- 14 Ağustos 2011
- 27.617
- 3.416
- 448
- Konu Sahibi baraoruc09
-
Ben de fitil ya da iğne kullanmıyorum bana çok etki etmedi. Ben ilaç olarak progestan alıyorum.Rahim ağzı uzunluğu yükselebiliyormu? Ben Üniversite hastanede 4 gün boyunca yattım hiçbir şekilde progestan vermediler benim önceden fitilim vardı. Benim sordum da öyle kullanabilirsiniz dedi. Şu 4 gün cidden sinir hastası oldum. Benim yaşadığım yerde normalde hekimler, devlet hastanesi pek iyi değildir o yüzden üniversiteye gittim ama benim burnumun dibindeki devlet hadtanesi bile bir gün yatış yaptığımda progestan tedavisi etti. Belkide bu haftaya kadar gelme şansım onlar sayesindeydi. Progestan iğnede vermediler reçete olarak da yazmadılar. Kara zorla bugün çıkışımı yaptırdım. Yarın kendi devlet hastanemde 2. Doz ciğer geliştiricimi yaptırcam ve progestan tedavisini de sorcam. Yorumunuz için de çok teşekkür ederim beni biraz da olsa rahatlattı
Rabbim sağlık versin zamanını doldursun bebiş inşallah.Bende bugün 32. Haftaya girdim erken doğum riski nedeniyle yatış verdi doktor. Birbirimizin dualarıma ihtiyacımız. Rabbim size de sağlıkla vakti zamanında kucağınıza almak nasip etsin
Çok geçmiş olsun canım. Evde misin şuan çıktın mı hastaneden? Rahim ağzım benim de kısa evde yatıyorum. Sen kaçıncı haftadasın?Canim selamlar. Öncelikle çok geçmiş olsun. Suan seninle birebir aynı durumdayım. Çarşamba günü lekelenme şikayeti ile doktora geldim vajinal muayene yaptı ancak rahim çok fazla acilmiş ve 13mm bir uzunluk kaldığı için dikiş atilamadi. Çarşamba günü yatisim yapildi. Celleston, progestan, endol tedavisi başlandı. Bebeğin hayati fonksiyonlarında hiç bir sorun yok çok şükür. Doktor gözetim aldında büyük WC ihtiyacı dışında kalkmak yok dedi. Bugün tekrar vajinal usg ile baktı ve acıkma devam ediyor son açılmadan sonra açılmış kese yola girmiş dedi. Yatmaya devam bebek makat duruşunda olduğu için biraz daha şanslıyız kendisi keseyi patlatmadan müdahale etmeyeceğim dedi. Ciger geliştirici iğnelerimiz yapıldığı için içimiz bir tik rahat sadece tutabildiğimiz kadar tutmaya devam edeceğiz dedi. İlk başta bunları duyunca bi yıkılıyor gibi oluyor insan ama sonra sakinlesiyorsun. Dua etmeye kendini sakin tutmaya dikkat et. Doktorum mümkün mertebe bebeği stresten uzak tut klasik müzik vs dinleyebilirsin dedi. Sende lütfen güzel şeyler düşünmeye çalış. Rabbimin izniyle sağlıkla kucağımıza alalım inşaAllah. Bir gelişme olursa yaz buradan emi bende burayı takip ederek rahatlamaya çalışıyorum
Bende bugüm çıktım hastaneden. Sancım çıkmadı. Ciğer geliştirici filan vurulduk her ihtimale karşı. Bakalım haftaya tekrar kontrole gidicem. Şu son haftaları korkusuz atlatabilsem en azından çok istiyorum ya. Hamileliğin başındamnberi korkuyla yaşıyorumKızlar anladığım kadarıyla hepimiz aynı durumdayız. Rabbim sağlıkla bu süreci tamamlamamızı nasip etsin haberleşelim hep. Motivasyon şart. Herşey güzel olacak inşallah. Tünelin sonu aydınlık.
Evet yatar pozisyonda olmak gerekiyo bebek aşağıya baskı yapmaması için. Geçen hafta 31 ölçmüştü doktor bu hafta biraz lekelenme gibi bişe olsu bel ve bacak ağrılarım oldu doktora söylediö vajinal baktı ilk ölçüm 25 çıktı sonra 29 çıktı ama çok milimetrik ölçümler her ihtimale karşı takip edelim dedi. Bi gece yattım sancım çıkmadı yani bilmiyorum 29 ları filan gördüm nst de ama doktor onu saymıyo demek sorun yok dedi.Baya yatar pozisyonda mı olmak lazım? Geçmiş olsun. Ben de devamlı uzanır şekildeyim. Rahim ağzınız ne kadar? Ben de üç hafta önce ciğer geliştirici vurulmuştum.
