26 günlük bebek ve gaz sancısı yardımm

Wifewifewifewife

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2018
143
139
18
26 günlük bebeğim var akşam olduğu zaman ağlamaya başlıyor , gündüzleri de oluyor ama akşam daha şiddetli nasıl geçicek bu gaz sancısı, denemediğim şey kalmadı , kimyon, çörekotu,rezene,biogai gaz damlası ama yok ☹️ Sizler nasıl atlattınız?

o saati gelince ağlayacak sen kucağında pış pışlayacaksın. kolik çünkü. saç kurutma sesi vs deneyebilirsin. yapacak bir şey yok başa gelen çekilir:) ha ben bazen onunla beraber ağlıyordum. bunu da deneyebilirsin rahatlıyo insan:) kurulu saat gibi akşam 7 de başlar gece 2 ye devam ederdi. 1 aydan fazla sürdü.

Siz kendi yeme içmenize dikkat edin.
Bebegin gazını sürekli alın
Emzirme sıklıgını uzatın
Sürekli emmesi hava yutmasına sebep oluyor açlıkdan emmiyorlar genelde
Videolardan masajları izleyip yapmaya gayret edin
Bir de yatagın bir kenarına sıcak su korbası koyun
Sıcak ortam bebekleri rahatlatıyor

su an icerden kizimin gulme sesi geliyor ve bu konuyu okuyunca 3 yil oncesine gittim.kizim kolikti ve ilk 5 ay canima okudu resmen.hele ilk 1 ay tam iskenceydi.sabah 10 da baslardi aglamaya saat gece 3 kadar aglardi.surekli ayagimda sallardim tam uyudu derken hoooppp uyanir ve daha da siddetli aglardi.morarana kadar aglardi en son arabayla gezdirirdik uyurdu.ohh rahatladik derken tam arabadan inince basardi cigligi.ben denemedik yontem birakmadim ama gecmedi gecmiyor ilk zamanlar cekeceksiniz.sadece sabirli olun hareket yaptirin baskada bi cozum yok bildigim.haa bide anne karnindaki ses yazin youtube onu dinlettirin bizimki sakinlesiyordh onunla

Bizim de tam olarak kolik degildi belki cunku doktor da anlam verememisti sabaha dogru 5 sularinda uyanir aglar idi. Sonunda kaka yapar rahatlardi 20 gun sürdü saydim valla bakin. Bizi ne rahatlattı biliyor musunuz titreşimli ana kucağı fisher price 'ın falan var kesin deneyin ona koyar yarim saat beklerdik sakinleşir idi koyunca sonra mutlu son. Satan kişi kolik için iyi geliyor diye vermişti bizimki de koligimsiydi iste iyi geldi.

Malesef kesin bir çözümü yok gaz olayının, hele kolik tanımına giriyorsa malesef 3-4 ay sürebilir.. ama merak etmeyin bir gün aniden bıçak gibi kesilecek hepsi :)

siz deneme yanılma yoluyla bebeğinize en iyi gelen şeyi bulmalısınız...

Masaj olabilir, ılık bir duş olabilir, anakucağına takıp dolaştırmak olabilir, araba gezisintisi olabilir, beyaz gürültü sesleri var onlar olabilir...

Gaz damlası, kimyon, rezene, bunlar malesef çok işe yaramıyor , ama yine de deneyin tabi ki

Ve en önemlisi de sabır ve sevgi .. biliyorum çok daralıyorsunuz bunalıyorsunuz emin olun her anne başlarda yaşıyor bunu. Güzel günler yakında merak etmeyin

Sağlıkla büyütün inşallah

Simdi aklima geldi adaçayı yağı kullanmıştım ayaklarına ve karnına saat yönünde dairesel hareketlerle sürdüm böyle bi ısınıyor orası sanirim o iyi geliyor.

Bizim de tam olarak kolik degildi belki cunku doktor da anlam verememisti sabaha dogru 5 sularinda uyanir aglar idi. Sonunda kaka yapar rahatlardi 20 gun sürdü saydim valla bakin. Bizi ne rahatlattı biliyor musunuz titreşimli ana kucağı fisher price 'ın falan var kesin deneyin ona koyar yarim saat beklerdik sakinleşir idi koyunca sonra mutlu son. Satan kişi kolik için iyi geliyor diye vermişti bizimki de koligimsiydi iste iyi geldi.
Evet anakucağı araştırıyorum bende modeli tam neydi acaba sizin? Altını her açmamda kakasını yapmış oluyı ama bilmiyorum ya şu 40 bi çıksaydı hayırlısıyla

26 günlük bebeğim var akşam olduğu zaman ağlamaya başlıyor , gündüzleri de oluyor ama akşam daha şiddetli nasıl geçicek bu gaz sancısı, denemediğim şey kalmadı , kimyon, çörekotu,rezene,biogai gaz damlası ama yok ☹️ Sizler nasıl atlattınız?
Ben de geçen sene kızımın kolik sancılarından çok çektim malesef bir çok bebekte oluyor. Kesin bir çözümünü bulamadım ama internette uygulamalı gösterilen gaz masajları var bebeğime yaptığımda biraz rahatlıyordu. Bir de ayaklarının altına ve karnına hafif ısıtılmış kiraz çekirdeği yastığı koymak ve emzirdikten sonra mutlaka gazını çıkarana kadar sırtını aşağıdan yukarıya doğru sıvazlamak iyi geliyordu. Büyüdükçe rahatlar inşallah bizimki 3-4 ay kadar sürmüştü.
Bebeğinizi sağlıkla güle güle büyütün inşallah.

