• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

24 yaşımda işsiz bir elektrik elektronik mühendisiyim intihar edeceğim artık

Ya mal mısın? 2 ay ne 26 yaşındayım meslektaşız 2 yıldır işsizim, dediklerin bende de var ama tutup 2 ayda işe girmedim diye intiharı düşünmedim. Şımarık ve ukalasın...boşa oyaladın
Bu nasıl bir üslup? Insanların hayatını nereden biliyorsunuz ?
Çok ayıp.
Boşa oyaladığını düşünüyor iseniz yazmasaydınız yorum. Zorla mı yazdırdı konu sahibi.
Belki ailesi çok üzerine gidiyor belki başka sebepler var. Hiç mi yılmadınız ? Hiç mi umutsuzluğa düşmediniz ?
Çok terbiyesizce yorumunuz.

İş bulunur elbet sadece biraz sabır işi. En zor olanı iş hayatındaki çakallar esas onlarla başetmek başarı. Sırf bu yüzden çalışmak istemiyorum artık..

Ya mal mısın? 2 ay ne 26 yaşındayım meslektaşız 2 yıldır işsizim, dediklerin bende de var ama tutup 2 ayda işe girmedim diye intiharı düşünmedim. Şımarık ve ukalasın...boşa oyaladın
Üslubunuz hoş değil. Konu sahibinin davranışı biraz abartılı olabilir ama hakareti de haketmiyor. Herkesin yaşadıklarına tepkisi farklı olabilir.
Siz yaşadığınız şehir itibariyle mi 2 yıldır bu meslekte iş bulamadınız? Merakımdan soruyorum, aynı meslekteyiz, hiç bu kadar süre işsiz kalmış birini görmedim bizim alanda. Belki büyük şehirlerde şansınızı deneyebilirsiniz.

Tatlim hangi ildesin ankaradaysan tai cok sayida muhendis alimi yapacak bi basvur maaslari cok iyi muhendis olsam kesin basvururdum.

Bi' coşmalar, bi' coşmalar... :)
Yavaş gelin "müyendiz" hanım.

ingilizcem iyi düzeyde, ortalamam yüksek sayılır, 1 yıla yakın tecrübem var, stajlarımın hepsi güzel yerlerde başka birisi benim özgeçmişime sahip olsa 1 gün dahi beklemez işe alınırdı benim kısmetim mi kapalı anlamıyorum 2 aydır işsizim aileye yük olmak o kadar koyuyor ki evli de değilim, yüksek lisans var ufukta devlet bursu ile yurtdışında okuma imkanım var ancak üniversitelerden kabul alamazsam ölürüm ben neden hayatımda hiçbir istediğim şey olmuyor benim şu yaşımda çulsuz parasız işsiz gezmekten utanıyorum intihar edeceğim boşuna mı okudum ben o kadar
24 Yaş çok geçmiş bir yaş değil ki sokakta 40 yaşında işssiz ev geçindiren insanlar var işsizlik için canından olmaya değer mi ? Sıkmayın canınızı bi yerde kısmetiniz yiyecek lokmanız vardır elbet.

eşim üniversite mezunu, yüksek lisans doktora hepsini yaptı, şu an ikinci bir üniversite okuyor, 29 yaşında, 3 yıldır evli, bir çocuk babası, napsın intihar mı etsin, hayat herşeye rağmen güzel, birini sevin, destek olsun size, farklı bir alanla uğraşmayı deneyin :KK66:
29 yasinda doktora yapti ise neden intihar etsin esiniz zaten?
Masallah vallahi 29 yasinda doktora bitiren birine rastlamamıştım.

ne seviyesiz bir şeysin sen ya, madem oyaladığımı düşündün yazmasaydın o zaman.

İngilizcenin iyi olması bir meziyet değil bu arada,İngilizce bilmeyen yok, bir çok üniversitede zorunlu hazırlık var, İngilizceyi bilmeden üniversiteye başlanmıyor bile. Benim mühendis arkadaşlarımın hepsi okurken Almanca da öğrendi.
yeterlilikten bahsediyorum, toefl puanım yüksek çoğu yer toefl istiyor, almancam da var

Her sıkıntıda bu triplere giriyorsanız mutlu olacaksanız da az öte de mutlu olun. Kusura bakmayın ama en hoşlanmadığım insan tipidir durmadan mızmızlanıp şikayet eden, neden ben neden ben diye ağlayanlar. Bardağın yarısı boş eyvallah da yarısı da dolu be kardeşim. Üff :işsiz:
hoşlanmanız pek de önemli değil benim için ben de böyleyim ne yapalım

Tatlim hangi ildesin ankaradaysan tai cok sayida muhendis alimi yapacak bi basvur maaslari cok iyi muhendis olsam kesin basvururdum.
ankaradayım, ama tai genelde hep odtü bilkent hacettepeden alıyor ve sınır ortalamayı 3,50 istiyor benim ortalamam 3 oraya girebilmeyi çok isterdim hatta defalarca sitede başvuru yapmaya çalıştım ama hep ortalama engeline takıldım

böyle sebeplerden ötürü yok öleyim yok üntihar edicem fln demek bana saçma geliyo.

genel olarak öyle denmesine karşıyım ama yani ne bileyim. işsiz kaldım diye (ki daha 2 ay olmuş) böyle söylenmemeli.

yeri göğü yaratıp içini bezendirip seni koyan Rabbinden ümidin yoksa zaten işten,incikten,ıncıktan da ümidin olmasın bı zahmet..ekmeğim bayat demeyen insanların yanında pırlantam küçük diye ağlayan insanlara teselli olamıyorum.

ankaradayım, ama tai genelde hep odtü bilkent hacettepeden alıyor ve sınır ortalamayı 3,50 istiyor benim ortalamam 3 oraya girebilmeyi çok isterdim hatta defalarca sitede başvuru yapmaya çalıştım ama hep ortalama engeline takıldım
Gazi mezunu bir tanıdığım 3 ortalama ile yeni girdi tai'ye.

Gazi mezunu bir tanıdığım 3 ortalama ile yeni girdi tai'ye.
Az önce tekrar yeniledim ve şu uyarıyı aldım: "
  • Belirtmiş olduğunuz mezuniyet ortalamanızın (3.01), şirketimiz işe alım kriterlerini karşılamadığını üzülerek belirtmek isteriz. "

Az önce tekrar yeniledim ve şu uyarıyı aldım: "
  • Belirtmiş olduğunuz mezuniyet ortalamanızın (3.01), şirketimiz işe alım kriterlerini karşılamadığını üzülerek belirtmek isteriz. "
Benim tanıdığım kişinin tecrübesi vardı.
Sanırım en az 1 yıllık tecrübe sonrası yapilan basvurularda okul ve ortalamayi ikinci plana alıyorlar

yeterlilikten bahsediyorum, toefl puanım yüksek çoğu yer toefl istiyor, almancam da var
Is bulursun o zaman, rahat ol. Benim okulumun notumu yanlis girmesi yuzunden 3 ay bekledim. Daha okulu bitirmeden is de hazirdi ustelik. Onu cozup diplomami gec gonderdiler, yaz tatili herkes tatile girmis, onu bekle bunu bekle 3 ay gecti. Insanin basina ummadik her turlu olay geliyor.
Kuzenim is bulamadi is bulamadi, sonra oyle bir is denk geldi ki, piyasada ayni isi yapan muhendislerin 5 kati maas almaya basladi. Insanin sansının nerden donecegi belli olmuyor.

Back