazorlu ,önünde çizgi film izleyebiliyor koltukta , birde tatlı dille ,aletleri komik bir şekilde tanıttı.Eline vs tuttu.Kızım rahatladı biraz.Öncelikle 8 adet dolgusu var dedi.Önce flor uygulaması yapalım ki çürüme devam etmesin sağlam dişlerde korunsun dedi.Diş macunu gibi bir madde yi sürdü ilk seansta.Diğer seanslarda umduğumdan çok daha kolay bir şekilde 2 şer 2 şer 4 dişi dolgu yaptı bile :)Ben baygınlık geçirecektim stresten ama iyi bir Pedodonti olursa işiniz çok kolaylaşıyor.Onların dişleri bizim ki gibi değil.çok yumuşak ve toplam 30 dk 2 dişi bitirdi bile.Aletleride hiç ses çıkarmıyor.Yani gözünüz korkmasın.Çok geçmiş olsun tekrar...

Ayni sorunnnn. Subat sonu kizim 3une girecek alt azi dislerinden 2.ler sagli sollu nokta seklinde curumus dun we bugunde agridigini soyledi. Dolgu cok zor bi ihtimal napicami bndr bilmiyorum.

Biberon çürükleri oluyor genelde gece biberonla uyutmaktan emziğine bal gibi tatlı şeyler sürüp vermekten
benim oğlumunda vardı dolgu yaptırdık ihmal etmeyin boş yere ağrısını çekmesin nede olsa değişecek yada ağrı yapmaz demeyin yapıyor
çok iyi bir hekim seçin ilk dolgusunda oğlum çok ağladı yaşlı bi doktordu ikincide ise çok iyi genç bi doktor abi bulduk bütün aletleri tek tek anlattı yaptırırsa ne olur yaptırmazsa ne olur diye
o kadar çok sevdik ki doktorumuzu ailece dişlerimizi yaptırdık ve şuan oğlumun diş doktorundan hiç korkusu yok ilk deneyimini unuttu muhakkak iletişimi iyi bi doktor bulun konuşmaları ile rahatlar yaptırır güle oynaya

Merhaba.Benim kızımda aynı yaşlarda.Aynı sıkıntıları bizde yaşıyoruz.Sizin dediğiniz gib ibzde günde 2 kere fırçalıyoruz.Çok kısa sürede birden çürüdü.Ama kızım kreşe başladığında hastalıkların artmasıyla birlikte bu dönem bol ilaç ve alerjik astım ilaçları kullandık.Malesef dr bizi uyarmadı ama o ilaçlar çürüğe neden oluyormuş.Çok Pedodontist gezdik hepsi dolgu dedi.Pedodontinin ilgili ve bilgili olmaasıa çok önemli.Küçücük çocuk nasıl dolgu yaptıracak derken iyi bir Pedodontist bulduk.Dişçi koltuğu dinazorlu ,önünde çizgi film izleyebiliyor koltukta , birde tatlı dille ,aletleri komik bir şekilde tanıttı.Eline vs tuttu.Kızım rahatladı biraz.Öncelikle 8 adet dolgusu var dedi.Önce flor uygulaması yapalım ki çürüme devam etmesin sağlam dişlerde korunsun dedi.Diş macunu gibi bir madde yi sürdü ilk seansta.Diğer seanslarda umduğumdan çok daha kolay bir şekilde 2 şer 2 şer 4 dişi dolgu yaptı bile :)Ben baygınlık geçirecektim stresten ama iyi bir Pedodonti olursa işiniz çok kolaylaşıyor.Onların dişleri bizim ki gibi değil.çok yumuşak ve toplam 30 dk 2 dişi bitirdi bile.Aletleride hiç ses çıkarmıyor.Yani gözünüz korkmasın.Çok geçmiş olsun tekrar...

O dr istanbuldami acaba? bilgilendirirsen sewinirim

Biberon çürükleri oluyor genelde gece biberonla uyutmaktan emziğine bal gibi tatlı şeyler sürüp vermekten
benim oğlumunda vardı dolgu yaptırdık ihmal etmeyin boş yere ağrısını çekmesin nede olsa değişecek yada ağrı yapmaz demeyin yapıyor
çok iyi bir hekim seçin ilk dolgusunda oğlum çok ağladı yaşlı bi doktordu ikincide ise çok iyi genç bi doktor abi bulduk bütün aletleri tek tek anlattı yaptırırsa ne olur yaptırmazsa ne olur diye
o kadar çok sevdik ki doktorumuzu ailece dişlerimizi yaptırdık ve şuan oğlumun diş doktorundan hiç korkusu yok ilk deneyimini unuttu muhakkak iletişimi iyi bi doktor bulun konuşmaları ile rahatlar yaptırır güle oynaya
bizim ki kesinlikle biberon curugu. Muzlu sutle uyuyoruz cunku. İstahsiz oldugu icinde bide onu kesmek istemiyorum acikcasi

benim oglumunda 2 yasında renkleri degismeye basladı
dr. cokkez gittik hep bekleyelim kucuk dediler.
simdi 3 yasına yeni girdi iki disi kanal tedavisi 5 dişide dolgu olacak
bir suru pedodontiye gittik hicbiri ilgilenmiyor durmaz deyip genel anestezi oneriyor.
cocuk psikolojısı için en ufak bi egıtım almamıs en azından benim gittigim dort pedodontist

Back