• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme 2buçuk sene oldu ve istemeye gelecekler

Canıım Allah kolaylık versin :( senin sevgilin biraz boşlamış aynı benimkide öyle boşladı ev alıcam dedi aileme sözünü verdi ilk görüşmede ama aradan yıllar geçti sözünü tutamadı ailemde yalancı mı bu dedi. Ama artık ailem kabullendi benim isteğimi görünce. Bizler erkek arkadaşlarımızın boşverdikleri yüzünden hep üzülüyoruz :43:

aynen işte bnmkide ev yapcam borç ödicem die 2 yldr gtmyodu askere bugünlerde bide askerlik stresi başladı çok tartşyruz. bende zamn uzadkça umut falan kalmdı. kafam o kadr karsk ki ney ne olcak nasl olcak hiç bi fikrim yok. :( Allah hepmzn yarmcısı olsun :14: sizin ilişknz ne durmda şuanda

aynen işte bnmkide ev yapcam borç ödicem die 2 yldr gtmyodu askere bugünlerde bide askerlik stresi başladı çok tartşyruz. bende zamn uzadkça umut falan kalmdı. kafam o kadr karsk ki ney ne olcak nasl olcak hiç bi fikrim yok. :( Allah hepmzn yarmcısı olsun :14: sizin ilişknz ne durmda şuanda

Amiiin.. Bizim ilişkimizde çok tartışmalı son aylarda. Daha bugün kavga ettik bitsin dedim ama o bırakmıyor işte. Cok fazla rahatt çokk

Amiiin.. Bizim ilişkimizde çok tartışmalı son aylarda. Daha bugün kavga ettik bitsin dedim ama o bırakmıyor işte. Cok fazla rahatt çokk

aynen yaa yok böyle bişey. ya bnde bazn btsn dyorum ama onsz yaşaymam o tmm derse bn hop nolyo gidemzsn derm herlde ah bu erkker ahh

erkek arkadaşımla inişli çıkışlı bir ilişkimiz vardı ama son 6 ay ı çok güzeldi artık evlenmeye karar vermiştik.. aramızda mezhep farkıda vardı. ailem tepkili idi ancak öncelikle annemlerle tanıştırdım annem babam çok sevdi herşeyi ile tam istedikleri gibi bir damattı. aradan 2.5 ay geçti ailesi geldi ankara dışından memleketleri tokattın bir köyünden sadece bir tanışma idi. bizden aile büyüğü olarak babaannemde vardı. ama ilk tanışma çok iyi olmadı.. sanki bizim memleketten bir akraba gelmişte muabbet ediyormuş gibi kaynanam olucak nişanlı iken kocasına nasıl kaçtığını,
en büyük oğullarının nasıl kız kaçırıp evlerinde sakladıklarını köylerındeki kaçırma hikayelerını
kayınbabam olucak kişinin oturuş şekli bacağının ayağının altına alıp diğer ayağınında onun üstüne atıp poposunuda kaykılarak oturması
tüm gece babamdan kendi gömleğinin cebinde sigara olmasına ragmen babam sigara uzattıkça çok içtik yaaaaaa diyerek sigara içmesi
arada küfür kaçırması (babaannem varken)kısacası herşeylerini döktüler hiç gizli saklı birşeyleri yoktu. tuhftı..
annem ikram ettikçe kaynanam olacak kadın çok yediler demesinler valla gülay bacıda ( annem) getiriyor sürekli diyor kayınbababam olucakta getirsin biz buruya yemeye içmeye geldik diyor..
kendi kültürleri (dini) ile çelişmeleri apartmanın içinden eve gelirken hayırlı akşamlar diye bağırmaları,
babaannemle aralarında yaş farkı olmamasına rağmen ebeee ebee demeleri
2. akşamda geldiklerinde herkesin başına gelebilir tabi felç geçirmiş engelli zor yürüyen görmeyen abilerini de getirmişler evimiz büyük diye :-) ( gelebilir ama ilk tanişmada bunlar yapılırmı) 2. akşamda çağırdık uzak yerdeler birşey anlamadık ilk akşam gene aynı sorunların olması annemleri ve beni çok düşündürdü.
davranışları cok rahattı saygısızlıkta vardı. hiç biz hayırlı bir iş için geldik falan demek yok bu söz işini ne zaman yapıyoruz çok uzutmasak dedi. sanki hemen vericekmişiz gibi
aileleri çok sorunlu diger kardeşleri maddi anlamda da..
erkek arkadaşım 5 6 yıldır kredi ödüyor kendisine babasına ev aldı gebzeden babasının sigortasını yatırdı da emekli etti düşünün babası çiftçi..
adam torunlarından bile para istiyormuş yazları çalışınca vermiyorrrlar yaa bana diye şikayet ediyorlardı.
bir evin tek cocuğuyum. ailem sıcak bakmıyor benim üzerime titriyorlar.. biz yokuz bu işde diyor erkek arkadaşım çok düzgün bi çocuktu her bakımdan nasıl oldu böyle bilmiyorum ama bende bu aile ile anlaşamam biliyorum.. ne yapacağım bilemiyorum

