Premature Bebekler 29 haftasında gelen kızım...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kornelya bugün senden güzel haber bekliyoruz canım....
nınımcım bugun 1770 gram olmuşuz:) damar yolundan beslenme tamamen kesilmiş, sadece anne sütüyle besliolarmış. 1800 olunca beşiğe alıcas, bi problem gözlenmessede verices dediler.

ınş kızın evıne gelır canım sıra sende

ah canım insallah... senin minişler nasıllar büyümüşlerdir biraz daha kuzucuklar:)

ayyy ne guzel hala hamile olacaktin daha keyfini cikaracaktin ama kismet boyleymis 49 gunluk masallahi var annesi kocaman olmus prensesimiz:)
aynen öleee sorayacım:) ohh keyif yapacaktım bol bol, herkesin de burnundan getirirdim artık hep hayalimdi hamileliğin başından beri yalnız yaşıodum, şimdi ailemin eşimin yanına geldiğimden bol bol naz yapacaktım:)) şaka bi yana valla keşke bekleseydi ama napalım artık aceleci miniğim iyi olsunda bu sıkıntılara razıyız....

canım hadi gözünaydın..
Elvin'e maşallah....
bu hafta sonu evinde olur belki...
inşallah....

canım hadi gözünaydın..
Elvin'e maşallah....
bu hafta sonu evinde olur belki...
inşallah....

çok sağol canım... insallah yakındır gelişimiz artık... ayyy kızın gelmesi yaklaştı ben hala sallanıom, kalk elvan kalkkk tonla iş varrr....

eksiklerini mutlaka yap
walla sonra başını yıkayacak zamanın olmuyor ha...
inanmıyacaksın doğru dürüst saçımı bile tarayamıyordum...
aylardır saçlarımı hep topladım...
eksikleri tamamla...
odasını düzenle, çamaşırlarını yıka ve etiketlerini kes...

valla haklısın harekete geçmek lazım... son günlerde alışverişle kafayı yoruodum. listeyi yapıp size onaylatacaktım fikir alıcaktım ama ben demiştim ya kaybedebilirim kendimi die oldu((
şimdi bikaç sorum olacak benim... ilki biberon konusu...bi tane dr.brown un şu gaz önleyici 1 nıumarasını aldım. o iyi midir? ya da ne önerirsiniz, neler kullandınız ona göre devamını alayım. emin olamadığımdan bi tane aldım geldim. diğer konuda bebeğin bakımı için neler almak lazım? krem filan yani ne gibi şeyler gerekirki? her kafadan bir ses çıkıo resmen beynim allak bullak oldu ya... ateş ölçer konusunda da kulak ve alından ölçen weewellin chazını aldım ama koltukaltıda gerekir mi? öyle birşeyler duymuştum güvenilirlik açısından.. bu konularda fikir verebilirseniz çok çok sevinirim arkadaşlar:)

Canım bedn Avent'in gaz önleyici biberonunu almıştım. Fakat Berkay hastanede böyle en ucuz biberonlar olur ya onlara alışmıştı geldikten sonra ne yaptıysak ondan içiremedik. NUK'un kauçuk uçlu cam biberonunu kullanıyor hala:))
Pişik kremi seba med kullanıyoruz ben çok memnun kaldım tavsiye edebilirim. Bir de dalinin bakım setini almıştım(Şampuan, Bebe yağı, bebe jeli falan var). Sevi Bebenin setini almıştım (içinde derece, saç fırçası, tarağı, tırnak makası, burun aspiratörü gibi şeyler var)
Ateş ölçer ayrıca bir tane daha sevi bebenin dijital aldık kulaktan ölçenden. (Evin ısısını, uzaktan vücut ısısını ve kulaktan ateşi ölçüyor)
Civalı olmayan ateş ölçer kullanabilirsin canım.

saol mehtapcım... bugun sanırım bizim acil eksikleri gidermemiz gerekio çünküü teyzelerimiz 1820 gram olmusuzz:) artık küvezden çıkmış beşiğe geçmişiz... doktor yarın sizi çağırıp eğitim verebiliriz, bir aksilik olmazsa da 1-2 gün içinde eve göndermeyi planlıyoruz dedi. inanılmaz heyecanlandım hala şaka gibi gelio:))
tabi diğer taraftan korku ve panik dalgası var evde. ne yapıcam ne edicem kafam allak bullak oldu. bu akşam işte bi alışverişe çıokıp pişik vs için gereken bakım ürünlerini halledices. off elim ayağım tutmuo yahu....

