Niye edeyim ki, kendince fikir beyan ediyor, karşı arguman yazmayı tercih ediyorum genelde.
Degişen hiç birşey yok görmemekle suçlarken bende görmezden gelsem ayıp olur onuda yazayım nasıl geçmişin güçlüleri kendi gibi düşünmeyene haksızlık yapıyorsa bugünde aynı şeyler tersden işliyor yoplum mühendisligi kendi gibi olmayana baskı hiç birşey degişmedi türkiyede al birini vur ötekine tiyatro sahnesinde aktörler yer degiştirmiş sadece olan bu .Dış kabugu tamamen farklı içi aynı insanlar ne çabuk unuttunuz yasadıklarınızı Bu yol iyi bir yol degil ve bununda geri dönüşü olacak birgün kelebek etkisi gibi evren bunları bize geri gönderecek sonumuz ne olacak bilmiyorum artık lütfen güzel şeyler olsun....Ya metanol sen değil sorun, sen bunu yazıp durmuyorsun ama cidden sıktı artık sürekli yazanların tek yazdığı bu. Bu sorunlar bitti ama diğer insanların sorunları katmerlenerek arttı ama " akp çok iyi, bütün herkes en özgür zamanını şimdi yaşıyor" diyorlar hiç utanmadan. Allah inancı olan birilerinin bunu söylemesi büyük çelişki bence , sonuçta herşeyi görüyor, haksızlığı da, iyiliği de, kötülüğü de...
Gülay hanım şayet konuyu baştan okusaydınız, benim konuya olan yorumumu görürdünüz. Ben başörtüsünden bahsetmemiştim.Ama Her zaman ki gibi, sagolsun arkadaşlar bizlere ''Dini siyasete Alet ettiniz'' yakıştırmasını yaptıkları için, konu buraya kadar geldi.Konuyu hemen başörtüsüne getirmişiniz yine. İstiyen örter, isteyen örtmez. Kimsenin problemi değil.
''Kutuplarda foklar öldürülüyor'' diye haber yazsam; başörtüsü örtmüyorlar da ondan oldu diyeceksiniz.
Ama adının başharfi Necmettin Erbakan gibi ''Başörtülülere dekanlar, rektörler ve herkes saygı duruşuna duracak'' denirse; şöyle cevap veririm: Ben İstiklal Savaşı'na katılmayanlara saygı duruşuna durmam. Babama da durmam çünkü o da İstiklal Savaşı na katılmadı. Sadece dedemin dedesine dururum. Hindistan'da saygı duyulabilir; ama burası Hindistan değil.
Yahu Bu çarşaf konusunu açan ben değilim!Carsaf giyenler zaten erkekli kadinli ayni siralara oturup egitim almak istemez. Yani gercekten bilincle giyenlerden bahsediyorum. Cogu ya AcikOgretim okur yada medrese egitimi alir. Doladiniz basortusunu yine dilinize, tamam cekmissiniz bu konudan anliyorum ama tek mevzunuz bu olmasin.
Ben rüşvet yiyene,yolsuzluk yapana oy vermedim!kardelen2780 din sizin için çok önemliyse nasıl rüşvet yiyenlere yolsuzluk yapanlara ihalelerde yandaşlarına milyonlar kapaklayana oy veriyorsunuz merak ettim
Gerçi sizin din anlayışınıza göre bunlar önemli değildir dimi para gelsin de nerden gelirse gelsin
Çok dindarım der gider kredi çeker faiz yersiniz sizde
Siz hiç boyunuzdan büyük işler yaparken, altından kalkamayacak kadar büyük bir yük kaldırırken ''DOST'' Yardımı Almıyor musunuz?!Benim en iyi yaptigim seyi yapiyorsunuz konuyu isine geldigi gibi anlama ve soruya baska soruyla cevap verme. Bu konuda iyiyimdir bu sebeple bende bunu denemeyin. Sorum cok basit bu yapılan koalisyonmudur degil midir ?
Diger ittifakin yaptigi koalisyon degildir diye bir cumle de kurmadim. Koalisyonlar bu ulkenin ilerlemesini envelledi diyip koalisyon kurulmasini soruyorum.
Bunu sormadaki amacim koalisyona karsi olmam... bu arada hdp tek basina secime girdi hatırlatırım.
