• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

28 yaşındayım evlilik icin geç mi kaldım?

mutsuzbirkizim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2020
34
23
3
32
Lütfen bu yazdıklarımı yadırgamadan yorum yapın. Bazı yorumlar gerçekten cok kırıcı. Öyle çok evlilik meraklısı olan bir insan değildim. Ama çevrem öyle bir hale getirdi ki beni. İnanılmaz bir şekilde artık uykularım kaçmaya başladı. Calısıyorum 6 yıldır memurum. Aileme de yardım ediyorum. Çocukluk arkadaşlarımın hepsi evli çoluk çocuk sahibi. Ben de oldum olası cocuk Sahibi olmAyı istemisimdir. Ama is hayatım dısında hic bir şey istediğim gibi gitmedi Yani özel hayatım.. Ailem evlilik icin üstüme gelmeye başladı, çevrem güzel de kızsın neden olmuyor ki demeye başladı. Çevreden anneme gelen kızın evli değil mi sorusuna karşın annem de ee olmadı nasip iste diye üzgün cevaplar vermeye başlayınca ben iyice bunalıma girdim. Hele üniversite zamanında bit kız arkadaşım suan hayatında kimse yoksa artık zor demisti öyle üZüldüm ki ve gercekten haklıymıs. Yani öyle cok kısmet de cıkmadı ki değerlendireyim. İsim var ve aileme yardım ediyorum. Anneme geçenlerde artık size yardımcı olamam araba almak istiyorum dediğimde evlen sen de o zmaan demisti. Yani bu benim elimde olan bir şey mi? Kim istemez bir ailesi olsun bir yuvası olsun. Kendine değer veren eşi olsun mutlu olsun. Herkes ister. Bu benim elimde olan bşsey mi? Nasip olayına cok inanıyorum. Belki de zamanı değildir deyip susuyorum ama insan çevreden gelen hala kimse yok mu sorularına gercekten cok üzülüyor. Babam uzun yıllar bizimle değildi, yaklaşık 15 yıl. Başkasıyla evlendi gitti sonra geri döndü annem affetti. Öyle cok güzel bir aile hayatım olmadı. Zor günler geçirdik, yeri geldi okuldan ac geldim. Yeri geldi yoksulluktan dolayı annem üzülüyor diye namazlarda allahtan ölmeyi diledim( 13 14 yaşlarımda) cünkü abim okula ac giderdi, kardeşlerim başkasının eskisini giyerdi. Bu yüzden hep içimde bir aile Özlemi var. Cok istediğim icin mi Allah beni sınıyor diyorum bazen de. Bana ve benim durumumda olan arkadaşlara dua eder misiniz. Lütfen kınamayın. Evlilik delisi değilim. Sadece yoruldum

Ben 30 yaşımdan sonra evlendiğime göre o zaman bazılarına göre ölü olmam lazımdı :D cidden: o kadar cok erken evlenip mutsuz olup veya ayrılanı gördüm ki. Evlenmek marifet değil. Doğru insanı bulup iyi bir ilişki kurup evliliği yürütebilmekdir marifet. Insanlara bakmayın. Yarin evlenseniz "cocuk yok mu" diye başlayacaklar

Ben 30 yaşımdan sonra evlendiğime göre o zaman bazılarına göre ölü olmam lazımdı :D cidden: o kadar cok erken evlenip mutsuz olup veya ayrılanı gördüm ki. Evlenmek marifet değil. Doğru insanı bulup iyi bir ilişki kurup evliliği yürütebilmekdir marifet. Insanlara bakmayın. Yarin evlenseniz "cocuk yok mu" diye başlayacaklar
Teşekkür ederim. Doğru millet hic bir şekilde susmuyor

Ben 30 yaşımdan sonra evlendiğime göre o zaman bazılarına göre ölü olmam lazımdı :KK70: cidden: o kadar cok erken evlenip mutsuz olup veya ayrılanı gördüm ki. Evlenmek marifet değil. Doğru insanı bulup iyi bir ilişki kurup evliliği yürütebilmekdir marifet. Insanlara bakmayın. Yarin evlenseniz "cocuk yok mu" diye başlayacaklar
arkadaşının yazdığına katılarak ekleme yapmak istiyorum sonra o çocuk olunca 2 dakika birine bırakmak isteyeceksin herkes bana mı güvendin doğurdun diyecek :KK53: sonra aradan 3-4 yıl geçince hani ikinci, kardeşsiz olmaz denecek... salla milletin lafını sevgili konu sahibi.

