26 yaş sendromu

Kısmetin ne zaman geleceği belli olmaz:) Hem sırf evlenmek için evlenme. Evleneceğin kişinin sorumluluk sahibi, güven veren ,saygılı ve tabii ki seni seven biri olmasına önem ver canım.Değilse evlilik bir cehenneme dönebilir. O yüzden acele etme derim.

Bu sözü çok dikkate al özellikle.Kesinlikle çevremdeki çoğu kişi evleniyor diye sırf evlenmek için evlenme :51: Arkadaşımın biri nişanlılık döneminde aralarında bir sürü saçma sapan sorunlar çıkmasına rağmen sırf bayramda evli olarak gezmek istediği için :36: evet yanlış duymadın,herşeyi alttan aldı,bayramda da evli bir çift olarak gezdiler.Şimdiki durumu ise hiç sorma.Kocasını sevmediğini,keşke nişanı o saçma sapan olaylar olduğunda atsaymışım diyor.Bin pişman...daha 22 yaşında olan bir arkadaşım da sırf evlenme merakından evlendi,23 yaşında boşandı.Bu,aman çevremdeki herkes evleniyor,yaş gidiyor diye sırf evlenmek için evlenenlerin sonu pek hayır olmuyor bilesin

ben de 28 yaşındayım 2 kızım var ve senin hislerinin zıttına sahibim benim yaşımdaki bekarları görünce ahh ahh diyorum gerçekten erken mi evlenmişim ne kafa nereye sen oraya bi hayat varken ekstra sorumluluklar almak benim işim değilmiş. ( yanlış anlaşılmasın cocuk ve evlilik değil sıkıntım ...ev işi-ev işi-ev işi.... boşver sen akışına bırak aramakla bulunmuyor bırak kısmetin ayağına gelsin daha gençsin :)

biraz takıntılısın sanırım. 26 yaşında evdemi kalınırmış hem erken evlenip ne olucaktı,erken evlenenlerin çoğu hayatını yaşayamamış diye bi pürüz çıkıyor ayrılıyorlar.ayrıca nişanı attığın 1,5 sene olmuş ancak unutmuşsundur tamamen. birinden birine pat diyede geçilmezki.bence sen şuan arayış içinde olmayı boşver yoksa daha umutsuzluğa kapılıcaksın birisi hayatına çıkmazsa. gezmene eğlenmene bak hobi edin,hayatını yaşamaya bak ama bunları bi koca bulmak için yapma sevdiğin için yap.

bende aynıyım canım. benimde imrenmekle geçecek gibi. birilerinden hoşlansamda devamı gelmiyor. ya da ben beceremiyorum tanışamıyorum. onları kendime çekemiyorum. nerde saçma sapan biri var onu buluyorum. sonra sonuç hüsran. :25:

Ben zaten evlenmeyi gectim, ama yalnizliktan daralmis durumdayim. Ben de sevmek , sevilmek istiyorum artik........birinin elini tutmayali yillar oldu, ben de mutlu ciftlere imrenmekten bir hal oldum :17: 23, 24, 25, 26, ....derken hayat asksiz geciyor. :39:

26 yaşında ve bekar olmak

artık benim için hayal. Bu günlerinin kıymetini bilmeni tavsiye ederim. Yalnız geçen seneler : 2 = senin için geçen sene ben öyle düşünüyorum. insan daha az yıpranıyor. Sevgili evlilik çoçuk güzel şeyler ama insanın hayatından çok şeyler alıyor. Bu demek değil ki hayatını yalnız yaşa ama yalnızsın diye üzülüp şu güzel zamanlarını mutsuz geçirme. Önemli olan herşeyin hayırlsının olması

26 yaş evlilik için erken bile bence, değil ki evde kalmak...
28 den önce evlenmeyin, bekarlığın tadını çıkarın, gezin tozun, dertsiz başınıza dert aramayın :34:

not: 24 yaşında evlenmiş, yakında 32 olacak ablanız deneyimleriyle bildirdi
:51:

bende 26 yaşındayım....
2010 da bir nişan
2013 de bir nişan attım yani 2 nişan attım.
nasipten öteye gidilmiyor.

aa evde kalıyorsun diye mi üzülüyorsun en güzeli evde kalmak yoksa otel de ya da yurtta ne biliyim başkasının evinde mi kalmak istersin :) :) :) İNSANIN EVİ GİBİ YOK...

Ben de 26 yaşındayım. Çok yaşlı hissediyorum bu aralar kendimi :ssz: 2 sene öncesinden bahsederken bile cümleye "gençliğimde..." diyerek başlıyorum. Evliliği düşünmüyorum artık. Gene de "kısmet" diyip geçiyorum. Benim derdim işsizlik. Bu güne kadar evde yayılıp oturdum.. e haliyle eve kapandıkça da özgüven falan kalmadı. Bu yaştan sonra kariyer yapilir mi acep ? :121:

Yapılır neden yapılmasın. sabır ve dua ile rızkını Allahtan iste.muhakkak bir gün duan kabul olacaktır.
bende 25 yaşında başladım sayılır. yani kesinlikle geç değil.