Size söyleyecek tek kelimem bile olamaz. Çünkü siz yorumlarınız da, Dine bakış açınızı ortaya koyarak nasıl karakterde bir insan olduğunuzu gösermişsiniz!..Ben dindar değilim, lakin kimseye tecavüze yeltenme /kul hakkına girme/ yalan/iftira vs. gibi şeylerden hep kaçınırım. Bunu da öldükten sonra cehennemde yanarım korkusundan değil, erdemli ilkeli vicdanlı olduğum için yaparım. Ve nedense çocuk istismarcıları genelde dindar kesimden çıkıyor bu lafı da sırf sizin at gözlüğünüze istinaden yazıyorum. Dindarlar sapıktır demiyorum, yani insanları din korkutmuyorsa yola getirmiyorsa toplum raydan çıkar size göre. Eh bu akıl niye verilmiş acaba din olmasa da insanlar düzgün yaşayabilir ateist toplumlar gül gibi yaşayıp gidiyor. Ancak sizin yaşadığınız dünya çok başka sizinle tartışılmıyor bile , büyük harf yazmayın dedikçe yazdınız. Ailemizde kapalı ve dindar çok insan var hiç sorun yaşamadılar şuanki hükümeti de aşırı eleştiriyorlar dedik durduk yine tınlamadınız. Bu ülkenin tek gerçeği siz değilsiniz, siz bu ülkede yaratılmaya çalışılan imajsınız. Mağdur edebiyatı. Benim kapalı arkadaşlarım var hiç sizin gibi düşünmüyorlar kesin onlar da gizli hainlerdir.
Önceliğim din dedikten sonra zaten sizinle tartışacak bir şeyim yok, tecavüz istismar kadınların ezilmesi sizi alakadar etmiyor. Çünkü sizin zihniyet belli; "mini etek giyerse tecavüzü hakeder. Hükümeti savunmayanlar lanetlensin. Dini eğitim almazsa tecavüz hırsızlık kaçınılmaz..."
Zerre kadar objektif değilsiniz, ben örtünen insanların eğitim hakkının elinden almasına karşıyım bunu savunurum her daim inançlı olmasam da ; ancak siz asla kendinizden olmayan birisinin hakkını kendi hakkınızcasına savunmazsınız. Ayrıca konu örtünmek/eğitim vs. değil. Siz zengin olabilirsiniz tabağınızdan et altınızdan arabanız eksik olmayabilir, ama aynı o çok sevdiğiniz ecdad osmanlı dönemi gibi saray ve üst tabaka zenginlik içinde halk açlık içinde. Yoksa doğudan batıya, köyden kente göçün artmasının bir açıklaması olamaz. Din ile insanları yozlaştırıp sadece bunu aramalarını iyi öğretmişler. Zira karnını doyurmaya gerçekten nitelikli iyi yaşamaya imkanı olmayan milyonlarca insan -belki siz dahil- önceliği dini. Karnını doyurması, iyi eğitim, iyi sağlık sistemi, istismarsız /mobbingsiz yaşam, gibi gibi şeyler faso fiso. Dinde gösteriş olmaz derler, neden o zaman Emine Erdoğan 300 bin liralık Hermes kullanıyor? Bence çok güzel bir taktik hükümeti çok beğeniyorum bu konulardahalka gelince sus, dinine sahip çık kendine gelince yağdır paraları
Banlanmak istemiyorum, çok şey söylemek isterdim ancak susuyorum. Yoksa delireceğim.
Çarşaf diyen ben miyim?!EKMEK AŞ DENİLİYO DİN DİYOSUN
EĞİTİM BİLİM SORUYOLAR ÇARŞAF DİYOSUN
TACİZ TECAVÜZ DİYOLAR BAŞÖRTÜ DİYOSUN SEN NE DİYOSUN ALLA SEN DÜN FİLİSTİN İÇİN YAS TUTULCAKMIŞ TÜRKİYEDE NİYE ZAMANINDA TOPRAKLARINI SATMASALARDI İSRAİLE ERMENİ SOYKIRIMINI DESTEKLEMESELERDİ BİZİM ONCA ASKERİMİZ ÖLÜYO ÖLDÜDE NİYE YAS TUTULMUYO
Site kuralları gereği, Yorum yapmıyorum!Hindistan'a turistik gezi yapmıştım. İnsanlar pislikten, sefaletten kırılıyordu inanılmaz ama anlatılmaz yaşanır. Ve hepsi Tefekküre teslim olmuş ibadet ediyordu. Koşullarını değiştirmek yok, isyan kesinlikle yok. Hepsi de bağlı oldukları dinin sonucu; "biz bu hayata tekrar tekrar geliyoruz. Eğer şuan hayatımız kötüyse önceki yaşamımızda kötü ve inançsız biriymişiz bu bizim yaşamdaki cezamız bu cezamız dolup öldükten sonra tekrar daha iyi koşullarda dünyaya geleceğiz" inancı hakim. Bizde de gidişat o yönde. Aç mısın, yaşam standartların mı kötü ? boyun eğ, dinine sığın , ibadet et , isyan etme ötesini bırak.
