• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

24 yaşımda işsiz bir elektrik elektronik mühendisiyim intihar edeceğim artık

Mühendisim ve işsizim :KK70:Ama yeni mezunum. İşsizlik değil de insanlar depresyona itiyor beni. Alın beni yanınıza işi öğretin para bile istemeyeceğim hatta sigortaya da gerek yok diyorum artık :KK70: Özel sektör olduğu için kimse yeni mezunla uğraşmak istemiyor sanırım. Bir dahaki mülakatta çay-kahve yapmayı da teklif edeceğim. Çaycınızı işten atın çünkü artık mühendis Annwyl burada :KK53:

Son gittiğim yerde de sanırım cinsiyetim yüzünden işe alınmadım. Moralim çok bozuldu ama uyudum uyandım geçti. Hayat böyle ne yapalım :KK53:

Böyle düsünerek negatif enerjiyi üstüne cekiyorsun. Herkesin hayati ayni akista gitmek zorunda degil ki. Sen elinden geleni yap bir is bulmak icin. Az maas veriyorlarsa ona da sükür et ve is aramaya devam edebilirsin.

çok abartmışsın..
intihar mı??
iş ara, elbet bir gün bulursun, daha yaşın genç

32ye kadar yolu var.birçok insan 30 32 arasi buluyor iş 24 daha çok erken üzülmek için

2 ay mi? Şaka mı bu? Millet 5 sene kpssye girip yine atanamiyor.
2 ay işsiz kalmayla intihari düşünüyorsan buyur intihar et. Cebinde 6 lirasiyla intihar eden öğretmen var. Seninki sadece simariklik. 24 yaşında arabası yokmuş, pehh.

İngilizcenin iyi olması bir meziyet değil bu arada,İngilizce bilmeyen yok, bir çok üniversitede zorunlu hazırlık var, İngilizceyi bilmeden üniversiteye başlanmıyor bile. Benim mühendis arkadaşlarımın hepsi okurken Almanca da öğrendi.

ingilizcem iyi düzeyde, ortalamam yüksek sayılır, 1 yıla yakın tecrübem var, stajlarımın hepsi güzel yerlerde başka birisi benim özgeçmişime sahip olsa 1 gün dahi beklemez işe alınırdı benim kısmetim mi kapalı anlamıyorum 2 aydır işsizim aileye yük olmak o kadar koyuyor ki evli de değilim, yüksek lisans var ufukta devlet bursu ile yurtdışında okuma imkanım var ancak üniversitelerden kabul alamazsam ölürüm ben neden hayatımda hiçbir istediğim şey olmuyor benim şu yaşımda çulsuz parasız işsiz gezmekten utanıyorum intihar edeceğim boşuna mı okudum ben o kadar

Yaşınız çok genç ailenizle yaşıyorsunuz daha 2 ay olmus. Ne kadar abartiginizin farkında mısınız?

ingilizcem iyi düzeyde, ortalamam yüksek sayılır, 1 yıla yakın tecrübem var, stajlarımın hepsi güzel yerlerde başka birisi benim özgeçmişime sahip olsa 1 gün dahi beklemez işe alınırdı benim kısmetim mi kapalı anlamıyorum 2 aydır işsizim aileye yük olmak o kadar koyuyor ki evli de değilim, yüksek lisans var ufukta devlet bursu ile yurtdışında okuma imkanım var ancak üniversitelerden kabul alamazsam ölürüm ben neden hayatımda hiçbir istediğim şey olmuyor benim şu yaşımda çulsuz parasız işsiz gezmekten utanıyorum intihar edeceğim boşuna mı okudum ben o kadar
2 aydır işsizim diye intihar etmek mi.yıllarca atanamayanlar var asgari ücrete çalışanlar var bu ülke de unıversite diplomasıyla saçmalamayın ve iş aramaya devam edin

Az sabir tevekkul yahu..
2010 mezunuydum iyi dereceyle mezun oldum.yetmedi 1 yil istanbulun en iyi akademi merkezindr akademi egitimi aldim .
Resim ogretmeniyim.
Atanamadim.
2 sene ucretli ogretmenlik yaptim anadolu lisesinde ve oyle guzel basarilara imza attimki mudur hep derdi keske okulumun kadrosunda olsaydin diye.
Sonra koleje girdim 1 yil boyunca deli gibi calisip asgari ucret bile alamadim.
Sonra evlenip sehir degistirdim.
Yas 26 olmus.
Tam 3 yil boyunca kpss ile ugrastim.
Hedeflerim yuksekti ama kpss engelini asip kendime bi unvan vermem gerekiyordu ve bebek yapmayida hep erteledim.
Bu surecte hic sizin gibi vay efendim o benden once atandi vay efendim o benimle evlendi cocugu oldu intihar etmeliyim moduna girmedim.
Sabrettim.
Sonra bir dernekte proje asistanligini yuruttum.cunku bu surecte esim hem borc odedi hem elde avucta ne varsa gitti.
Hamile kaldim orda calisirken.ise otobuslerle gittim geldim.
Ordan kazandigimi hic harcamayip araba aldim.
Sonra kpssden mulakata cagirildim tam.ataniyordum mulakatta elediler.benden 10 puan dusuk alanlar atandi.

Yine allaha biraktim.
Cunku cok emek verdim.
Ve 2017 temmuz ogretmen atamasinda 29 yasimda atandim.
Son sansimdi kendime verdigim.
2 ay sonra bebegim dogdu.
Esimde tayin isteyip atandigim yere geldi.
Simdi refah icinde emeklerimin meyvelerini yiyoruz hamd olsun.esimde bende hederleri devam eden insanlariz
Daha iyi yerlere gelecegiz.
Bu arada esimde yillarca emek verdi cift unv bitirdi.
Ing almanca biliyordu ama 31 yasinda atandi.