Ben de 26 yaşındayım. Çok yaşlı hissediyorum bu aralar kendimi :ssz: 2 sene öncesinden bahsederken bile cümleye "gençliğimde..." diyerek başlıyorum. Evliliği düşünmüyorum artık. Gene de "kısmet" diyip geçiyorum. Benim derdim işsizlik. Bu güne kadar evde yayılıp oturdum.. e haliyle eve kapandıkça da özgüven falan kalmadı. Bu yaştan sonra kariyer yapilir mi acep ? :121:

bu arada bende 27 yaşındayım. 26 yaş sendromuna inanıyorum. dahada kötüsünü söyliyim kızlar eğer bekarsanız o sendromu hiç atlatamıyorsunuz.:D

arkadaşlar yapmayın 26 çok genç bir yaş,bence bu bekar,kimsenin hayatınıza karışmadığı,hesap vereceğiniz kimsenin olmadığı günlerin tadını çıkarın,bi daha evlenince zaten olağan dışı bir durum olmazsa sittin sene evli kalıcaz :6: böyle bi tip olucaz.Gençliğinizin güzelliğinizin kıymetini bilin,cosun azıcık ya :10: ne bu daha 25 26 yaşında üstünüze ölü toprağı serpilmiş gibi,50 yaşında yaparsınız bunları.

26 ya 26 ..böyle bir yaşta nasıl kendinizi yaşlı hissedersiniz :47: Ben anlıyorum ama bunu yapan o 50li yıllardan kalma teyzeler,bana da diyorlar senin de yaşın geldi evlenirsin yakında,ben de hangi yıldayız sene olmuş 2013,bu zamanda bu yaşta evlenilir mi daha niyetim yok diyorum.Ciddi bir ilişkim olsa bile evlenmeyi düşünmüyorum 2 sene daha en azından

Ve inanın tek üzüldüğüm şey bu yaşın verdiği bir olgunluk var,17 de ki gibi fırlama olamıyorsun mesela.Benim içim ise hala kıpır kıpır,o yüzden herşeyi dolu dolu,eğlenerek yaşamaya bakıyorum.Yaşlanınca herşeyi yapamıcaz,sadece seyredicez,Bunu unutmayın şimdiki bu güzel günler için kederleneceğinize,değerini bilin :34:

bence en güzel zamanlarımız,cahillik zamanlarımız 17-18 leri geçtik,şimdi daha olgun,daha bilinçliyiz.

Bu toplum baskı ne lanet bir şeydir yahu.
26 yaşındaki gencecik bir insan evde kaldım diye dert edinir oldu.

Dur daha bunun 30 u var, 31'i var, 32'si var:ssz:
35'e kadar yolu var.
Sonra sorarsın acaba evde mi kaldım sorusunu:6:

[/B]
arkadaşlar yapmayın 26 çok genç bir yaş,bence bu bekar,kimsenin hayatınıza karışmadığı,hesap vereceğiniz kimsenin olmadığı günlerin tadını çıkarın,bi daha evlenince zaten olağan dışı bir durum olmazsa sittin sene evli kalıcaz :6: böyle bi tip olucaz.Gençliğinizin güzelliğinizin kıymetini bilin,cosun azıcık ya :10: ne bu daha 25 26 yaşında üstünüze ölü toprağı serpilmiş gibi,50 yaşında yaparsınız bunları.

26 ya 26 ..böyle bir yaşta nasıl kendinizi yaşlı hissedersiniz :47: Ben anlıyorum ama bunu yapan o 50li yıllardan kalma teyzeler,bana da diyorlar senin de yaşın geldi evlenirsin yakında,ben de hangi yıldayız sene olmuş 2013,bu zamanda bu yaşta evlenilir mi daha niyetim yok diyorum.Ciddi bir ilişkim olsa bile evlenmeyi düşünmüyorum 2 sene daha en azından

Ve inanın tek üzüldüğüm şey bu yaşın verdiği bir olgunluk var,17 de ki gibi fırlama olamıyorsun mesela.Benim içim ise hala kıpır kıpır,o yüzden herşeyi dolu dolu,eğlenerek yaşamaya bakıyorum.Yaşlanınca herşeyi yapamıcaz,sadece seyredicez,Bunu unutmayın şimdiki bu güzel günler için kederleneceğinize,değerini bilin :34:

bence en güzel zamanlarımız,cahillik zamanlarımız 17-18 leri geçtik,şimdi daha olgun,daha bilinçliyiz.

Kesinlikle öyle, yani ben öyle bi yaştayım ki bi çok anlamda piştim, kişiliğim oturdu. Zaman zaman yeniden doğduğum bi yaşta olduğumu düşünüyorum, bi kaç da dönüm noktası oldu hayatımda. Ama çok yorgunum .. Öyle böle bi yorgunluk değil bu, yüzyıllık uykuya yatasım var. :ssz: Geçer umarım bi kaç aya.. Sen arada böyle moral versen ne iyi olur aslında..

