• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 29 haftasında gelen kızım...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar bugun miniğimi ilk kez kucağıma aldımmmm:) çok güzel bir duyguymuş... ama nedense bu güzel anların tadını tam anlamıyla çıkaramadım... bugun doktorumuz nörolog gelecek ranevu alınıp eeg çekilmesi gerekio dedi. kontrol amaçlı filan die düşünücem ama doğum sırasında oksijensiz kalma durumu varmış dedi. bugun 53 gün oldu ve bu güne kadar böyle birşeyin bahsi hiç geçmedi. ilgilenen doktorlardan biri neden çekildiğinden haberi yok allak bullak oldum.. yok evde havale geçirmesine karşı dikkatli olurmuşuz, sonrada 53 gündür burada geçirmedi ama neyse dio. canım sıkıldı çok fena...

bi de bugün ilk eğitimimi aldım ama bi yerine bişey olcak die tedirginlikten biraz çuvalladım sanki... yarın bi daha var eğitim umarım o zaman daha iyi geçer... sizin de ilk deneyimler de zorlanmalar oldu mu??

kornelyacim canim benim havale konusunda bizide uyarmislardi ama evde hic havale gecirmedi taa 6 aylik olana kadar ama oda havale degildi epilepsi nobeti geciriyordu

canini sikma birsey yoktur doktorlar herseyden birsey cikariyorlar canini sikma ama eeg iyi oldu icin rahat eder en azindan

ufugun yattigi hastanede hic egitim filan vermiyorlardi sadece biberon verebilirsen seninle cocugu gonderiyorlardi bende 1 kilo 990 gramlik cocuga tek basima baktim tek basima buyuttum yikadim ettim:)evet gelince elvin hic zorlanmazsin hersey icinden gelecek sanki yillardir bakiyormussun gibi olacak merak etme canim

hiram dogru idare eder cokta buyuk degil ama hani kucuk diye yazinca bende bendende mi kucuk acaba diye merak ettim:)bende nisanda 22 yasim dolacak

kızlar bugun miniğimi ilk kez kucağıma aldımmmm:) çok güzel bir duyguymuş... ama nedense bu güzel anların tadını tam anlamıyla çıkaramadım... bugun doktorumuz nörolog gelecek ranevu alınıp eeg çekilmesi gerekio dedi. kontrol amaçlı filan die düşünücem ama doğum sırasında oksijensiz kalma durumu varmış dedi. bugun 53 gün oldu ve bu güne kadar böyle birşeyin bahsi hiç geçmedi. ilgilenen doktorlardan biri neden çekildiğinden haberi yok allak bullak oldum.. yok evde havale geçirmesine karşı dikkatli olurmuşuz, sonrada 53 gündür burada geçirmedi ama neyse dio. canım sıkıldı çok fena...

bi de bugün ilk eğitimimi aldım ama bi yerine bişey olcak die tedirginlikten biraz çuvalladım sanki... yarın bi daha var eğitim umarım o zaman daha iyi geçer... sizin de ilk deneyimler de zorlanmalar oldu mu??

ne güzel işte eegde çekilirse için tam rahat olcak ayy benim ilk deneyimim berbattı bebeyimi verdi hemşire elime ama ben nasıl tutacağımı şaşırdım çünkü 1 kiloydu o zaman ecrin doğumdan sonra kilo verdi bi zaman ikinci gün sırtımdan ter boşaldı o kadarki zorlandım bide doğum yapalı 10 gün falan olmuştu dikişlerimde biraz acıyodu sonraki gün biraz daha iyi sonraki gün biraz daha sonra bi alıştım kızıma bırakıp gelirken gözlerim doluyodu ağlayarak geliyodum eve beslenmesi bakımı bitsede saatimiz bitene kadar kucağımda uyutuyodum onu yavrum benim çok zor zamanlardı

dün dedimki Kornelya bugün girmedi kesin bebişiyle beraber diye..
canım çıkmadan tetkiklerin yapılması iyi olur..yapılsın eeg...
birşey olmaz canını sıkma...bak çıkaracaklar kuzunu...

canım bana kimse birşey öğretmedi..hemşireler bile eğitim vermedi..
tek başıma besledim yıkadım vs.
ama 3 ay boyunca Ata ile ilgilenirken terden sırlsıklam oluyordum...
biberon verirken , yıkarken ve altını temizlerken alnımdan şıpır şıpır ter damlıyordu..sırnaşık şey

