- 15 Aralık 2014
- 8.315
- 7.544
- 398
- Konu Sahibi Y lerin annesi
-
Bizim bugun bi hafta olduBezi taktıktan sonra çiş gelince söyle WC ye gitcez dedinmi zaten bez ona kolay geliyor söylemiyor. Ama bezi sabahtan çıkarın bı daha takmayın üstü ıslanınca anlıyor ki wcye gidilmesi gerekiyor öğreniyor
O gün ama tüm kıyafetlerini yıkanmış olsunki bolca değiştiriceksiniz zaten bide oyun az oynayın ben hiç oyun oynatmadım wcde.
İlk hafta günlük çiş sayısı çok oluyo ama sonra düzene giriyor
Ay ayni durumdayizzOdul hic yapmadim sifona bende bastiriyorum hosuna gidiyor ama genelde wc yi oyun icin kullaniyor. Sabah hemen cikariyorum bez yok tuvaleye koscaz diyorum tamam diyor ama icraat yok :) bir gunde hangimiz ogrenmisiz mumkun degil tabii az once uykuda tuttum wc ye istemedi uyutmadanda denedim yine yapmadi olsun bakalim sabretcez bu bi surec gececek ins. Disari cikarken bugun bende bagladim daha cok yeni ve eve gelene kadar baya bi cis yapmis hiv cis var falanda demedi ben bi kac kere sordum ama suan ilgisi hep oyunda kesfetmekte cise kendini vermiyor.
Soylemesi ne kadar surduDun gece itibariyle gece bezini de biraktik. Yalniz yatmadan guzelce cisimizi yapiyor. Gece 1 kere daha yaptirip bidaha sabaha kadar hic cise tutmuyorum. Surekli benim uyarmamla degilde kendi hissederek alissin istiyorum. Gunduz de ayni sekilde gerekirse altina islatip farkina varsin diye cis sormuyorum. Kah soyluyor kah islatiyoruz ama gunden gune daha iyi olacagina inaniyorum. Burayida gunluk gibi tuttum ama tecrubelerden yararlanmak isteyenler icin yazmak istedim.
Bı iki güne lazımlığa da oturur canım bence, önceleri hep beze yaparken durum değişti lazımlığı kabullenmesi hemen olmuyorBizim bugun bi hafta oldu
İlk gunler hep altina yapti
Sonra rahatsiz oldugunicin sanirim
Tutuyor ve gunde cok az yapiyor
Lazimliga yapmak istemiyor
Oturtuyoru tutuyor
Kaldirinca bes dk sonra uzerine yapiyor
Ne yapacagimi sasirdim
Tek gelisme cisini tutmasini ogrenmesi
Onerin var mi
Cnm sagol cvp verdigin icinBı iki güne lazımlığa da oturur canım bence, önceleri hep beze yaparken durum değişti lazımlığı kabullenmesi hemen olmuyor
Benim oğlum da asla oturmadı lazımlığa ilkin, sonra ben çiş dedikçe lazımlığı getirdim alıştık şimdi başka yere yapmak istemiyor
Benim oğlum çok aksidir inatçıdır ona rağmen alıştı
Zaten siz zoru atlatmışsınız
Klozete tutabilirsiniz ona yapıyorsa eğer,size iki emek olmaz
3. Gunde artik altina yapmiyorduonun oncesindeki denememde beni sinir krizlerine sokan cocuk gitti buyudu oyle geldi gibi inanamadim masallah 3. Gun 4. Gun derken suan artik cisimiz tuvaleteee disari cikarken yanima pet bardak aliyorum klozet olmayan yerlerde zorlanmamak icin tutuveriyorum hemen yada parkta bi kenara gecip yaptirivermesi kolay oluyor. Herseyin bir zamani varmis hakketen tam 26 ayliktik ki alisti. Darisi sizlerin basina ama sabir sabir sabir cok zor vallahi ben yok olmayacak alisamayacak derken zamani varmis demek ki :)Soylemesi ne kadar surdu
Bi haftadir soylemiyor
Amin cnm sagolasin detayli aciklaman icinBirde bir arkadasin cocugu ona sorulmadan soylemiyordu. Eger hatirlatir sorarsan yapiyordu. Sormassan oldugu yere yapiyordu. Sonra krese verdiler tabi krestekiler cocuk tuvaletini soyluyor diye biliyor ama sorarsan ogretmeni cocuga cis yapmayi ogretmissiniz soylemeyi ogretmemisiniz ki demis aileye onu duydugumdan beri bide benimkide oyle olursa diye strese girmistim. Onun icin 3 gun islatti kaka yapti hepsine musamaga gosterdim. Ama her seferinde gulerek aa burayami yaptin hic olmamis ama bak ciciler pis oldu boyle durmak istermisin diye sordum hayiir cikar diye mizmizlandi her seferinde bana soylersen daha guzel biyere yapariz diye renkli bir sise cikarttim once siseye alisti kaka geldiginde suratindan anlayip oglum ne yapiyorsun bana da soyle diye dolayli yoldan soruyordum klozete oturtup oyuncakla falan oyalamaya calisiyordum. Zor duruma gelene kadarda kakadan korkuyor yapmiyordu. Klozette gecirdigi sureyi biraz uzatmaya calistim yoksaki 3 gun kaka yapmado zorlandi. Artik gorduki zararsiz karnin rahatlati bak falan deyince gulmeye basladi. Yani cocugun ilgi alanlarina gore oyalama ve heveslendirme yapmak mi gerek bilemedim her cocuk farkli ama biz boyle atlattik simdi kucuk buyuk klozete gece cisini uykuyu acmamak icin lavobada siseye yapiyoruz. Allahim herkese yardim etsin ve sabir versin
