Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
Maalesef sağlık bakanlığında ki ladrolaşma o kadar net ki söyleyecek söz yok gözler görüyor ama görmezden geliniyor. Düşünün ki bir ilin müdürü 10 defa değişşin bir iki yılda. Mantık nedir çözemedim ben. Gerçi kendi kurumumda sabah müdür yrd. Olarak gelip öğlen başka ile müdür olrak atanan müdürleri de gördüğüm için biraz kanıksama oldu bende.
Hala daha inanamıyorum diğer cemaatler masum diyorlar. Kul hakkının yendiği yerde ne masumluğu. Eskiden fetoydu şimdi de menzil kadrolaşıyor herkes de bunun farkında. Hala cemaat savunuyorlar yazık bu ülkeye. Her dine her inanışa saygı duymayı bir türlü öğrenemediler. Herkes grup kurup kendini kayırma peşinde. Ben hakkımı ne bu hak yenen kurumlara ne de bunu savunanlara helal ediyorum.

Screenshot_20180516-104103~2.png
şu cemaatleri şurda savunmayın artık. Yeter ya yeter

Kaynağı nedir?
İnternete kendin biraz bakarsan sevinirim. Kaynağa göre sonra montaj inanmıyorum falan deniliyor. Videolar vs var bakın. Ben hala cemaatlerin savunulmasına gerçekten şaşırıyorum. Konuya hakim biri bilgilendirme yaparsa sevinirim. Bide milletin şaşırmasına şaşırdım. Bunlar uzun yıllardır bilinen şeyler

bir sürü alıntılayan olmuş
öncelikle, benim 2 çocuğum var, günde 5 saat bir projede çalışıyorum, 24 saat KK'nın başında olmam beklenemez değil mi? (bu yönde eleştiriler olmuş)
vakit buldukça ve sayfaları okuyabildikçe cevap yazmaya çalışıyorum

muzurtilki muzurtilki ,

Belediyelerle ilgili örneklerinize dayanarak bir şey sormak istiyorum,

Bütün belediyelere, genel bütçeden kanun çerçevesinde ayrılan-verilen paylarla ilgili bir çalışmanız , araştırmanız var mı, paylaşırsanız çok memnun olurum.

öncelikle son derece kibar sorduğunuz için teşekkür ederim. aşağıda paylaşıyorum.

Belediyeler belediyeler.. Borc batagindaki AKP belediyeleri.. Borcu AKP mi odeyecek? Bu vatandas odeyecek. Meydanlara dinazor heykelleri diken Ankara belediyesinin borclari milyarlarla ifade ediliyor. Sayistay raporuna gore en borclu 5 belediye AKPden..Gene sayistay raporlarina gore ihale usulsuzluklerinde basi da AKPli belediyeler cekiyor. Belediyeleri dondurmeye emlak ve cevre vergileri yetse idi hazine yardimi almazlardi. Bu kadar borc batagina da girmezlerdi. Hazine yardimlarinda kaymagi kimler yiyor? Tahmin edersiniz. AKPden olmayan belediyeler ile AKPli belediyelerin aldigi hazine yardimi arasinda ucurumlar oldugunu yazmama bilmem ki gerek var mi? Melih niye gitti? Topbas niye gitti? Sayistay raporlarini artik AKP bile izah edemiyorken, sizin belediyeler hakkinda yazdiklarinizin hic bir anlami kalmiyor. Sadece Iller bankasindan aldiklari kredilere bakmak bile bir fikir veriyor. Ne kadar ekmek, o kadar kofte. Belediyelerde donen naneleri de biraz arastirmanizi tavsiye ederim. Bir metro yapiminda AKPli Ankara belediyesinin halka cikarttigi maliyete, AKPli Istanbul belediyesinin halka cikarttigi maliyete, bir de CHPli Izmir belediyesinin halka cikarttigi maliyete bakarak, mukayese ederek baslayabilirsiniz arastirmaniza. Izmir belediyesi yari maliyete ayni metroyu maledebiliyorsa, Istanbul ve Ankara metrosuna harcanan bu paralar kimlere gitti?

