Konuşma Problemleri 25 aylık bebeğim kısa kelimeleri söyleyebiliyor fakat cümle kuramıyor..

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

obicemto

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2009
9
0
86
36
Ankara
benim oğlum 25 aylık konusmasında geırılık varmıs gibi geliyor anne baba hala al ver gıbı kısa kelımeler soyluyor fakat henuz cumle kuramıyor bu sızce normalmı cok merak edıyorum doktora gtmeme gerek varmı varsa ne zaman benı bılgılendırırsenız cok mutlu olurum.

canım benim oğlumda 29 aylık benimkide pek konşmuyo
seni burada çok fazla bilgilendiremem ama bence dr a danışmanız biz öyle yaptık
önemli olan ismine seslendiğinde bakması ve göz temasının olması bunlar varsa çok korkma
dr umuz bize normal bir geç konuşma olduğunu söyledi
çünkü burak herşeyi anlıyo uyguluyo yapıyo verilen komutları yerine getiriyo
tuvaletini söylüyo

eğerki bu dediklerim yoksa bi dr a danışmanız gerekir
ama bence her ne şekilde olursa olsun dr a danışın ve ne yapmanız gerektiğini onun ağzından dinleyin

benim oğlum17 aylık oldu baba dede mama allah bu(su) bak gel kuş çiş hav abov bay bay gol koy cümle kurduğu tek şey baba mama diyor anne net söylemiyor ame diyor adını söyle dediğimizde mee (mert) demeye çalışıyor ben zorlaadıkça o söylemiyor canı istediğinde söylüyor ama bilmediği hiç bişi yok bütün nesneleri gösteriyor çok ilgileniyorum hergün heryeri geziyor herşeyikonuşuyorum parklara gezmelere.... ama hala net konuşmuyor ve cümle kuramıyor bende endişeleniyorum ama çok fazla ilgiye rağmen inatla konuşmuyor acaba çokmu üstüne gidiyorum ne yapmalıyım yardımcı olun lütfen çok endişeleniyorum..11 aylı yürüdü ilgisi hep fiziğini geliştirme yolunda takla atıyım bacak açıyım koşuyum tamir ediyim kapı kapatıp açayım çok endişeliyimmmmmmmm

mumnes
Kullanıcının Profilini Göster
mumnes kullanıcısına ait bütün mesajları ara
İrtibat listesine mumnes üyesini ekle
benim oğlum17 aylık oldu baba dede mama allah bu(su) bak gel kuş çiş hav abov bay bay gol koy cümle kurduğu tek şey baba mama diyor anne net söylemiyor ame diyor adını söyle dediğimizde mee (mert) demeye çalışıyor ben zorlaadıkça o söylemiyor canı istediğinde söylüyor ama bilmediği hiç bişi yok bütün nesneleri gösteriyor çok ilgileniyorum hergün heryeri geziyor herşeyikonuşuyorum parklara gezmelere.... ama hala net konuşmuyor ve cümle kuramıyor bende endişeleniyorum ama çok fazla ilgiye rağmen inatla konuşmuyor acaba çokmu üstüne gidiyorum ne yapmalıyım yardımcı olun lütfen çok endişeleniyorum..11 aylı yürüdü ilgisi hep fiziğini geliştirme yolunda takla atıyım bacak açıyım koşuyum tamir ediyim kapı kapatıp açayım çok endişeliyimmmmmmmm

mumnes
Kullanıcının Profilini Göster
mumnes kullanıcısına ait bütün mesajları ara
İrtibat listesine mumnes üyesini ekle

canım sen niye endişeleniyorsunki 17 aylık bir bebek daha ne söylesin bence gayet yeterli kelime cümle söylemesi için erken zaten daha.Ayrıcada birden konuşmaya başlıyorlar önemli olan söylenilenleri anlıyor olmaları verilen komutları yerine getirebilmeleri

Son düzenleme:
benim oğlumda tam 2 yaşında.söylenilen herşeyi anlıyo yerine getiriyo.hatta işaretlerle herşeyi anlatıyo ama konuşamıyo anne dede dışında pek bişey söylemiyo.dr ile görüştük normal olduğunu söyledi.konuşulanı anladığı göz teması kurduğu sürece problem yok dedi.ailecek konuşacağı günü dört gözle bekliyoruz valla.

