28 haftalık doğum süreci

O kadarda dikkat ediyoruz nasıl bulaşıyor anlamıyorum ağlıyor sürekli ishal oldu kusuyor sütünü kestiler antibiyotik başladılar inşallah düzelir

Antibiyotikde ishalini artirir belki , gecmis olsun çok üzüldüm ama atlatir hemen inşallah, çözümü var elhamdülillah,çok büyük bi sıkınti yapmadan geçer. Hemen atlatir düzelir sizde sorun doktora önce , tavsiye ederse probiyotik kullanin anne sütüyle çok güzel aktarirsiniz.biz sormustuk baṣda doktora ,kullanin probiyotik zarari olmaz faydasi olur demisti sorar sormaz. Hatta evde vardi zaten 100milyar bakteri olan içinde, fazlami olur diye endişe ettim biraz ama genede kullandim ilk haftadan beri devam ediyorum, artik faydasi oldumu yada olmadi bilmiyorum , ama nazar degmesin maşşallah maşşallah sindirim olarak en ufak sorun yasamadik ,kakasi falan tam ,acayipde pirtlatiyo duyuyoruz seslerini saglam pirtlatiyo.her karnina baktiklarindada mükemmel dediler, Nek için riskide azalttigini okumuştum. Premature bebeklerdede kilo aldirdigi dair arastirmada okumuştum Anne nin probiyotik almasinda. Doktorunuza bi danisin onlarda belki antibiyotik verdiklerinden direk verebilirler ama sizde kendinize takviye alin sütünüzle aktarirsiniz güzelce , ufak 1 milyarlik fln cok küçük kaliyo , pek bi etkisi olmaz. Ama ṣöyle en azindan iyi çesitli en az 15milyarlik falan zarari olacagini dusunmuyorum ben, genede sorun ama.yazdimya ne yazikki 2 ileri 1 geri hep gidiyo , inşallah o geri adim küçük minik sorunlar olur ,kolay cözülecek problemler olur inşallah, bizde halen göz endişesi var sali lari rop muayenesi ,yaklastikca o gün geriliyorum. Bide sizin enfeksiyonu okuyunca dün ben sabaha kadar kabuslar gordum enfeksiyon ile ilgili , çirpiniyom çirpiniyom kurtaramiyom, hemsirelere bagriyom cagriyom enfeksiyon oldu diyolar gelip bakmiyolar, tüm gecem kabusla gecti hep , inşallah hemen atlatir sizin paṣa ,bunuda yener gecer gider.

Son düzenleme:
O kadarda dikkat ediyoruz nasıl bulaşıyor anlamıyorum ağlıyor sürekli ishal oldu kusuyor sütünü kestiler antibiyotik başladılar inşallah düzelir
Bizdede bugun bobrekte taṣ görmusler 2mm dedi , büyük bi sorun olurmu dedim , sanmiyorum bakacaz dedi,hocalarimla konusmadim henüz dedi genç doktor. Ne yazikki illa bişey oluyo , herseyden kaçamiyon birinden kurtuldum derken hic aklina gelmeyen baska bisey cikiyotakmamaya çalisiyorum elimden geldigi kadar , Allaha birakmaya çalisiyorum. Bide göz o kadar stresliyimki beynim aklim hep onda baska bisey dusunemiyorum. Ama ugrasiyorum dusunmemeye calisiyorum, Allaha havale edip kendimi yormamaya çalisiyorum.
Sizinki nasil oldu?inşallah iyi gelismeler vardir, nasil bi enfeksiyonmus bilgi verdilermi?

Sormayın buraya girmeye bile fırsatım olmadı izole odada kaldık ishali vardı kusması vardı rotavirus testi yaprilar kakasindan pozitif çıktı sonra negatif çıktı hala antibiyotik tedavisine devam ediyorlar ishali durdu burnundaki çoktan cikti hud diye bişi var ona koyuyolar böle kafadinda oksijen destek veriyoruz diyor ama saturasyonu düştüğüne şahit olmadım tekrar kansızlık başladı kan takviyesi yaptılar bugün 34 haftalık oldu bugün 40 günümüz 40 burda çıktı 1615 gram oldu sütünü kestiler baya enfeksyon bizim çıkışımızi çok geriletti ama Allah'a şükürler.olsun şu an durumu iyi rop 2 taramasida normal çıkmış bu pazartesi 3 tarama var hala emziremedim bir türlü emmeye vermiyolar sebebini de anlamıyorum yani oksijen sorunu diyorum bı bağırsaklarına yüklenmek istemiyorum diyor ama artık çocuk çok emmek istiyor durmuyor yani emme refleksleri başladı yani bakalım yeni bir hafta bizi neler bekliyor bilmiyorum ama ben çok yoruldum artık hastanede zaman da geçmiyor sizin bebek nasil oldu göz de gerileme varmı kaç kilo oldu bende e nabizda kafa.ultrasinunda.2mm 3 mm kist.yaziyordu çok korktum gece uyuyamadim dorkor bı.sorun olmadığını soledi ytakip.edicez.dedi insalah Allah'a yalvarıyorum sağ salim çıkarız arrik ikimizde Allah benden alsın bebeğime versinyeterki o sağlıklı olsun

