• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

24 yaşımda işsiz bir elektrik elektronik mühendisiyim intihar edeceğim artık

Derhal bir Masters konusu bulup yurt disinda universitelere basvuracaksiniz.
Bos zamaninizda Ingilizcenizi gelebilecek en ust seviyeye getirmeniz lazim.
Formul budur.

Şu an sizi o kadar iyi anlıyorum ki... O kadar emek ver, geceni gündüzüne katıp eşek gibi ders çalış, yüksek puanlarla çok iyi bölümlere yerleş. Üniversiteye başladıktan sonra daha da daha da çok çalış. Mezun ol ve iş aramak için didin, işe kabul edilmek için sömürülmeyi kabul et.
Bir olay duymuştum anlatmak istiyorum. Bir iş yerinde çalışan iki hanım aralarında sohbet ediyorlar(bölümünü bitirmiş bir hanımın asgari ücretle çalışması hakkında) ve gülüşerek "Ee bu 4 yıl okumuş da ne olmuş aynı parayı alıyoruz" diyorlar. Ben de bunu duyunca üzülmüştüm ama hanımlar söylediklerinde haklılar da. İçinde bulunduğumuz düzen bir referans(!) istiyor. Her işte vardır bir hayır, sıkmayın canınızı.
"Life is not fair, Get used to it." diyerek cümlelerimi tamamlıyorum :)

Artik akademik kariyerle is bulamazsin. Artilarin olmali ki daha 2 aydir issizsin bir de bubkadar zayif olma yutarlar seni iste.
Elektrik elektronikcisin obce yonelecegin dali sec. Telekoma yineleceksen mesela oradaki ek kurslari ogren sertifika topla. Ayrica artik kariyer.netten daha cok linkedinn baglantisi ise yariyor. Linkedin ac hocalarini ekle bazi sirketlerin ikcilarini ekle. Head hunter denen bagimsiz ikcilari bul vs vs... intihar cozum degil.
Allah cabalayanla beraberdir. Oturup elim ayagim titriyor bir arabam bile yok diye kendine aciyanla degil.

2 Ay işsiz gezince intihar edeceksen durma bu ne tahammülsüzlük bune şükürsüzlüktür.Yok boşunamı okudum bilmem ne ne kadar okuyup işsiz olanlar var önemli olan fark yaratmak yazılıma yönelebilirsin bu alanda çok iş var geleceğin mesleği öncelikle allahtan hayırlı bir ekmek kapısı iste ben sana hikayemi anlatsam şaşarsın kendi çapımda başarı hikayemi bende yazdım allaha hamd olsun .

elim ayağım titriyor millet işe girmiş altına arabasını çekmiş daha benim maaşım yok tanrı bir yüzüme gülmüyor benim neden ben de normal bir hayat yaşayamıyorum
Bende sıkıntılı süreçlerden geçtim çok fazla . Ama sana tavsiyem KPSS ye gir iş garantisi de var . Zamanla da yükselirsin zaten .

2 ay için mi bu tantana? İntihar düşüncesi cidden 2 ay için mi? İnsanlar ne gibi durumların içinden çıkıyor düşündünüz mü hiç? Senelerce işsiz kalan var, hemşireyim sekreterlik yapıyorum ve intihar etmeyi falan da katiyen düşünmedim.
Anlıyorum okudunuz uğraştınız, kendi işinizi yapmak istiyorsunuz ama iş bulunca kaybetmeyeceğiniz ne malum? Biraz sabır ve şükür.

Eşim 2 senedir işsiz üstelikte çok ünlü kurumsal şirketleqrde 20 yıl üstü tecrübe sahibi beyaz yaka personel ve iş bulamıyor.Allahtan birikim sahibiydik yoksa çok kötü durumda olabilirdik ama nereye kadar idare ederiz bilmiyorum. Savaş haberleri vs dahada kötü olacak piyasa en azından ailenin yanındasın bu arada kendini geliştirmeye bak, boşuna boşluga düşme çok işsiz var artık

Ben de mimarım iş yok ülke kötü durumda inşaat yok doğru düzgün kimse almıyor ben stajı bile zar zor bulmuştum

ingilizcem iyi düzeyde, ortalamam yüksek sayılır, 1 yıla yakın tecrübem var, stajlarımın hepsi güzel yerlerde başka birisi benim özgeçmişime sahip olsa 1 gün dahi beklemez işe alınırdı benim kısmetim mi kapalı anlamıyorum 2 aydır işsizim aileye yük olmak o kadar koyuyor ki evli de değilim, yüksek lisans var ufukta devlet bursu ile yurtdışında okuma imkanım var ancak üniversitelerden kabul alamazsam ölürüm ben neden hayatımda hiçbir istediğim şey olmuyor benim şu yaşımda çulsuz parasız işsiz gezmekten utanıyorum intihar edeceğim boşuna mı okudum ben o kadar
Yok artık. Sadece 2 aydır işsizsiniz. Şu devirde yıllarca bekleyen insan var.