Siz kendinizden iyi seyleri gorurseniz mutsuz olursunuz.
Kendi hikayenizi yazin.
Ben kendi hikayemi yazdim size.
En guzel en keyifli mutlululuklar; pespese gelen mutsuzluklarin ardinda saklı unutmayin

Cok guzelmis hikayeniz allah ağzınızın tadini bozmasin masallah. Bende issizim banada iyi geldi yazdıklarıniz:KK200:

Mühendisim ve işsizim :KK70:Ama yeni mezunum. İşsizlik değil de insanlar depresyona itiyor beni. Alın beni yanınıza işi öğretin para bile istemeyeceğim hatta sigortaya da gerek yok diyorum artık :KK70: Özel sektör olduğu için kimse yeni mezunla uğraşmak istemiyor sanırım. Bir dahaki mülakatta çay-kahve yapmayı da teklif edeceğim. Çaycınızı işten atın çünkü artık mühendis Annwyl burada :KK53:

Son gittiğim yerde de sanırım cinsiyetim yüzünden işe alınmadım. Moralim çok bozuldu ama uyudum uyandım geçti. Hayat böyle ne yapalım :KK53:
Hele iş ilanlarında koca koca ERKEK yazmaları..

İşe girmek için birilerini tanımak çok önemli. Kendinize bir yol çizin. Kariyer olarak kafanızda tutkulu olduğunuz hedefleriniz olsun. Çalışmak istediğiniz veya çalışabileceğiniz sektörlerle ilgili etkinliklere, seminerlere katılın. Üniversitelerde ve şirketlerde yapılıyor bu etkinlikler. Bulunduğunuz yerdeki üniversite ve kariyer sayfalarını takip edin. Altlarına araba çeken arkadaşlarınız da sizin işe girmek için kapınız olabilir. Size yardımcı olabilecek arkadaşlarınızdan yardım istemeye çekinmeyin. İntihardan bahsediyorsunuz yapabileceğiniz her şeyi yapın. Alternatifiniz ölmek ise gurur, korku vs kaygılarınız olmadan hareket edebilirsiniz. Ekonominin durumu iyi değil şu anda. Bu yüzden iş bulmak oldukça zor ama imkansız değil. Türkiye dışına ürün satan, iş yapan şirketleri araştırın, onlara katılmaya çalışın. Bir şirkete girmek için orada çalışan insanlarla tanışıp, kendinizi tanıtmanız, anlatmanız lazım. Belirlediğiniz kariyer hedefiniz için öğrenebileceğiniz, kendinizi geliştirebileceğiniz şeyler varsa onlarla uğraşabilirsiniz işe girene kadar. Ben de şu anda iş arıyorum. Çok zor evet ama hepimiz bu yollardan geçiyoruz. Tabii bazılarının önceliği oluyor, torpili oluyor ama bunlar için yapılacak bir şey yok. Gerisi de şansa bakıyor zaten. Yapabileceğimiz tek şey şansımızı artırmak. Vazgeçmeyin.

Sanırsın 5 senedir işsizsin.. Mezun olalı 1 sene olmuş, sadece 2 ay işsizsin. Bu kadar şikayetçiysen bu süre içinde kurslara git kendini daha fazla geliştir. Evet haklısın hakkettiğin yere gelmek istiyorsun ama daha bunun için zaten yaşın çok erken. İllaki böyle sıkıntılara gireceksin. Paraya falan ihtiyacın vardır o zaman anlarım durumunu bunalıp sıkılmakta haklısın ama 2 ay dediğin 2 senede olabilirdi, haline şükret.

Bu kadar karamsar olma hemen.Biraz kendine zaman tanı,kurslara katıl sertifika al bölümünle alakalı olarak.Belki bu süre zarfında da güzel bir iş firsati çıkar karşına. Ben de iki üniversite bitirdim ve yükseklisans yaptım. Bunların yanında pek çok sertifika ve katılım belgelerim var ama ben de işsizim. Ve bu durumda olan pek çok kişi var malesef.Keske okul bitince hemen iyi bir yerde ise başlasak ama bu zamanda artık her şey daha da zor.Bunun için biraz daha fazla caba gerekiyor.Biraz zaman tanı kendine ınsllah istediğin şekilde olur her şey.

Ya mal mısın? 2 ay ne 26 yaşındayım meslektaşız 2 yıldır işsizim, dediklerin bende de var ama tutup 2 ayda işe girmedim diye intiharı düşünmedim. Şımarık ve ukalasın...boşa oyaladın

Bu kadar çabuk bu ruh haline girerseniz iş hayatında ne yaparsınız.. yapmayın allah aşkına.. hep ben bunu haketmedim diye diye ise gidersiniz.. hayat emeğin karşılığını verir elbet ama sizin istediğiniz şekilde olmayabilir..
34 yaşındayım turkiyenin en iyisi denen üniversitesinden onur derecesi ile mezun oldum.. yüksek lisansım var 2 yabancı dilim.. ama hayat şartları çocuğumun bakımı aile sorunları vs derken şu an yeni mezun maaşı ile çalışıyorum.. gocunmuyorum.. böylesi denk geldi ve çok şükür hem kızımı kolejde okutup hem para biriktirebiliyorum.. çeyreğim kadar okumamis insanlardan emir alıyorum.. intihar etmeyi değil tam tersi şükretmeyi seçiyorum.. bunu bulamayan da var diyerek.. henüz 2 ay olmuş.. sakin olun..

Back