Ben rüşvet yiyene,yolsuzluk yapana oy vermedim!
Ben ERDOĞANA Oy veriyorum dikkatinizi çekerim.
Isinize geldigi gibi yorumlamayin dini oyyy oyyy bu Din hic bir hukumetten cekmedi bu akpden cektigi kadar.
Hakaret etti dediginiz uyenin mesaji aslinda Allahin kitabindaki bir Surede acikca gecer.
Acip manasini okuyun Namaz kilarken cokca okuruz hani Maun Suresi.
Ben yazarsam dini yorumdan sikayet edilirim zira mapisin parmakliklarini yeni yagladim
Sizin nasıl karakterde birisi olduğunuzu ben özel mesaj bölümünde çözmüştüm..Benim en iyi yaptigim seyi yapiyorsunuz konuyu isine geldigi gibi anlama ve soruya baska soruyla cevap verme. Bu konuda iyiyimdir bu sebeple bende bunu denemeyin.
Bunu sormadaki amacim koalisyona karsi olmam... bu arada hdp tek basina secime girdi hatırlatırım.
7sinde neyse 70inde de o oluyor insanlar degismiyor bilirim fakat sirf ailesi Musluman diye musluman gecinen cevrenin cogu musluman oldugu icin gostermelik oruc tutan namaz kilan insanla ehli imanli amentu inancli birini ayni kefeye koyamam philly. Kalpte pislik barindirmanin dini kitabi olmaz ahlak mevzusu o.90larda İst bir Anadolu lisesinde öğrenciyim. Lise 1 de sınıfımıza , imamı hatip ortaokulundan öğrenciler , Anadolu lisesinin sınavının ortaokuldan sonra olması sebebi , sınavla geldiler. Benim iki arka sıramda oturan yaklaşık beş altı kişilik erkek grubu. Milliyetçi ve muhafazakar geçiniyorlardı. Oruç tutmayana dalaşır, okulda terör estirirlerdi. Yeni mezun, dünya güzeli bir coğrafya hocamız vardı. Uzun, topuğuna kadar etek giyen güzel bir kadın. Bu kadın ne zaman arkasını dönüp tahtaya bir şey yazsa, o grubun tacizine uğrardı.iki sıra arkamda oldukları ıcın hayatımda duymadığım küfürlü,seksüellik ve taciz içeren o konuşmalara bizzat şahit olmak zorunda kaldım... en yakını arkadaşımı tacız ettiler.. ben dominant, o yaşta yaşında göre fazla olgun bir tip olduğum için hiç sorun yaşamadım ama pratikte oruç tutan kitle, utanmadan oruç tutarken coğrafya hocamızın poposu hakkında fıkır yürütmekten geri durmazlardı... içi boşaltılmış, sadece şekilcilikten oluşan bir inançtan öte degıldı yaşadıkları..diğer ınsanların gördüğü her dınsel pratıgı yerıne getıren bu kitle, belkı de sadece Allah'ın gorebıldıgı hıc bır ruhanı pratıgı yerıne getırmemekte beis görmüyordu..şahıslardan bırı benı " liseden arkadaş ekleme" hevesıne Facebookdan eklemişti benı, arkadaş ben senı ekler mıyım. Hayatımda en nefret etiğim insanlardan bırırsın başta.! yıllar geçti liseden başka bir arkadasım bır konferans sebebı ıle olduğum yere geldi. Hoş beşten sonra " ya bu manyak benı Facebookdan eklemiş, nasıl bır utanmazlıktır, söyle söyle ıgrenc biriydi , hala aynı mı " dedim. Arkadasım kalp cerrahı, meğer sapığımızın eşi kalp hastası, cerrah arkadaşımıza tedaviye gidiyormuş. " philly hala aynı, kadınlara hala bakıyor, tacızkar davranışlar sergiliyor" dedi. Huylu huyundan vazgecmezmıs.. olan gariban esıne olmultur tabi farkındaysa.