Merhaba arkadaşlar öncelikle aranızda yeniyim umarım beni sevip sayıp sarmaş dolaş aranıza alırsınız ve daimi burada olurum :16:

Benim 2 buçuk senedir süregelen bir ilişkim var. Biz ciddi olarak başladık ve çıkmaya başladığımızın 3. ayı aileler tanıştılar. Annem damat adayını ilk başta istemedi ailelerde anlaşamadı ama baktılar bizim ilişkimiz devam ediyor kabullenmek zorunda kaldılar.

Geçen gün annem ve sevgilim konuştular söz tarihleri alındı. Benim size sormak istediklerim şunlar:

-Çok stresli mi?
-İstenmeye gelindiğinde mi yüzük takılır?
-Nasıl bir kıyafet uygun olur?
-İstemeden önce yapılacak olan başlıca hazırlıklar nedir?

Forum durumunu pek bilmiyorum ilk defa bir foruma üye oluyorum kusurluysam kusuruma bakmayın :31: :17: :16:

Hayırlı uğurlu olsun canım umarım her şey çok güzel olur :46:
Herkesin adeti farklıdır isteme ve sözü aynı gün yapan da var araya bir kaç haftalık zaman koyan da. Bence bunu ikiniz de ailelerinize sorun ki taraflar beklentide kalmasınlar herkes ne olacağını bilsin.
Eğer söz de o gün olacaksa bence günlük kıyafetinden çok daha şık bir şey giymelisin ama sadece isteme ise kumaş pantolon/etek ve gömlekle halledilebilir.
İstemeden önce bir kaç ikramlık hazırlarsınız geldiklerinde de kahve yapacaksın çok bir işin yok senin :ssz: ama söz de olacaksa tabi yüzükleri seçin ve erkenden başlayın yüzük bakmaya eğer kararsız biriysen sen de benim gibi :52:

erkek arkadaşımla inişli çıkışlı bir ilişkimiz vardı ama son 6 ay ı çok güzeldi artık evlenmeye karar vermiştik.. aramızda mezhep farkıda vardı. ailem tepkili idi ancak öncelikle annemlerle tanıştırdım annem babam çok sevdi herşeyi ile tam istedikleri gibi bir damattı. aradan 2.5 ay geçti ailesi geldi ankara dışından memleketleri tokattın bir köyünden sadece bir tanışma idi. bizden aile büyüğü olarak babaannemde vardı. ama ilk tanışma çok iyi olmadı.. sanki bizim memleketten bir akraba gelmişte muabbet ediyormuş gibi kaynanam olucak nişanlı iken kocasına nasıl kaçtığını,
en büyük oğullarının nasıl kız kaçırıp evlerinde sakladıklarını köylerındeki kaçırma hikayelerını
kayınbabam olucak kişinin oturuş şekli bacağının ayağının altına alıp diğer ayağınında onun üstüne atıp poposunuda kaykılarak oturması
tüm gece babamdan kendi gömleğinin cebinde sigara olmasına ragmen babam sigara uzattıkça çok içtik yaaaaaa diyerek sigara içmesi
arada küfür kaçırması (babaannem varken)kısacası herşeylerini döktüler hiç gizli saklı birşeyleri yoktu. tuhftı..
annem ikram ettikçe kaynanam olacak kadın çok yediler demesinler valla gülay bacıda ( annem) getiriyor sürekli diyor kayınbababam olucakta getirsin biz buruya yemeye içmeye geldik diyor..
kendi kültürleri (dini) ile çelişmeleri apartmanın içinden eve gelirken hayırlı akşamlar diye bağırmaları,
babaannemle aralarında yaş farkı olmamasına rağmen ebeee ebee demeleri
2. akşamda geldiklerinde herkesin başına gelebilir tabi felç geçirmiş engelli zor yürüyen görmeyen abilerini de getirmişler evimiz büyük diye :-) ( gelebilir ama ilk tanişmada bunlar yapılırmı) 2. akşamda çağırdık uzak yerdeler birşey anlamadık ilk akşam gene aynı sorunların olması annemleri ve beni çok düşündürdü.
davranışları cok rahattı saygısızlıkta vardı. hiç biz hayırlı bir iş için geldik falan demek yok bu söz işini ne zaman yapıyoruz çok uzutmasak dedi. sanki hemen vericekmişiz gibi
aileleri çok sorunlu diger kardeşleri maddi anlamda da..
erkek arkadaşım 5 6 yıldır kredi ödüyor kendisine babasına ev aldı gebzeden babasının sigortasını yatırdı da emekli etti düşünün babası çiftçi..
adam torunlarından bile para istiyormuş yazları çalışınca vermiyorrrlar yaa bana diye şikayet ediyorlardı.
bir evin tek cocuğuyum. ailem sıcak bakmıyor benim üzerime titriyorlar.. biz yokuz bu işde diyor erkek arkadaşım çok düzgün bi çocuktu her bakımdan nasıl oldu böyle bilmiyorum ama bende bu aile ile anlaşamam biliyorum.. ne yapacağım bilemiyorum

Öncelikle merhabalar tatlım.. Okuduktan sonra kendimi senin yerine koyup düşündüm tabi ailem ile beraber:) Benim annem de biraz takıntılı bir kadındır en küçük detaylara bile takılıp dağ gibi sorun yapabilir. Aynı durumda ben olsam ailesi ile anlaşamazdım evet ama sevdiğimi de asla bırakmazdım.. Sonuçta sen onunla bir hayat paylaşacaksın. Aynı evi paylaşacağın kişi eşin. Aile problem olur elbet ama aynı yerde olmadığınız sürece sürekli görüşmediğiniz sürece problem olmaz. (tabi aynı yerde yaşamayacak iseniz) Hakkında hayırlısı olsun canını sıkma.Sen sevdiğine o da sana sarılırsa bu problemler çözülür elbet..:16:

canım yaa bazen aileler bu tepkiyi verebiliyo ne yzıkki benimde eşimin ailesi onaylamadı beni ama eşim pes etmedi biz çok mutluyz şükürler olsun ama eşimin ailesiyle hiç anlaşamıyorum ee dolayısıyla eşimde mutsuz oluyo bi yanda ailesi bi yanda eşi herşeyin hayırlısı olsun hakkında ama ailede çok önemli canım

