26 günlük bebek ve gaz sancısı yardımm

Rezene nin dört yaşına kadar verilmemesi. Bebeklerde nöbete neden olacağını söyledi çocuk doktorları bir kaç ay önceki tıp kongresi sonucunda. Sürekli ağlayan çocuk zor olsa gerek . Allah yardımcınız olsun
Öyle mi? Bunu bilmiyordum.
Bu önemli bilgi için teşekkür ederim.

3.aya kadar maalesrf yapacak pek bir sey yok 3.aydan sonra ikinmayi ogrenmeye basliyorlar yavas yavas rahatliyor biz kara duzen battaniyese sallayip uyuturduk
sabahlarida 4 ay surekli kucagimda evin icinde dolasa dolasa salladim ha birde hamak aldim gun icinde yorulunca icine koyup salliyordum ama hep kucaktaydi
kizimda poppo catlagi oldugu icin dr fitil vermisti oda cok zaman kurtardi beni ama gaz icin bos yere kullanmayin

26 gunluk bebege anne sutu disinda gaz damlasi da dahil hic birsey verilmez rezene kimyon ot cop vermeyin pisman olacaginiz sonuclari olur doktorumuz bana 40 i ciktiktan sonra gaz damlasi vermisti iki cocugumda da ilk ay gaz icin hic bisey kullanmadim buyuk oglum mutemadiyen gece gunduz aglardi hos onun ki gaz degil huysuzluktandi 5 yasina kadar agladi kolik bi bebeginiz var ve ne yaparsaniz yapin aglayacak emzirmek pispislamak biraz rahatlatabilir siz sakin ve sabirli olun zor sinirleriniz yipraniyor ama geciyor gule gule buyutun bebeginizi

Bebeğinize anne sütü dışında birşey vermeyin.Sizin yediğiniz içtiğiniz gıdalar etkiler.Zaten siz de neyi yediğinizde bebeğin rahatsızlığının arttığını zamanla öğrenir ona göre davranırsınız.Bir de kanguru yöntemi diye bir yöntem var.Onu uygularsanız. Bu bebekleri çok sakinleştiriyor ve anne bebek arasında güvenli bağlanmaya fayda sağlıyor.Sağlıkla büyütün inşallah.

Saç kurutma makinesi, elektrik süpürgesi sesi, YouTube da kolik bebekler için sesler
Bunun dışında banyo yaptırma pışpışlama hoplayıp zıplatma
Sonra onunla ağlama
Şu dönem yapılacak çok bşey yok

Çevremdeki herkese söylüyorum bebeğinizin sıkıntısını gördüğünüzde tuvalete tutabilirsiniz gaz da çıkıyor tuvalet ihtiyacını da rahatlıkla gideriyorlar diye ama daha dinleyen bi kişi olmadı üstelik saçma tepkiler de aldım. :)
Ben de söylemekten vazgeçmiştim ama gaz problemi yaşayan birini duyunca yine dayanamıyorum. Bir deneyin gaz ya da tuvaleti olduğunu düşündüğünüzde kucağınızda lavaboya tutabilirsiniz 2 dakikayı geçmeyecek şekilde ve uygun pozisyonda. Bunun adı tuvalet iletişimi, bi okuyun internette var nasıl ve neden yapılabileceğine dair bilgiler.
Belki sorununuza çözüm olur. Olmazsa da bi daha yapmazsınız olur biter.

Benim oğlum kolikti şuan 15 aylık ara ara yine oluyor. Aci elma yağı satılıyor aktarsan alıp ayak altına ve karnına masaj yaparak sürdüm çok etkisini gördüm. Birde gece belli saatte daha yoğun oluyordu sıcak su torbasını havluya sarıp ayaklarinin altına koydum. Gaz ilacı olarak da süt rengi de olanindan eczanede en pahalı olan gaz ilaciydi onun faydası var

Simdi aklima geldi adaçayı yağı kullanmıştım ayaklarına ve karnına saat yönünde dairesel hareketlerle sürdüm böyle bi ısınıyor orası sanirim o iyi geliyor.

Eklentiler

• Screenshot_20190105-011812.webp
    Screenshot_20190105-011812.webp
    100,9 KB · Görüntüleme: 53
Benimkiler de morarana kadar ağlardı , 5 dakika yere bırakamazdım ,uyku falan zaten unutmuştum. Evden çıkıp arabaya bindikleri an susup uyuyorlardı :)

Back
X