• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

28 haftalık doğum yapanlar

Doğum haftası yaklaştıkça sesi kuvvetleniyor. Ben kızımın sesini ilk defa anneler gününde duymuştum o kadar güzel bir hediye olmuştu ki. Haziranda doğması lazımdı mayısta anneler gününde biraz yüksek şekilde duyabilmiştim öncesinde küvez kapalı olduğundan gelmiyordu sesi
Ben şu an sesini hafif hafif duyuyorum çık gür cikmiyor ama entubeden cikriktan sonra ağlamasına Sahit oldum

Ben şu an sesini hafif hafif duyuyorum çık gür cikmiyor ama entubeden cikriktan sonra ağlamasına Sahit oldum
Evet çıkıyor ama bizimkinin entübesi çok uzun sürdüğü için biz baya bekledik duymak için. Martta doğdu kızım ben mayısta duydum net olarak zaten nisanın sonuna kadar entübeydi. Cılızdı sonra kuvvetlendi

Doktora sorucam mutlaka morfin vermişler mi bilmiyorum şu an hala oksihebe bağlı bakalım inşallah entubeye geri dönmez sizden destek almak çok iyi geliyor aynı şeyleri yasamis birisi oldugun için birbirimizi anlıyoruz sayende çok şey öğrendim çok teşekkür ederim tekrardan çocuğuma bişi olmasında ben başka hicbisi istemiyorum altta bir bayan 28 hafta doğum yapmış bebeği bir ay yaşamış aciksasi çok korktum Allah korusun Allah kimseyi evladiyla sinamasin
Ecel varsa kim ne yaparsa yapsin 1000 doktor 1000 hemṣire ayni anda ugraṣsa hic bisey yapamaz , ama ayni ṣekil ömrü varsada çöpe atilan yeni dogmus bebek 1 hafta yasiyo mucize gibi,canini birakmiyo Maşşallah. Hayr olanida ṣer olanida Allah bilir,biz bilemeyiz. Ama sizinki elhamdülillah çok iyi gidiyo ,bizimkide elhamdülillah, daha iyi olurmuydu elbet daha iyi olabilirdi hic entubeye girmeden devam eden bebek var yan kuvezde, 1 ayda kilosu iki kati oldu , Maşşallah bir kez alarmi ötmeyen bebekde var.diger kuvezdede ameliyat ihtiyaci olan bebeklerde var, süt hazmedemeyen,kanamasi olan var. İnşallah çok büyük bi sıkınti yok bizimkilerde. İnşallah mevlam nasip edecek , ikimizde ṣöyle HAYİRLISI ile iki ay sonra evde kucagimizda saglikli ,sıhatli,neṣeli olacagiz. Bu gunleri unutacagiz bi anı olarak kalacak, sadece çocugumuzun güçlu olmasiyla övünebildigimiz bir anı olacak. Allah kimseye yaṣatmasin kolay deil,Allah her bebegin ,anne ve babasinin yardimcisi olsun inşallah, ben size söylerken kendimede telkinde bulunuyorum, iyi geliyo Allah sizdende razi olsun

Doğum haftası yaklaştıkça sesi kuvvetleniyor. Ben kızımın sesini ilk defa anneler gününde duymuştum o kadar güzel bir hediye olmuştu ki. Haziranda doğması lazımdı mayısta anneler gününde biraz yüksek şekilde duyabilmiştim öncesinde küvez kapalı olduğundan gelmiyordu sesi
Yaaa Maşşallah Maşşallah, ne güzel .Hayal edebiliyorum, inşallah bizde siz gibi kucagimiza aliriz ,bin kere Maşşallah size hemde bebeginize. Çok güçlüsünüz 👍👍👍👍👍