vallar kızlar bende yeni üye oldum fakat bu işler gerçekten zormuş ben bir isteme söz için neler çektim benim ailem karşı çıktı babasız olunca böyle oluyor ama herkes söz sahibi oluyor annem kimseye cevap veremiyor kendisi fazla sessiz bir kadın eniştem bile işe burnunu soktu geçmişte geçirdiğim hastalıktan bile bahsettiler sevgilime neler neler oldu ama hepsine sevgilim çok güzel cevaplar verdi 3 senedir birlikteyiz benden gizlediği bir şey yok bırakında rahatsızlığı ile ilgili olan kararı ben vereyim dedi o zaman güvende hissettim kendimi.Şimdi ise bana sevgilimin söylediği evlendiğimizde seni bu şekilde tekrar rencide ederlerde benim yanımda cevabım daha ağır olur ve onlarla görüştürmem diyor boşu boşuna düşman edindiler.sonunda ailesi görmeye geldi ve bayramın 3. gününe söz tarihi konuldu bunlarla uğraşmaktan heyecanını bile yaşayamadım :) İnşallah başka kimsede böyle olaylar olmaz herkes mutlu hayırlı bir şekilde geçirirler bu zamanlarını :)

Öncelikle merhabalar tatlım.. Okuduktan sonra kendimi senin yerine koyup düşündüm tabi ailem ile beraber:) Benim annem de biraz takıntılı bir kadındır en küçük detaylara bile takılıp dağ gibi sorun yapabilir. Aynı durumda ben olsam ailesi ile anlaşamazdım evet ama sevdiğimi de asla bırakmazdım.. Sonuçta sen onunla bir hayat paylaşacaksın. Aynı evi paylaşacağın kişi eşin. Aile problem olur elbet ama aynı yerde olmadığınız sürece sürekli görüşmediğiniz sürece problem olmaz. (tabi aynı yerde yaşamayacak iseniz) Hakkında hayırlısı olsun canını sıkma.Sen sevdiğine o da sana sarılırsa bu problemler çözülür elbet..:16:

erkek arkadaşım ile problemleri çözeceğz ama bazı şeyler var ben nasıl yapacağım bilmiyorum yazın tokat a köyde 1 hafta kalcaz ben köy hayatına hiç adepte olamayan kendi ailemin köyündede 2 gece anca kalan biriyim birde çoook farklı bir köy. gitcez oraya diyor

bu zamana kadar devam etti ilişkim bizde onların ailesine gttik kışın gebzedelerdi gittik ama aramızda kültür farkı olduğu aşikar öncelikle ben tek çocuğum onlar 5 kardeş ve aynı apartmandalar kalabalık bir ortam küçüğün büğüge saygıı yok büyüklerden çok damatlar konuşuyor cıvık cıvık ablası vardı 2 tane sadece hoşgeldiniz dediler gelip benimle konuşmadılar evlerine gelin gelcek o kadar yolu geldik benimle hiç konuşmaılar neymiş yemek bulaşık uğraşmışlar.
böyle durumlarda benim ailemde çocuk olmaz ciddi bir konu sonuçta ergen ergen oğlan çocukları vardı
bide zaten kalabalıklar birde kaynanam olucak kadın kardeşlerini çağırmış birürü insan oldu hepside kendi havasında kendi düğünlerini konuşuyor erkekler kadınların yanında oturmasını bile bilmiyor sadece tanışmaydı o kadar insan niye geldiyse hangi birini dinleyeceğimizi şaşırdık 4 saat yolu 3 saat oturduk geldik.
hiç benim yapamayacağım bir ortam
bayramlarda vs görücem farklı şehirlere olcaz erkek arkadaşım astsubay farklı farklı şehirlerde olacağız ama çok sabırlı olmam lazım çünkü baktım eşim dışında karşıma alıp konuşcağım kimse yok. bir derdimi anlatacağım çocuğuma amcalık halalık yapabilecek kimse yok herbiri bir hava..
birde özürlü bir kardeşi var 37 yaşında allah kimsenin başına vermesin herkesin başına verebilir ama hayatımızın bir dönemi ona bakmak zorundayız. hiç olmadı maddi yarım edeceğiz. ben farklı şehirlerde oturcaz diye kendimi avutuyordum ama yapamayacağım galiba. ben erkek arkadaşıma evlenirken hiç bir zorluk getirmiyorum ama onda sabretmem gereken çok şey var sabır taşı olmam lazım.

Back