26 haftalık dogum :(

drkbrke

Prensnin&Prnsesnin Annsi
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2014
741
106
Kızlar abimin eşi bu sabah dogum yaptı.Bebegimiz henüz 26 haftalık çok küçük.Annemiz bunalımdaydı ve abimin ifade ettigine göre su kesesini bilerek patlatmış.Almış oldugu aşırı kilolar yüzünden sürekli dogsun artık yeter diye aglıyordur.Son bi aydır psikologo götürüyordu abim.Kızlar dualarınızı melegimizden eksik etmeyin ne olur.Kendiside sezeryan oldu rahminde yırtılmalar var .Su kesesini patlatmaya çalışırken rahimde kesikler oluşturmuş.Nasıl yaptı bilmiyorum kendileri istanbulda yaşıyorlar abim çok kötü aglıyor sürekli.Bebegimizde küvezde1400 gr ama solunum sıkıntısı var .

Son düzenleme:
allah yardımcınız olsun..haftasına göre kilosu da iyiymiş doktorlar ne diyor..allah annesine de bebeğinizede şifa versin..isminizi görünce bir an siz doğum yaptınız sandım..

İnşallah bebise bisey olmaz bildiğim kadarki ile iki kiloya gelinceye kadar kuvezde kaliyor premature bebekler...hayret bisiy nasil yapmis o isi ya nasil kiymis bebisine :KK43:

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Insan kendi suyunu kendi nasil patlatabiliyor anlayamadim. Nasil olmus o?
Onu uzun, ucu sivri cengelli, cubuk gibi bir aletle patlatiyorlar, zamani geldigi halde patlamadiysa.
Emin misiniz boyle olduguna?

Kilosu güzel ama Organları tam gelişmedigi için birşey diyemiyor doktorlar.Zaten abim suyu geldi diye götürmüş hastaneye ve ordaki doktor kesenin zorla yırtıldıgnı ve annenin rahminde derin kesikler oldugunu söylemiş.O yüzden hemen sezeryana almışlar

benim oğlumda erken doğdu. Korkmayın dua edin. Prematüre bebeklerin çoğunu yaşatabiliyorlar. İnş. meleğinizde hayata tutanmayı başarır. 1400 gr gayet iyi ben küvezde 800 - 900 gr bebekler gördüm yaşayabiliyorlar. Sadece ciğerleri sıkıntılıdır şuan. ciğer gelişimi 32.haftadan sonra gelişiyor. makinalara bağlıdır kendi ciğeri gelişene kadar dışardan takviye yapılıyordur şuan. aşağı yukarı 1 ay falan kalır küvezde. sabır ve dua inş. hayata tutunabilir

Allah inşallah saglik versin bebise ama acikcasi yengenizin çok acimasiz olduğunu düşündüm hepimizin aldiği kilolardan psikolojisi bozuluyor ama Hep derim yüz kilo olsamda Rabbim bebisime saglik versin..dualarim yegeninle olacak canim ... Sen nasil oldun konularini hatirliyorumda bebisin nazil.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Insan kendi suyunu kendi nasil patlatabiliyor anlayamadim. Nasil olmus o?
Onu uzun, ucu sivri cengelli, cubuk gibi bir aletle patlatiyorlar, zamani geldigi halde patlamadiysa.
Emin misiniz boyle olduguna?

Canım aynı şehirde olmadıgımız için tam olarak olay nasıl olmuş bilmiyorum ama doguma alan doktor öyle söylemiş.

Kadin gercekten kendi yirttiysa diyecek laf bulamiyorum.
Daha dogmadan bebeginin canina kastetmis sozumona "anne" mi simdi bu?

O bebek kuvezden cikabilir de evine giderse nasil guvenip emanet edecek abin cocugunu ona? Boyle bir insan cocugun verdigi yorgunluga, sinir bozukluguna nasil dayanacak? O kadindan hersey beklerim ben.

Abin icin cok zor bir durum. Ben olsam mumkunse dava bile ederdim. Bu hos gorulecek birsey degil. ABD'deyim, yenidogan hemsiresiyim. Burda oyle birsey olsa sosyal hizmetlere sikayet edilir, o kadina sorusturma acilirdi. Bunun ceyregi etmeyen durumlarda bile sosyal hizmetlere bildiriyoruz.

benim oğlumda erken doğdu. Korkmayın dua edin. Prematüre bebeklerin çoğunu yaşatabiliyorlar. İnş. meleğinizde hayata tutanmayı başarır. 1400 gr gayet iyi ben küvezde 800 - 900 gr bebekler gördüm yaşayabiliyorlar. Sadece ciğerleri sıkıntılıdır şuan. ciğer gelişimi 32.haftadan sonra gelişiyor. makinalara bağlıdır kendi ciğeri gelişene kadar dışardan takviye yapılıyordur şuan. aşağı yukarı 1 ay falan kalır küvezde. sabır ve dua inş. hayata tutunabilir

İnş inş tek dilegimiz saglıkla çıkması o hastaneden.İnş farklı sorunlar çıkmaz.Haberi aldıgımdan beri 100 lerce prematüre bebek konusu okudum.Çogu iyileşmiş düzelmiş inş bizim melegimizde saglıkla çıkar o hastaneden.