Biri Norvec ile ilgili bir paylasim yapmis burada. Resmi goremedim, ama tahmin edebiliyorum. Bu olmali:
3f5bdbc0-00d3-4d3f-878b-51327562f4b5_x365.jpg

Biri de cevap vermis.. Dunyanin en gelismis ulkesi ile Turkiye karsilastirilir miymis?:rolleyes: Norvec halkinin parasini ona buna yedirmedigi icin dunyanin en gelismis ulkesi. Yoksa Turk halkinin cebinden cikan da alin teri, Norvec halkinin da.. Dolarla odedikten sonra, dolar heryerde ayni dolar.. 92 milyon dolara maledilebilen bir tunel neden bizde 1.3 milyar dolara maledilmis demiyor da..:confused:Ben sorayim: 2.5 misli derinliginde, 1.5 misli uzunlugunda bir tunel dunyada 92 milyon dolara maledilebiliyorsa bizim odedigimiz 10 kati fazla para kimleri zengin etti? Kime cantalar zinciri oldu mu demeliyim yoksa? Belki daha etkili olur, dusunmeye sevketmek acisindan..

Ben 14 yildir Turkiye'de yasamiyorum. Il il, ilce ilce nereye bilim yuvasi yapilmis bilemem. Ben sonuca bakarim. Ne faydasi olmus, ulke ne kadar yol katetmis ona bakarim. AKPnin bilime verdigi onem Tubitak'a Hayvanat bahcesi mudurunu atamasindan belli. Ayni Tubitak'in papaz erigini imam erigine cevirme projesine verdigi onemi, geri cevirip Avrupaya muracaat eden genclerimizin dunyada birinci gelen projelerine vermedigi belli. Yani bilim projesinden ne anladigi belli. Bunlarin yaptigi bilim ile Turkiyenin bir adim dahi ilerleyemedigini de artik bilmem ki yazmama gerek kaldi mi? Zaten Turkiye'nin bilimde ilerlemesini neden istesinler? Egitimli olanlar arttikca oylarinin dustugunden sikayet eden de AKP degil mi?

Avrupa ile, Isvicre ile Turkiye'deki halkin odedigi vergi ve refahi bence hic karsilastirmaya kalkma. Komik olur.

öncelikle size cevap vereyim
hani muhalif kesim diyor ya akp seçmeni sadece yandaş medya takip ediyor vs diye (ki ben akp seçmeni değilim ama bu seçimde oy vereceğim), sizin şu mesajınızı görünce gerçekten "şiştim" diye düşündüm
muhalif kesimin medyasını alıp buraya taşımakla gerçekten münazara etmiş mi oluyoruz?
yazdığınız şeylerin çoğu, sürekli etrafımdaki chp'lilerden de duyduğum şeyler, aynı facebookta bir şeyi görür görmez paylaşmak gibi
madde madde cevaplayayım

1) hazine yardımı bütçe gelirlerinin 5000'de 2'sidir ve siyasi partilere, son seçimde aldıkları oy oranına göre her yıl ödenir. bu yardım, 1984 yılında yasalaşmış, 1995 yılında değiştirilmiştir. dolayısı ile verilen yardımlarda bir haksızlık söz konusu değil

mesela Ocak 2018 akp 139 milyon, chp 71 milyon yardım almış
aradaki fark 68 milyon tl, bu 68 milyon tl tüm akp için geçerli
hani diyorsunuz ya uçuruuuuuuuuuuum var,
bir de diyorsunuz ki vergilerle dönse idi hazine yardımı olmazdı
oysa sırf bakırköy belediyesinin mesela 2014 yılı vergi gelirleri 125 milyon tl! bakın chp demiyorum, sadece chp nin bakırköy belediyesi diyorum
bu verileri daha da yorumlamama gerek var mı?

