- 26 Ocak 2013
- 1.234
- 3.508
-
- Konu Sahibi redsonja87
İşte benim olayım tam olarak bu, o kadar güzel izah etmişsiniz ki size çok ama çok teşekkür ederim. Hayatım boyunca hep neyi çok istersem olmadı, istemeyi bıraktığım anda karşıma çıktı. Hani hep derler ya bir şeyi çok istersen olurmuş diye ben de tam tersi durum mevcut. Hatta hep düşünürdüm ters enerji mi var ben de diye o da neyse artık Aslında safımdır da biraz ama ne kadar yürekten ve temiz duygularla istersen iste olmayacaksa olmuyor gerçektenMutsuz bir evlilik icinde olsaydiniz su hallerinizi mumla arardiniz, oyle dusunun. Hayirli olan dogru vakitte olsun onemli olan o. Hayirli olmayacaksa da hic olmasin. Evrenin bir kurali var, bir seyi cok isteyip cok istemek yuzunden debelendikce o korku ve kaygi iyi olacak sey varsa da olduramiyor. Ne zaman takinti yapmaktan kurtulup daha olumlu dusunmeye baslayacaksiniz o zaman kapilar aciliyor. Ruh ruhun caresiz kivranislarinin kokusunu aliyor ve itiyor karsi tarafi. Olabildiginiz halinizin en iyisi olabilmek icin devam edin siz :)
Aslında kendimde dua çok okuyorum. Her gün muhakkak bir kaç defa ayetel kürsi okurum duanın gücüne çok inanırım çünkü. Bana genelde hep üzerinde nazar var denir ama nazar için hocaya gitmeyi hiç düşünmedim. Çünkü artık bu işi gerçekten bilen samimi insanlar bulmak çok zor. Sen kime gitmiştin acaba canım mümkünse mesaj atman mümkün mü bana? Nazardan ve bet gözden korkarım çünkü insanı ölüme bile götürür allah korusunBelki nazar değmiştir ben çok inanırım ben de kilitlenmiştim bu konuda resmen ve garip gelicek belki ama hocaya bile gitmiştim bunun içinhoca bi kağıda 3 damla Mürekkep damlatmıştı kapatmıştı okuyup üflemişti kağıda ve bana açtırmıştı ne vardı biliyo musun o kağıtta ,üç tane maymun resmi papaz Büyüsü yapılmış sana Demişti erkekler seni maymun gibi Görüyor kaçıyor Demişti ,bozmuştu ve iki ay sonra evleneceğim adamla tanıştık evlendik :)
Dua et bol bol Allah gönlüne göre versin
Not : bu çıktı aklımıza komşumuz getirmişti var sende bişey git baktır ne çıkacak ne kaybedersin vs vs :)
Nazar için değil de her konuda şansım var da evlilik konusunda neden karşıma çıkanlar neden olmuyor hep terslik oluyor diye sormaya gittim annemle ve benim mesleğimi bile söyledi ben bişey demeden çok garip ya
Aslında kendimde dua çok okuyorum. Her gün muhakkak bir kaç defa ayetel kürsi okurum duanın gücüne çok inanırım çünkü. Bana genelde hep üzerinde nazar var denir ama nazar için hocaya gitmeyi hiç düşünmedim. Çünkü artık bu işi gerçekten bilen samimi insanlar bulmak çok zor. Sen kime gitmiştin acaba canım mümkünse mesaj atman mümkün mü bana? Nazardan ve bet gözden korkarım çünkü insanı ölüme bile götürür allah korusun
Kız eşimle gitmiyorum, kardeşimle gidiyorum. Evli olunca zor olan kısmı da bu zaten. İyi tarafları tabi var toplumun temeli ama ah vah etmeye de gerek yok, evli arkadaşlarımın çoğu bezmiş. Herkes için hayırlısı olsun, kardeşim istemiyor mesela ama Türk dizisi izleyince düzenli olarak hemen etkileniyor. Hani bana koca yok mu abla diyorİşin o boyutu da var tabiiİnsan her zaman hayalindekini yaşayamıyor malesef. Ben de işte hayallerimde, sevdiğim adamla dünyayı keşfetmek istiyorum ancak bir de sizin bahsettiğiniz durumun içine düşmek var :) Aslında şu an için eksikliğini hissettiğim en önemli duygu karşı cins tarafından sevilip, sevebilmek. Gerisi teferruat modundayım ama hayat ne getirir bilinmez tabii. Bu arada daha çooook kurban bayramı tatilinde eşinizle dünyanın farklı köşelerini keşfedersiniz dilerim. Aşk, sevgi, saygı varsa karşılıklı her şey mümkün Sevgiler
Hiç sert bi duruşum yok aslında. Hatta çok naif durduğumu söylerler. Ama çok mesafeliyimdir yani çok flörtöz bi tip değilim. Aslında olmak isterdim biraz ancak utangaç bir yapım olduğu için beceremiyorum pek malesefİnşallah hayırlı biriyle karşılaşırsınız en kısa zamanda...