Ah o hastane günleri:(( Tam bir şeye sevinecek olursun birşey söyleyip seni birsürü düşüncelerle başbaşa bırakırlar. Eegyi çektirmeniz daha iyi canım aklında soru işaretleri kalmaz. Sen doktorların sözünü dinle ama çok takmamaya çalış bu dönemde.
Bana da kimse eğitim vermedi. Sadece bir hemşiremiz vardı onun yanındayken Berkay'ın altını değiştirmiştim 2 defa o biraz yardımcı olmuştu. Bir de taburcu olacağımız gün hemşirelerin yanında bir defa biberonla besledim tamam dediler. Ama bunların dışında ilk on gün sonrasında Berkay'a dokunmak, kucaklamak konusunda hep bizi destekledi hemşireler. Berkay onların maskotu olmuştu. Annesi senin oğlun çok kibar esnerken ağzını kapatıyor diyorlardı çok gülmüştüm ona:))
Aynen nınım gibi ben de 3-4 ay Berkayla ilgilenirken sırılsıklam ter içinde kalıyordum üstelik yanımda hep annem vardı. Tabi biz bir de yaz dönemine gelmiştik havalar çok sıcaktı fakat Berkay üşütmesin rüzgarda kalmasın diye havalandırma saatleri dışında pencereleri açamıyorduk. Bir de ilk zamanlar beslenmesi gerçekten zor oluyor yani 60 cclik mamayı düşün ki 1 saatte içebiliyor. Sonra altını değiştir, gazını çıkar bir bakıyorsun diğer mama saati gelmiş.

sorma o mama saatlerini Mehtap ayy 1 saat sürüyordu...
3 aydan sonra biz biberon başlığını değiştirmiştik de oğlum 20 dk bitiriyordu mamasını...
dediğin gibi 1 saat mama sonrasında alt değiştir ..3 saat de bir tekrar walla uyumaya zaman yoktu...
öbür türlü biraz büyüyüce o da yoruluyor deliği küçük biberonla beslenirken.......

teyzelerimiz bugun sabah saat 11de eğitime gittim sonrada bir daha yollamadılar. 14te bi eğitim daha verildi sonra elvini uyutup eeg ye gönderdiler. geldi bu sefer uyanmasını bekledik. kuzucum 18.30 gibi uyandı çok kaçmış ilacı die dalga geçiolar nazlı kızımla... sonracıma besledik 60 cc verdiler mama saati geçti die abartmıorum 2 dk sürmeden yuttu canavar. tabi o heyecanla sonunda kaçırdı nefes borusuna onun paniğini yaşadıki, sonra daa alın gidin kızınızı dediler:) ve artık evimizdeyiz... teirginiz... tetikteyiz... ay çok fenaymış, anlıorum bu ter boşalma konularını... yalnız benim size bi sorum var. bizim kızı 3 saatte bir besle dediler de bizimki yalanıp duruo. veriom götürüo biberonu, gaz çıkarıos başa dönüos... böle saatlere pek uyamıos olabilir böle bi durum dimi? bu arada p.tesi kontrolümüz var eeg sonuçlarını o gün vereceklermiş. ama bugun hocaları sekretere sölerken duydum çok önemli bişey olsa söylerlerdi şimdiye dediler... böle işte kızımızla geldik teyzeler hatta birazdan minik canavarımın resmini fotograflar bölümüne koyacağım:))

Canım işten gelince laptopumu açmamıştım. Telefonumla girip bir kontrol edeyim demiştim bizim kızlar ne yapıyor diye. Bu haberi görünce üşenmedim bilgisayarı açtım gece gece.
Gözünaydın. Allah sizi bir daha hiç ayırmasın. ınşallah eeg sonucu da iyi gelecektir. Canım ya o nefes borusuna kaçırma korkularını çok iyi bilirim. Berkay da çok küçük olduğu için yorulurdu emerken ara vere vere bitirtirdim mamasını. 3 saatte bir besle canım. Diğer zamanlarda uyusun bol bol kuzucuk.

Canım işten gelince laptopumu açmamıştım. Telefonumla girip bir kontrol edeyim demiştim bizim kızlar ne yapıyor diye. Bu haberi görünce üşenmedim bilgisayarı açtım gece gece.
Gözünaydın. Allah sizi bir daha hiç ayırmasın. İnşallah eeg sonucu da iyi gelecektir. Canım ya o nefes borusuna kaçırma korkularını çok iyi bilirim. Berkay da çok küçük olduğu için yorulurdu emerken ara vere vere bitirtirdim mamasını. 3 saatte bir besle canım. Diğer zamanlarda uyusun bol bol kuzucuk.

saol teyzemiz insallah allah hiç birimizi kuzumuzdan ayırmaz bekleyenlerin de yakın zamanda kucaklarına gönderir yavrusunu...
ya mehtapcım yaygara kopuo, verios iki üç çekio sona sızıo kalıo gene. vermeyim desemde o kadar yalanıp dilini emioki dayanamıyorum veriyorum gene biraz biraz...

saol teyzemiz insallah allah hiç birimizi kuzumuzdan ayırmaz bekleyenlerin de yakın zamanda kucaklarına gönderir yavrusunu...
ya mehtapcım yaygara kopuo, verios iki üç çekio sona sızıo kalıo gene. vermeyim desemde o kadar yalanıp dilini emioki dayanamıyorum veriyorum gene biraz biraz...