merak etme arkadaşım zamanı geldiğinde mutlaka konuşacaktır. her çocuktan aynı şeyi aynı zamanda yapmasını bekleyemeyiz. her çocuğun gelişimi farklıdır. size bazı tavsiyelerim olacak

ona hergece yatmadan önce bol resimli hikaye oku, ve sürekli onunla konuş o seni dinlesede dinlemesede, televizyon yada çigi filim izliyorsa maksimum günde 1 saat fazlası zaralı. ve onnunla ona özel kaliteli zamanlar geçir. :emir_bebek::emir_bebek:

3.5 yaşında oğlum ve geç konuştu. Basit şeyleri söylüyordu ama cümle kurma yoktu. Çevremdeki bazı kişler "ay neden konuşmuyor" gibisinde müdahalelerde bulununca (kimileri karışmasa olmaz) doktora götürdüm. Doktor da bana "seni anlıyor mu" dedi. Ben de "evet, o konuda hiç bir problemim yok" dedim. Doktor, o zaman bir sorun olmadığını ve akışına bırakmam gerektiğini söyledi. Kız çocuklarının da erkek çocuklara oranla daha çabuk konuşmaya başladığını da sözlerine ekledi. Zorlamadım hiç çocuğumu. Sürekli de onunla konuştum, iletişim halindeydim. Bir gün içinde ne yapıyorsam anlatıyordum ona ve onunla sohpet ediyordum. Mayıs ayında 3 yaşını doldurdu ve bir- iki hafta sonrasında sihirli bir değnek değdi sanki. Bir çözüldü dili anlatamam. Şimdi park gibi yerlere götürdüğümde onun konuşmasını duyanlar şaşırıyor ne güzel konuşuyor diye çünkü çok düzgün konuşuyor ve muhabbet ediyoruz çok güzel. Öyle sorular soruyor ve sorduklarıma öyle cevaplar veriyor ki bazen beni hayrete düşürüyor.

Önemli olan, ilk etapta sizin söylediklerinizi anlaması ve ikincisi; mümkün olduğu kadar onunla iletişim kurup biraz da kendi haline bırakmak çünkü çocukların hepsinin gelişimleri farklı farklı. Basit kelimeler kullanıyorsa ve kendi kendine mırıldanıyorsa anlamlı ya da anlamsız merak etmeyin dili bir süre sonra çözülür. Bazen ister istemez çevredeki kişilerden etkileniyoruz ya da birilerinin çocukları daha erken konuşunca ve bizim çocuğumuzunkinin gecikince paniğe kapılıyoruz ama büyük bir sorun olmadıkça mutlaka konuşur problem etmeyin. Ayrıca bir de, bişey istediğinde onu biraz zorlayın "anlamadım ne istiyorsun kaşık mı?" gibi mesela.

benimde oğlum 25 aylık.görev yaptığımız yerde yalnız büyüyen bir çocuk.dolayısıyla az konuşuyor.bir ben,babası ve bakıcısı.çok üzülüyorum.ama galiba kıyaslama yaptığım için bu.çünkü bunun normal olduğunu biliyorum.bazen tv deki kelimeleri tekrar ediyor.yani anlayacağınız bu sihirli değneğe benim de ihtiyacım var.oğluma çok üzülüyorum.yalnız çünkü.biri geldiğinde inanın misafir kalksın,oturtuyor ve arkasından ağlıyor.bazıları 3 yaşından sonra tamamen değiştiklerini ve iştahsız çocukların bile iştahlarının artacağını söylüyorlar.umarım öyle olur.

Benim kızım da 25 aylık ve demediği kelime yok. 5-6 kelimelik cümleler kuruyor. Bir şarkı söyleyince arkasından hemen şarkıyı söylüyor. Mesela bir aslan miyav dedi kedi kükrediyi hiç duraksamadan söylüyor. devamını da getiriyor. Böyle bildiği 5-6 çeşit çocuk şarkısı var. Herkese adıyla hitap ediyor. Biri gelince kendi kendine hoşgeldin, giderken iyi akşamlar falan da diyor. Ben özel birşey yapmadım. Sadece devamlı iletişim halindeyim. Tv de fazla izletmedim. Telefona çocuk şarkıları indirdik. Ordan dinleye dinleye hem kelime hazinesi gelişti hemde şarkıları ezberledi. Galiba kızımın hafızası kuvvetli. Birde etrafında ki herkes devamlı iletişim halinde oldu. Mesela yemek yaparken oda yanıma gelir anne salata soyuyor anne suyu koyuyor yumurtayı kırıyor falan diyordum. Ne yapsam tekrarladım hep ona.

Back