Ecel varsa kim ne yaparsa yapsin 1000 doktor 1000 hemṣire ayni anda ugraṣsa hic bisey yapamaz , ama ayni ṣekil ömrü varsada çöpe atilan yeni dogmus bebek 1 hafta yasiyo mucize gibi,canini birakmiyo Maşşallah. Hayr olanida ṣer olanida Allah bilir,biz bilemeyiz. Ama sizinki elhamdülillah çok iyi gidiyo ,bizimkide elhamdülillah, daha iyi olurmuydu elbet daha iyi olabilirdi hic entubeye girmeden devam eden bebek var yan kuvezde, 1 ayda kilosu iki kati oldu , Maşşallah bir kez alarmi ötmeyen bebekde var.diger kuvezdede ameliyat ihtiyaci olan bebeklerde var, süt hazmedemeyen,kanamasi olan var. İnşallah çok büyük bi sıkınti yok bizimkilerde. İnşallah mevlam nasip edecek , ikimizde ṣöyle HAYİRLISI ile iki ay sonra evde kucagimizda saglikli ,sıhatli,neṣeli olacagiz. Bu gunleri unutacagiz bi anı olarak kalacak, sadece çocugumuzun güçlu olmasiyla övünebildigimiz bir anı olacak. Allah kimseye yaṣatmasin kolay deil,Allah her bebegin ,anne ve babasinin yardimcisi olsun inşallah, ben size söylerken kendimede telkinde bulunuyorum, iyi geliyo Allah sizdende razi olsun
Asaya iniyorum bebeğin yanina sonra size yazmak için cikiyorum Allah razı olsun destek oldunuz erinmeden yazdiniZ bilgilendiriniz inşallah evimizde bebegimizle otururken aklıma gelir bu günler okula gidislerini büyümelerini görmeyi Allah bize nasip etsin çok doğru söylüyorsunuz herşey Allah'tan iyiside kotusude sabahtan beri oksijenini düşünüyorum saat 9 oldu hala tolere ediyor dediler sadece kendini çok sıkıyor arada ağlıyor aşırı huzursuz beraber ağlıyoruz kuvezin başında ama biliyorum bu benim sınavım Allah kimseye tasiyamayagi yük yuklemezmis

Asaya iniyorum bebeğin yanina sonra size yazmak için cikiyorum Allah razı olsun destek oldunuz erinmeden yazdiniZ bilgilendiriniz inşallah evimizde bebegimizle otururken aklıma gelir bu günler okula gidislerini büyümelerini görmeyi Allah bize nasip etsin çok doğru söylüyorsunuz herşey Allah'tan iyiside kotusude sabahtan beri oksijenini düşünüyorum saat 9 oldu hala tolere ediyor dediler sadece kendini çok sıkıyor arada ağlıyor aşırı huzursuz beraber ağlıyoruz kuvezin başında ama biliyorum bu benim sınavım Allah kimseye tasiyamayagi yük yuklemezmis
Maşşallah maşşallah inşallah tolere edecek, normal sizede maska ve bone taktilar deilmi, o cok sıkıyo ,benim canim gidiyo eriyodu,ayniydi hiç sevmiyo oksijen maskesini ,bide dedigim gibi extube olunca uyusturmuyolar yada veremiyolar morfin vs ,oda daha huzursun yapiyo. Ama aliṣiyo zamanla , sizinki buyuk bizimki bide küçücüktu en kucuk boy maske bile gozune geliyodu, hava kaçiriyo kenarlardan mecburen ,iyice sıkıyolardi ,içim gidiyodu. Ama ṣuan baya iyi ,yeni geldim yanindan agzindan 15ml süt verdik beraber, gözü acildi artik sanki anlamlida bakmaya basladi, son bir kaç gündür huzurlu görüyorum maşşallah, inşallah sizinkide rahatliyacak. Yarin vaktim olursa size bide Yasin okuyacam devamli aklimda,dua edecem inşallah, dualasalim birbirimize gönülden ,kurtulucaklar inşallah. Galiba siz halen hastanedesiniz,size Allah sizede hemen saglik,güç,kuvvet versin

Yarini beklemedik😊😊 , eṣim hemen okuyum dedi ,oturdu okudu dua ettik siz ve evladiniz için. İnşallah Allah kabul eder , sag salim devam eder ,hayirlisi ile taburcu olursunuz🤲🤲🤲

