Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
Alevi olmasi degilde soyle bi bakiyorum liderlik vasfi goremiyorum phillym ya.

Senin için öyle olabilir ama başkası ıcın öyle değil. Bak leyli bu adam pasif olabilir ama dürüst ve ahlaklı bir insan . Bürokrasiden geliyor ve işleyısı biliyor. Bana kalırsa evet pasif biri ama aksini yapamaz, çarşaf çarşaf yok Alevi, yok annesı Ermeni Yok bilmem ne uzerınden gıttı sıyaset. demokrasi böyle bır şey değil, önemli olan ülke ıcın sundukları, bu göreve talipken söz verdıgı icraatler vs dir. Eğer Kılıçdaroğlu değilde Baykal'ın ekibi güçlü olsaydı CHP de, hız bugün hala" laik olmayan turkıye de" laikliği türbanlı kadınlardan kurtarıyor oldurduk.

Son düzenleme:
Bir chpli olarak kılıçdaroğlu'nu öyle eleştiriyorum ki...Parti içi tekelciliğe sürükledi koşulları, ondaki de ayrı koltuk sevdası ancak çok pasif. İnce'yi zamanında parti başına geçirseydi CHP çok daha farklı yerde olabilirdi.
Ben de akpli olarak söylüyorum, Cumhurbaşkınımızın buralara bu kadar gelebilmesi birazda onun sayesinde. Bir ülkede %45-50 arası oy alabilir mi tek bir parti? Bence çok ciddi bi muhalefet boşluğu demek bu. Sadece konuşmuş, kimseyi inandıramamış demek.

Ben bugün inandığım adamı destekliyorum ama o gittiğinde destekleyeceğim içi dolu bir parti adamı daha olsun isterdim.

Lütfen itiraf edin, Kılıçdaroğlu Alevi diye gıcık okuyorsunuz, bir Alevi'nin etnik kimliği ne olursa olsun ki, çoğu Türk'tür, yüksek bir rütbeye gelmesini , ülke yönetmesini hazmedemeyorsunuz.. herhangi bir sünninin : Gürcü, Kürt, Rum, Makedon, Arnavut, çerkes , Arap vs. Olması önemli değil sizin için , Sünni olması yeterli! Türklük değil kıymet verdiğiniz, dini inanç.. o yüzden Türklük ayağı yapmayın lütfen!
Veee içindekileri dökme buna denir anladık şimdi demek ki sizde ki Erdoğan düşmanlığın sebebi buymuş
İnanın hiç aklıma bile gelmedi alevi diye ayırt etmek

Pardon iktidar olmayan biri nasıl icraat gösterebilir? Kendilerine fırsat verilmedi, yani seçilmediler. Muhalefetin görevi zaten konuşmak ve eleştirmektir. İktidarı her konuda destekleyen muhalefet sizce normal midir, yine kendisine halk tarafından verilen ( sonuçta %10 barajını geçmiş) eleştirme görevini yapıyor mudur? Iktidar olmayan biri nasıl icraat yapabilir? Samimi olarak soruyorum.

Hımm şu anki iktidar içlerinde Atatürk'e, Türklüğe, Cumhuriyet'e en bağlı olanı sanırım?
:halay::super:

Anladım ben sizi. Bende esnerim. Değerlerimden esnemem, kişilerden vazgeçerim. Kimse babamın oğlu değil, oğlu olsa da vazgeçerim. Ama mesele zaten esnemeye değer gördüğüm bu meseleleri, tek 1 insana yıkmamış olmam. Mesele bugüne kadar diğer güçlü muhalefetin çen çen laf yetiştirmek dışında hiçbir icraatını görememiş olmam. Daha öncede söyledim, daha belediyesine 1 çiçek ekmekten aciz adam bugün kuvvetli bir adayın arkasından oy toplamaya çalışıyor. Seçeceğim aday mükemmel olduğu için değil, kusurların içinde en müsamaa gösterilebilir olduğu için seçeceğim. Bugün o chpnin başında kılıçtaroğlu değil de, gerçekten Atatürk’ün ilkelerini benimsemiş, gerçekten türklüğe önem vermiş, gerçekten cumhuriyetin izinden gitmiş bir adam olsaydı bu tartışmaların çoğu yaşanmazdı.
Siz yine anlayamamışsınız.. Neyse sağlık olsun:))

Veee içindekileri dökme buna denir anladık şimdi demek ki sizde ki Erdoğan düşmanlığın sebebi buymuş
İnanın hiç aklıma bile gelmedi alevi diye ayırt etmek

Kusura bakmayın ama teker teker bütün oy verenlerin niyetini okuyamam, genel tavrın bu olduğu hakkında da adım gibi eminim, aksi durumda Sünniliği hiç siyaset konusu olmayan Baykal'ın aksine, aynı partide lider olmalarına rağmen ortalığa Kılıçdaroğlunun Alevi olması zırt pırt diler getirildi... O yüzden uzaktan bana ayak yapma, ben yemem bunları.

