- Konu Sahibi redsonja87
siz her kadının doğasında annelik içgüdüsü/güdüsü vardır yazdığınız için ben o yorumu yazdım. şimdi de gelmişsiniz her kadında olmayabilir diyorsunuz :)İçgüdü ya da dürtü. Vardır yada yoktur, kişiye, kültüre, ırka, zamana, duruma, sağlığa, hastalığa, paraya, pula, yokluğa, varlığa göre varlığı yada yokluğu tartışılabilir. ama emin olduğum, bildiğim bir şey var ki, bende var. has be has bu iç güdüye sahibim.
Öte yandan annelik içgüdüsü sadece hayvanlarda vardır dersek kendi yavrusunu doğar doğmaz terkeden anne kediler de oluyor pek çok. Şimdi böyle bir örnek çıktı diye hayvanlarda da annelik içgüdüsü yokmuş demek ki diyemiyorsak doğurup çöpe atan, tuvalete bırakan, çocuğunu döverek öldüren kadınları baz alıp kadınlarda bu duygu yoktur diyemeyiz gibi geliyor bana. nasıl ki olması gereken şeyler her insanda eksiksiz var olmayabiliyorsa, annelik içgüdüsü ya da dürtüsü nasıl adlandırıyorsanız artık o da olması gerektiği halde her kadında olmayabilir. Ha bu demek değil ki çocuk sahibi olmak istemeyen kadın anormaldir. Bu tamamen tercih meselesidir ama benim şahsi kanaatim tüm kadınlar annelik duygusunu tatmalı. Dediğim gibi bu tamamen benim şahsi kanaatimdir.
bakınız:
Yukarda bir arkadaş demiş neden ülkece evlenmeye bu kadar meraklıyız diye. Çünkü her kadının doğasında annelik güdüsü var da o yüzden.
bizim millet herkesi kendisi gibi sanmaktan ne zaman vazgeçecek çok merak ediyorum.
çelişki üzerine söylenecek başka birşey kalmıyor görüldüğü gibi. bence siz toplum baskısından o kadar çok etkilenmişsiniz ki satır aralarınızda siz de insanlara o baskıyı yapıyorsunuz. "her kadın bu duyguyu tatmalı" falan filan. tamam tadar herkes.