2) hazine payları
hepsinin bilançosu, verileri yayınlanıyor, hiç açıp baktınız mı?
öncelikle katkı payı nasıl hesaplanıyor? böyle

1723503-95068dfaeb32b0c98eef2497bcb12836.jpg

bu hesaplamaya göre mesela 2011 verileri nasıl? tablolarda sondan bir önceki sütun eğer 2011 yeni kanuna göre ödense idi ne olurdu, son sütun ne ödenmiş. tabi tablo başlıklarında hesaplama kalemleri de var

1723505-5481286df0d95ff7e1b8c3dfc473c014.jpg

1723508-c1051bd117e72fe0202e4a9c0589bdfd.jpg

hesaplanan payların bir diğer ifade şekli de "kişi başına paylar". bakın bakalım 2014-2015 1 yıllık dönemde ankara ve istanbul'un önüne hangi il geçmiş?

1723509-afaa5703ef19f8a3252b437fcd297990.jpg

ben bu verilerde bir haksızlık göremedim. siz de bir bakın, bulabilirseniz paylaşın.
ayrıca yeni kanunda öngörülen sistem ile, eski kanuna kıyasla en çok kazanan ilk beş il yüzde değişim olarak sırasıyla muğla (%90), van (%77), erzurum (%71), balıkesir (%65) ve tekirdağ’dır (%63). payların artmasına rağmen istanbul %4’lük bir kayıp yaşarken, izmir, ankara ve gaziantep’teki değişim %5’in altında kalmaktadır.

bakın kanun 2012 (akp yeni), o zamanlar muğla Chp, van Hdp mesela.

bu arada belediyelerin kendilerine ait gelirleri ile hazineden aldıkları paylar arasındaki orantı da şöyle (paylar kalemi gayet net görülüyor)

1723516-f5bac31c0399dbb1e4d76cfe2024d149.jpg

3) sayıştay kredileri
şimdi bir haberi nasıl servis ettiğiniz çok önemlidir. "en borçlu 5 belediye". iyi de mesela 5,000 tl kazanan insan ile 100.000 tl kazanan insana veya kuruma verilecek kredi aynı olur mu? şimdi 5000 tl geliri olanın 3.000 tl borçlanması ile 100,000 tl geliri olanın 5.000 borçlanması aynı şey midir? ama 5.000 borçlananın borcu en fazladır. bu doğru bir mantık mı???
kredilerin bir karşılığı ve teminatı vardır
sizden rica ediyorum kulaktan dolma veya medyadan copy paste yapma bilgilerle değil de, bu kredileri gösterir (teminatı nedir, karşılığı var mıdır yok mudur) belgelerle gelin, o zaman tartışalım. hepsi yayınlanıyor devlet kurumlarınca.

4) metro yapımı
bunu okuyunca iyice merak ettim hiç mi okuduğunuz haberlerin bir cevabı, karşılığı var mıdır bakmıyorsunuz diye
bu haberin yalan olduğu ile ilgili istanbul büyükşehir belediyesinin yazılı açıklaması var. o açıklamayı alıp acaba doğru mu diye bir incelerseniz (mesela dönüp izmir metrosunun planını açmak gibi) 0 zaman nasıl algı operasyonu yapıldığını anlarsınız.
https://www.ibb.istanbul/News/Detail/33796

5) eiksund tüneli ve avrasya tüneli
kesinlikle iki tünel arasında, bence de fark var, maddi yönden beni de rahatsız ediyor
fakat bu konuda da eleştirim var
her ne kadar mesleğimi yapmasam da ben ciddi bir mühendislik okudum
hiç tüneller "uzunluğu şu maliyeti bu hadi böl maliyeti uzunluğa" diye hesaplanıp kıyas edilir mi Allah aşkına? hem de yalan bilgilerle

her şeyden önce Avrasya tünelinin 5.4 km dediğiniz kısmı sadece deniz altında ve iki katlı olan kısmıdır
toplamı ise 13-14 km kadardır.
tünel maliyetlerinde en büyük fark kayaç türünden gelir, yer altındaki zeminin türünden gelir vs
bunları bilmiyoruz bu 1 (bolu dağı için bile yıllarca "delinemez" denmedi mi? delinmedi mi?)