Çok iyi çok sevindim gercekten, bunlarin hepsi iyi haber çünkü gercekten %100 hersey iyi gitmiyo ne yazikki. Enfeksiyonu atlatiyo ya cok şükür elhamdülillah.
Kansizliklik olabiliyo ,bizimde demir eksigligi var takviye demir veriyolar, sizinde normal kan verilmeside, toparliyacak inşallah yakin zamanda
Emme refleksi evet bizdede gelisti ama agzi çok küçük ve çok hizli yoruluyo 2-3 dakika emince kesiliyo yorgunluktan uyuyup kaliyo,biberonla 25ml içmeye basladi ama ondada zaman aldigi oluyo gercekten yoruyo bebegi, doktorun dedigi gibi güçlü kalmasi önemli herseyi bi anda yüklenirseler cok yorulur,inşallah yakindir ama oksijen iṣini maşşallah cözmüṣ sayilir,bizimkinin ciger filmi cekildi biraz daha var , azicik daha gelismesi gerekiyo dediler ondan halen sibab var ne yazikki
Bobreklerde taṣ yazmisim bende ,aynen 2mm kist dedilerdi ama iki gün sonra tertemiz cikti kayboldu, bazen verdikleri takviyeler kristalize gibi bisey yapiyomuṣ ama kendiliginden gidiyo sonra,sizdede gececektir o inşallah üç beṣ güne.

Bizim 62. gün 1775 gram oldu , bu ay bitmeden 2kg olur diye bekliyoruz.50günunden sonra felaket hizlandi maşşallah her gün minimum 40gram alıyor bazen 60 65 aldi ,sadece kontrol günleri yorduklari için bide besin vermedikleri için az aldi. Göz muayeneside iyi gecti ama halen tamamen geçmedi dedi doktor, büyük ihtimal lazerede gondeririz dedi bu hafta,doktorlarda biraz degisik ya, gecen hafta cok iyiye gidiyo bu gidisle biseye gerek kalmaz demisti, bu hafta bakti gecen haftadadan da daha iyi dedi ama genede lazere ihtiyac olacagini dusunuyorum dedi ama her gecen hafta kârımiz,ilerde olur sorun olmaz dedi. Göz hususunda bizim sabr etmemiz gerek ne yazikki hemen cozulmuyo zamanla oluyo.her hafta bi stres olcak 3-4 ay belkide.
Iṣde dedigim gibi daha sibab oksijen desteginden cikamadi ama kuvez içi banyo yaptirmaya basladik her 2 günde bir sadece o zaman cikiyo maskeden 15-20dk.galiba sizin dediginiz gibi bir kuçuk hortum oksijen ufluyo kuvezin ustunden .
b
Bu gunlere geldik elhamdülillah, hayal gibi bizim için,onun icin pozitifiz mutluyuz cok sukur.

Bide her 2-3 güne sütü artiyorlardi ya artik artirmiyolar nedenini bilmiyom ,yeter yormayalim onu diyolar yani halen toplam 45cc her 4 saatte,emdigi extra sayiyolar ama çok ememiyo anca 2-3cc dir. dediginiz gibi acikiyo cok acikiyo acayip huysuzlaniyo, 45cc 3 saat goturuyo bence son 1 saat aclikla geciyo,sütü verince rahatlayip kaliyo maşşallah ,belkide emmesi içinmi az veriyolar bilmiyorum ,benle emme ,babasiylada biberondan iciriyolar artik ne kadar içerse , icemediginide mideye yolluyolar.
Inşallah bundan sonra yüzün daha cok gülmeye basliyacak gör bak ,eger MÜMKÜNSE bir iki günde evden gidip gel,biraz kafani dinle,güzel beslen yemek yap kendine sevdiklerinden,bak kendine çok aṣırı yüklenme lutfen,sütde lazim olcak süt için güç ve moralde lazim, sen elinden geleni fazlasiyla yapiyosun çocugun için,maşşallah sana ben kalamazdim öyle,ama artik kendinede dikkat et,gerisini Allah yardim edecek bize.40i cikti maşşallah, ṣu enfeksiyon iṣinide cözdümü %90 bitti sizin maşşallah, artik emmesi bi ṣekil olur , hiç olmadi biberonla verirsin,benim içinde ayni , ugrasacaz emsin diye tabiki ama olmasada yapacak bisey yok artik bunada elhamdülillah
Hangi ṣehirdesiniz siz?

