• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

24 yaşımda işsiz bir elektrik elektronik mühendisiyim intihar edeceğim artık

Millet evlendikten sonra bile isguc sahibiyken bile ailedem destek bekliyor cogu zaman.
Surda 2 aydir issizmissin.
Ne bu isyan!!!?

bildiğim birsey var 1 sene bıyunca 17 50 ye calısan kişiler . ikinci sene 2000 olan maası ve oldukca donanaımlılar.

iş yok anm varsaada bazen ücrt az .

sıkıntını anlıyorum ama intihar cok sacma den turkiyede yasıyorsun burada insanlar 40 yasında birdenbire issiz kalan var . üç cocuguna yemek götrmek zorunda olan var . ylca iş bulamayıp ailsinin yanına sığınan var ne yapacaklar herkesmi inthar etsin

ingilizcem iyi düzeyde, ortalamam yüksek sayılır, 1 yıla yakın tecrübem var, stajlarımın hepsi güzel yerlerde başka birisi benim özgeçmişime sahip olsa 1 gün dahi beklemez işe alınırdı benim kısmetim mi kapalı anlamıyorum 2 aydır işsizim aileye yük olmak o kadar koyuyor ki evli de değilim, yüksek lisans var ufukta devlet bursu ile yurtdışında okuma imkanım var ancak üniversitelerden kabul alamazsam ölürüm ben neden hayatımda hiçbir istediğim şey olmuyor benim şu yaşımda çulsuz parasız işsiz gezmekten utanıyorum intihar edeceğim boşuna mı okudum ben o kadar
2 ay işsizlik bu kadar karamsar olma bence.Kendim işletme mezunuyum bi sene aradım olmadı başvurmadığım iş kalmadı.Kuzenim sizin gibi elektronik mühendisi kız zamanında çalıştığı yerin tuvaletini bile temizledi.Şehir değiştirdi aradığı işi buldu çokda iyi kazanıyo.Birazda şans işi bu işler hemen pes etmeyin.

ohoooo. yani. bekarsın. ingilizcen iyi. mühendissin. yurtdışını denesene. hemen başvur her yere. oradan da yabancı birini bulur evlenirsin. vizyonunu genişlet

Canım sakin ol çok zor bu devirde bulmak lütfen aklını başına topla sakın intihar düşünme

Ay Allah aşkına, yaşadığın ülke Türkiye. Hani işsizliğin alıp başını gittiği ülke var ya o işte.

Daha 2 ay olmuş, bu kadar dramatize etme yahu. Hayatta böyle hep kendinden daha iyi örneklere bakıp depresif olursan mutlu olamazsın haberin olsun.

Ben de dönem dönem işsiz kaldım ama sizin bunalımın bu'sunu yaşamadım. Buradan bakınca çok negatif biri gibi geldin, kimse şirketinde böyle gergin birilerini çalıştırmak istemez. Belki de önce bu enerjinizden kurtulmaniz gerekiyordur.
Size önerim part time olarak işlerde çalışmanız. En azından ailenizden harçlık almassiniz, o arada da iş aramaya devam edersiniz. Hatta İstanbul'daysaniz size bir numara yazabilirim, böyle islerle uğraşan birilerinin. Ben ogrenciyken de sonrasinda da o kadar çok işte çalıştım ki böyle işlerde. palyacoluktan tut düğünde yer göstericilige, telefon açıp 'pazar günü düğüne gelecek misiniz?' diye LCV yapmaya, bloggerlara gönderilecek hediye ürünleri paketlemeyen AVM açılışında balon dağıtmaya, excellden liste hazırlamadan telefonla borç istemeye :)
Günlük çalışacak iş derya deniz, elbet sana da bir ekmek çıkar. Hiç de utanmadim, hatta buralardan birimtirdigim para ile yurt dışına tatile bile ciktim:) ailemden de para almadım...yani işsiz işsiz evde oturmaktan iyidir. Hem cevren genisler. Benim tavsiyem böyle işler bulman.
Umarım gerçek ise de kısa süre sonra kavusursun

