• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

24 yaşımda işsiz bir elektrik elektronik mühendisiyim intihar edeceğim artık

faintastic

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2018
12
10
1
30
ingilizcem iyi düzeyde, ortalamam yüksek sayılır, 1 yıla yakın tecrübem var, stajlarımın hepsi güzel yerlerde başka birisi benim özgeçmişime sahip olsa 1 gün dahi beklemez işe alınırdı benim kısmetim mi kapalı anlamıyorum 2 aydır işsizim aileye yük olmak o kadar koyuyor ki evli de değilim, yüksek lisans var ufukta devlet bursu ile yurtdışında okuma imkanım var ancak üniversitelerden kabul alamazsam ölürüm ben neden hayatımda hiçbir istediğim şey olmuyor benim şu yaşımda çulsuz parasız işsiz gezmekten utanıyorum intihar edeceğim boşuna mı okudum ben o kadar

ya lütfen bir yardım edin vallaha çatlayacağım artık

ingilizcem iyi düzeyde, ortalamam yüksek sayılır, 1 yıla yakın tecrübem var, stajlarımın hepsi güzel yerlerde başka birisi benim özgeçmişime sahip olsa 1 gün dahi beklemez işe alınırdı benim kısmetim mi kapalı anlamıyorum 2 aydır işsizim aileye yük olmak o kadar koyuyor ki evli de değilim, yüksek lisans var ufukta devlet bursu ile yurtdışında okuma imkanım var ancak üniversitelerden kabul alamazsam ölürüm ben neden hayatımda hiçbir istediğim şey olmuyor benim şu yaşımda çulsuz parasız işsiz gezmekten utanıyorum intihar edeceğim boşuna mı okudum ben o kadar
30 yaşını geçmiş, işsiz insanlar var
babasından annesinden para almak zorunda kalan erkekler var
okul bitirip, kurslar alıp, kendini geliştirip bu durumda olanlar var
sen tek değilsin, üzülme, sabır
boşluğa düşünce, hiç düzelmeyecek sanıyorsun ama sabırlı ol
hatırlamayacaksın bile bu günleri
akademik kariyerin iyi olabilir ama bu kadar zayıf olma

30 yaşını geçmiş, işsiz insanlar var
babasından annesinden para almak zorunda kalan erkekler var
okul bitirip, kurslar alıp, kendini geliştirip bu durumda olanlar var
sen tek değilsin, üzülme, sabır
boşluğa düşünce, hiç düzelmeyecek sanıyorsun ama sabırlı ol
hatırlamayacaksın bile bu günleri
akademik kariyerin iyi olabilir ama bu kadar zayıf olma
elim ayağım titriyor millet işe girmiş altına arabasını çekmiş daha benim maaşım yok tanrı bir yüzüme gülmüyor benim neden ben de normal bir hayat yaşayamıyorum

Sadece iki aydır işsizsin, bu kadar üzülecek bir durum yok.

Tek ihtimalin intihar mı? Hiç mi başarılı olan insanların hikayelerini okumadın? O insanlar kaç kez denemişler, kaç defa reddedilmişler. Ben şimdiki işimi bulana kadar kaç kez reddedildim, kaç kez maaşımı alamadım. Bütün güzel şeyler çabaladıktan sonra gelir. Kolay pes etmek sadece senin zararına olur.

Alti ustu 2 ay ya... cok bulunmaz bir ozelliginde yok kucumsemiyorum asla ama senden kat kat deneyimli ve donanimli insanlar da var piyasada ve onlar bile aylarca işsiz gezebiliyor emin ol.
Hemende intihar etcem bilmem ne... Bu kafayla daha çok gezersin öyle. Iş bulunca bitmiyor hersey. İşini de kaybedebilirsin, baska seylerde olabilir.

Al benden de o kadar. Metalürji ve malzeme mühendisiyim. Hiç böyle hayal etmemiştim.
Elektrik elektronik mühendisi olup iş bulamayan 2 arkadaşım var. Biri bölüm ikincisiydi.
Ve çok ilginçtir ki aynı sınıfta okuyan bi erkek arkadaşımız mezun olması gerekirken hiç okula gitmediğinden 3 sene daha uzamıştı okulu. Ve çocuk işe girdi. Çünkü tanıdığı vardı ve 5 bin tl civarı maaş alıyordu. Bu arada işi kendi bölümü ile alakalı idi.
Işte tanıdığın yok ise çok zor maalesef. Aylardır iş arıyorum. Nasıl gireceğim nasıl olacak hiç bir fikrim yok ve ben çok bunalıyorum.

Bi sakin olur musun lütfen ? Daha yolun başındasın çok gençsin. En enerjik bu da mı olmadı bir de şuraya başvuru yapayım demen diyip mücadeleci olman gerekirken şu dediklerine bak. Tamam bundan on sene öncesine göre şimdiki yeni mezunların iş bulması daha zor. Ancak senin de bir işin olacak, bu geçici bir süreç. Bu dönemi iyi değerlendir, mesleğinle alakalı kurslara gidebilirsin, KPSS ye hazırlanabilirsin.

Okudugun bolum cok zor bir bolum issiz kalmayo hak etmiyorsun haklisin.

Ama is bulmak icib insan ilişkilerini iyo tutmakta onemli . Bende 2 ay issoz kaldigimda akla karayi secmistim.
Once iyi kotu demeden onune gelen ilk os icin kosup girmen gerekiyor. Sonra tum firmalara cv ni ve on yaziyla onlara nasil faydali olacagin bir yazi yazmalisin. Ihtiyaclari olanlar ilk sana doneceklerdir boylelikle. Genelde ise almalar haziran da baslar eylul ekim dönemlerinde zirveye ulasir. Bu dönemlerde is bulman kolaylasir.

Daha 24 yaşındasın dur bakalım biraz daha bekle..bu sebepten intiharı düşünüyosun insanlar neler neler yaşıyorda yinede şükrediyolar...topla kendini gençsin donanımlısın sadece sabret biraz.......

Aradığın kriterlerde iş bulmak için illa evde beklemen şart değil ki. Atıyorum en basitinden satış elemanı olabilirsin hiç yoksa meşgalen olur elinede düzenli para geçer.Bir yandan da mesleğine uygun iş aramaya devam edebiilirsin. Buluncada istifanı verip yeni işine başlarsın. En azında dövünmekten intihara kalkışmaktan daha mantıklı.

Back