Cümlenin başlangıcına bakın; “diğer inançların yaşadığının yanında”. Pekala, oturup şükredelim bu kadar dışlanıp zulme uğradığımız için. Daha fazlasıda olabilirdi. Sonuçta bi ermeni değiliz, soykırıma kadar susalım.
Okumayın yorumlarımı, gözardı edin, bıkmayın. Muneyi etiketledim, dilerse onunla devam ederim konuşmaya.
Madımak'ta diri diri yakılan vatandaşlarımızın aileleri bile bu kadar mağdur olamamışken (!) bitmiyor bunların mağduriyetiVar ya şu yazdığınızı okuyan bilmese kırbaçlandığınızı falan zanneder.Amma abarttınız.
Şu anda yaşanan mağduriyetleri bir düşünün.Elinsaf ya ne mağduriyetmiş.Her taşın altından
çıkıyor.
Daha detaylı yazacağım bir ara her bir haksızlığı, Sünniler dışında her grubun basına geleni ve sadece sunnilerin basına geleni, madem iş magdurıyet yarıştırmak bunlar için. Uzun uzun yazmışsın sen sıkılmadan, ben yoruldum yazmaktan o yüzden , senin kadar sabırlı yazamıyorum artık. Ellerine sağlık!Anlaşılamamaktan dem vuruyorsunuz ama siz de tamamen yanlış anlıyorsunuz..
Tabi ki onu demek istemedi kız..
Örnek vereyim ; Madımak'da insanlar diri diri yakıldı.. Kendileri gibi düşünmeyip ibadet etmedikleri ve aynı mezhepten olmadıkları gerekçesi ile... ( Kaldı ki ben aleviliğin mezhep değil İslam'da bir kültür bir kimlik olduğu düşüncesindeyim. )
Ve de ne acıdır ki, yan binalardaki pencerelerden yardım eli uzatılsa idi belki bir kısmı hayatta olabilirdi bugün. Otele ve çevresine aşina olduğum için rahatlıkla söyleyebilirim bunu..
Şimdi sizin o dönem ki yaşadığınız haksızlık ile bu durumu kıyaslayabilir miyiz ? Ve dava zaman aşımına uğradı. Failler elini kolunu sallayarak dolaşıyor. CB adayı oluyor.. Ve bu ülkenin başbakanı çıkıp dava zaman aşımına uğradı hayırlı olsun diyebildi. Şimdi o insanların yakınları ne yapmalı mesela ?
Bu arada Alevi değilim ve böylesi bir ayrım kabul etmiyorum..
Daha ağır mağduriyetler var derkenphilly bunu kast etti..
Ben de o dönemin siyasi karışıklığı sebebi ile hayallerimden vazgeçtim. Sizden daha az mağdur değilim.
Çok geç ünv diplomam oldu. Hayal ettiğim ve istediğim bölümü okuyamadım... vs..
Ama geçmişin trawmalarına sımsıkı sarılıp, hayatımın sonuna kadar bir kambur gibi taşıyamam, kin büyütemem içimde. Kendime bu kötülüğü yapmam yani...
Elimden gelen bugünden sonra ne yapabilirim, kime nasıl faydam dokunura bakarım.
Sımsıkı tutunduğum asla vazgeçemeyeceğim değerlerim yok mu ? Var.. Ama esnemez değil.. Esnetirim onları...
Bir bebek tacize tecavüze uğramasın diye, bunu yapanlar ceza alsın diye, bir kereden 1 şey olmaz diyenlerin suratına Allah'tan evvel insanların vicdanının tokadı çarpsın diye, bir anne baba çocuğuna en güzelini alabilsin diye, atanamadığı için bir öğretmen hayatından vazgeçmesin diye, bir anne gencecik yavrusunun toprağına sarılıp ağlamasın diye, şiddete maruz kalan kadın boşanmak istediği için sokak ortasında bıçaklanmasın diye, ağzı dili olmayan hayvanlar işkencelere maruz kalmasın diye esnerim hiç gocunmam..
Belki anlatabilmişimdir birazcık...
Anladım ben sizi. Bende esnerim. Değerlerimden esnemem, kişilerden vazgeçerim. Kimse babamın oğlu değil, oğlu olsa da vazgeçerim. Ama mesele zaten esnemeye değer gördüğüm bu meseleleri, tek 1 insana yıkmamış olmam. Mesele bugüne kadar diğer güçlü muhalefetin çen çen laf yetiştirmek dışında hiçbir icraatını görememiş olmam. Daha öncede söyledim, daha belediyesine 1 çiçek ekmekten aciz adam bugün kuvvetli bir adayın arkasından oy toplamaya çalışıyor. Seçeceğim aday mükemmel olduğu için değil, kusurların içinde en müsamaa gösterilebilir olduğu için seçeceğim. Bugün o chpnin başında kılıçtaroğlu değil de, gerçekten Atatürk’ün ilkelerini benimsemiş, gerçekten türklüğe önem vermiş, gerçekten cumhuriyetin izinden gitmiş bir adam olsaydı bu tartışmaların çoğu yaşanmazdı.Anlaşılamamaktan dem vuruyorsunuz ama siz de tamamen yanlış anlıyorsunuz..
