Kıyamam…26 aylık oğlumu çevrede hiç cocuk olmaması sebebiyle ve asosyal olduğunu düşündüğüm için kreşe verdim 3 hafta oldu her girişinde aglıyor içerde aglamasa da video ve resimlerde çok mutsuz. Yüzü sürekli ağlamaklı hiçbir oyuna ve etkinliğe katılmak istemiyor herkes dans spor etkinlik vs yaparken benimki ürkek ürkek bakıyor . Genelde günlük hayattaki kelimeleri biliyor iki kelimelik cümleler kuruyor ama orada kimseyle konuşmuyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum . Avm de bile oyun alanlarına girmiyor kaçıyor çocuk görünce sanki öcü görüyor. Bu halleri beni çok üzüyor
Ebeveynli oyun gruplarına gidin bence. Siz yanında olun.26 aylık oğlumu çevrede hiç cocuk olmaması sebebiyle ve asosyal olduğunu düşündüğüm için kreşe verdim 3 hafta oldu her girişinde aglıyor içerde aglamasa da video ve resimlerde çok mutsuz. Yüzü sürekli ağlamaklı hiçbir oyuna ve etkinliğe katılmak istemiyor herkes dans spor etkinlik vs yaparken benimki ürkek ürkek bakıyor . Genelde günlük hayattaki kelimeleri biliyor iki kelimelik cümleler kuruyor ama orada kimseyle konuşmuyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum . Avm de bile oyun alanlarına girmiyor kaçıyor çocuk görünce sanki öcü görüyor. Bu halleri beni çok üzüyor
Maalesef hem çalışıyorum hem de oyun gruplarının olduğunu gün ve saatler benim mesai saatlerime denk geliyor.Çalışmak zorunda değilseniz bence çok küçük kreş için.Anne çocuk oyun grupları oluyor,belediyenin de oluyor bazı yerlerde.Mutsuzsa zorlamayın bir zorunluluk yoksa.Bu yaşta sabah sımsıcak yatağında uyusun bir yıl sonra verirsiniz ya da kendi isteyince.Bizim kreslerimiz sıkıcı.Bazi çocuklardan şiddet uygulayan oluyor.Mutlaka bir şeyden rahatsız olmuştur.Butun gün orada yoruluyorlar birde.Baslangic olarak da kademeli alistirmalisiniz... Birden bırakıp gitmemelisiniz.
Oğlumu 3 yaşında kreşe verdim zorunluluktu hala pişmanım bakıcı bulmadım diye.Kizim.bakiciyla büyüdü,3 yaşında şimdi kendi her gün okula başlamak istiyor ama yinede 4 yaşta vericem ,çocuklara ağır geliyor.Siz iyi bir şey istiyorsunuz ama çocuk mutsuzsa kendinize de çocuğa da eziyet etmeyin derim.
26 aylık oğlumu çevrede hiç cocuk olmaması sebebiyle ve asosyal olduğunu düşündüğüm için kreşe verdim 3 hafta oldu her girişinde aglıyor içerde aglamasa da video ve resimlerde çok mutsuz. Yüzü sürekli ağlamaklı hiçbir oyuna ve etkinliğe katılmak istemiyor herkes dans spor etkinlik vs yaparken benimki ürkek ürkek bakıyor . Genelde günlük hayattaki kelimeleri biliyor iki kelimelik cümleler kuruyor ama orada kimseyle konuşmuyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum . Avm de bile oyun alanlarına girmiyor kaçıyor çocuk görünce sanki öcü görüyor. Bu halleri beni çok üzüyor
Evet öğretmenlerimiz yeni acemi bizden ürkek belli ama eve yakın diye mecbur kaldık. Çünkü biz 7 de cıkıyoruz o uyanmamış oluyor. Esimin halası bırakıyor diye yakın olana mecbur kaldık. Deprem psikolojisi yalnızlık derken zor süreçten geçtik bu da sanırım çocuğa yansıdı travmalı ürkek bir çocuk fikir almak için psikiyatri gidelim dedik o da sağolsun çocukla 2 dk geçirmeden otizm olabilir dedi onun travmasını da ayrı yaşadık derken önerdiği ergoterapistler sağlıklı olduğunu ancak kreşin fayda sağlayacağını söylediler biz de başladık inşallah alışır her sabah ağlamaklı halleri beni yeniden vazgeçiriyorOryantasyon süreci doğru yönetilmemiş gibi duruyor. Bazı çocuk daha Zor ayrılır. Siz de zaten ayrılmakta zorlanmışsınız keşke daha dikkatli bir kurum seçseydiniz.
Üzülecek bir şey yok olabilir. Çocuğun mizacı böyle. Belki psikolog yardımı alabilirsiniz
Kreşi yarımgüne düşürmek bir seçenek olabilir.