tr hele ki o bölge çok çok çok ciddi bir fay hattı, buraya yapılacak tünelin maliyetinin sırf bu sebeple kat be kat fazla olması çok normaldir. oysaki dünyada depremin en az görüldüğü bölgeler iskandinav ülkeleridir. (İsveç, Norveç, Sibirya, ABD, Fillandiya, Brezilyanın dogusu, Kuzey Afrika, Avustralya).
norveçteki en büyük deprem şiddeti 6 marmara hattındaki 10 dur. şimdi, bu iki ülkenin tünellerinin aynı yapı ve aynı mazlemede olması beklenebilir mi gerçekten?

dolar dolardır olur mu?
eiksund tüneli bitiş tarihi 2008 dir ve maliyeti 800,000 noktur o zamanki nok/dolar paritesini hesaplayınca 150.000.000 dolar gibi bir tutar çıkar.
tünelden ilk 6 sene geçiş ücreti tl ye vurduğunuzda 18 tl dir.
150 milyon dolar 6 senede 18 tl ile ödenir ise 1.3 milyarın (ki bunun 960 milyonu kredidir) 25 senede kaç tl ile ödenir?
ha ama tabi ki norveç araç sayısı ile istanbul araç sayısı arasında da fark var.

ama başta da dediğim gibi, elimizde yeterli bilgi olmadığı için, aradaki fark bana da büyük geliyor.

6) bu tübitak konusundan öğk geldi
bir kez daha yazayım, araştırın!
hayvanat bahçesi müdürü dediğiniz adam Mustafa Sancar'dır
kendisi tübitakta müdür değil, tübitak - ulakbim - cahit arf bilgi merkezinde müdür yardımcısıdır
bu merkez ne yapar?
dergi, belge sağlama, dizin vs
mustafa sancar yıllarca medya - reklam - dergi sektöründe çalışmıştır! erik meselesinin mustafa sancar tubitakta olduğu için olmamıştır!

erik meselesini ise henüz hiç inceleme fırsatım olmadı
görünüşte çok saçma bir şey gibi duruyor bence de, hiç anlam veremedim, en kısa sürede inceleyeceğim

7)son olarak erik olayından yola çıkarak (bilim konusunda) tüme varım yapmak bence doğru değil.
belki bu yazdıklarım da sizi, okuduklarınıza körü körüne inanmak yerine biraz olsun araştırmaya teşvik eder

bu arada
ben yine yol diyeceğim
ak partinin sürekli kaldırım yenileme, yol yenileme, yapılan yolları tekrar tekrar yapma olayları beni de çok rahatsız ediyor
imarlardan sağlandığı söylenen rantlardan ben de son derece rahatsızım
uluslararası ilişkilerde özellikle 2007-2014 arasındaki politikadan rahatsızım
ekonominin gidişatı konusunda endişeliyim vs vs vs

Eklentiler

• hesaplama.png
    hesaplama.png
    389,1 KB · Görüntüleme: 114
  • ankara ilçe.png
    ankara ilçe.png
    274,7 KB · Görüntüleme: 137
  • istanbul ilçe.png
    istanbul ilçe.png
    361,5 KB · Görüntüleme: 116
  • iller kişi başı.png
    iller kişi başı.png
    203,1 KB · Görüntüleme: 124
  • ibgelirleri.png
    ibgelirleri.png
    367 KB · Görüntüleme: 150
Tabloya bakılırsa CHP'nin oyları azalmış ,nedeni ise İYİ partinin olması.Çoğu CHP seçmeni zaten Akşener'e vereceğim diyordu Muharrem İnce aday olmadan önce.Bu durumda seçimde de CHP oyları da düşecek.Olan Muharrem İnce'ye olacak.Kılıçdaroğlu diyecek ki;O kadar hakkımda atıp tutuyordun ama senin adaylığında oylar daha az oldu,sen daha az oy aldın.:KK69:

Vallahi CHP seçmeni Kendi adayı duruken Meral Akşener'e oy vermez. Kaldıki aday olarak Muharrem İnce'nin gösterilmesi CHP seçmenini daha umutlandırdı. Ha dersen CHP seçmeninin olmayanlardan oy alamayacak, onu seçim sonrası göreceğiz. Hiç öyle olumsuz bir hava yok. Ama HDP barajı geçmesi için Millet vekili oyları kayacağa benziyor, Aksine İnce'nin Cumhurbaşkanlık oyu CHP oyundan fazla olması muhtemel.

