Bende şu şekilde oldu 20+6 haftada 16. Şubat da sancımdan dolayı devlet hastanesine bir gece yattım altdan muayne etmediler. Ama yatış yaptığımda 1 adet hormon iğnesi yapıldı popomdan çok yağlı bir iğne olduğu için baya bir kaç gün ağrıdı ben sorduğumda hormon iğnesi dedi hemşire. Muhtemelen progestan iğnesiydi ve fitil vermişlerdi fakat ben fitile başlamamıştım. 21+2 haftada yani 19. Şubat da özel bir muaynaneye gittim detaylı ultrason için. Bebek de çok şükür hiçbir sıkıntı yok. Ama nedense prof. Altdan ultrasonla da bakmak istedi ve o an gördü. 25mm olması gerekirken 23mm olduğunu söyledi. Ya fitille ilerleyip ya hiçbirşey yapmayıp yada serklaj yapılmasını söyledi. Ben bu dikişi yaparsam ortalama 50. - 60.000 TL yapıyorum dedi. Bir can için herşey yapılır ama maddi durumumuz biraz sıkıntılıydı. Yine çok fazla beklemeden tam 22 haftada 24. Şubat da Üniversiteye gittim anca randevuyu o zamana bulabildim. İki kere muayne ettiler ve her iki doktorda 31mm olduğunu söyledi. Prof. Bana ultrason görsellerini de atmıştı onu da gösterdim bana belki o zaman kasılman olduğu için kısa çıkmıştır herşey normal görünüyor denildi. Ben tabi aşırı mutlu çünkü serklajdan da çok korkuyordum. Progestan fitil yazıp sabah akşam kullan dedi. Bazen sabah akşam bazende sadece akşam kullandım. 2 hafta sonra tekrar gel dedi. İki hafta sonraya randevu bulamadım bir sonraki haftaya aldım ama zaten 2. Haftasında tekrardan sancım oluştu. En yakın acile gittim şansımada Kadın doğum doktorum nöbetciydi. Senin açılman var ve kısalman var sen direk yine üniversiteye git bunu da onlara göster dedi dikişi yapsınlar dedi. Hemen çantamı hazırladım 1 saat içinde yola çıktım. Vardığımda sancımdan kıvranıyordum. Nst bağladılar sancım çıkmamış. Altdan baktılar 21mm dediler yatış yaptılar. Yanımda götürdüm ultrasonu bile bakmak istemediler. Ertesi gün 0 hareketle sürekli yatarak 15 mm düşmüş. Hoca diyor ki dikiş yaparsam kese patlar anında doğar. Yapmazsam da erken doğum riskin var. Her iki taraf kocaman kara delik. Tabi hiçbir muayne müdahale düzgün tedavi görmeyincede sabahdan akşama kadar ağladım. Bugün kara zorla çıkışımı istedim ki yaşadığım yere de ortalama 2 saat uzaklıkda. Taburcu olmayı diretince bana ciğer geliştirici iğne yapmak istediler dedim bugüne kadar niye yapılmadı aklınız nerdeydi dedim. Odayı paylaştığım kızla aynı şıkayetlerim vardı, aynı günde yatış yapıldı onun Hocası farklıydı ve ona ilk geldiği gün ciğer geliştirici yapılmış ve her türlü muayneler edilde 3-4 kere. Taburcu olmadan ilk dozunu kabul ettim şuan evimdeyim yarında 2. Dozumu yaptıracağım İnşallah. (Bu arada kanama, su gelişi hiçbirşey olmadı) Ve anladığım kadarıyla da sancı diye çektiğim yalancı doğum sancısımış ve bunu bana hiç kimse söylemedi. (Kusura bakmayın sizde kafanızı şişirdim)