Okuldan sevdiği bir arkadaşının annesi ile tanışıp parkta vs ayrıca görüşebilirsiniz.
Oryantasyondaymış gibi bir süre yeniden okulda beklemeye başlayabilirsiniz.
Şimdi bu noktada vazgeçmek çocuğu okuldan almak da doğru olmaz bence.
Biraz yumuşatın durumu.
Kreşten oncr aklıma gelen o oldu ama küçük bir ildeyim cok seçenek yok olanlar da bizim yaş grubumuz mesai gün ve saatlerine denk geliyorKıyamam…
Ebeveynli oyun grubu düşünmez misiniz?
Avmde oyun alanlarını görür görmez beni geri çekiyor. Gitmek istemiyor. Sadece iki kez girdik ikisinde de ter döktüm tövbe ettim çocuklardan mı korkuyor anlamadım. Daha onca bir araya geldiği yaşıtı bir çocuktan birkaç defa şiddet gördü ondan mı bilmiyorumOğlum 15 aylık ve bende endişe etmeye başladım. Hiç kendi yaşıtı yok çünkü. Avm oyun alanlarına götürüyorum sık sık. Alıştı baya. Yavaş yavaş alıştırmaya çalışsanız.
Onlar ne yazık ki 2 yaş grubunu ben işteyken alıyorlarEbeveynli oyun gruplarına gidin bence. Siz yanında olun.
Evet öğretmenlerimiz yeni acemi bizden ürkek belli ama eve yakın diye mecbur kaldık. Çünkü biz 7 de cıkıyoruz o uyanmamış oluyor. Esimin halası bırakıyor diye yakın olana mecbur kaldık. Deprem psikolojisi yalnızlık derken zor süreçten geçtik bu da sanırım çocuğa yansıdı travmalı ürkek bir çocuk fikir almak için psikiyatri gidelim dedik o da sağolsun çocukla 2 dk geçirmeden otizm olabilir dedi onun travmasını da ayrı yaşadık derken önerdiği ergoterapistler sağlıklı olduğunu ancak kreşin fayda sağlayacağını söylediler biz de başladık inşallah alışır her sabah ağlamaklı halleri beni yeniden vazgeçiriyor
Bizim dokrorumuz bu aylarda "akranlarıyla nasıl" demişti. Pek oynamıyor demiştik. Sorun değil zaten bu aylarda beklediğimiz bir şey değil demiştiAvmde oyun alanlarını görür görmez beni geri çekiyor. Gitmek istemiyor. Sadece iki kez girdik ikisinde de ter döktüm tövbe ettim çocuklardan mı korkuyor anlamadım. Daha onca bir araya geldiği yaşıtı bir çocuktan birkaç defa şiddet gördü ondan mı bilmiyorum
Çalışmak zorunda değilseniz bence çok küçük kreş için.Anne çocuk oyun grupları oluyor,belediyenin de oluyor bazı yerlerde.Mutsuzsa zorlamayın bir zorunluluk yoksa.Bu yaşta sabah sımsıcak yatağında uyusun bir yıl sonra verirsiniz ya da kendi isteyince.Bizim kreslerimiz sıkıcı.Bazi çocuklardan şiddet uygulayan oluyor.Mutlaka bir şeyden rahatsız olmuştur.Butun gün orada yoruluyorlar birde.Baslangic olarak da kademeli alistirmalisiniz... Birden bırakıp gitmemelisiniz.
Oğlumu 3 yaşında kreşe verdim zorunluluktu hala pişmanım bakıcı bulmadım diye.Kizim.bakiciyla büyüdü,3 yaşında şimdi kendi her gün okula başlamak istiyor ama yinede 4 yaşta vericem ,çocuklara ağır geliyor.Siz iyi bir şey istiyorsunuz ama çocuk mutsuzsa kendinize de çocuğa da eziyet etmeyin derim.
Oryantasyon süreci doğru yönetilmemiş gibi duruyor. Bazı çocuk daha Zor ayrılır. Siz de zaten ayrılmakta zorlanmışsınız keşke daha dikkatli bir kurum seçseydiniz.
Üzülecek bir şey yok olabilir. Çocuğun mizacı böyle. Belki psikolog yardımı alabilirsiniz
Kreşi yarımgüne düşürmek bir seçenek olabilir.
Okuldan sevdiği bir arkadaşının annesi ile tanışıp parkta vs ayrıca görüşebilirsiniz.
Oryantasyondaymış gibi bir süre yeniden okulda beklemeye başlayabilirsiniz.
Şimdi bu noktada vazgeçmek çocuğu okuldan almak da doğru olmaz bence.
Biraz yumuşatın durumu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?