Eki Görüntüle 2146907 şu cemaatleri şurda savunmayın artık. Yeter ya yeter
Allah bize bir peygamber ve bir kitap göndermiş değil mi
Kullarım okusun,rehber olsun ve doğruyu görsün diye
Din din diye dolaşan insanların kendilerine bu iki mukaddes dışında hacı hocalardan fikir alıp onları savunmaları ne kadar ironik değil mi :KK66:

İnternete kendin biraz bakarsan sevinirim. Kaynağa göre sonra montaj inanmıyorum falan deniliyor. Videolar vs var bakın. Ben hala cemaatlerin savunulmasına gerçekten şaşırıyorum. Konuya hakim biri bilgilendirme yaparsa sevinirim. Bide milletin şaşırmasına şaşırdım. Bunlar uzun yıllardır bilinen şeyler

Ay arkadaşım araştır mı dedin sen :KK70: :KK70: :KK70: :KK70:

Allah bize bir peygamber ve bir kitap göndermiş değil mi
Kullarım okusun,rehber olsun ve doğruyu görsün diye
Din din diye dolaşan insanların kendilerine bu iki mukaddes dışında hacı hocalardan fikir alıp onları savunmaları ne kadar ironik değil mi :KK66:
Gerçekten öyle. Hayır bide "Mü'min aynı delikten iki defa sokulmaz, ısırılmaz." hadisini de çok iyi biliyorlar. Bu cemaatlerin hepsi aynı delik değil mi. Sütten ağızları yanmadı mı. Nasıl hala diğerleri masum derler benim aklım almıyor

Eki Görüntüle 2146770

İşte bu belge.İşaretleri yerleri iyi okuyun.Ankara ve Kudüs yazıyor.Anlaşma İsrail devletiyle

yapılıyor.Bu ne demek oluyor??? Kudüsü başkent olarak kabul ediyorum oluyor.

Bu orada göz göregöre insanları satmak değil midir??? Ailelerin hakkını gasp değil midir??

Filistinde yaşananlara yüce hükümetimizin resmi bir tepkisi var mıdır???

Büyükelçi geri çağrılmış mıdır?

İlişkiler askıya alınmış mıdır?

Ticari ilişkiler askıya alınmış mıdır?

Konyada eğitim gören İsrail pilotlarının eğitimleri durdurulmuş mudur?

Ben söyleyeyim h a y ı r r r r r.

Hükümetin verdiği tepki nedir???? Miting.

İsrailin de çok umrundaydı miting.Çok da tınnnnnn

İsrailin suyunu bile sizin AKP hükümetinin temin ettiğini biliyor musunuz???

Bilmiyorsunuz.Buyrun size resmi yazı

http://www.mfa.gov.tr/bn_3---6-nisan-2006_-manavgat-nehrinden-israil_e-su-satisi-hk_.tr.mfa

Bir lafa bak bir de dön icraata bak.

bu belgeymiş, paylaşım için teşekkür ederim
daxi şimdi ben ne desem hükümeti aklamaya çalışıyorsun diyeceksin de, yine de yazayım
bu haber 4-5 ay önce servis edilmedi mi?
hakkında bir sürü yazılıp çizilmedi mi?
o belgede başkent kelimesi var mı?
bu sözleşme ağustos 2016
iki oturum halinde TBMM tutanakları yayınlandı, tüm konuşmalar var, inceledin mi?
bir kere kudüs başkent lafı geçmiş mi?
bir kere chp veya mhp'den itiraz gelmiş mi?
madem öyleymiş chp o oturumda yok muymuş? neden kabul etmiş antlaşmayı?
"Oylamada Ak Parti'den hiçbir red oyu çıkmazken oylamaya katılan 229 kişiden sadece 16 vekil red oyu verdi. HDP'den 10, MHP'den 4, CHP'den ise 2 red oyu çıktı."

ayrıca, bu kadar düz mantıkla bakarsak
o zaman lozan antlaşması sebebiyle isviçrenin başkenti lozan mı?
ya da kars antlaşmasında rusya bizim başkentimizi kars olarak mı kabul etti?
belgenin servis edilişi aralık 2017 tam da trump kudüsü tanıyacağız dediği zaman...