2 ay ne ya kızım okulu yeni bitirmişsin ..
eline diploman var...
gezin arkadaşlarınla buluş hava al gel buraya.:)
ne nice işsizler var elinde diplomasi olmayip da...
neler var..
buluşursun aceleniz yok sana tabi ihtiyac olucak.
bu konuda hemen dert edinmişsin...
bulursun bulursun Allahtan hayırlısını iste.

ingilizcem iyi düzeyde, ortalamam yüksek sayılır, 1 yıla yakın tecrübem var, stajlarımın hepsi güzel yerlerde başka birisi benim özgeçmişime sahip olsa 1 gün dahi beklemez işe alınırdı benim kısmetim mi kapalı anlamıyorum 2 aydır işsizim aileye yük olmak o kadar koyuyor ki evli de değilim, yüksek lisans var ufukta devlet bursu ile yurtdışında okuma imkanım var ancak üniversitelerden kabul alamazsam ölürüm ben neden hayatımda hiçbir istediğim şey olmuyor benim şu yaşımda çulsuz parasız işsiz gezmekten utanıyorum intihar edeceğim boşuna mı okudum ben o kadar
iş bulana kadar başka bir alana yönelin. zevk aldığınız hobiler üzerinden para kazanabilirsiniz.

Üzüldüm canım. Allah senin karşına hayırlı hem çalışıp hem mutlu olabileceğin bir iş çıkarsın. Seni çok iyi anlıyorum ama daha iki aydır işsizmişsin. Abartmışsın sıkıntını biraz bununla intihar edilse hepimizin şimdiye kadar çoktan intihar etmiş olması lazımdı. Zaman tanı kendine önünde güzel bir gelecek var. Sabret biraz neler neler çıkar karşına.

Yahu daha iki aydir issizsin. Iki ay bisey degil. Kronik issiz olsan tamam da. Iki ay nedir yaw. Biraz daha guclu olman lazim. Calismak istiyor olman harika ama bu kadar bunalima girmen gereksiz. Bi yer mutlaka olacak. Sen basvurulara devam et

2 aylık işsizlik yüzünden mi intihar edeceksiniz? Dramaya bağlamayın bu kadar.
Meslektaşız. İşsiz kaldığım iki dönem oldu ama yine buldum. Bizim bölümden mezun olup da özel bir sorunu yoksa kimse uzun süre işsiz kalmaz.
Kpss’ye Hazırlanıyor musunuz?
Bu süreci KPSS çalışmak için kullanabilirsiniz.

Eşim mahkeme süreçleriyle karışık 2 senede iflas etti, 3 sene de işsiz kaldı. Depresyona girmedik, bakmak zorumda olduğunuz bir bebeğimiz varken hem de. Sonra kendi işini kurdu ve iyi kazanıyor çok şükür.

2 aydır işsiz kaldığın için intihar ne demek? Çok saçma. Hem de piyasalar bu haldeyken. Vazgeçmek için çok erken. Tırmalama zamanın tam. CV n gayet iyi, tabi ki uğraştıracak biraz. Silkelen bir, önünde bir sürü fırsat var. Başvur, uğraş, olmadı tekrar. Bir sürü kazık yiyeceksin bu süreçte ve hepsi de olgunlaştıracak. Bu ortamlar insanı olgunlaştırıyor, bir bakmışsın, deli gibi tecrübe edinmişsin. Bu kadar büyütme gözünde. Beşenmediğin işlerle de başlayabilirsin, en azından bir adım atmış olursun.

eşim üniversite mezunu, yüksek lisans doktora hepsini yaptı, şu an ikinci bir üniversite okuyor, 29 yaşında, 3 yıldır evli, bir çocuk babası, napsın intihar mı etsin, hayat herşeye rağmen güzel, birini sevin, destek olsun size, farklı bir alanla uğraşmayı deneyin ;)

Back