Az yiyorsa doymuyodur tabi. Canım o sızsa da sen vermeye devam et kulagını falan gıdıklayarak bıtırtıp gazını cıkarıp uyut. Allahım bu gece yardımcı olsun sana.

ayy dedim elivini almıştır koenlya diye...
çok sevinim çok...
canım 3 saat bir belen ve gıdıklayarak ver...
doymaz ise tekrar ver..

nasılsın??? nasıl geçiyor ??
panik yapma herşey güzel olacak...

gozunuz aydiiin cok sevindim ayyy
ufukta elvin gibi hicuymuyordu beslenme saatlerine ilk basta uyuyordu ama sonra hic durmuyordu surekli mama istiyordu ben emzik vermistim ne sallamaya alissin diye bide emme istekleri oldugu icin bizde mama istiyor zannediyorduk halbuki emme istegi oluyor oyle kucuk bebislerde

ufukda cok uyuyurdu 40 cc yi bir saate bitirirdik mama yiyince bende surekli gidiklardim oksardim bazen yine uyanmiyordumamanin yarisinda altini degistirirdim ozaman gene uyaniyordu ve mamaya devam ediyorduk:)

teyzelerimiz bugun sabah saat 11de eğitime gittim sonrada bir daha yollamadılar. 14te bi eğitim daha verildi sonra elvini uyutup eeg ye gönderdiler. geldi bu sefer uyanmasını bekledik. kuzucum 18.30 gibi uyandı çok kaçmış ilacı die dalga geçiolar nazlı kızımla... sonracıma besledik 60 cc verdiler mama saati geçti die abartmıorum 2 dk sürmeden yuttu canavar. tabi o heyecanla sonunda kaçırdı nefes borusuna onun paniğini yaşadıki, sonra daa alın gidin kızınızı dediler:) ve artık evimizdeyiz... teirginiz... tetikteyiz... ay çok fenaymış, anlıorum bu ter boşalma konularını... yalnız benim size bi sorum var. bizim kızı 3 saatte bir besle dediler de bizimki yalanıp duruo. veriom götürüo biberonu, gaz çıkarıos başa dönüos... böle saatlere pek uyamıos olabilir böle bi durum dimi? bu arada p.tesi kontrolümüz var eeg sonuçlarını o gün vereceklermiş. ama bugun hocaları sekretere sölerken duydum çok önemli bişey olsa söylerlerdi şimdiye dediler... böle işte kızımızla geldik teyzeler hatta birazdan minik canavarımın resmini fotograflar bölümüne koyacağım:))

gözünaydın bak geldi işte senin prensesinde eve maşallah annesi rabbim sizi bi daha hiç ayırmasın ilk zamanlar çok zor oluyo düzeni falan yani ama bi düzen kurdunmu tamam rahat edersin ama ben 3 ay uyumadım ne gece ne gündüz eşim işten gelince bi saat bakıyodu beni uyandırıp kendi yatıyodu eeg bizde bu ay çektircez ne güzel sizinki hastanedeyken hallolmuş

sağolun kızlar... sonunda yazabiliyorum defalarca açtım yazmak için biri beeee die başlıo ağlamaya... şuan yazıyorum ama boyut değişti uyku yok hiç, dün ilaç veriç uyuttukları için sabaha kadar bekle dediler, bugun de nefes alma şansım olmadı hiç.... kısır döngü sizin anlattığınız gibi alt değiştir, besle, gaz çıkar, beslemeye devam et yine gaz çıkar... o sızsın işleri hallederken gene bi beee leme:)) bütün gecemiz böyle geçti ama tabi mutluluğu anlatılamaz... ama bir o kadar da yanlış bişey yaparsam diye korku... ilk 24 saati sorunsuz atlattık şükür... arada hapşırmalar oluo onu anlamadım acaba hasta mı oluo dedim ama odamızın sıcaklığı 26-27 hep. oda değişimi, misafir falan filan yok, acaba normal bir durum mu diorum ama bakalım p.tesi kontrol var o zaman ortaya çıkar. beslenme konusunda da kızlar haklısınız az az içip doymazsa yine istemesi normal ama bizimki doktorların dediği 30 ccyi içio, 1 saat sona biraz daha götürürse uyuyo:)

Back