Yapılır neden yapılmasın. sabır ve dua ile rızkını Allahtan iste.muhakkak bir gün duan kabul olacaktır.
bende 25 yaşında başladım sayılır. yani kesinlikle geç değil.

bu arada bende 27 yaşındayım. 26 yaş sendromuna inanıyorum. dahada kötüsünü söyliyim kızlar eğer bekarsanız o sendromu hiç atlatamıyorsunuz.:D

İnşallah canım, benim tek sendromum iş. Evliliği düşünmüyorum, soğudum. Soğuttular. Ama anne olmayı çok istiyorum..

bende 26 yaşındayım....
2010 da bir nişan
2013 de bir nişan attım yani 2 nişan attım.
nasipten öteye gidilmiyor.

aynen.. ben de 2008 de ve 2011 de iki kez nişanlandım. şimdi geçmişe dönüp baktığımda tüm bunları ben mi yaşadım diyorum ?

hala evlenemediğim için evde kalmış mı sayılıyorum? bu aralar çok kafaya takmaya başladım bunu, benden 1-2 yas küçük erkekler bile evde kalmış gibi endişeli davrandıkça, kötü oluyorum.
Söz/nişan atmak da etki ediyor buna sanırım. yaklaşık 1,5 sene önce yüzük attım ve ondan beri hayatımda kimse olmadı. Daha da umutsuz oluyor insan, bir daha kiminle aynı şeyleri yaşayabilirim ki... Şimdi şartlar da zorlaştı.

Hayatıma yeni/son birini katmak ve onunla hayatımı devam ettirmek istiyorum ama iyi/kötü hiç bir seçenek yok.
Yanlış anlamayın ama, sevgili nasıl edinilir vs fikir verecek olan var mı, bunun ince yolları vardır illa ki. Okul döneminde, çok sosyaldim ve illa ki girdiğim yerlerde benden hoşlananlar tanışmak isteyenler vs oluyordu, sevgililerim de oldu... ama okul bittikten sonra ne olduysa o cazibemi mi yitirdim artık bir anda herkes ortadan kayboldu sanki. Yani mesela bir kursa falan mı yazılsam napsam? Doğru ortamlarda mı bulunamıyorum?

ay 26 yaşında aynı sendrol bendede vardı, şuan 28 yaşındayım:) hatta o ssıralar internette sabahlara kadar araştırmıştım noluyor neden böyle oluyorum dite, ve oldukca tıbbi bilgiler elegeçirmiştim:) 25 yaşından sonra her genç kızın 10da9u 25 yaş sendromuna gireriş ve bu minimum 1 yıl durarmış... tıpta adı "alt orta yaş senromu" diye geçiyormuş:) birde evme kalma korkusu içimi öyle bi kaplamıştıki, çıkma teklifi değil evlenme teklifi almak istiyordum resmen, evliliğe hazırmıyım diye düşünmeden....

ki nişan atmakla ilgisi yok bunun inan, yada söz atmak... farketmez. her bekar bayan o yaşlarda psikolojik sorgulama sürecine, kendine özeleştiri yapmaya, ve çevreye normalden fazla kulak asmaya başlıyor...

ama geçiyor:)) 28 yaşındayım şuan, 29 olucak sonra, 30a ne kaldı şurada diyip geçiyorum... normalde takıntıkılı biri değilsen emin ol kısa bir süreç bu, sonraki yaşlarda bukadar evhamlı olmuyorsun... ;) şuan çok güzel, hem cici hem ciddi bi ilişkim var:) yaza yüzük var, nişandı düğündü derken 30u bulucak yine:) kötümü? hiç değil, tadında yaşadım bekarlığı, şimdi sultanlık zamanı...

ben 30 da evlendim , iyi ki de öyle olmuş.. Ne zaman karşına seveceğin birinin çıkacağı belli olmaz, hiç beklenemediğin bir anda, bir yerde tanışacaksın..

30 yaşımın son dönemlerinde evlenen birisi olarak nikah masasındayken bile acaba erken mi yanlış mı yapıyorum diye sorguluyordum kendimi :)))) Bak keyfine, gençliğine arkadaşım, bu günler bir daha gelmiyor :)

Bende 26 yaşındayım,bu sene evleniyorum kısmetse. Ama şu zamana kadar evde mi kaldım,evlenmek için çok mu geç acaba diye hiç düşünmedim. Bana takılırlar bu konuda,bende gülerek cevap veririm hepsine "ben gençliğimi doya doya yaşıyorum,ne evlenmesi" diye :1: Çünkü gerçekten öyle erken evlenmedim iyi ki,tüm hayallerimi gerçekleştirdim bu süre içerisinde,istediğim mesleğime de kavuştum. Şuan her şey tamam olduğu için evlenme kararı aldık. Belki de 26 yaşta erkendir,bilemiyorum :97:

Back