Bebeği tuvalete tutar gibi kucağınızda tutun dizlerinin altından
Gaz sancısı sadece 1 kere yaşadı ben bu yönteme bağlıyorum olmamasını

Herkese tek tek yazamadım kusura bakmayın kucağımda şuan sallıyorum :) , öncelikle herkese teşekkür ederim bilgileriniz için , tam anlamıyla kolik mi bilmiyorum devamlı ağlamıyor ama çok sık ağlıyo kucağa gelince pışpışlanınca susuyor, çok uzun emmiyo sık sık ama 5 dk falan emiyo , ağızdan gazını zor çıkarıyor , kakasını hep yapmış oluor ama altını değiştirirken falan hep ıkınıyo , bende yediklerime dikkat ediyorum herşeye kimyon katıyorum ama yok , erkek bebeklerde daha çok olurmış doğru galiba... onunla ağla diyen arkadaş bazen ağlıyorum eşimde yanımda değil , zor bi süreç gerçekten rabbim acılarını göstermesin

Malesef kesin bir çözümü yok gaz olayının, hele kolik tanımına giriyorsa malesef 3-4 ay sürebilir.. ama merak etmeyin bir gün aniden bıçak gibi kesilecek hepsi :)

siz deneme yanılma yoluyla bebeğinize en iyi gelen şeyi bulmalısınız...

Masaj olabilir, ılık bir duş olabilir, anakucağına takıp dolaştırmak olabilir, araba gezisintisi olabilir, beyaz gürültü sesleri var onlar olabilir...

Gaz damlası, kimyon, rezene, bunlar malesef çok işe yaramıyor , ama yine de deneyin tabi ki

Ve en önemlisi de sabır ve sevgi .. biliyorum çok daralıyorsunuz bunalıyorsunuz emin olun her anne başlarda yaşıyor bunu. Güzel günler yakında merak etmeyin

Sağlıkla büyütün inşallah
Aminnn inşallah, kolik bebek şarkısını var onu dinletiyorum sakinleşiyor bazen , dediğiniz gibi deneye yanıla geçicek

Evet anakucağı araştırıyorum bende modeli tam neydi acaba sizin? Altını her açmamda kakasını yapmış oluyı ama bilmiyorum ya şu 40 bi çıksaydı
bright starts comfort harmony idi bizimki ama cabuk kırıldı demiri ve salıncaklı almadigima da pişman ölmüştüm çocuğu oyalamak için daha iyi olurdu diye düşündüm sonradan ablaminkini
Almıştık bizimki kirilinca fisher price 'ın titreşimli en basit modeliydi o daha iyi çıktı

Evet anakucağı araştırıyorum bende modeli tam neydi acaba sizin? Altını her açmamda kakasını yapmış oluyı ama bilmiyorum ya şu 40 bi çıksaydı hayırlısıyla

bright starts comfort harmony idi bizimki ama cabuk kırıldı demiri ve salıncaklı almadigima da pişman ölmüştüm çocuğu oyalamak için daha iyi olurdu diye düşündüm sonradan ablaminkini Almıştık bizimki kirilinca fisher price 'ın titreşimli en basit modeliydi o daha iyi çıkt

Yavrucum 40'ına odaklanıp o zaman kesilecek diye şartlamayın kendinizi çok çünkü bebeğiniz kolikse bu ağlamalar daha uzun sürebilir.
18 yıl geriye gittim konunuzu okuyunca.
Hepimiz geçtik bu yollardan.
Arkadaşlar çok güzel tavsiyeler vermişler deneyip yanılarak kendinize uygun yöntemi bulabilirsiniz.
Şunu unutmayın sonsuza kadar sürmüyor bu durum,geçecek.
Bu dönemde kimden,ne yardım alabiliyorsanız alın ve bebeğiniz her uyuduğunda siz de yatıp dinlenin.
Kuzunuzu sağlıkla ve sevgiyle büyütün.

Nurse harse colex :kahve:

Rezene nin dört yaşına kadar verilmemesi. Bebeklerde nöbete neden olacağını söyledi çocuk doktorları bir kaç ay önceki tıp kongresi sonucunda. Sürekli ağlayan çocuk zor olsa gerek . Allah yardımcınız olsun

Back
X