Boyle boyle ogrenecekler bugun anlattigimizi bi bakiyoruz bi kac gun sonra uyguluyor oluyorlar masallah Allah en kisa surede daha iyi etsin bi kac gune daha ck ilerleme kaydedersiniz ufak tefek kazalar illa oluyor bugun iki kere kiloduna hafidyen kacirms mesela benimki oyuna dalip cok tutuyor tam yapacakken tutuyor pipiyo bas bas bagiriiyor :) o lazimliga ne derse desin onemli olan sizin o anda onun ihtiyacini gideriyor olmaniz yeterli bemce benim oglumda cisinede kaka diyor kakasina da kaka diyorr bide biz kakadan korkuyor diye ona cici kaka demis bulunduk artik onun adi cici kaka aslinda hic kaka dedirtmicektim (sahabe ismi oldugundan) cok uzulerek dilimize peleseng olmus oyle alisiverdi.Amin cnm sagolasin detayli aciklaman icin
Bi haftdir ugrasiyoruz
Yavas ilerleme kaydediyoruz
İnsallah alisir oglum
Hazir oldugunu dusunuyrm
27 aylik tam
Dogumuma kadar duzeni oturursa harika olur
Dun kakasini ve cisini lazimlikta kitap okuyarak kendi yapti
Oyle mutluydum ki anlatamam
Gece yatmadan da lazimliga cisim nerde dedi
Lazimliga cis diyor
Henuz kendi cisi geldigini soylemiyr
İnsallah alisacak
Ben sabirliyim, her defasinda aciklama yapiyorum, kizmiyorum.
Nasil soylemesj gerektigini, nerye yapabilecegini, artik bezinin olmadigini falan anlatiyorum, seviyrm onu
Cnm valla dedigin gibi ilerliyir gercektenBoyle boyle ogrenecekler bugun anlattigimizi bi bakiyoruz bi kac gun sonra uyguluyor oluyorlar masallah Allah en kisa surede daha iyi etsin bi kac gune daha ck ilerleme kaydedersiniz ufak tefek kazalar illa oluyor bugun iki kere kiloduna hafidyen kacirms mesela benimki oyuna dalip cok tutuyor tam yapacakken tutuyor pipiyo bas bas bagiriiyor :) o lazimliga ne derse desin onemli olan sizin o anda onun ihtiyacini gideriyor olmaniz yeterli bemce benim oglumda cisinede kaka diyor kakasina da kaka diyorr bide biz kakadan korkuyor diye ona cici kaka demis bulunduk artik onun adi cici kaka aslinda hic kaka dedirtmicektim (sahabe ismi oldugundan) cok uzulerek dilimize peleseng olmus oyle alisiverdi.
Hergun bir onceki gunden daha iyi olucak merak etme ustunu islatmasina farkina varmasina izin vermek lazim bugun 3 kere islatir yarin 2 obur gun bakmissin islatmamasi gerektigini farkeder. Ben her seferinde islak dursun boyle istermisin diye guzelce soruyordum. Hayir diyordu evet desede boyle usuyup hastalanacagini izah ediyordum birde boyle ck kotu gorundun sanki falan diye anlatiyordum. Bide ben cok uzuluyorum sen boyle yapinca falan diye duygu sömürüsü yaptim mi tamaam :) hergun ayni izahlar bi sure sonra davranisa donusuyor. Er gec hollolur insallah dogumundan once dahada iyi olur.Cnm valla dedigin gibi ilerliyir gercekten
Kaka demesinide zamanla unutturursun cnm
Yapmayi ogrendi ya:)
Valla okuduklarim icerisinde en cok senin soylediklerin birebir sureci anlatiyorHergun bir onceki gunden daha iyi olucak merak etme ustunu islatmasina farkina varmasina izin vermek lazim bugun 3 kere islatir yarin 2 obur gun bakmissin islatmamasi gerektigini farkeder. Ben her seferinde islak dursun boyle istermisin diye guzelce soruyordum. Hayir diyordu evet desede boyle usuyup hastalanacagini izah ediyordum birde boyle ck kotu gorundun sanki falan diye anlatiyordum. Bide ben cok uzuluyorum sen boyle yapinca falan diye duygu sömürüsü yaptim mi tamaam :) hergun ayni izahlar bi sure sonra davranisa donusuyor. Er gec hollolur insallah dogumundan once dahada iyi olur.