Ecel varsa kim ne yaparsa yapsin 1000 doktor 1000 hemṣire ayni anda ugraṣsa hic bisey yapamaz , ama ayni ṣekil ömrü varsada çöpe atilan yeni dogmus bebek 1 hafta yasiyo mucize gibi,canini birakmiyo Maşşallah. Hayr olanida ṣer olanida Allah bilir,biz bilemeyiz. Ama sizinki elhamdülillah çok iyi gidiyo ,bizimkide elhamdülillah, daha iyi olurmuydu elbet daha iyi olabilirdi hic entubeye girmeden devam eden bebek var yan kuvezde, 1 ayda kilosu iki kati oldu , Maşşallah bir kez alarmi ötmeyen bebekde var.diger kuvezdede ameliyat ihtiyaci olan bebeklerde var, süt hazmedemeyen,kanamasi olan var. İnşallah çok büyük bi sıkınti yok bizimkilerde. İnşallah mevlam nasip edecek , ikimizde ṣöyle HAYİRLISI ile iki ay sonra evde kucagimizda saglikli ,sıhatli,neṣeli olacagiz. Bu gunleri unutacagiz bi anı olarak kalacak, sadece çocugumuzun güçlu olmasiyla övünebildigimiz bir anı olacak. Allah kimseye yaṣatmasin kolay deil,Allah her bebegin ,anne ve babasinin yardimcisi olsun inşallah, ben size söylerken kendimede telkinde bulunuyorum, iyi geliyo Allah sizdende
Maşşallah maşşallah inşallah tolere edecek, normal sizede maska ve bone taktilar deilmi, o cok sıkıyo ,benim canim gidiyo eriyodu,ayniydi hiç sevmiyo oksijen maskesini ,bide dedigim gibi extube olunca uyusturmuyolar yada veremiyolar morfin vs ,oda daha huzursun yapiyo. Ama aliṣiyo zamanla , sizinki buyuk bizimki bide küçücüktu en kucuk boy maske bile gozune geliyodu, hava kaçiriyo kenarlardan mecburen ,iyice sıkıyolardi ,içim gidiyodu. Ama ṣuan baya iyi ,yeni geldim yanindan agzindan 15ml süt verdik beraber, gözü acildi artik sanki anlamlida bakmaya basladi, son bir kaç gündür huzurlu görüyorum maşşallah, inşallah sizinkide rahatliyacak. Yarin vaktim olursa size bide Yasin okuyacam devamli aklimda,dua edecem inşallah, dualasalim birbirimize gönülden ,kurtulucaklar inşallah. Galiba siz halen hastanedesiniz,size Allah sizede hemen saglik,güç,kuvvet versin
Çok saolun teşekkür ederim bende lohusaligim bitse okuyacağım inşallah Allah sizede yardımcı olsun bana da hala entubeye dönmedi yavrum ama evet çok huzursuz ağlıyor ayakları falan sürekli hareketli sadece ben gelince susuyor küçük kuzum kilo almayada başladi inşallah hep bole devam eder ondan başka birşey düşünemiyorum çok da üzülüyorum görünce evet hastanede kalıyorum bırakıp gidemiyorum asla içim el vermiyor benimki şu an günde 3 CC falan heralde veriyokar ginde 8 defa az ama olsun zamanla yükselticek demekki tek iyi olsunda herşey yoluna girer

Bu arada bebeğime kilo vermesi gerek dedi doktor şu sıralar kilo alıyor kilosunu vermesi lazım diyor anlayamadım 1320 kilo oldu yeni

Yaaaa biz yeni geldik hastaneden , içim içime sigmiyo, o kadar mutluyumki. Bugun bize supriz yaptilar, kuvezin tüm kapagini açtilar ilk defa, bide profesyonele yakin fotografci hemsire varmis, o geldi fotograflarimizi cekti makinasiyla, sonra herseyin cok iyi gittigini bugun 50 gram aldigini ve toplam 1100gram oldugunu, artik agizdan normal biberonla beslenebildigini ve yogun bakimda artik kalmasina gerek kalmadigini söylediler. Sonra hemsireler bi sonraki duragi olacak servise goturduler bizi orayi tek tek gezdirdiler. Orasi tek kisilik yada cift kisilik odalar halinda, lavobalari koltuklari fln var, ṣuan boṣ yok boṣalan yere yakinda sizi alacaz biraz daha bizimle alt katta beklicek dediler.orda artik direk süt emmeye baslayacagini fln söylediler.Odali olmasi cok iyi inşallah tekli oda deggelir🤭🤭 çok sessiz yogun bakim gibi heryerden alarm sesi gelmiyo. Huzurlu bi yere benziyo oyuncaklar fln var, galiba bir kac gune oksijen maskesinide cikarip denemelere baslicaklar anladigim kadariyla.o kadar mutlu oldukki beklemiyoduk çok cok cokbuyuk mujde oldu bize, hiç beklemiyoduk.
Allahim inşallah sizde en kisa zamanda rahata kavusursunuz