Cümlenin başlangıcına bakın; “diğer inançların yaşadığının yanında”. Pekala, oturup şükredelim bu kadar dışlanıp zulme uğradığımız için. Daha fazlasıda olabilirdi. Sonuçta bi ermeni değiliz, soykırıma kadar susalım.Yav vallahi yeter yani, biktik cidden ya.. arkadasım sizin mağduriyetiniz diğer dini inançların yaşadığının yanında deve de kulak kalır, artık sürekli temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp getirmeyin bunu önümüze. .ceyrek asır geçti üzerinden hala aynı terane.
Ben ırkçı falan değilim sadece gerçkelri söylüyorum nedense hep vatanını satanlara destek oluyo bu ülke suriyeliler filistinliler ben her gün eczaneye gelen ne dediği belli olmayan insanlardan sıkıldım anladın mescidi aksa ayrı filistin için yas tutmak ayrı ben tutmuyorumÇarşaf diyen ben miyim?!
Mescidi Aksa,sadece filistinlilerin meselesi mi?
Sizin gibi insanlara, ne kadar anlatsam da, Anlamazsınız!
Sizler Müslüman Kardeşliğini benimseyememiş ve ırkcılığı gaye edinmişsiniz maalesef
siz neye cesaret bu kadar siyaset üzerinden insanları rencide edici konuşabiliyorsunuz tuttuğunuz parti için kendine gel reisinde gidici ömür boyu o koltukta olmayacak ananı babanı bu kadar savunmazsın senSizin nasıl karakterde birisi olduğunuzu ben özel mesaj bölümünde çözmüştüm..
Siz, insanları o kadar güzel kullanıyorsunuz ki, elinizi ASLA Ateşe sokmuyorsunuz. Maşa kullanmakta üstünüze yok.Bunu çok iyi analiz ettim
Keşke okusaymışsınız yazılanları. Mevzunun nerelerden geldiğini o zaman görebilirdiniz. Kim çarşafa girmiş kim başörtüsü takıp mini etek giymiş mevzusu değildi bu. Alıntıladığınız cevap bana yazıldığından yazma ihtiyacı duydum. Siyaset konuşmak için geliyoruz ama sürükleniyoruz. Uzatmayacağım.
Öne sürülen ve diretilen bir sav vardı bende ispatını istedim. Hakkım değil mi? Siyasetleri din olan insanlardan cevap aramak mı kabahat oldu.
Keşke sadece siyaset konuşabilsek ama söz konusu olan elinde Kuran miting meydalarında
sallayan bir cb adayı olunca dini siyasetten ayıramıyoruz.
Sadece şunu belirteceğim; geçmiş iktidarda dinini yaşayan insanlar ötekileştirildi mi? Evet. Ben şimdi o dönemden şikayetlerimi, neden tercih etmediğimi söylerken ne söyleyeceğim? Eğitim konuşalım, benim başım kapalı olduğu için ben üniversiteye alınmadım. Sınava bile giremedim, nasıl konuşacağım? Daha yolun başında dışlanmış biri ne bilim konuşabilir, ne tarım, ne ekonomi. Din konuşmak yasakta buda siyasetin bir parçası. Bunu belirttiğim için banlanacak mıyım?
Cümlenin başlangıcına bakın; “diğer inançların yaşadığının yanında”. Pekala, oturup şükredelim bu kadar dışlanıp zulme uğradığımız için. Daha fazlasıda olabilirdi. Sonuçta bi ermeni değiliz, soykırıma kadar susalım.
Okumayın yorumlarımı, gözardı edin, bıkmayın. Muneyi etiketledim, dilerse onunla devam ederim konuşmaya.