Merak ettim,çok sert bir görünümünüz mü var yada fazla ciddi?İnsanlar açılamıyor olabilir mi size?
Evet sorun bu olabilir,mizacınızı biraz değiştirmeye çalışın,daha sevecen,şen şakrak,sohbetli biri olursanız çevrenizdeki insanların da size yaklaşımı değişecektir,insanlar fazla mesafeli birine yaklaşımıyorlar,açılamıyorlar samimiyet kuramıyorlar,burası gerçek...Ama bunu da dozunda tutmanız lazım...Hiç sert bi duruşum yok aslında. Hatta çok naif durduğumu söylerler. Ama çok mesafeliyimdir yani çok flörtöz bi tip değilim. Aslında olmak isterdim biraz ancak utangaç bir yapım olduğu için beceremiyorum pek malesef
Ah hiç sorma, sürekli sen ne zaman evleniyorsun soruları, yaş ilerledikçe alternatifin azalıyor bu gidişle evde kalıcaksın yorumları ister istemez demoralize ediyor insanı. Bu da insanın haline tavrına hatta dış görünüşüne bile yansıyor. Bu sefer özgüven eksikliği ve ürkeklikle gelen adayları da kaçırıyoruz, sersemce hareket ediyoruz. Eee bir de öte yandan sevilmek, sevmek güdüsü var tabi biz kadınlar duygusal varlıklarız. Bir de tabii anne olma arzusu var ki bence her kadın anne olmalı. ( tabi çocuğunu doğurup çöpe, tuvalete, sokağa atan hastalıklı kadınlardan bahsetmiyorum) Allah karşımıza gönlümüze dileğimize göre birini çıkarsın inşallah tatlımÇevre baskısı seni vok iyi anlıyorum 27 yaşındayım inan artık kimi görsem eee yok mu birsey diyorlar geç kalma bak sonra kısmetin kapanır falan filan halbuki ben böyle gercwkten çok mutluyum milletle konuşunca karamsarlıga kapiliyorum.
Çok haklısınız gerçekten. Bilmiyorum başarabilir miyim ama tavsiyenizi denemeye çalışıcam. Çünkü çevremden gözlemlediğim kadarıyla bu tavır gerçekten işe yarıyor. Gerçi muhtemelen elime yüzüme bulaştırıp komik duruma düşücem ama bakalım artık hayırlısıEvet sorun bu olabilir,mizacınızı biraz değiştirmeye çalışın,daha sevecen,şen şakrak,sohbetli biri olursanız çevrenizdeki insanların da size yaklaşımı değişecektir,insanlar fazla mesafeli birine yaklaşımıyorlar,açılamıyorlar samimiyet kuramıyorlar,burası gerçek...Ama bunu da dozunda tutmanız lazım...
Toplumda 30 yasina bekar girmek bi kabus gibi algilandigindan, bu dusuncelere sahip kadınlara bi sey diyemiyorum artik.. Hep toplum baskısı, hatta eziyeti..
Evlilik bi statu degildir, seviye atlamak degildir, Allah nasip ederse zamani gelince olacak bi şeydir.. O vakit gelene kadar da stres yapmanin, an'ı kaçırıp üzülmenin bi manasi yok.. Bekarligin da evliligin de kendine gore guzellikleri var elbet, evlilik bi varış noktasi degil, bir de sorumluluklari fazla olan bi kurum, o nedenle umutsuz olmadan hayirlisi icin dua edip, bugunlerinin tadini cikarmaktan baska yapacak bi sey yok..
Merhaba kızlar, ben 29 yaşındayım ve eğitimli, kendi ayakları üzerinde duran, çevremdeki herkesin ne kadar hoş ne kadar güzelsin dedikleri biriyim ancak yaklaşık 3 yıldır bir ilişkim yok ve bu durumdan dolayı oldukça karamsarlığa düştüm ve özgüvenim altüst oldu. Kısmetim mi kapalı yoksa kısmetim mi yok diye düşüne düşüne kafayı yiyicek duruma geldim. Şöyle ki; Nedense Kapıma kadar gelen kısmetlerim ya beni görmeden vazgeçiyorlar ya da kendi görüştüklerimle bir türlü ileri safhaya geçemiyoruz. Bu durumda bende ciddi bir karamsarlık başladı ve son bir kaç aydır özgüvenim yerlerde. sürekli rabbime dua ediyorum karşıma hayırlı biri çıksın diye gece gündüz dua ediyorum.hatta psikologa bile gitmeyi düşünüyorum çünkü umutsuz, isteksiz ve huzursuzum. Bu durum sosyal yaşantımı da etkilemeye başladı.Yaptığım hiçbir şeyden zevk alamaz olmaya, işe bile gitmek istememeye başladım.