Bu arada bebeğime kilo vermesi gerek dedi doktor şu sıralar kilo alıyor kilosunu vermesi lazım diyor anlayamadım 1320 kilo oldu yeni
Mevlam en kisa zamanda size bu mutlulugu yasatsin inşallah. 40 i yaklasmaya baslayinca çok daha hizlaniyo hersey. Biz 30. Günden sonra asil degisimi yasamaya basladik, sizinde az kaldi inşallah. Belki karis ṣiṣligi yada ödem olmus olabilir , normal , daha oncede yazmistim bizimde sütü azalttiklari bile olmustu ara ara, git geller oluyo.insallah oda toplucak yakinda az kaldi az 2 hafta daha sabr

Yaaaa biz yeni geldik hastaneden , içim içime sigmiyo, o kadar mutluyumki. Bugun bize supriz yaptilar, kuvezin tüm kapagini açtilar ilk defa, bide profesyonele yakin fotografci hemsire varmis, o geldi fotograflarimizi cekti makinasiyla, sonra herseyin cok iyi gittigini bugun 50 gram aldigini ve toplam 1100gram oldugunu, artik agizdan normal biberonla beslenebildigini ve yogun bakimda artik kalmasina gerek kalmadigini söylediler. Sonra hemsireler bi sonraki duragi olacak servise goturduler bizi orayi tek tek gezdirdiler. Orasi tek kisilik yada cift kisilik odalar halinda, lavobalari koltuklari fln var, ṣuan boṣ yok boṣalan yere yakinda sizi alacaz biraz daha bizimle alt katta beklicek dediler.orda artik direk süt emmeye baslayacagini fln söylediler.Odali olmasi cok iyi inşallah tekli oda deggelir🤭🤭 çok sessiz yogun bakim gibi heryerden alarm sesi gelmiyo. Huzurlu bi yere benziyo oyuncaklar fln var, galiba bir kac gune oksijen maskesinide cikarip denemelere baslicaklar anladigim kadariyla.o kadar mutlu oldukki beklemiyoduk çok cok cokbuyuk mujde oldu bize, hiç beklemiyoduk.
Allahim inşallah sizde en kisa zamanda rahata kavusursunuz
Çok sevindim maşallah nazar değmesin bebeğinize yogun bakimdan cikmasi çok iyi.olmus o seslerden kurtuldu arrik rahatça kucağınıza.alip emzirirsiniz çabucak kilo alır 2 kilo olmadan çıkarmıyorlar mis burda buğu doktora sordum iki olması lazım dedi burundan oksijeni tolere etti benimki artık entube olmayacak inşallah çok güzel kilo alıyordu onuda vermesi lazım dedi bugün maması fazla gelmiştir belki dedi bağırsaklarında korkuyor doktor ama hiç nette konuşmuyor tuhaf bir adam bende bugün göğsüme koydular koymadan önce deli gibi ağlıyordu koydukları gibi sustu bana nasıl muhtaç şu an dokundugum gibi susuyor dizinde bebeğiniz sizin yanınızda arrik çok daha iyi olacak eminim onların ilacı aslında anneleri Allah çocuklarımızı bize bağışlasın