7sinde neyse 70inde de o oluyor insanlar degismiyor bilirim fakat sirf ailesi Musluman diye musluman gecinen cevrenin cogu musluman oldugu icin gostermelik oruc tutan namaz kilan insanla ehli imanli amentu inancli birini ayni kefeye koyamam philly. Kalpte pislik barindirmanin dini kitabi olmaz ahlak mevzusu o.
Cümlenin başlangıcına bakın; “diğer inançların yaşadığının yanında”. Pekala, oturup şükredelim bu kadar dışlanıp zulme uğradığımız için. Daha fazlasıda olabilirdi. Sonuçta bi ermeni değiliz, soykırıma kadar susalım.
Okumayın yorumlarımı, gözardı edin, bıkmayın. Muneyi etiketledim, dilerse onunla devam ederim konuşmaya.
Ben de sunni Türk'üm, tesettürlüyüm ama çoğu konuda alevi vatandaşlarımızı daha modern çagdaş buluyorum. Her iki taraf da zamanında mağdur oldu, artık intikam alma karşı tarafı mağdur etme bitsin. Bizim bizden başka kimsemiz yok, bir gün elin yabancısı kapımıza dayandığında "hımm demek sunnisin sana zarar vermeyeyim pardon kardeş" demeyecek. Aklımızı başımıza almamız lazım. Üretim üretim ve üretim. Şeker fabrikası satarak gelişemeyiz.Bakıyorum bir sorun göremiyoru göremiyorum, seçen bu konu hakkında yazıyorsunuz. Arkadasım devlet Sünni Türklerin elinde , başınıza bir şey gelmez abartmayın . Düm zulme uğradınız ama geçti geçti, şimdi zulme uğrayanların yanında durmanız gerekırken, durmuyorsunuz
Uyarım herkeseydi, AKP seçmeninin inanç dışında Cumhurbaşkanını seçme kriteri yok mu? Mutlaka vardır, muhaliflerin iktidardan tek şikayeti inanç mı? Sanmıyorum.
Hepiniz dinden bahsedince kırıcı laflar ediyorsunuz, biri diğerinin ateistliğine laf ediyor ki, ateistlikle ilgili duvar yazıları bile sildim sırf bu yüzden, diğeri söz konusu Müslümanlık olunca tüm müslümanları aynı kefeye koyup sayıp sövüyor.
Bir deist, ateist nasıl söylenen lafa güceniyorsa müslümanda güceniyor, bir siyasiyi yereceğim derken dinin kendisine laf eder oluyorsunuz, bu topikte olmasa da bu bölümde din ortaya atılınca söylenenleri biliyorum ben, ki zaten din konuları sırf ağızlarınızın ayarı yok diye yasaklandı sitede, bir kere ipin ucu kaçtı mı, insanlara olan sözler direkt dinlere söylenmeye başlanıyor, misal yahudilerin hepsi katil deniyor, Müslümanlar ışid kafalı, ateistler ahlaksız, mezheplere hiç girmeyeyim, bir faciada mezhepler konusunda yaşanıyor, bu sitede din neden yasaklandı biliyor musunuz?
Mezhep çatışmaları yüzünden, Alevilere söylenen sözleri duysaydınız ya da Alevilerin onca hakaret sonrası Sünnilere söylediklerini.
O yüzden diyorum, inanç kriterinizse içinizde saklayın, şu an baş örtüsü mağduriyeti var mı? Yok, siyasiler bundan ders aldı mı? Bence aldı, bundan sonra aynı mağduriyet olur mu? Siyasiler ders aldığından olmaz, o zaman lütfen siyaset konuşun.
Size söyleyecek tek kelimem bile olamaz. Çünkü siz yorumlarınız da, Dine bakış açınızı ortaya koyarak nasıl karakterde bir insan olduğunuzu gösermişsiniz!..
Son olarak da ; Çok şey söylemeden, bu kadar saldırmışsınız. acaba çok şey söyleseniz ne yapardınız?!
Çarşaf diyen ben miyim?!
Mescidi Aksa,sadece filistinlilerin meselesi mi?
Sizin gibi insanlara, ne kadar anlatsam da, Anlamazsınız!
Sizler Müslüman Kardeşliğini benimseyememiş ve ırkcılığı gaye edinmişsiniz maalesef
Site kuralları gereği, Yorum yapmıyorum!
Dini paylaşım YASAK!..
Dinin gerçek Manasını ve Anlamını ögrenmeniz temennisiyle