Sizin ki sey gibi oldu.
Evet ekonomi kotu, cari acik buyudu, enflasyon yuksek dusecek gibi de gorunmuyor. Risk buyuk, dolar, euro durdurulamiyor, alim gucu dustu, halk fakirlesti, kaynaklar tukendi. Benim de umudum yok batiyoruz ama yol yaptilar, park yaptilar bir kere de takdir edin absvddg

valla dalga geçer gibi yazmışsınız ama gayet de net anlamışsınız
absvddg nedir yahu? :olamaz:

zaten bu başlıkta hep aynı şeyi yazdım
kötü olan taraflar yüzünden iyi olan tarafları da eleştirmek doğru değil dedim
yanlışa yanlış doğruya doğru demek lazım dedim
yiğidi öldür hakkını ver dedim
ha aynı şeyi zerre hoşlanmadığım halde muharrem ince için de dedim

ekonomiden bir süre için umudum yok evet
ama akşener veya ince ile hiç olmayacak umudum
o yüzden onlara oy vermeyeceğim dedim

beni anlamışsınız, ama anladığınızı anlamamışsınız

Benim mesajıma gönderme yaptığın için cevap verme gereği duydum.
İsviçre de kimler para aklıyor acaba? Kendi halkı ya da kendi hükümeti değildir heralde?Ben kendi ülkesinde artık olağan bir toplantı yapacak konu olmayınca devlet kasası zarara girmesin diye toplanmayan isviçre meclisinin haberini paylaştım. Çok da taktir ettim. TAbi ki hiç bir ülke dört dörtlük değil ama paylaşma sebebim anlaşılmadı galiba.

Belediyelerden bahsetmişsiniz aksini söyleyecek belediyecilerde gördüm o yüzden gerek yok söylememe çünkü herkes kendi yaşadığı gördüğü çevreden örnek veriyor doğal olarak iyisi de var kötüsü de. Yaşsığınız yer hakkında haklı olabilirsiniz.
Ama şu var ki tamam yol yaptı, park yaptı, kaldırım taşına kadar eyvallah hepsini yaptı ama bende soruyorum geçen yıl yapılan yollar neden kazıldı? Sürekli bu icraatlr neden. Kaç yıldır alt yapı çalışmaları bitmez mi? ( hele Ankara da ) Kimler yapıyor hangi şirketlere veriyorlar bu işleri? Bunları geçtim yol köprü önemli tamam ama ülkenin temeli oluşturan eğitim, sağlık, ahlak daha önemli. Hele dış politika. Ben Hatay da yaşadığım için suriye politikasının sonuçlarını çok iyi gördüm. Kusura bakma da yol köprü bir yılda yapılır ama giden ahlakı eğitimi sağlığı kaç yılda yeniden inşa ederiz? Ben bunları düşünerek eşleştiriyorum şuan ki iktidarı. Genel politikalrını savunmuyorum. Ve inanın şuana kadar bana çok katkısı olmadı yolun ya da köprünün.

Dayanamadım belediyecilik hk burada yaşadığımız şeyi kısaca özetleyeyim.
Büyükşehir chpli. Ama ilçelerin çoğu akp li bu nedenle belediye meclisinde sürekli sorun var. Örneğin, Su fiyatını düşürmek isteyen büyükşehire direndiler, yollar yapılırken tarihi eserler çıktı onların kaldırılması için direndiler. 6- 10 ay da bitecek yollar 2 yıldır yapılmakta hala. Peki dışarıdan bakan ne diyor işte chp belediyesi ne olacak beceremez. Ama lütfü savaş ne yaptı yerel gaZete de yerel haberlerde belgelerle açıkladı. Ne oldu öuhalifler görmedi göremedi. Çünkü o belediye chpli yanlışı onlar yapmıştır. Bu yolların işkence çeken semtleri belli bir kesimde o yüzden hep kötü durumda.