Çok sevindim maşallah nazar değmesin bebeğinize yogun bakimdan cikmasi çok iyi.olmus o seslerden kurtuldu arrik rahatça kucağınıza.alip emzirirsiniz çabucak kilo alır 2 kilo olmadan çıkarmıyorlar mis burda buğu doktora sordum iki olması lazım dedi burundan oksijeni tolere etti benimki artık entube olmayacak inşallah çok güzel kilo alıyordu onuda vermesi lazım dedi bugün maması fazla gelmiştir belki dedi bağırsaklarında korkuyor doktor ama hiç nette konuşmuyor tuhaf bir adam bende bugün göğsüme koydular koymadan önce deli gibi ağlıyordu koydukları gibi sustu bana nasıl muhtaç şu an dokundugum gibi susuyor dizinde bebeğiniz sizin yanınızda arrik çok daha iyi olacak eminim onların ilacı aslında anneleri Allah çocuklarımızı bize bağışlasın
Evet daha cikmadida ,cikacak yakinda dediler,çikacagi yeri tanittilar,ordaki hemsirelerle tanistirdilar,biz belki biraz cok heyecanlandik.Hayirlisi ṣuan gayet mutluyuz çok ṣükür.
Demistim sana ilkinde bazen tolere edemiyo ikincisinde ediyo onuda yapamazsa bir kac gun sonra 3. de baṣariyo. Maşşallah ṣuan cigeri çalisiyo ,bide besin verip sindirmeyle yormak istemiyolar ,verdikleri sütte yoruyo onu sindirmede, bize aynen bunu demislerdi, onu yormak istemiyoruz , besin verdikce bi yandanda onu sindirmek için yoruluyo. Önce bi ciger iṣini çözecek ondan sonra kilo ya bakacaz demislerdi. Sizdede ayni olcak galiba. Maşşallah kuzuya Maşşallah, çözecek bu iṣi , ama bu hafta sabırli olun ,çunku o maske cok rahatsiz edebilir, sıkıyor, gozleri biraz ṣiṣiyo belki bizimki kucuk oldugundan sizinkinde olmaz ama olursa iciniz gidecek ama alisiyo ,rahat olun,iki haftada aliṣiyo merak etmeyin
Bugun konusmada geçti, bizim servis normal büyük bi sorunu olmayan bebekler için entubeden çikmak için 21 gün süre veriyomuṣ, isterse 3-4 defa çikip girsinki ,bi cift ile tanistik bugun 3. defa deniyolarmis,onlarinkide 700gr daha ,önemli olan 21 gunden önce cikabilmesi dediler, eger 21 günde çikamadiysa ,nasil cikartiriz hemen diye tedavi bakiyoruz mesela kortizon tedavisi gibi ciger gelissin hemen diye dediler. Tabi her hastanede her doktorda farkli ,bizimki böyle.Size gerek kalmadi biz gibi inşallah böyle devam edecek tolere edecek 21. gününden önce🥰🥰🥰

Kilo almasi ne yazikki bizimkinin tam tersi olabilir, cunku yogun bakimda direk mideye veriyolar , ṣuan yari yariya deniyolar. Direk karina verilene hayir diyemiyo😅, ama sıpa bu gece ilk defa biberona agzini kilitledi sadece 6ml içti , zorla agzina biraz soktum bu seferde içmedi eṣṣek sıpasi, bogazina kendiliginden akan süt doldu kalp atisi azaldi,hemen çektim normale döndü, resmen inat etti bana 🤣aklı kesmeye basladi yavas yavaş sanki,bile isteye yapti. Iṣde o an bende tekrar korkular baṣladi anında , sadece biberona donunce içmesse kilo alamazsa falan diye🤷‍♀️🤷‍♀️
(Bide aklinda bulunsun bende buraya not aliyim unutmayim 40.gün oldu maşşallah, 33ml her 4 saatte sütü,karin ṣiṣligi her zamanki gibi var ama sindirimi cok iyi,elime bol bol pirtlatti bugün)

Arkadaşlar kanamadan dolayı 28 haftada sezeryanla dogum yapmak zorunda kaldım bebeğim şu an yoğun bakımda süreç nasıl ilerliyor aynı durumu yaşayanlar var mı lütfen yardimci olun ihtiyacım var
Öncelikle hayırlı olsun ve geçmiş olsun ben 29 hafta ile uyumlu olarak kızımı dünyaya getirdim 1260 Gr doğdu .

Back