Aslında çok bir şey istemiyorum, sadece sevmek ve sevilmek. Ama hiç olmayacakmış gibi geliyor En son hoşlandığım erkeğin en yakın arkadaşı bana çiçek yollayıp bir çuval inciri berbat etti ve hoşlandığım adamla olan tüm yollarımı kapattı. Gerçi ben umutlanmasın diye ona tüm açık yürekliliğimle onunla olamayacağımı söyledim ama işte bir kere önüme koydu o taşı artık.
Çok uzattım kızlar biliyorum ama çok bunaldım ve sizinle paylaşmak dertleşmek istedim.Tavsiyelerinize, yorumlarınıza açığım
Ne güzel söylediniz, gerçekten başlığa yazan pek çok arkadaşımında olduğu gibi pozitif düşünceleriniz, temennileriniz ve tavsiyeleriniz içimi ferahlattı. Ama işte hiçbir şey istendiği gibi gitmeyip olmayacak terslikler çıkınca insan ister istemez acaba ömür boyu böyle yalnız mı kalacağım, aşktan yana şansım hiç gülmeyecek mi diye sorguluyor kendini. Dilerim geçici bir ruh halidir ve çabucak geçer. Tabii bunun için ben de gayret göstermeye çalışacağım..Çevremde 32, 36 yaşında evlenen bir çok kız var. Hepside gayet güzel evlilikler yaptılar. Geç olsun iyisi olsun. Olgun yaşta evlenen kızlar daha düzgün, mantıklı secimler yapıyorlar. Sizde her şeyi akışına bırakın, kısmetiniz sizi gelip bulacaktır. Allah her şeyin hayırlısını versin. Zaten karşınıza çıkan kişi sizin kısmetinizse her şey çorap söküğü gibi oluyor. Sizde şaşırıyorsunuz her şey ne çabuk oldu diye. Ağız dil bağlanıyor derler ya aynen öyle oluyor. Daha önceden kusur bulduğunuz bazı şeyleri o kişide önemsemiyorsunuz. Kısmet olunca her şey oluyor. Hiç kafanıza takmayın bekarlığın tadını çıkarın.
Çok teşekkür ederim, burdaki güzel insanların güzel tavsiyeleri ve yorumları sayesinde şimdi daha umutlu hissediyorum kendimi. Bakalım yarın için eski halime dönmeye niyetlendim ama hayırlısı artıkCanım ben de senin gibiydim, 32 yasına kadar herkese bir bahane buldum ama eşimle tanıştığımda ağzım dilim bağlandı :) apar topar bir yıl içinde evlendik. Allah nasibini yazmıştır elbet, karşına doğru zamanda çıkacaktır nasibin. Stres yapma 29 çok da geç bir yaş değil
Çok teşekkür ederim, burdaki güzel insanların güzel tavsiyeleri ve yorumları sayesinde şimdi daha umutlu hissediyorum kendimi. Bakalım yarın için eski halime dönmeye niyetlendim ama hayırlısı artık
Emin olun ki olmayanlar, sizin için hayırlı olmadığı için olmamıştır. Siz zannediyorsunuz ki kısmetsizim, hep bir engel çıkıyor, ben de mi bir şey var diye kendinizi sorgulayabilirsiniz. Ama tecrübelerime dayanarak diyorum ki kısmet olunca hiç bir engel tanımıyor. Yeter ki Rabbim ol desin. Her şey takır takır olur. Sende hayret edersin.Ne güzel söylediniz, gerçekten başlığa yazan pek çok arkadaşımında olduğu gibi pozitif düşünceleriniz, temennileriniz ve tavsiyeleriniz içimi ferahlattı. Ama işte hiçbir şey istendiği gibi gitmeyip olmayacak terslikler çıkınca insan ister istemez acaba ömür boyu böyle yalnız mı kalacağım, aşktan yana şansım hiç gülmeyecek mi diye sorguluyor kendini. Dilerim geçici bir ruh halidir ve çabucak geçer. Tabii bunun için ben de gayret göstermeye çalışacağım..