ben de 28de evlendim ya. 27de tanışmıştım. yani denk geldi evlendik, o olmasa ben de bekardım belki şu an. benim ailemde de baskı vardı senin kadar olmasa da.

sana tavsiyem yavaş yavaş paranı çek ve o para ile gez dolaş çevre edin. yeni insanlarla tanışmadan olmuyor yani evlilik işi. kurs olur gezi olur tur olur.

yani evde oturunca kısmet gelmiyor inan.

arkadaşının yazdığına katılarak ekleme yapmak istiyorum sonra o çocuk olunca 2 dakika birine bırakmak isteyeceksin herkes bana mı güvendin doğurdun diyecek :KK53: sonra aradan 3-4 yıl geçince hani ikinci, kardeşsiz olmaz denecek... salla milletin lafını sevgili konu sahibi.

3-4 yıl yine iyi. İkinci oglum daha iki haftalık değild, üçüncüyü konuşmaya başlayanlar oldu :D

Su zamana kadar oldu tanıdıklarım. Evlilik icin görüştüklerim de oldu .Ama son iki senedir yok.

Sosyal hayatınız nasıl peki? Yani evle iş arası gidip geliyorsanız birileriyle tanışma şansınız çok düşük. Bence 28 yaş geç değil, hatta hiç bir yaş geç değil ama dert ettiğiniz için sorunu bulmaya çalışıyorum soru sorarak. Nedenşni bulursak çözümünü de buluruz.

28 yaş geç kalınmış bir yaş değil , ben olsam sizin yerinizde aileme olan yardımları minimumda tutar kendim için birikim yapardım .. Evlenmek şart değil , evlenince bulutların üzerine çıkmıyor insanlar , bekarken düşündüğümüz gibi tozpembe hayaller gerçek olmuyor malesef baska baska sorunlar cıkıyor bu seferde .
Kendinizi hiçbirşeye mecbur hissetmeyin ve içi,nize nasıl siniyorsa o şekilde yaşayın mesleğiniz ve geliriniz var bunu yapabilirsiniz .

Herkes diye bir şey yok ben yuvam olsun istemem mesela. Beni seven bir eşim olsun ama genede bekar gibi olayım isterim coluk cocuk istemem 🙄 bence anneniz sizi manipüle etmeye çalışıyor bu yaşa kadar destek olmuşsunuz. Artık kendileri bir şey yapsın. Ee sen de evlen o zaman lafı da çok çirkin. En azindan parani kocan yesin demeye getirmiş. Bizim ülkemizde bekar kendi parasını harcayan kadınlara kötü gözle bakılıyor galiba.

Toplum baskisi bu hale getiriyor bu insanlari. 28 yasindaki gencecik kiza nasil hissettirmisler kendisini. Gencliginin baharindasin, hic de gec kalmadin. Evlenmedin mi bik bik bik, cocuk yok mu bik bik bik ikinciyi yapmican mi bik bik bik susmazlar! Azalarak bitseler keske..
Cocuk yapmakta yetmez bu insanlara. Ne zaman bir ev alacaksiniz derler bu defada.

Geç değil. Yani zaten bunun böyle tanımı yoktur ki. Neyse onu geçelim. Önemli olan ortamın. Eğer bir iliski istiyorsan ortamini değiştir, çevreni genişlet. Başka türlü tanisamazsin ki kimseyle.

- Kayinaile derdin yok

- Bir evi cekip cevirme; yemegidir temizligidir derdin yok (ailenle oldugun vakit tabi ama tek basina dahi yasasan evli ve cocuklu birinden daha hafif kalir ev isleri)

- hayatina, kararlarina, fikirlerine ortak etmek zorunda oldugun ve seni baglayan biri yok

- cogu konuda sorumluluk alma mecburiyetin yok

yani say say bitmez...
keyfine bak. cevreyi unut. bu hayat senin hayatin. sen yasiyorsun onlar degil.

Back