29 yaşındayım ve sanki hiç evlenemeyecekmişim gibi geliyor

redsonja87

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2013
1.234
3.508
Merhaba kızlar, ben 29 yaşındayım ve eğitimli, kendi ayakları üzerinde duran, çevremdeki herkesin ne kadar hoş ne kadar güzelsin dedikleri biriyim ancak yaklaşık 3 yıldır bir ilişkim yok ve bu durumdan dolayı oldukça karamsarlığa düştüm ve özgüvenim altüst oldu. Kısmetim mi kapalı yoksa kısmetim mi yok diye düşüne düşüne kafayı yiyicek duruma geldim. Şöyle ki; Nedense Kapıma kadar gelen kısmetlerim ya beni görmeden vazgeçiyorlar ya da kendi görüştüklerimle bir türlü ileri safhaya geçemiyoruz. Bu durumda bende ciddi bir karamsarlık başladı ve son bir kaç aydır özgüvenim yerlerde. sürekli rabbime dua ediyorum karşıma hayırlı biri çıksın diye gece gündüz dua ediyorum.hatta psikologa bile gitmeyi düşünüyorum çünkü umutsuz, isteksiz ve huzursuzum. Bu durum sosyal yaşantımı da etkilemeye başladı.Yaptığım hiçbir şeyden zevk alamaz olmaya, işe bile gitmek istememeye başladım.

Çok uzattım kızlar biliyorum ama çok bunaldım ve sizinle paylaşmak dertleşmek istedim. Tavsiyelerinize, yorumlarınıza açığım

Son düzenleme:
Elbette kısmetin bir yerde seni bekliyordur ama 29 yaş için evliliği bu derece takıntı yapmak hiç mantıklı değil.

Hep çevre baskısı sonucu bunlar
Çok doğru söylüyorsunuz, çevremde o kadar çok konuşan ve dolaylı olarak psikolojik baskı kuranlar var ki. Akrabalarımdan tutun da komşulara kadar herkes bir telaşe içinde. En son karşı komşumuz beni gördüğünde allah çirkin şansı versin dedi. Diğer komşumuz anneme camide benim için de dua ettiğini söylemiş :) saolsun ancak Hal böyle olunca insan ister istemez psikolojik olarak etkileniyor. Sanırım ben bir yerde bir şeyi yanlış yapıyorum diye. Bu da halime tavrıma ruh dünyama iş hayatıma yansıyor istemez. Güzel yorumunuz için tşkr ederim

Evlenme boşver, eşimin ailesi-akrabası olsa ben de evlenmezdim, gençliğini kurban bayramında kv de evinde kelle ayıklayarak mı değerlendireceksin, kardeşim 24 yaşında 33 yaşımda belki evlilik düşünmeye başlarım diyor, birlikte balkanlara gideceğiz haftaya, evli olup bunu yapan kişi sayısı 2,5. Her şey yasak her şey uygunsuz.

mesela bende evlat istiyorum
Yukarda bir arkadaş demiş neden ülkece evlenmeye bu kadar meraklıyız diye. Çünkü her kadının doğasında annelik güdüsü var da o yüzden. Benim doğamda da sevilmek, sevmek ve anne olma güdüsü var. O yüzden dilerim en kısa zamanda bebeğine kavuşursun inşallah. bu arada canım, tanıdığım bir dostum 27 yaşında kansere yakalanıp kemoterapi gördü ve bu süreçte hamile kalması yasak olduğu için hamile kalmadı. Sonra da kullandığı ilaçlar yüzünden istese de hamile kalamıyordu ancak geçen yıl bir mucize oldu ve 36 yaşında iken anne oldu dünyalar tatlısı bir evladı oldu. Rabbim senin dualarını da duysun inşallah

Kelle ayıklamak mı? Güzel örnekti.

Güzel dileğin için teşekkür ederim, amin

Toplumda 30 yasina bekar girmek bi kabus gibi algilandigindan, bu dusuncelere sahip kadınlara bi sey diyemiyorum artik.. Hep toplum baskısı, hatta eziyeti..
Evlilik bi statu degildir, seviye atlamak degildir, Allah nasip ederse zamani gelince olacak bi şeydir.. O vakit gelene kadar da stres yapmanin, an'ı kaçırıp üzülmenin bi manasi yok.. Bekarligin da evliligin de kendine gore guzellikleri var elbet, evlilik bi varış noktasi degil, bir de sorumluluklari fazla olan bi kurum, o nedenle umutsuz olmadan hayirlisi icin dua edip, bugunlerinin tadini cikarmaktan baska yapacak bi sey yok..