Çok iyi çok sevindim gercekten, bunlarin hepsi iyi haber çünkü gercekten %100 hersey iyi gitmiyo ne yazikki. Enfeksiyonu atlatiyo ya cok şükür elhamdülillah.
Kansizliklik olabiliyo ,bizimde demir eksigligi var takviye demir veriyolar, sizinde normal kan verilmeside, toparliyacak inşallah yakin zamanda
Emme refleksi evet bizdede gelisti ama agzi çok küçük ve çok hizli yoruluyo 2-3 dakika emince kesiliyo yorgunluktan uyuyup kaliyo,biberonla 25ml içmeye basladi ama ondada zaman aldigi oluyo gercekten yoruyo bebegi, doktorun dedigi gibi güçlü kalmasi önemli herseyi bi anda yüklenirseler cok yorulur,inşallah yakindir ama oksijen iṣini maşşallah cözmüṣ sayilir,bizimkinin ciger filmi cekildi biraz daha var , azicik daha gelismesi gerekiyo dediler ondan halen sibab var ne yazikki
Bobreklerde taṣ yazmisim bende ,aynen 2mm kist dedilerdi ama iki gün sonra tertemiz cikti kayboldu, bazen verdikleri takviyeler kristalize gibi bisey yapiyomuṣ ama kendiliginden gidiyo sonra,sizdede gececektir o inşallah üç beṣ güne.

Bizim 62. gün 1775 gram oldu , bu ay bitmeden 2kg olur diye bekliyoruz.50günunden sonra felaket hizlandi maşşallah her gün minimum 40gram alıyor bazen 60 65 aldi ,sadece kontrol günleri yorduklari için bide besin vermedikleri için az aldi. Göz muayeneside iyi gecti ama halen tamamen geçmedi dedi doktor, büyük ihtimal lazerede gondeririz dedi bu hafta,doktorlarda biraz degisik ya, gecen hafta cok iyiye gidiyo bu gidisle biseye gerek kalmaz demisti, bu hafta bakti gecen haftadadan da daha iyi dedi ama genede lazere ihtiyac olacagini dusunuyorum dedi ama her gecen hafta kârımiz,ilerde olur sorun olmaz dedi. Göz hususunda bizim sabr etmemiz gerek ne yazikki hemen cozulmuyo zamanla oluyo.her hafta bi stres olcak 3-4 ay belkide.
Iṣde dedigim gibi daha sibab oksijen desteginden cikamadi ama kuvez içi banyo yaptirmaya basladik her 2 günde bir sadece o zaman cikiyo maskeden 15-20dk.galiba sizin dediginiz gibi bir kuçuk hortum oksijen ufluyo kuvezin ustunden .
b
Bu gunlere geldik elhamdülillah, hayal gibi bizim için,onun icin pozitifiz mutluyuz cok sukur.

Bide her 2-3 güne sütü artiyorlardi ya artik artirmiyolar nedenini bilmiyom ,yeter yormayalim onu diyolar yani halen toplam 45cc her 4 saatte,emdigi extra sayiyolar ama çok ememiyo anca 2-3cc dir. dediginiz gibi acikiyo cok acikiyo acayip huysuzlaniyo, 45cc 3 saat goturuyo bence son 1 saat aclikla geciyo,sütü verince rahatlayip kaliyo maşşallah ,belkide emmesi içinmi az veriyolar bilmiyorum ,benle emme ,babasiylada biberondan iciriyolar artik ne kadar içerse , icemediginide mideye yolluyolar.
Inşallah bundan sonra yüzün daha cok gülmeye basliyacak gör bak ,eger MÜMKÜNSE bir iki günde evden gidip gel,biraz kafani dinle,güzel beslen yemek yap kendine sevdiklerinden,bak kendine çok aṣırı yüklenme lutfen,sütde lazim olcak süt için güç ve moralde lazim, sen elinden geleni fazlasiyla yapiyosun çocugun için,maşşallah sana ben kalamazdim öyle,ama artik kendinede dikkat et,bebegerisini Allah yardim edecek bize.40i cikti maşşallah, ṣu enfeksiyon iṣinide cözdümü %90 bitti sizin maşşallah, artik emmesi bi ṣekil olur , hiç olmadi biberonla verirsin,benim içinde ayni , ugrasacaz emsin diye tabiki ama olmasada yapacak bisey yok artik bunada elhamdülillah,ne zaman çikacak belki 15 gün önce yada sonra ,o gunler unutulup gidecek, ama saglikli cikacak inşallah, hangi gün cikacagini dusunmuyorum,ciktigi gün ilk eve gelisini hayal ediyorum sadece. Bizim kesin gibi, gercek dogum tarihinden önce cikarmiyolar burda, %1 bile risk almiyolar onu ogrendik
Hangi ṣehirdesin?