Kornelya çok sevindim artık kavuşacak kuzucuk anneciğine. Bak söylemiştim sana birkaç gün sonra verirler diye:)) Hiç korkma diyeceğim ama bu mümkün değil sanırım. Hepimiz yaşadık bu duyguları seni çok iyi anlıyorum. Maşallah Elvin'ciğimize.

kornelya canım çok sevindim..
bende demiştim haftasonu evde olur elvin diye..
inşallah ....

ya ben sabah girmiştim kk ya çok değişikti burası mavi renkli kötü bir site görnümündeydi...
sanada cevap yazmıştım uzun uzun o da yok ???????????
sonrada saat 13.00 e kadar sitede bakım vs var dediler...
anlamadım...

canım biberon bizde nuk kullandıl ama Ata kauçuk almadı (bizde istemedik) silikon başlık kullandık..
emzik alacaksan biberon emziği ile aynı olmasına dikkat et..
sterilizatör arzum aldık hem ucuz hemde sebzede pişiriyorsun..
başda almayalım dedik ama öyle kaynatmakla olmadı elimizi yaktık..
ateeş ölçerde koltık altından bakılan dijitallerden aldık..
şampuan ve nemlendirici sebamed kullandım çok da memnunum..

çok sağolun teyzelerimiz.:) inşallah bi sorun olmazda gelir kuzucum artık...
bugun son bi dolandık mustelanın pişik önleyicisi, şampuanı, bebe yağını aldık. dr brown un işte yedek uçlarını aldık. eve bol miktarda protex sıvı sabun heralde herkes illallah edecek benden:)) bebek bezi, bakım bezi aklıma böyle gelenleri topladım geldim. off çamaşırlar yıkanıo, ev ayakta.. yatak, kıyafet, battaniyeler vs derken öğlenden beri çamaşır makinesi mesai yapıo:) başka ilk etapta insallah lazım olacak önemli bişeyler unutmamışımdır...

çok sevindim canım bebeğin çıkıyormuş...mehtap arkadaşın dediği gibi benı kızımda hastanede o ucuz biberona alıştıyı için gaz önleyici biberonu red etti daha doğrusu kullanamadı boğazına kaçırdı...ondan eczanelerdede 10 tl ye satılan biberonlardan ve hastanenin biberon başlıyından aldım sonra ikiye çıkardım...öyle devam ediiyoruz...ateş ölçer ben koltuk altından ölçülen bilerin kullandığı ölçeri kullandım...bebekken kolay oluyordu ama şimdi rahat durmuyor:) birde dikat edeceğin bebeğin hastaneden çıkınca hijyene önem vereceksin...ellerin devamlı yıkayacaksın evin sıcaklığı 24-25 derece olacak ...hasta olmaması lazım premetüre doğan bebekler...nedeni ise ciğerleri dışarda gelişiyor yani anne karnında gelişmeyen organları dışarda gelişdiği için enfeksiyona açık oluyorlarmış...o yüzden kimselere fazla yyaklaştırma..cildi hasasdır bebeğimizin yüzüne krem süreceksin caım yaa kızım aklıma geldi ne günlerdi...burun fizyolojisi al...küçük küçük pembe kututda satılıyor...bebeğinin burnu tıkanacakdır açmak için ondan sık..burun aspiritörü buda çok önemli....bebek deterjanı kullan bir müdett...çok hasas cildleri normal bebekden kat kat hasas diyebilirim...3 saatde ir mama ve alt temizliğini muhakak yapmalısın pişik olmaması için ilk günler biraz çok bez gidecek ama bunu bu şekilde 4-5-6 ay yaparsan bebeğinde sende çok huzurlu olacaksın...pişik kremini pek önermiyorlar dr lar...ben kullandım...4-5 aydır kullanmıyor çünkü hasaslıyı kalmadı cildinin.. bir yaşında kızım...küvet almanı tavs,iye ederim fileli küvetlerden...minicik bebek ele avuca gelmiyorlar çünkü...eve derece al evin ısısını ölçmek için...ay çok heycanlısındır...tecrübelerimi söylemeye çalışdım canım...her bebekde olduğu gibi gaz probleminiz olacakdır...ısıtılmış havlu koy karnın çok iiyi gelecekdir. gaz ilaçları falan işe yaramıyor 4-5 ay sonra kendiliğinden geçiyor...