Kelle ayıklamak mı? Güzel örnekti.
Bu örnek şurdan, benim çok güzel bir teyzem var, çalışan havalı bir kadındı, hala da öyle ama eşi vefat edene kadar her bayram keçi kellesi ayıklattılar kadına, şikayet etmezdi ama ben unutamıyorum tırnak oje saç krape elde kelle
Bak o bile eşini çok severdi şimdi otomatik araba aldı geziyor ve hiç kv evine uğramıyor

Seni cok iyi anliyorum ama sabirli olmalisin kismetin de varsa ztn olacaktir
Boyle konusanlari da duymamazliktan gel
İsin de varmis ailen karismazsa sehir disina cik turlara katil farkli yerler gormek ic dunyani rahatlatacaktir

İşin o boyutu da var tabii İnsan her zaman hayalindekini yaşayamıyor malesef. Ben de işte hayallerimde, sevdiğim adamla dünyayı keşfetmek istiyorum ancak bir de sizin bahsettiğiniz durumun içine düşmek var :) Aslında şu an için eksikliğini hissettiğim en önemli duygu karşı cins tarafından sevilip, sevebilmek. Gerisi teferruat modundayım ama hayat ne getirir bilinmez tabii. Bu arada daha çooook kurban bayramı tatilinde eşinizle dünyanın farklı köşelerini keşfedersiniz dilerim. Aşk, sevgi, saygı varsa karşılıklı her şey mümkün Sevgiler

Mutsuz bir evlilik icinde olsaydiniz su hallerinizi mumla arardiniz, oyle dusunun. Hayirli olan dogru vakitte olsun onemli olan o. Hayirli olmayacaksa da hic olmasin. Evrenin bir kurali var, bir seyi cok isteyip cok istemek yuzunden debelendikce o korku ve kaygi iyi olacak sey varsa da olduramiyor. Ne zaman takinti yapmaktan kurtulup daha olumlu dusunmeye baslayacaksiniz o zaman kapilar aciliyor. Ruh ruhun caresiz kivranislarinin kokusunu aliyor ve itiyor karsi tarafi. Olabildiginiz halinizin en iyisi olabilmek icin devam edin siz :)

Seni cok iyi anliyorum ama sabirli olmalisin kismetin de varsa ztn olacaktir
Boyle konusanlari da duymamazliktan gel
İsin de varmis ailen karismazsa sehir disina cik turlara katil farkli yerler gormek ic dunyani rahatlatacaktir
Beni anlayan birilerinin olduğunu görmek o kadar güzel ki. Çok teşekkür ederim inan insan böyle durumlarda kendini sanki dünya da sadece kendisi bu durumdaymış gibi hissediyor.

Aslında turlara katılıyorum, sadece şehir dışına da değil, yurtdışına da çıkıyorum, girdiğim çıktığım ortam çok ama var üzerimde bir şey. Birazcık utangacım her şeyi karşı cinsten bekliyorum diye oluyor galiba bunlar. Bazen diyorum hep karşı taraftan bekleme sen ilk adım atan ol diye ama ne biliyim çok da gururluyum işin ucunda reddedilmek var

Belki nazar değmiştir ben çok inanırım ben de kilitlenmiştim bu konuda resmen ve garip gelicek belki ama hocaya bile gitmiştim bunun için hoca bi kağıda 3 damla Mürekkep damlatmıştı kapatmıştı okuyup üflemişti kağıda ve bana açtırmıştı ne vardı biliyo musun o kağıtta ,üç tane maymun resmi papaz Büyüsü yapılmış sana Demişti erkekler seni maymun gibi Görüyor kaçıyor Demişti ,bozmuştu ve iki ay sonra evleneceğim adamla tanıştık evlendik :)
Dua et bol bol Allah gönlüne göre versin
Not : bu fikri aklımıza komşumuz getirmişti var sende bişey git baktır ne çıkacak ne kaybedersin vs vs :)

Hakkinda hayirlisi olsun da bu gunlerini arama sonra temizlikti yemekti cocuktu kv gorumceydi :))
Hayatinin tadini cikar gez dolas oh miss

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…