İnşallah. Ben de öyle 3, aydan beri hep endişe ile yaşıyorum. Ama iyi düşünmek zorundayız. Allah ne derse o olcak. Dua edicez ve sakin olucaz.Bende bugüm çıktım hastaneden. Sancım çıkmadı. Ciğer geliştirici filan vurulduk her ihtimale karşı. Bakalım haftaya tekrar kontrole gidicem. Şu son haftaları korkusuz atlatabilsem en azından çok istiyorum ya. Hamileliğin başındamnberi korkuyla yaşıyorum
Evet kesinlikle öyle rabbim ne derse o. Sağlıkla alalım kucağımıza inşallahİnşallah. Ben de öyle 3, aydan beri hep endişe ile yaşıyorum. Ama iyi düşünmek zorundayız. Allah ne derse o olcak. Dua edicez ve sakin olucaz.
İnşallah canım sağlıkla ve kolaylıkla kavuşalım inşallah.Evet kesinlikle öyle rabbim ne derse o. Sağlıkla alalım kucağımıza inşallah
Beni doktorum hemen hastaneye davet ettim Vajinal muayene sonrasında açılma var dedi takip altında kalmamız gerekiyor dedi. Sonrasında açılma devam etti kese rahim yoluna kadar girdi bu nedenle dün öğleden sonra doğum aldı beni üç gün boyunca hareketsiz bir şekilde yatmama rağmen bebeğim doğmak için biraz acele etti sanırım. Sana tavsiyem eğer evdeysen kesinlikle hiçbir şekilde hareket etme sadece büyük abdestin içinde lavaboya git onun dışında hiçbir koşulda hareket etmemeye çalış çünkü yatar pozisyonda olduğunda bebeğin Rahimi kasması pek mümkün olmazmış yerçekiminin tersi yönünde harekette bulunmaman gerekiyor.Çok geçmiş olsun canım. Evde misin şuan çıktın mı hastaneden? Rahim ağzım benim de kısa evde yatıyorum. Sen kaçıncı haftadasın?
Canım rabbim bebeğini sana bağışlasın. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın. Kaç haftalık olmuştun, ciğer geliştirici filan yapılmış mıydıBeni doktorum hemen hastaneye davet ettim Vajinal muayene sonrasında açılma var dedi takip altında kalmamız gerekiyor dedi. Sonrasında açılma devam etti kese rahim yoluna kadar girdi bu nedenle dün öğleden sonra doğum aldı beni üç gün boyunca hareketsiz bir şekilde yatmama rağmen bebeğim doğmak için biraz acele etti sanırım. Sana tavsiyem eğer evdeysen kesinlikle hiçbir şekilde hareket etme sadece büyük abdestin içinde lavaboya git onun dışında hiçbir koşulda hareket etmemeye çalış çünkü yatar pozisyonda olduğunda bebeğin Rahimi kasması pek mümkün olmazmış yerçekiminin tersi yönünde harekette bulunmaman gerekiyor.
Canım çok geçmiş olsun. Doğum oldu mu şuan? Ben aylardır yatıyorum. Bir tek tuvalete gidiyorum. Bir de haftada bir banyom var. Onu da oturarak yapıyorum. İki haftada bir de doktor kontrolüm var sadece. Onun için de tekerlekli sandalyeye biniyorum hastanede.Beni doktorum hemen hastaneye davet ettim Vajinal muayene sonrasında açılma var dedi takip altında kalmamız gerekiyor dedi. Sonrasında açılma devam etti kese rahim yoluna kadar girdi bu nedenle dün öğleden sonra doğum aldı beni üç gün boyunca hareketsiz bir şekilde yatmama rağmen bebeğim doğmak için biraz acele etti sanırım. Sana tavsiyem eğer evdeysen kesinlikle hiçbir şekilde hareket etme sadece büyük abdestin içinde lavaboya git onun dışında hiçbir koşulda hareket etmemeye çalış çünkü yatar pozisyonda olduğunda bebeğin Rahimi kasması pek mümkün olmazmış yerçekiminin tersi yönünde harekette bulunmaman gerekiyor.