Son düzenleme:
Siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz belli :KK66:
çok iyi okuyorum emin olun mevzuyu şimdi de Alevi Sünni çatışmasına çevirmeye çalışıyorsunuz
Aklımızdan dahi geçmeyen ama sizin hiç bir zaman aklınızdan çıkaramadığınız düşünceleri bize mal etmeye çalışıyorsunuz
Kişi kendinden bilir işi diyeyim de anlayın bi zahmet

Senin için öyle olabilir ama başkası ıcın öyle değil. Bak leyli bu adam pasif olabilir ama dürüst ve ahlaklı bir insan . Bürokrasiden geliyor ve işleyısı biliyor. Bana kalırsa evet pasif biri ama aksini yapamaz, çarşaf çarşaf yok Alevi, yok annesı Ermeni Yok bilmem ne uzerınden gıttı sıyaset. demokrasi böyle bır şey değil, önemli olan ülke ıcın sundukları, bu göreve talipken söz verdıgı icraatler vs dir. Eğer Kılıçdaroğlu değilde Baykal'ın ekibi güçlü olsaydı CHP de, hız bugün hala" laik olmayan turkıye de" laikliği türbanlı kadınlardan kurtarıyor oldurduk.
evet katılıyorum kılıctaroglu nedense bana hep daha ılımlı ve daha senpatik gelmiştir yüz ifadesi bile baykala göre daha kucaklayıcı

Bunu sizce Erdogan yapiyormu? Hani bu ülkenin kurucusuna iki ayyas diyen. Partisi 90 yillik enkaz/reklamdan bahs eden Erdogan. Ayrica chp muhalefette, elbette icraatlari fazla olamaz. Yinede mesela ilk asgari ücretin yükselmesini chp istemisti mesela. Akp gülerek kaynak nerde demisti. Sonra yine bir secim zamaninda asgari ücreti yükseltmislerdi. Hatta bu bayram ikramiyeler bile chp'nin önergesidir.

Chp belediyelere bu arada fazla para gitmez. Birseyleri finans etmek daha zor cünkü muhalefet. Ve bende Kilicdaroglunu zerre kadar sevmem. Ancak Ince cok farklidir.

Dahası CHP olan İlçelerde Büyük Şehir Belediyesi AKP ise O ilçelerde Hiç birşey yapılmadığı gibi olanıda bozuyorlar.
Çok güzel bir örnek İstanbul Kartal...
İDO Pendiğe açıldı Kartal'daki İDO 2 yıldır tadilatta hiçbirşey yapılmıyor... Pendik AKP...
Kartal' daki Devlet Hastanesi kaptıldı Tuzla'ya Taşındı. Tuzla belediyesi AKP..
2012 yılında Yenilencek diye kaptılan TCDD (tren Yolu) Hala bitmedi. Pendik'e kadar bitti. Pendik'ten Kadıköy'e kadar hala kapalı.2018 Ekim açılcak deniyor benim hiç umudum yok. Kartal-Maltepe-Kadıköy ilçelerinin Belediyeleri CHP.
En son Başbakan Bize oy verenler hizmette öncelikli diye açıklama yaptı. Bu nasıl memleket yönetmek ya...

çok iyi okuyorum emin olun mevzuyu şimdi de Alevi Sünni çatışmasına çevirmeye çalışıyorsunuz
Aklımızdan dahi geçmeyen ama sizin hiç bir zaman aklınızdan çıkaramadığınız düşünceleri bize mal etmeye çalışıyorsunuz
He he öyle zaten, görende diyecek dinin bütün sosyal hayatı düzenlediği Ortadoğu da değil de , Norveç de yaşıyor.

En büyük çatışmayı sizin reisiniz yapıyor.
Alevi olup şehit olan askerlerin cenazesine bile katılmıyor.
Geçiniz bu laf kalabalığını
Ayrıca philly philly nin yazdığı mesajda erdoğan düşmanı olduğunu anlayacak kadar zekisiniz az haberleri takip edin kim ülkeyi ayrıştırıyor görün :KK66:

evet katılıyorum kılıctaroglu nedense bana hep daha ılımlı ve daha senpatik gelmiştir yüz ifadesi bile baykala göre daha kucaklayıcı

Şekilcilik üzerinden gelişen bir laiklik algısı vardı o dönemde partide takip ettiğim kadarı ile, siyaset ile haşır neşir olanlar bilir zaten. Sana Murat Belge'nin bir yazısını yollayacağım bununla ilgili, sımdı onun kullandığı terimi kullanıp, burada ban yemek istemem. Sen kendin okursun, özelden istişare ederiz.

X