Aynen normalde eve gidip gelmeyen anneler oluyor arada sırada geliyolar çok sasriyoruk nasıl gidebiliyorlar.diye eve gittigim zaman gece uyuyamıyorum bir türlü çünkü beşiği hemen yanımda beşiği başka yere.koydum yine uyuyamadım aklim kalıyor sanıyorum biraz.piskolijiyi bozdum kendimi sucluyorum ona her iğne yaptıklarında acı çektiğinde kendimi sucluyorum ayrı kalmak çok zor geliyor yinede Allah'a binlerce kez şükürler olsun yavruma bana bağışladı hastanede kalmak gerçekten çok zor ama idare ediyorum emmeye başlayınca git.gel yapamam çünkü 2 kilo olunca gondercegini söyledi doktor günde 20 gramdan hesaplayin diyor inşallah daha fazla kilo alırda 10 güne falan çıkarız emfeksyinu crp si cok düşük çıkmış ama hala antibiyotik tedavisi yapiyolar kalsiyum eksikliği vardı onu süte katarak veriyolar sadece bebekte halszilik var çözemiyorum eskisi gibi hareketli deil sürekli.uyuyor sütü 10 CC veriolar.cunku çok kusuyordu enfeksyon olduğu zaman iki gün hiç beslenme yapılmadı serumla beslendi yavaş yavaş.cikariyolar bağırsaklarına zarar vermek istemiyorum diyor şu an oksijen borusu var küçük onunla başına bir kuvez gibi bişi koyuyolar o.sekilde sizede büyük ihtimal sibabtan sonra ona geçeceksiniz sibabatan daha rahat sibab çok burnu yara yapıyor ama iki türlü de oksijen her zaman gozlere zarar pazartesi rop 3 muayenesi var her zaman korkuyorum arkadaşımın bebeği 5 muayenede çıktı hatta bayada.ilerlemis 4 tane muayene oldu hicbisi çıkmadı ama sonuncuda çıktı nasıl olduysa roptan korkuyorum bizde oksijene baya maruz kaldık çünkü malesef herşeyin hayırlısı ben gün saymaya başladım ama burdada çok güzel bakiliyor eminimallah bizim yardimcimiz olsun

Hayati tehlikeyi atlatti elhamdülillah, artik her gün daha rahatlamis hissedeceksin inşallah. Burdada ayni bize 30 gram almasi iyi dedilerdi bu hafta, 60 gramdan fazlada istemiyolar. 30-60 gram arasi istiyolar , bir kac kez 65 gram aldi hemen kilo aldirici tuz veriyolardi onu yariya indirdiler. Istemiyolar cokda almasini.Bizimkide cok uyur oldu bu aksam uyandiramadik mesela gozlerini acmadi bile dogru duzgün, ondan sütte içmedi ama 45 dakika emzigini güzel emdi.Ama biz bunu iyiye yoruyoruz sadece açikinca ve gaz-kaka yapmadan önce huysuz oluyo. Diger zamanlar maşşallah uyuyo , uyumasi iyi buyutuyo gibime geliyo benim. Artik iki günede bir baska doktor geliyo reflekslerine bakiyo, ṣuan bi sıkınti yok diyo. Rop inşallah cikmayacak sizde ,inşallah. 15 bebek biz gibi tek bizde cikti Rop , zaten bi gelisimi sagladiktan sonra çok o kadarda korkmuyolar lazer olur duzelir diye,bizdeki sorun cok erken geldi 3 haftayi geçti bak halen oksijende bide, geç ciksaydi belki bu kadar korkmucaktik, cunku Rop cikmadan önce sakın korkmayin hemen parise yolluyoruz lazer olup geliyo , öyle zor ve tehlikeli deil derken ,bi anda haydaaa cok kucuk sizinki lazeri kaldiramaz demeleri bizi yıkti.Ama vardir bundada bi hayr dedik. Bazen gelisimini tamamlamis 3 kilo olmus bebeklerde rop 3 de bile mudahalesiz geriledigi oldugu oluyomus.ama bizimki dedigim gibi çok erken oldu bide olduktan sonrada oksijene haftalarca muhtaç.sizin artik gözler baya gelismisdir damarlar ,cikmayacak Allahin izni ile ,cam gibi olcak

Bende sürekli pozitif dusun
Bende sizin gibi pozitif düşünmek istiyorum habire bişi çıkıyor 1700 gram oldu hala emziremiyirum bebek aranıyor emmek istiyor yorgun diyolar benim bebeğin ciğerleri hala gelişmedi demekki hala normal oksijen desteği olmadan duramiyor kuvez içi veriyolar yorulunca sibab takiyolar umutlaniyorum cikicaz cikicaz diye ama biraz daha gecikicek gibi bugün rop.muayenesi var bir yandan onu düşünüyorum bir taraftan kakasinda kan çıkmış test yaptılar alerji için oda çok sıkıntı inşallah olmaz 40 gun oldu benimle birlikte yatanlar çıktılar biz hala emzirmeye bile gecemedik ama küçük doğdu bunlar olacak biliyorum inşallah roptan bişi çıkmaz çok oksijen aldık bizde gece ruyalarima bile giriyor daha fazla acı çeksin istemiyorum onu hayata gelmesini ben istedim geldiğinden beri çilesi bitmedi Allah'ım bize yardım etsin dua etmekten başka çarem kalmadı artık insalah en kısa zamanda bende evime giderim bebegim bu makinalardan kurtulur siz nasılsınız sizde durumlar nasıl