Masallaaahh ozaman kuzuyaa Allahim bagislasin :) bak mesela bir aya yakindir tuvalete yapiyoruz mesela bu sabah oyuna dalmis ve cok tutmus olacak kk sıkısmis yapivermis tutamadim diye bir uzuldu bir morali bozuldu. Boyle seyler de oluyor olacakta koskoca ben bile kacirabiliyorum cok tutarsam ne yalan soyliyim :) ufak tefek kazalar olabilir umutsuzluga kapilma bende yapabilirdim de gec ustunde durma bak bugunu kazasiz atlatmissiniz. Ilk gunler hatta ben 3 kere ayri donemlerde denemis bir anne olarak bu konuda eski mesajlarim var artik krizlere girmek uzereydim keske daha sakin kalabilseymisim bende bunh 3. Seferde basardim once kendimi egitmem gerekiyormjs meger. Yararli olabildiysem ne mutlu :)Valla okuduklarim icerisinde en cok senin soylediklerin birebir sureci anlatiyor
Kesinlikle oyle :) cok mantikli da konusuorsun bana guc veriyor
Su bezi cikardik gule gule dedijk, ogun bugundur soylerciler psikolojimi bozmustu:)
Tabiki her cocugun sureci farkli, biliyrm ama yine de insan olumsuz etkileniyor
Ilk bez cikardigimiz gun durmadan uzerini degistiyrdum
Insan hep oyle gidecek saniyor
Mesela bugun hic degismedik
Tekrar tesekkurlerMasallaaahh ozaman kuzuyaa Allahim bagislasin :) bak mesela bir aya yakindir tuvalete yapiyoruz mesela bu sabah oyuna dalmis ve cok tutmus olacak kk sıkısmis yapivermis tutamadim diye bir uzuldu bir morali bozuldu. Boyle seyler de oluyor olacakta koskoca ben bile kacirabiliyorum cok tutarsam ne yalan soyliyim :) ufak tefek kazalar olabilir umutsuzluga kapilma bende yapabilirdim de gec ustunde durma bak bugunu kazasiz atlatmissiniz. Ilk gunler hatta ben 3 kere ayri donemlerde denemis bir anne olarak bu konuda eski mesajlarim var artik krizlere girmek uzereydim keske daha sakin kalabilseymisim bende bunh 3. Seferde basardim once kendimi egitmem gerekiyormjs meger. Yararli olabildiysem ne mutlu :)
Merhabalat.ya benim oglumda oyle 2e aylik 1 haftadir alistiriyorum ama ayni sekilde tuvalete gidiyoruz oturuyoruz daha neler oynatiyorum ne sarkilar soyluyorum ama tuvalete degil iceri gelince yapiyo bende bi iki kez artik cildirdim vurdum iki tane cok kizdim sonra cok pisman oldum ama o anda cok sinirlendim hala cogunu ustune yapiyo 1 yada 3 kez tuvalete yapiyo bu daha ne kadar surecek acaba gercekten cok yipratici bi donemOhaa gercekten demiri isitip vurmak nedir? Haliya isediginde hic kiizmadim bu zamana kadar aa aferim bak yapmissin ama buraya yapmamaliydin soyleseydin wc yr giderdik bidahakine wc ye kosalim hemen tamam mi diyorum tamam diyor. Benim dayanamadigim wc de ellemedigi karistirmadigi sey kalmiyor suyla saatlerce oynasa oynicak gerim gerim geriliyorum cis yoksa iceri gidelim gelince geliriz diyorum hayir cis var diyo pipisinin ucunda damlasi duruyor ama okadar guzel tutuyor ki wye salmiyor cisi :) krizlere girmemek oturup aglamamak ivin zor tutuyorum kendimi tabiki bunlar olacak ama uzun sure durdurmadigim bes dk bekletip yoksa kalkiypruz cok uzun duramayiz dedigimde oldu. Ama iceri gider gtmez haliya yapiveriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?