canım milletin dediklerine bakma ..herkez herşey söyleyecekdir....çünkü onlar normal bebek dünyaya getirdi bizler farklı...bunu anlayamazlar..bizim içimizdekiyaşadıklarımızı hiç anlayamazlar o yüzden duyma dediklerini sen kafana göre hareket et....ben bu yüzden çok ağladım...bebeğim beş aylıkdı ama 2 aylık gibi duruyor du ama premetüre bu anlamadılar....dışarı çıkar gezdir dediler..bebek rahatsız oluyordu dışardan ağlıyordu katılıyordu sonra.....ben kızıma bi kaç kere milletin lafı yüzünden işgence yaptım..çok pişmanım..çok kızmışdım kendime şimdi ise balkondan içeri girmek istemiyor kuşlara yem veriyoruz çok hoşuna gidiyor babası çıkarıyor hava iyi olduunda bi kaç gündür hava çok güzel..havalar soğudu gene iyi olsun artık dışarı çıkacaz çünkü dışarıya bakabiliyor benım kızım demek gözleride yeni gelişdi...tülün arkasından bile bakamazdı..allahışükür bi problem yok gözlerinde ama işde dediğim gibi premetüre bu bebekler..farklılar..

bebeklik ne guzel yazdin canim yaa aradada kizin aklina geliyor masallah 1 yasini doldurdumu kacinci ayda dogmustu benim oglusumda 13 gun sonra yasini dolduracak

11 şubatda doğdu canım...ne kadar heycanlıdır ..o günler aklıma geldi 20 martda bizde eve getirmişdik..

bebeklik çok sağol canım tavsiyeler için hemen bunların eksik kısımlarını not almam lazım:) cidden heyecan en üst seviyede nolcak ne zaman verecekler napıcam şimdi ya yalnış bişi yaparsam bölee uzayıp gidio liste... dediğinde de çok haklısın insanlar çok farklı düşünüo, göremezsiniz diosun görmediğin çocuğu muamelesi başlıo. ya da şöle yap böle yap dediğin gibi herşeye kulaklar tıkalı... kim alınırsa alınsın, kırılmalarını istemem ama bu durumları anlamıyorlarsa da hiç sorun değil isteyen kırılabilir...allah bizede böyle yaşlarını devirdiği günleri görmeyi nasip etsin, maşallah kızına yaşını bitirmiş ne güzel... allah hepimizin bebeğine uzun mutlu ömürler nasip etsin...

evet canım 1 yaşına geldik...güzel ...umarım ggünler geçitkçede iyi olurlar...senin bebişide biraz biberonla besledikden sonra biberonla hemen taburcu ederler...önemli olan emme refleksi onlar için...emerse biberonu hemen sana verirler...sen şimdi bol bol dinlen...eve geldiğinde zaman ne çabuk geçiyor anlayamayacaksın:)

canım ben bebeğimi tek büyütüyorum..
yani doğumdan beri eşim ve ben bakıyoruz..
tecrübeli birine hiç ihtiyaç duymadım..
Allah anneler ilahi bir güç vermiş...
kendiliğinden güdüsel olarak herşeyi yapıyorsun....

birde küvet alacaksan içine file değilde köpük dolu filelerden al...
ben öyel kullanıyorum çok da rahat..
Mehtap Berkayın öyle bir resmini koymuştu ama hangi topikdeydi hatırlamıyorum ????
oda köpüklü file kullanıyor..bak öyle al canım...

benimde cnm ilk çıktığında kimseyi yaklaştırmama kararı almıştım ama bizimkiler dinlemiyorlar çocuk kucaktan kucağa geziyor benim yaşım küçük diye anlamazmışım sözümü geçiremiyorum napacağımı şaşırdım sen bari baştan koy kurallarını enfeksiyon kapmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…