Allah dermansiz dert vermesin, senin ve benim yapabilecegimiz tek dua ve sabır. Bunu bir sinav olarak görelim , Allahu teala böyle uygun görmüṣ inşallah sonu güzel olcak, biliyorum neler neler içinden geçiyo, hem sevinci yasayamadim , ne üzüntümüzü yasayabildik . Her gün bir sevinç sonra bir üzüntü sonra tekrar bir umut,10 dakika sonra aklina biseyin gelmesi tekrar korkular, çok erken premature bebek aileleri eminim hepimiz ayniyiz. Ama geçecek inşallah, biz bu sinavi kazanacaz. Içimden ṣöyle geçiyo bilmiyorum hatalimi yada aptalcami düṣünüyorum, bize taa hamileyken aldirin yasamaz yada yasarsa sakat dogar demislerdi , sonra dogdu yasama sansiz az dediler ama hepsinden sag salim cikti, 660 gram el kadar kalem kadardi, demekki Allah sevdi yardim etti, bebegim yaşadı, onu bana verene mevlama hamdu senalar olsun ,yardim etti onun yardimida yarim olmaz ,eksik olmaz , tam olur inşallah diyorum. Sizin içinde ayni , belki meṣakkatli olcak, zor günler olcak , belki bi 40 daha kalacak ama sonu güzel olcak. Onlar Allahin bize hediyesi , onlari verene kurban olayim ben. Sen kendini sorumlu hissetme,biliyorum zor ama boṣver varsin 10 gün 20 gün belki 40 gün daha fazla kal ama saglikli ciksin ,hayirli evlatlar olsunlar,gelecekleri parlak olsun yeter. Ciger hakkinda burda filmini cekiyolar ,bakiyolar dayanabilirmi dayanamazmi gelismismi , bizimkinin cigeri tam gelismedi daha dediler halen sıbab devam ,bende soruyorum her gün bi fikriniz varmi ne zaman kurtulur hiç ama hiç cevap vermiyolar. Ben bakiyorum diger bebeklere daha iyileride var ama çok cok daha kotu durumda baska problemlerle ugrasan bebeklerde var.Gene elhamdülillah diyoruz.ama en iyilerinin bile erken premature olanlar bile problemsiz deil , en azindan bir kaç gün sizin gibi buyuk bi problem olma olasiligi var diye ölüp ölüp diriliyolar sonra hersey temiz cikiyor. Sizinkide inşallah temiz cikacak
Biberon ile hiçmi vermiyolar size merak ettim? Ṣuan nasil besleniyor saatleri nasil , belki enfeksiyon yüzünden düṣürmüṣlerdir ama olmasaydi normalde ne kadar vereceklerdi? Galiba 2 saatte bir orda? Bende yükseltmiyolardi dün ve bugun yukseltyiler doymuyo diye artik her 4 saatte 50ml veriyolar.icebildigi kadar biberon la önce içemedigi direk mideye , benden emdigide extra oluyo ama çok emmiyo yoruluyo uyuyo belki 3-5cc ya vardir ya yoktur. Sanki alisamiyacak gibi geliyo bana ama hayirlisi. Ben 100 gün kalacaz diye aklima koymustum 34 gün daha var gececek diyorum,biraz bu beni teselli ediyor, hemen cikacam desem cikamassam çok kötü olurdum.goruyorum ben bizde destek aldik psikolog dan ama cabuk atlattim,sadece üzüntü korku var.ama var depresyonda olan anneler psikolojik acidan gercekten ilaç ve psikolog destegi zorunlu anneler.aman dikkat et kendine,biliyorum güçlüsün ama genede dikkat et,uzmemeye calis bak 40 gün gecti hayati tehlikesi bitti, bundan sonra cikan sorun sadece hastaneden tamurculugu bir kaç gün uzatir,onada bi sekil dayanirsìr,ilerdede unutulur gider