Kadin gercekten kendi yirttiysa diyecek laf bulamiyorum.
Daha dogmadan bebeginin canina kastetmis sozumona "anne" mi simdi bu?

O bebek kuvezden cikabilir de evine giderse nasil guvenip emanet edecek abin cocugunu ona? Boyle bir insan cocugun verdigi yorgunluga, sinir bozukluguna nasil dayanacak? O kadindan hersey beklerim ben.

Abin icin cok zor bir durum. Ben olsam mumkunse dava bile ederdim. Bu hos gorulecek birsey degil. ABD'deyim, yenidogan hemsiresiyim. Burda oyle birsey olsa sosyal hizmetlere sikayet edilir, o kadina sorusturma acilirdi. Bunun ceyregi etmeyen durumlarda bile sosyal hizmetlere bildiriyoruz.

bi insanın kendi suyunu patlatması mümkün mü peki

Bebecik yaşar mı bilemem ama yaşarsa da yaşamazsa da katil kadın ceza almalı.
Çok geçmiş olsun

Onu ben de merak ediyorum. Boyle birsey hic duymadim. Ama ne bileyim, degnek gibi birseyi vajinadan sokunca patlar mi acaba?
Hastanede doktorun nasil patlattigini gormustum. O da oyle uzunca bir cubugu sokup patlatmisti. Dogum baslatilirken boyle patlatiliyor da, daha 26. haftadaki hamilelik, hamilenin kendisi tarafindan nasil patlatilir, hatta patlatilabilir mi, orayi ben de anlamadim.

Bana sorarsaniz biraz değişik bi durum bu. Gebelikte rahimagzi sımsıkı kapali olur cunku. Kurtaj yapılırken bile once rahimagzi cesitli buyuklukteki aletlerle genisletilir sonra rahmin icine girilir. Epey sivri ve uzun bir cisimle yqpmis oyleyse, ,bildigim ve kesin emin oldugum bir sey var ki, saglikli insan davranışı değil bu.

Ben iyim çok şükür ama bu sabah abimin aglıyarak bu haberi vermesi üzdü beni gerildim bayaga.5 yıldır bu çocugu bekliyordu abim.Yengemden kaynaklı sorunlardan dolayı olmuyordu.Bilmiyorum dava açarmı sonrasında ne olur nasıl olur ama şuanda perişan oldugunu biliyorum ve tek düşündügü şey bebegi

İnş inş tek dilegimiz saglıkla çıkması o hastaneden.İnş farklı sorunlar çıkmaz.Haberi aldıgımdan beri 100 lerce prematüre bebek konusu okudum.Çogu iyileşmiş düzelmiş inş bizim melegimizde saglıkla çıkar o hastaneden.

ben 33.haftalıkken suyum geldi 5 gün yattım hastahanede bana iğne vurdular bebeğin ciğerleri gelişsin diye. bi dk bile rahminde kalması onun faydasına dedi dr. açılmam artınca ve su azalınca 5.günün akşamında doğuma aldılar. Ama o iğne kurtuluşu oldu oğlumun. 15 gün kaldı küvezde sonradan göz damarları gelişmiş mi diye bikaç kere merceklerle gözlerinin içine baktılar, bikaç kere işitme testi yapıldı, kalça çıkığı için test yaptılar çok çektik beraber. Ama şimdi maşallah yaşıtlarını geçti sayılır

26 hafta çok çok riskli inş. allah yardımcısı olsun miniğinizin

Onu ben de merak ediyorum. Boyle birsey hic duymadim. Ama ne bileyim, degnek gibi birseyi vajinadan sokunca patlar mi acaba?
Hastanede doktorun nasil patlattigini gormustum. O da oyle uzunca bir cubugu sokup patlatmisti. Dogum baslatilirken boyle patlatiliyor da, daha 26. haftadaki hamilelik, hamilenin kendisi tarafindan nasil patlatilir, hatta patlatilabilir mi, orayi ben de anlamadim.

vallaha işin acıgı bende bilmiyorum nasıl olmuş olabilecegini ama rahimde derin kesikler var demiş doktor.

doğum sırasında zaten rahim aşağı iniyo iyice. ben 33 haftalıkken bile yukardaydı. çok zor bişe bence dr yanlış açıklamıştır. bence dr la tekrar konuşsunlar

X