Hepimize cok geçmiş olsun. Ben de benzer durumdayım. Sadece tuvalet için kalkıyorum. 1.2 cm ile 18 haftalıkken dikiş atıldı. Daha da yolum çok uzunCanım çok geçmiş olsun. Doğum oldu mu şuan? Ben aylardır yatıyorum. Bir tek tuvalete gidiyorum. Bir de haftada bir banyom var. Onu da oturarak yapıyorum. İki haftada bir de doktor kontrolüm var sadece. Onun için de tekerlekli sandalyeye biniyorum hastanede.
Çok geçmiş olsun. Benim de rahim ağzı kısalığım var 22.haftada 25mm ölçüldü. 24.haftamda 20mm e düştü ve pesser takıldı rahim ağzına. 26+2 de kontrele gittim pesser in tutmadığını ve 10mm e düştüğünü öğrendim. Doktorum acil yatış verdi ve serklaj yaptı sürekli yatıyorum bende. Benim de haftam çok ileriydi ama açılmam yoktu belki ondan yaptı doktorum bilmiyorum. Bende sürekli yatıyorum 27+1 olduk. İnşallah hepimiz vaktinde kucağımıza alırız moralinizi hiç bozmayın.Merhaba arkadaşlar. Ben 26 Haftalık hamileyim. Sancımdan dolayı Acile gittim ve Rahim ağzı kısalığı ve açılma olduğunu söylediler. Beni Üniversiteye yönlendirdiler. İlk bakıldığında 21mm son bakıldığında Rahim ağzı uzunluğu 15mm di. Şuan hastanede yatıyorum. İlaç, antibiyotik ve serum eşliğinde takip ediliyorum. NST sonuçlarım temiz çıkıyor. Serklaj dikişi yapılsın diye gelmiştim fakat haftamın çok üstünde olduğum için, kese açıklığa kaydığı için, dikiş atılma esnasında kese patlar erken doğum gerçekleşir diye dikişi atmıyorlar. Buna benzer birşey yaşayan varsa lütfen yazsın. Günlerdir moralim çok bozuk ve sürekli ağlıyorum.
Canım ben 3 aydır yatıyorum. Benim servisks 17 mm şuan. Benim dikiş olmadı ileri haftada olduğum için. 26. Haftada benim belli oldu. Ondan öncede kanamam oluyordu ondan yatıyordum. Allah şifa versin hepimize inşallah. Zamanında doğsun minikler.Hepimize cok geçmiş olsun. Ben de benzer durumdayım. Sadece tuvalet için kalkıyorum. 1.2 cm ile 18 haftalıkken dikiş atıldı. Daha da yolum çok uzunsağlıkla full term’e ulaşalım da buna da şükür tabii ki.
Sen ne kadar zamandır yatıyorsun? Kaç cm’e inmisti serviks?
Magnezyumu sitrat formunda kullanıyorum toz. Demir olarak sidefer kullanıyorum kabızlık problemi hiç yaşamadım. Bir de zeytinyağlı salata. Bazen sabahları direkt zeytinyağı içiyorum. Film dizi olarak da hep elimde telefon netflix izledim 7 aydır.Kızlar bu kadar hareketsizken. Ve bu kadar demir & progestan vb alıyorken kabizlik sorununu nasıl çözüyorsunuz?:) önceden kuru kayisi yiyordum şimdi şeker de yasak kayısılar yalan oldu.
İkinci sorum yatarken zaman nasıl geçer?:) iç sıkmayacak insanı mutlu edecek dizi, film, kitap önerileriniz var mı?
Ben bu konuda kendimi hiç sınırlamadım hangi tarafımda rahatsam o tarafta yattım hatta çoğu zaman sırt üstü uyandım. Şimdi 32 haftadayım hala bile sırt üstü uyanabiliyorum. Bu konuda Dr Kağan Kocatepenin videosu var onu dinledim. Eğer beneğe giden damarlarda bir sıkıntı yoksa illa sol tarafa yatılması gerekmiyormuş. Nasıl rahat ediyosanız vücut zaten onu kendisi ayarlar diyor.Kızlar yatarken hep sağ ya da sola dönük mü yatıyorsunuz. Benim sırtım omuzlarım ağrıyor artık yatmaktan hafif sırtımı yükselterek sırtüstü de uzanmaya başladım
Gündüz sırt üstü uzanıyorum canım.Kızlar yatarken hep sağ ya da sola dönük mü yatıyorsunuz. Benim sırtım omuzlarım ağrıyor artık yatmaktan hafif sırtımı yükselterek sırtüstü de uzanmaya başladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?