Son düzenleme:
Nasil olsun bizimkide , sizin gibi aklimizdan cikmiyo bir saniye bile. 1800 gram oldu , artik 3 günde bir bakacaklar kiloya gerek yok her gün bakmaya dediler, kuvezi degistirdiler yatak seklinde üstü kapali olmayan ,açık kuveze koydular artik kapali kalmasina gerek yok dediler. Dün ishaldi korktuk bugun duzeldi cok ŝükür.Hersey çok güzel gidiyo diyoruz tam arkasina bisey cikiyo ondan korkuyoruz, normal hepimiz ayniyiz. Göz muayenesi her Salı yani yarin inşallah iyi haberler aliriz ,onun stresi var tabiki. Ben dogumdan öncede 3 ay hastane gir ciklarim oldu hep gunlerce kaldim, çok zor zamanlardı ,yani hep hastanede geçti, simdide git gel her gün eve gel süt sağ, ne vaktim oldu nede ona kafayi verebildim , bir tane sadece elbise alabildim oda korka korka.ama eṣim artik vakti geldi diyo,o ölçuyo biciyo herseyi renkleri gelip bana sectiriyo, odasini full temizledi boyasini yapacak, dolaplarini,besigini siparislerini verdi ikea dan burda hem uygun hemde cesit çok orda.Bebek arabasini aldik ben baya baya tutummu biriyim(az cimri) pek sevmem çok pahali ṣeyleri kiyamam pek ama bebek arabasinda eṣyasinda imkan dahilinde gözünün yaṣina bakmadim ,o kadar cekti en konforlusunu hak ediyo diye , ben disiplinide severim ama bu premature macerasindan sonra hayatta hayır diyebilecegimi sanmiyorum kuzuma kesin ṣımarik olcaklar. Iṣde bebek arabasi Cybex Ballios lux modeli çok konforlu dediler bende en konforlusunu alalimmi dedim , eṣimde yapistırrr değer kızama diyince verdik onunda siparisini, a dan z ye takim olarak. Iṣde ne yapalim kendimizi güldürmeye çalisiyoruz biraz.

Bekliyroum bende dokrorun gelecekde bilgi verecek şu an alerji maması kulaniyolar ben nabizdan sürekli kontrol ediyorum test sonuçları dorkorlara soruyorum benden bıkmış durumdalar sen anlat biz dinleyelim diyor ama bana net cevaplar vermiyolar hiç bı zaman beyin emar tomografi çekiyorlar bakiyirum iyi şeyler yazmıyor anlayabiliyorum soruyorum bişi yok diyolar sanırım kuruntu yapıyorum hep magatifim sürekli bence benimde bir destek alma zamanım geldi geçiyor bile sütü kesmişler og ile veriolar verdiklerinde kalsiyuk falan eksiği var onu süte katıp veriyolar onu. Dışında serumla besleniyor yinede dun90 gram aldı 1800 olduk bizde dün roptan cimisti yorgun diye sibaba aldılar bilmiyorum durumuna göre mi bakiyilar ciğerine göre mi saturasyonu düşüyor 90 Lara falan öle aliyolar ama sibab kendini toparlanmasını yardım ediyor bir saat kaliyo sonra toparlanıyor dün iyi hemşireye denk geldim kucağımda çok arandı biraz meme verdim çekti 5 dk falan sonra yoruldu garibim ne diyeyim bizimde gerçekten bunu yaşamamanız laazimmis demekki bundan sonra çocuk istemeye bile cesaret edebileceğimi sanmıyorum cubku çok korktum büyük ihtimal bebeğimde gozumden. Sakinicam eşinin benden çekeceği var
Kimselere vermem oğlumu kucagimdayken herşeyi unutuyorum kaç gün kalmışım onu olmuş bumu olmuş tek derdim şu an rop ondan sonra ki diğer muayenleri alerji olmasını da istemiyorum insalalh değildir çünkü öle olursa benim beslenme standartlarınm baya değişiyor anne sütü her zaman daha iyi benim gözümde ama olmazsada mama ile devam ederim kalanida diyet yaparım süt veririm ama sütünde azaliyor malesef bakalım hakkkimizda hayırlısı 2 kilo olsada bir müddet daha burda kalırız gibi ne gelio tam oksijeni düzelmedinbence

Şu an doktorla konustum yıkıldım resmen gözünde yakın takip edicez muayene sikliklaini artitiricaz dedi çok hafif var gibi inşallah çıkmaz ama dedi yıkıldım ama bekliyordum oksijeni bizde çok aldık şimdi ne olacak eğer rop çıkarsa ne yapicam hiç bilemiyorum

