Belediyeler belediyeler.. Borc batagindaki AKP belediyeleri.. Borcu AKP mi odeyecek? Bu vatandas odeyecek. Meydanlara dinazor heykelleri diken Ankara belediyesinin borclari milyarlarla ifade ediliyor. Sayistay raporuna gore en borclu 5 belediye AKPden..Gene sayistay raporlarina gore ihale usulsuzluklerinde basi da AKPli belediyeler cekiyor. Belediyeleri dondurmeye emlak ve cevre vergileri yetse idi hazine yardimi almazlardi. Bu kadar borc batagina da girmezlerdi. Hazine yardimlarinda kaymagi kimler yiyor? Tahmin edersiniz. AKPden olmayan belediyeler ile AKPli belediyelerin aldigi hazine yardimi arasinda ucurumlar oldugunu yazmama bilmem ki gerek var mi? Melih niye gitti? Topbas niye gitti? Sayistay raporlarini artik AKP bile izah edemiyorken, sizin belediyeler hakkinda yazdiklarinizin hic bir anlami kalmiyor. Sadece Iller bankasindan aldiklari kredilere bakmak bile bir fikir veriyor. Ne kadar ekmek, o kadar kofte. Belediyelerde donen naneleri de biraz arastirmanizi tavsiye ederim. Bir metro yapiminda AKPli Ankara belediyesinin halka cikarttigi maliyete, AKPli Istanbul belediyesinin halka cikarttigi maliyete, bir de CHPli Izmir belediyesinin halka cikarttigi maliyete bakarak, mukayese ederek baslayabilirsiniz arastirmaniza. Izmir belediyesi yari maliyete ayni metroyu maledebiliyorsa, Istanbul ve Ankara metrosuna harcanan bu paralar kimlere gitti?
Biri Norvec ile ilgili bir paylasim yapmis burada. Resmi goremedim, ama tahmin edebiliyorum. Bu olmali:
Biri de cevap vermis.. Dunyanin en gelismis ulkesi ile Turkiye karsilastirilir miymis?
Norvec halkinin parasini ona buna yedirmedigi icin dunyanin en gelismis ulkesi. Yoksa Turk halkinin cebinden cikan da alin teri, Norvec halkinin da.. Dolarla odedikten sonra, dolar heryerde ayni dolar.. 92 milyon dolara maledilebilen bir tunel neden bizde 1.3 milyar dolara maledilmis demiyor da..
Ben sorayim: 2.5 misli derinliginde, 1.5 misli uzunlugunda bir tunel dunyada 92 milyon dolara maledilebiliyorsa bizim odedigimiz 10 kati fazla para kimleri zengin etti? Kime cantalar zinciri oldu mu demeliyim yoksa? Belki daha etkili olur, dusunmeye sevketmek acisindan..
Ben 14 yildir Turkiye'de yasamiyorum. Il il, ilce ilce nereye bilim yuvasi yapilmis bilemem. Ben sonuca bakarim. Ne faydasi olmus, ulke ne kadar yol katetmis ona bakarim. AKPnin bilime verdigi onem Tubitak'a Hayvanat bahcesi mudurunu atamasindan belli. Ayni Tubitak'in papaz erigini imam erigine cevirme projesine verdigi onemi, geri cevirip Avrupaya muracaat eden genclerimizin dunyada birinci gelen projelerine vermedigi belli. Yani bilim projesinden ne anladigi belli. Bunlarin yaptigi bilim ile Turkiyenin bir adim dahi ilerleyemedigini de artik bilmem ki yazmama gerek kaldi mi? Zaten Turkiye'nin bilimde ilerlemesini neden istesinler? Egitimli olanlar arttikca oylarinin dustugunden sikayet eden de AKP degil mi?
Avrupa ile, Isvicre ile Turkiye'deki halkin odedigi vergi ve refahi bence hic karsilastirmaya kalkma. Komik olur.