ingilizcem iyi düzeyde, ortalamam yüksek sayılır, 1 yıla yakın tecrübem var, stajlarımın hepsi güzel yerlerde başka birisi benim özgeçmişime sahip olsa 1 gün dahi beklemez işe alınırdı benim kısmetim mi kapalı anlamıyorum 2 aydır işsizim aileye yük olmak o kadar koyuyor ki evli de değilim, yüksek lisans var ufukta devlet bursu ile yurtdışında okuma imkanım var ancak üniversitelerden kabul alamazsam ölürüm ben neden hayatımda hiçbir istediğim şey olmuyor benim şu yaşımda çulsuz parasız işsiz gezmekten utanıyorum intihar edeceğim boşuna mı okudum ben o kadar
İş ararken bir yandan endustriye katki saglayacak elekrtonik bir cihaz geliştir icat et bakarsın kimsenin bilmedigi bir ihtiyaca cozum olur kendi işini kurmuş olursun intihardan daha güzel bir hayal bence bu :halay:

elim ayağım titriyor millet işe girmiş altına arabasını çekmiş daha benim maaşım yok tanrı bir yüzüme gülmüyor benim neden ben de normal bir hayat yaşayamıyorum
Her sıkıntıda bu triplere giriyorsanız mutlu olacaksanız da az öte de mutlu olun. Kusura bakmayın ama en hoşlanmadığım insan tipidir durmadan mızmızlanıp şikayet eden, neden ben neden ben diye ağlayanlar. Bardağın yarısı boş eyvallah da yarısı da dolu be kardeşim. Üff :işsiz:

Günümüzde birçok kişi böyle emin olun, yalnız değilsiniz. Artan nüfus dolayısıyla artan diplomalı işsiz oranı. İntiharı falan çıkarın aklınızdan pes etmeyin, başvurmaya devam edin, şansınızı deneyin. Bir gün mutlaka şans yüzünüze gülecektir daha yaşınız çok genç.

Lütfen sabret ve gayret et , diploması iptal olanları bile gördüm, yılmadan sıfırdan başlamıştı , iki inşaat müh. kızla tanımıştım sektörde tutunamayınca biri diş hekimliği diğeri ismekte meslek edindiren kurslara gidiyor, intihar çözüm mü sence? Ayrıca eşim de müh. evlendiğimizden bir ay sonra 6 ay işsiz kaldı bir de bu durumda olan aile babaları var onlar napsın?? Şimdi iyi ki o ara işsiz kaldık diyoruz şuanki işi harika ve biz işsizken kafa dinledik, spor yaptık şehir şehir gezdik :KK49::KK55:

Son düzenleme:
İsletme mezunuyum 3 yillik tecrübeliyim ustelik iyi bir pozisyonda yaklasik 1 yildir issizim. Napiyorum 2.uni okuyorum ingilizce kursuna gidiyorum bilgisayar isletmenligi diksiyon kursunu bitirdim. Arada benimde canima tak ediyo seni cok cok iyi anlıyorum ama intihari falan düşünme sakın. Bos durma bu arada spora git kurslara git. Ben simdi dans kursunu taktim kafaya onada gidicem :KK23:

elim ayağım titriyor millet işe girmiş altına arabasını çekmiş daha benim maaşım yok tanrı bir yüzüme gülmüyor benim neden ben de normal bir hayat yaşayamıyorum
neden hemen isyan ediyorsunuz.. tövbe tövbeee
daha nasibinizde yoktur hayırlısı böyledir
sağlığınız sıhhatiniz yerinde mi sizin ailenizin sevdiklerinizin?

anlıyorum sizi de işsizlik parasızlık çok zor
en tez zamanda hayırlı bir işiniz olur inşallah

ya lütfen bir yardım edin vallaha çatlayacağım artık

30 yaşındayım çalışıyorum. eşim ticaretle uğraşıyor. 1 çocuk sahibiyim ve 2 sene önce ticarette dolandırıldık. 2-3 sene daha borç ödeyeceğiz. bir ev parasından fazlası gidiyor totalde. bankalarla gecikmelere giriyoruz saçma sapan muhabbetler. bir gün de senin şu ruh haline düşmedim çünkü hayata yaşamaya geliyoruz. her şey bizim için. yeter ki sağlığımız yerinde olsun her şey hallolur. bunu bir düşün..