Örnek vereyim ; Madımak'da insanlar diri diri yakıldı.. Kendileri gibi düşünmeyip ibadet etmedikleri ve aynı mezhepten olmadıkları gerekçesi ile... ( Kaldı ki ben aleviliğin mezhep değil İslam'da bir kültür bir kimlik olduğu düşüncesindeyim. )
Ve de ne acıdır ki, yan binalardaki pencerelerden yardım eli uzatılsa idi belki bir kısmı hayatta olabilirdi bugün. Otele ve çevresine aşina olduğum için rahatlıkla söyleyebilirim bunu..
Şimdi sizin o dönem ki yaşadığınız haksızlık ile bu durumu kıyaslayabilir miyiz ? Ve dava zaman aşımına uğradı. Failler elini kolunu sallayarak dolaşıyor. CB adayı oluyor.. Ve bu ülkenin başbakanı çıkıp dava zaman aşımına uğradı hayırlı olsun diyebildi. Şimdi o insanların yakınları ne yapmalı mesela ?
Ben de o dönemin siyasi karışıklığı sebebi ile hayallerimden vazgeçtim. Sizden daha az mağdur değilim.
Ama geçmişin trawmalarına sımsıkı sarılıp, hayatımın sonuna kadar bir kambur gibi taşıyamam, kin büyütemem içimde. Kendime bu kötülüğü yapmam yani...
Elimden gelen bugünden sonra ne yapabilirim, kime nasıl faydam dokunura bakarım.
Sımsıkı tutunduğum asla vazgeçemeyeceğim değerlerim yok mu ? Var.. Ama esnemez değil.. Esnetirim onları...
Bir bebek tacize tecavüze uğramasın diye, bunu yapanlar ceza alsın diye, bir kereden 1 şey olmaz diyenlerin suratına Allah'tan evvel insanların vicdanının tokadı çarpsın diye, bir anne baba çocuğuna en güzelini alabilsin diye, atanamadığı için bir öğretmen hayatından vazgeçmesin diye, bir anne gencecik yavrusunun toprağına sarılıp ağlamasın diye, şiddete maruz kalan kadın boşanmak istediği için sokak ortasında bıçaklanmasın diye, ağzı dili olmayan hayvanlar işkencelere maruz kalmasın diye esnerim hiç gocunmam..
güçlü muhalefetin çen çen laf yetiştirmek dışında hiçbir icraatını görememiş olmam.
Hımm şu anki iktidar içlerinde Atatürk'e, Türklüğe, Cumhuriyet'e en bağlı olanı sanırım?Bugün o chpnin başında kılıçtaroğlu değil de, gerçekten Atatürk’ün ilkelerini benimsemiş, gerçekten türklüğe önem vermiş, gerçekten cumhuriyetin izinden gitmiş bir adam olsaydı bu tartışmaların çoğu yaşanmazdı.
Anladım ben sizi. Bende esnerim. Değerlerimden esnemem, kişilerden vazgeçerim. Kimse babamın oğlu değil, oğlu olsa da vazgeçerim. Ama mesele zaten esnemeye değer gördüğüm bu meseleleri, tek 1 insana yıkmamış olmam. Mesele bugüne kadar diğer güçlü muhalefetin çen çen laf yetiştirmek dışında hiçbir icraatını görememiş olmam. Daha öncede söyledim, daha belediyesine 1 çiçek ekmekten aciz adam bugün kuvvetli bir adayın arkasından oy toplamaya çalışıyor. Seçeceğim aday mükemmel olduğu için değil, kusurların içinde en müsamaa gösterilebilir olduğu için seçeceğim. Bugün o chpnin başında kılıçtaroğlu değil de, gerçekten Atatürk’ün ilkelerini benimsemiş, gerçekten türklüğe önem vermiş, gerçekten cumhuriyetin izinden gitmiş bir adam olsaydı bu tartışmaların çoğu yaşanmazdı.
Sozde Soykirim.Cümlenin başlangıcına bakın; “diğer inançların yaşadığının yanında”. Pekala, oturup şükredelim bu kadar dışlanıp zulme uğradığımız için. Daha fazlasıda olabilirdi. Sonuçta bi ermeni değiliz, soykırıma kadar susalım.
Okumayın yorumlarımı, gözardı edin, bıkmayın. Muneyi etiketledim, dilerse onunla devam ederim konuşmaya.