Ben simdi daha yeni güzel haberler aldim gözü cok iyiye gidiyo çok gelisme var dedi. Aman kendini salma , çok iyi anliyorum ṣuan ne yasadigini, ama rop baṣlangici demiṣ . Rop 3-4 dememiṣ. Rop oluyo zaten cogunda ama kendiliginden geriliyo, seni teselli etmek için soylemiyorum, gercekten Rop baslangi rop 1 , rop 2 bile mudaheleye gerek gormuyolar gozlerine sadece krem surup bide A vitamini takviyesi yapiyolar.Bak bizde ileri Rop cikti bide üstüne tam göz bebeklerinin üstünde retinada onuda birak iki gözüde ayniydi ne yazikki bide daha o zaman cok küçüktü anestezi bile tehlikeliydi uyutulmasi. Ama Allahin izni ile çok iyi haberler aldik bugün, doktor inanamadi resmen. Iyiyi düṣün iyi olsun , Rop baslangici erken premature lerin hepsinde oluyo, bak sana demistim cok hizlanacak kilo almasi,bide Rop kontrolu yoruyo,bizimki o gün almiyo kilo mesela alıṣtım ben,senin paṣa ondan sonra almasi çok cok iyi, bizimkide bugün 90 gram aldi 1900 gram oldu.inan o kadar kötü deil , Rop hafif zaten oluyo kendiliginden geciyo ,ona vitamin fln verirler kontrol sıkligi artar gõr bak geçer o . Ama demekki iyi doktorlar bak takip ediyolar önemli olan 4de geçmesin daha sizinki Rop 1 derece , ondan bisey olmaz inşallah. Bizim enjeksiyon olali 4 hafta oldu halen oksijende ve geriliyo her hafta elhamdülillah, sizinki zaten az kaldi cikmasina oksijenden , rop 2 yi bile gormeden cikacak. Hiç merak etme sen, diger arkadaslar bessste de yasamis rop 2 kendiliginden geçmis, belki sizinki Rop 1 bile deil, baṣlanhiç ve hafif demis,yani sadece kontrol sıkligı degisecek.belki daha öncedende vardi ama hep Rop kucuk hemde bebekde kucuk olunca goremediler. ben konustum çok kisiyle ,nerdeyse %90 zaten Rop çıkmiṣ bununda %90i kendiliginden gözler gelisince geçmis, sizinkide ṣuan gözler geliṣiyo kendiliginden geriliyecek inan buna

Son düzenleme:
Allah sizden binlerce kez razı olsun az da olsun beni çok rahatlattıniz çok teşekkür ediyorum doktorda inşallah çıkmaz dedi şu an var demedi kontrol sikliklaini artitiricaz dedi demmki bişi gördüler arttirma gereği duydular diye düşündüm bende gerçi öyle evet insalah geriler yapacak bişi yok rop herkes de oluyor evet benim bide beyin tomografisi falan cekiyolar sürekli şüpheli kanama yaziyidu e nabizda bende sordum önemli bişi deil dedi sonra kist yazdı yine önemli bişi dediler ama kafama takıyorum sürekli düşünmeden edemiyorum ama önemli birşey olsaydida doktor neden saklasın diyorum bilemiyorum hastanede prematüre bı süru bebek var ve anneleriyle konuşuruz durum berbat ötesi nerdeyse hep bir sorun bir problem korkarak yaşıyorum resmen insalalh bu gunleri atalaticaz sizinde bebeğinizin durumuna çok sevindim demmeki topunda bir çözümü var sonuçta teknoloji çok ilerledi insllah banada dua edin beyinsel bir sorun da olmasın zaten hastaneden çıkınca nöroloji takiplerinw falan gidicem eve gectigimdede üstüne titricem çok gzuel bakicam inşallah çok daha iyi olacak siz bana umut veriyorsunuz çoğu kişiden görmediğim desteği sizden gördüm Allah ne muradiniz varsa versin hala alerji maması veriyor doktor sebebini de anlamış deilim alaerji testi negatif kaka testi de negatif çıkmış neden böle yapiyor anlamadım kakasinda kan çıkmadı iki gündür bezini ben alıyorum görmedim bakalım nasıl olacak Allah yardımcımız olsun siz ne zaman çıkacaksınız hastaneden

Ne zaman cikacagimiz belli deilki hiç, ilk gunden beri hic bir sorun olmaz ise normal dogum tarihi gibi çikar demislerdi ama hiç bir problem olmaz ise, burda ufacik risk varsa salmiyolar ,çünkü olumsuz bisey olursa ,mahkeme dava fln edilirse ,kanunlari çok acimasiz ,sadece iyiliklerinden deil mecburende cikarmiyolar. Tam 1 ay kaldi gercek dogum tarihine, bu aksam cok huysuzdu süt istiyodu resmen ,babasi verdi biberonla ,agzini dolduruverdi yutkunamadi iyice skaldal cikardi resmen bagiriyo artik kafasini cevirir oldu resmen kaldiriyo vuruyo , sonra gazi kakasi var dedik kucagimda yapti gene rahatlamadi emzik verdik aliyo emiyo atiyo tekrar , dedik bi daha süt verelim gene yutkunamadi bradikardi oldu üç dört defa yutkunamayinca , istiyo ama resmen unuttu içmesini gene.dün biberondan aksam 50cc içti tek basina sıkıntisiz halen istiyomus ama bugun göz muayenesi gene dengesini ṣaṣirtti galiba. Normal dediler Bebek sonucta arada aglama krizi gecirecek belki karni agriyodur dedik. Uyuyamiyoda gozunu kapatiuo 5 saniye sonra basıyo cigligi. Inşallah yarin daha güzel geçer,ben 100 günü sayiyorum geriye dogru , inşallah kaldi 34gün ,66 günü yedik.Beklemekten baṣka çare yok ,yazin Turkiyeye vatanimiza geliriz dedesi ebesi halalari sevecekti ama galiba çok zor seyahat etmesi genede Allah kerim beklicez