Peki sana şunu sorayım sırf oy ptikası nedeniyle hataya yeni ilçeler eklendi. Hiç baktın mı çok bariz bir etkin köken var. Bu aemtte araplar yaşar bura da türkler yaşar.Hatay gibi yere bu ayrılı getirdi. ( reyhanlı patlamasında ki uslübu hala aklımda hatırşatmama gerek var mı! )
Şimdi bu amaçlarla merkezle bağımızı kopartmaları, yaşadığım şehri ülkenin vatandaşlarından çok mülteciyle doldurması yol ve köprüyle kıyaslanır mı?

Mesaiye kaldım çıkışta çevremde insanlar hep suriyelilerdi. Şahsen ben endişe ediyorum daha önce zorla para isteyenler dilenenler oldu. Bazı mahallelerden geçemiyoruz.
Bura da ucuza iş yaptıkları için çoğu kişi işsiz kaldı devlet yardımıyla işyeri açtılar karşısında ki dükkan zarar etti kapattı!! Çünkü onun ödediği masrafı devlet suriyeliden almıyor.
Bura da kendi ülkesindeymiş gibi gezip arkamızdan ettikleri lafları Arapça söylerken anlamayacağımızı sanan bu insanları bizim hakkımızı yedirmiyorlar mı?
Erkeklerinin kızlara asılması, kadınların evli insanlrla evlenmesi, boşanmaşarın artması( erkek erkek olsa olmaz böyle bir şey de onlar da diyor halkımız 4 e kadar yolu var ) gerçi bu ülkenin her yerinde vardır buraya has değil!!!

Kamu çalışanı olarak şahsen bir suriyelinin gelip bana ahlam kesmesi ve bağırması ağırıma gitti! Neden bunlara göz yumayım.
Ptt de sıralar a girmiş suriyeliler bizim insanımızdan daha mı kıymetli? Hastanelerde özel alanlar var onlar için. Burada baI ilçelere hast yapıldı ooo çok güzel ama nedense orda suriyeliler olunca hast yapılmaya karar verildi. Bu halk 16 Yıldır burda değilmiydi?

Ve öso gibi işid gibi o muhabbetlere hiş girmeyeceğim. Hastanede çalışan arkadaşlarımdan duyduklarım beni yeteri kadar şok etti.

Bir de afrin meselesi var belki biliyorsunudur şuan devlet hast çalışan memur arkadaşlar oraya gidiyor . Doktorlarından tut mühendislerine kadar. Benim eşimi de çağırdılar gitmesi çok şükür. O kadar okuyup dirsek çürüttü emeğiyle bir yere geldi tuttu en güzel yerde çalışırken şehrime memleketime faydam olsun diye buraya geldi ve şimdi başka bir vatanın insanı için mi hele ki onlar emek harcamazlen emek harcayacak?

Kusura bakma bunlar benim gözümde yol köprü havaalanı gibi şeylerden önde geliyor.

Kaliteli yaşam için önceliklerimiz farklı.
Ülkenin temel taşları eritiliyor, satılıyorsa üzerinde ki boyanın cilanın ne önemi var.

İyi bir akşam diliyorum size.

size de cevap vereceğim ama şu an işe dönmeliyim
diğer üyelere cevap verdim sizi kale almadım sanmayın lütfen

Gardınızı almışsınız kime saldırsam diye bekliyosunuz sanki.önceki sayfaları okumadım.gayet normal bi soru sordum.kaynağı nedir diye.
Dediğin doğrudur yada değildir bilmiyorum.öğrenmek için soruyorum.
Bu kadar gergin olmayın lütfen..