Bir chpli olarak kılıçdaroğlu'nu öyle eleştiriyorum ki...Parti içi tekelciliğe sürükledi koşulları, ondaki de ayrı koltuk sevdası ancak çok pasif. İnce'yi zamanında parti başına geçirseydi CHP çok daha farklı yerde olabilirdi.Anladım ben sizi. Bende esnerim. Değerlerimden esnemem, kişilerden vazgeçerim. Kimse babamın oğlu değil, oğlu olsa da vazgeçerim. Ama mesele zaten esnemeye değer gördüğüm bu meseleleri, tek 1 insana yıkmamış olmam. Mesele bugüne kadar diğer güçlü muhalefetin çen çen laf yetiştirmek dışında hiçbir icraatını görememiş olmam. Daha öncede söyledim, daha belediyesine 1 çiçek ekmekten aciz adam bugün kuvvetli bir adayın arkasından oy toplamaya çalışıyor. Seçeceğim aday mükemmel olduğu için değil, kusurların içinde en müsamaa gösterilebilir olduğu için seçeceğim. Bugün o chpnin başında kılıçtaroğlu değil de, gerçekten Atatürk’ün ilkelerini benimsemiş, gerçekten türklüğe önem vermiş, gerçekten cumhuriyetin izinden gitmiş bir adam olsaydı bu tartışmaların çoğu yaşanmazdı.
Anlaşılamamaktan dem vuruyorsunuz ama siz de tamamen yanlış anlıyorsunuz..
İcraatı sadee iktidarken yapıyorlarsa belediye seçimlerinde ne işleri var? Ben buradan sorumluyum diyen adamın bahaneye hakkı var mı? Adam koca ülkeyi yönetiyor, en ufak bir boşluğunda ağzımıza doluyoruz. Bende dahil. Minicik semtte 1.5 senedir yol çalışması devam ediyor. Bunada sitem etme hakkım olsun.Pardon iktidar olmayan biri nasıl icraat gösterebilir? Kendilerine fırsat verilmedi, yani seçilmediler. Muhalefetin görevi zaten konuşmak ve eleştirmektir. İktidarı her konuda destekleyen muhalefet sizce normal midir, yine kendisine halk tarafından verilen ( sonuçta %10 barajını geçmiş) eleştirme görevini yapıyor mudur? Iktidar olmayan biri nasıl icraat yapabilir? Samimi olarak soruyorum.
Hımm şu anki iktidar içlerinde Atatürk'e, Türklüğe, Cumhuriyet'e en bağlı olanı sanırım?
Alevi olmasi degilde soyle bi bakiyorum liderlik vasfi goremiyorum phillym ya.Lütfen itiraf edin, Kılıçdaroğlu Alevi diye gıcık okuyorsunuz, bir Alevi'nin etnik kimliği ne olursa olsun ki, çoğu Türk'tür, yüksek bir rütbeye gelmesini , ülke yönetmesini hazmedemeyorsunuz.. herhangi bir sünninin : Gürcü, Kürt, Rum, Makedon, Arnavut, çerkes , Arap vs. Olması önemli değil sizin için , Sünni olması yeterli! Türklük değil kıymet verdiğiniz, dini inanç.. o yüzden Türklük ayağı yapmayın lütfen!
Anladım ben sizi. Bende esnerim. Değerlerimden esnemem, kişilerden vazgeçerim. Kimse babamın oğlu değil, oğlu olsa da vazgeçerim. Ama mesele zaten esnemeye değer gördüğüm bu meseleleri, tek 1 insana yıkmamış olmam. Mesele bugüne kadar diğer güçlü muhalefetin çen çen laf yetiştirmek dışında hiçbir icraatını görememiş olmam. Daha öncede söyledim, daha belediyesine 1 çiçek ekmekten aciz adam bugün kuvvetli bir adayın arkasından oy toplamaya çalışıyor. Seçeceğim aday mükemmel olduğu için değil, kusurların içinde en müsamaa gösterilebilir olduğu için seçeceğim. Bugün o chpnin başında kılıçtaroğlu değil de, gerçekten Atatürk’ün ilkelerini benimsemiş, gerçekten türklüğe önem vermiş, gerçekten cumhuriyetin izinden gitmiş bir adam olsaydı bu tartışmaların çoğu yaşanmazdı.
Tek sebep bu olmasa da, evet. Süt taşsa Erdoğan, taş düşse Erdoğan, kuş uçsa Erdoğan diyenler varken, Kılıçtaroğlu’nun sevilmemesi, eleştirilmesi çok ilginç değil bence.Kılıçdaroğlu yüzünden mi CHP ye oy vermiyorsunuz? Türklüğe önem vermiyor diye kaygı duyuyorsunuz ama Gürcü Erdoğan'a oy vermekte beis görmüyorsunuz çünkü Erdoğan Türklüğü hep yüceltti di mi?
Neden sözde?Sozde Soykirim.
Belediye seçimlerinde mi ne işleri var:) Belediye hizmetinde de mi muhalefet durumu var, tabi ki katılacaklar.İcraatı sadee iktidarken yapıyorlarsa belediye seçimlerinde ne işleri var? Ben buradan sorumluyum diyen adamın bahaneye hakkı var mı? Adam koca ülkeyi yönetiyor, en ufak bir boşluğunda ağzımıza doluyoruz. Bende dahil. Minicik semtte 1.5 senedir yol çalışması devam ediyor. Bunada sitem etme hakkım olsun.
Atatürk’e en bağlı olan demedim iktidar için. Atatürk’e bağlı olduğunu iddia eden parti, gerçekten öyle olsa dedim. Şuan zaten bu ilkeleri benimseyen millet, siyaset kendi ilkelerini oluşturma peşinde.