Mesajlarınızı okuyorum. Rop muayeneleri olduğu gün bebeklerin beslenmesini azaltırlar bebek de stresten ve göz damlalarının verdiği histen dolayı o gün yorgun olur. O damlalar gözbebeğini kocaman yapıyor ki arka damarlar görünsün. Evre 4 sıkıntılı onda da ameliyat oluyor ama ameliyatı zor değil o nedenle rop çok korkutmasın sizi. Genelde oksijen desteği azaldıkça geçiyor.
Bebekleriniz baya kilo almış 2 kiloyu görmenize çok az kalmış bence çok iyi toparladılar. 2 kilodan sonra sizlerle teması artar emzirme denemeleri yaptırırlar. Doğum haftası dolana kadar bekletiyorlar genelde bebekleri. Ama az kalmış çok şükür iyi bebekleriniz :)

İnşallah beni rop konusunda aydinlattiniz benim korkum sadece bebeğin acı çekmesi rop muayesinden sonra gözlerinin acidigini ben bile hissedebiliyorum erken doğdukları için çok acı çektiler kendimde suçluluk duygusu oluyor ne güzel anne karnında yatıyordu birden neye uğradığını şaşırdılar Allah büyük roptan korkmuyorum artık sadece ona vereceği acidan korkuyorum çok küçük çünkü kiyamiyorum teknoloji de ilerledi çözüm olamayacak birşey yok ikimizede çok teşekkür ederim şu an evre bir bile deil yinede insan korkuyor insalah direk geriler su an da oksijen alıyor hud.diye baloncuk gibi bişi var ondan

Merhaba , nasil gidiyo?herṣey yolunda inşallah, bizimki an itibari ile 2kg oldu ama oksijenden cikamadi halen sadece iki güne bir banyo yaptiriyoruz, banyo yaparken dayaniyo butun kablolari cikariyoruz ,basimizda ebe duruyo renginden anliyo o nasil oldugunu ,maşşallah 15 dakika banyo kutulama dayandi ama halen cikamaz daha vakti gelmedi dediler. Bide canımı sıkan , emerken çok uzun emmiyo zaten yorulup uyuyo. Biberondanda bi tam çözemedi çok cekiyo heyecan yapiyo oda bogazi hep süt doluyo ne yapacagini sasiriyo, eṣim hemen cekiyo biberonu agzindan, kalp atislari dusuyo sonra nefes aliyo tekrar geliyo ama o arada bayilip kaliyo ,biliyo bi sorun oldugunu tekrar içmiyo. Bi gün içiyo iyi 40cc mesela ama bi sonrakini yıkiyo ortaligi süt diye veriyoruz gene ayni oluyo. Bugun dedim biberonun ucu dahami kucuk olmasi gerek çünkü dikince ṣıp ṣıp damliyo dedim belki deligi çok acildi kullana kullana dedim, yok ya normal dediler, bilemiyorum kendimin aldigini evden gotursemmiki fln diye dusundüm izin verirlermi bilmiyorum. Bi kaldirip atsa ṣu oksijen makinesini bide süt içmeyi tam bi ogrense daha daha rahatliyacaz ama bi türlü geçemedik o etaba. Merakda ediyorum siz hiç biberonla verdinizmi içebiliyomu ,durup nefes alip tekrar kendiliginden emmeye devam ediyomu biberondan ?inşallah sizde çok cok daha ilerlemissinizdir , ṣu mubarek ayin hurmetine inşallah mevlam hayirlisi ile hizlandirsin bizim gelisimlerimizi

Bebeklerin aslında tam olarak acı hissi yok. Korku hissi de yok. Yani kendiniz yaşıyormuş gibi düşünmeyin. Halsiz kalıyor gözleri kızarıyor olabilir sonuç olarak hatırlamayacağını düşünüp kendinizi rahatlatın. Anne yüreği kıyabilir mi hiç hele böyle zorlu yollardan geçmişken :) benim de kızım kaç hafta o muayeneyi oldu biz taburcu olduktan sonra bir kez götürdük sadece o an yanımızda muayene olunca içim kaldırmamıştı sanki ciğerim acımıştı sizi çok iyi anlıyorum. O ana kadar normal ışıkla falan bakılıyor sanıyordum o kadar zor olduğunu görünce çok ağladım. Ama çok şükür iyi bebeğiniz toparlayacak daha da iyi olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…