Gardınızı almışsınız kime saldırsam diye bekliyosunuz sanki.önceki sayfaları okumadım.gayet normal bi soru sordum.kaynağı nedir diye.
Dediğin doğrudur yada değildir bilmiyorum.öğrenmek için soruyorum.
Bu kadar gergin olmayın lütfen..
Saldırmadım. Burada biri beni ikna edecek bilgi paylaştığı anda kendim hemen araştırmaya başlıyorum. Ayrıca kaynak olayı burada daha önce kavgaya dönüştü. Ortada net bilgi var. Millet aaaa orası dediyse kesin yalandıra dönüyo olay. Kötü bişey demedim. Lütfen kendiniz araştırın dedim videolar vs var izleyin dedim

Bu arada sorum hala geçerli. Ben anlamıyorum yardımcı olursanız sevinirim. Özellikle savunan grup yazarsa mutlu olurum. Diğer cemaatler niye tehlikeli değildir ? Ortada feto denen durum yaşanmışken aradaki farkları nelerdir? Yapılanmaysa yapılanma hepsinde var. Ben gerçekten anlamıyorum belki ben anlayamıyorum. Lütfen beni aydınlatın

Bu arada sorum hala geçerli. Ben anlamıyorum yardımcı olursanız sevinirim. Özellikle savunan grup yazarsa mutlu olurum. Diğer cemaatler niye tehlikeli değildir ? Ortada feto denen durum yaşanmışken aradaki farkları nelerdir? Yapılanmaysa yapılanma hepsinde var. Ben gerçekten anlamıyorum belki ben anlayamıyorum. Lütfen beni aydınlatın
Isin aslina bakarsan fetoda tehlikeli degildi. Kol kola yediler, içtiler, caldılar ama gelgelelim Memleketi paylasamadilar, birbirlerine düştüler, cete savası darbe marbe...
Şimdi bunlarla iyiler, birkaç yıla kalmaz yine birbirlerini yerler. Sen buraya yazdığınla kalırsın, onlar biz kandırıldık der ak kaşık gibi su üstüne çıkarlar...
:işsiz:

"Oylamada Ak Parti'den hiçbir red oyu çıkmazken oylamaya katılan 229 kişiden sadece 16 vekil red oyu verdi. HDP'den 10, MHP'den 4, CHP'den ise 2 red oyu çıktı."

Oylamaya katılmamak bir protestodur.Meclis çoğunluğu (316 milletvekili) olan bir partinin verdiği kanun teklifine

katılsan da itiraz etsen de bir yaptırımın olamaz.Aynı sizin söylediğiniz gibi çoğunluğun AKP milletvekillerinin

oluşturduğu diğer partilerin sadece oturumu gözlemlemek için gönderdiği milletvekillerinin bulunduğu oturumda

AKP milletvekillerinin oylarıyla kabul edilmiştir.

ayrıca, bu kadar düz mantıkla bakarsak
o zaman lozan antlaşması sebebiyle isviçrenin başkenti lozan mı?
ya da kars antlaşmasında rusya bizim başkentimizi kars olarak mı kabul etti?

Laf kalabalığı yapıyorsunuz.Kudüs düz mantıkla bakılabilir bir mesele değildir.Siz TC olarak

İsrail Devletiyle yaptığınız anlaşmada muhatap Kudüs gösteriliyorsa bunu kabul edemezsiniz.

Etmemelisiniz.

Sizin ki sey gibi oldu.
Evet ekonomi kotu, cari acik buyudu, enflasyon yuksek dusecek gibi de gorunmuyor. Risk buyuk, dolar, euro durdurulamiyor, alim gucu dustu, halk fakirlesti, kaynaklar tukendi. Benim de umudum yok batiyoruz ama yol yaptilar, park yaptilar bir kere de takdir edin absvddg
:KK53::KK53::KK53:
iyi yaptığı şeyler devede kulak. Memleket batıyor hala aynı terane.
Beka meselesi diyorlar bir de. Ulen beka sorununa kim getirdi memleketi?

X