Az sabir tevekkul yahu..
2010 mezunuydum iyi dereceyle mezun oldum.yetmedi 1 yil istanbulun en iyi akademi merkezindr akademi egitimi aldim .
Resim ogretmeniyim.
Atanamadim.
2 sene ucretli ogretmenlik yaptim anadolu lisesinde ve oyle guzel basarilara imza attimki mudur hep derdi keske okulumun kadrosunda olsaydin diye.
Sonra koleje girdim 1 yil boyunca deli gibi calisip asgari ucret bile alamadim.
Sonra evlenip sehir degistirdim.
Yas 26 olmus.
Tam 3 yil boyunca kpss ile ugrastim.
Hedeflerim yuksekti ama kpss engelini asip kendime bi unvan vermem gerekiyordu ve bebek yapmayida hep erteledim.
Bu surecte hic sizin gibi vay efendim o benden once atandi vay efendim o benimle evlendi cocugu oldu intihar etmeliyim moduna girmedim.
Sabrettim.
Sonra bir dernekte proje asistanligini yuruttum.cunku bu surecte esim hem borc odedi hem elde avucta ne varsa gitti.
Hamile kaldim orda calisirken.ise otobuslerle gittim geldim.
Ordan kazandigimi hic harcamayip araba aldim.
Sonra kpssden mulakata cagirildim tam.ataniyordum mulakatta elediler.benden 10 puan dusuk alanlar atandi.

Yine allaha biraktim.
Cunku cok emek verdim.
Ve 2017 temmuz ogretmen atamasinda 29 yasimda atandim.
Son sansimdi kendime verdigim.
2 ay sonra bebegim dogdu.
Esimde tayin isteyip atandigim yere geldi.
Simdi refah icinde emeklerimin meyvelerini yiyoruz hamd olsun.esimde bende hederleri devam eden insanlariz
Daha iyi yerlere gelecegiz.
Bu arada esimde yillarca emek verdi cift unv bitirdi.
Ing almanca biliyordu ama 31 yasinda atandi.

Siz kendinizden iyi seyleri gorurseniz mutsuz olursunuz.
Kendi hikayenizi yazin.
Ben kendi hikayemi yazdim size.
En guzel en keyifli mutlululuklar; pespese gelen mutsuzluklarin ardinda saklı unutmayin

Yaa ne abartmışsınız Allah aşkına! Gerçekten intiharlık bi durum yok ortada. Herkes yaşıyor benzer şeyleri. Ayrıca 24 yaşında araba almak desteksiz imkansız, ben bile iyi bi isim olmasına rağmen yıllarca otobüs e dolmuşa bindim.

Siz profesyonel bi destek alın, bu kadar basit bi olayı bu kadar derin yaşamanız psikolojinizin saglikli olmadığnı gisteriyor

Bakın yeni mezunsunuz, sizi genelde alacak olanlar eğitmek için alacaklar ve düşük maaş teklif edecekler. Öncelikle bunu kabullenmek lazım. Öyle altına araba çeken arkadaşlarınızı boşverin siz.

İkinci olarak da bu negatif enerjiniz gerçekten boğucu, gerekirse terapi alın, ailenizle paylaşın, bir şeyler yapın ve atın üzerinizden.

Aylardır işsiz 7-8 yıllık deneyimli mühendisten selamlar :kızgın:

Uc bes sene issiz kalanlar var.Ya cok hirslisiniz ya da yasadiklariniz birikmis ondan tepkiniz.

Girseniz de cikarilabilirsiniz garantiniz yok bu isler oyle demeye gelmiyor.

Bir de issizim aileme bakiyorum emek verdim diye uzulmenizi anlarim da araba alamadim diye uzulmek nasil oluyor?
Kac yil calisan insanlar zor alabiliyor arabayi.

Back