Saadet partisi bu seçimde CHP ile ittifak yaptığı için bu kadar az oy aldı.Çünkü biri siyah biri beyaz,zıt kutuplardaki 2 parti.Barajı geçemediği halde aldığı milletvekillerininin CHP ye geçeceğini biliyordu seçmen,o yüzden çoğu tercih etmedi.Nitekim öyle de oldu. CHP 40 yıldır milletvekili çıkaramadığı Elazığ'dan Saadet partisi sayesinde milletvekili kazanmış oldu mesela.Cunki insanlar kendilerine en yakin zihniyette kim varsa ve daha guclu gorunuyorsa ona veriyorlar oylarini, mecliste temsil edilebilmek adina.. Malum yuzde 10 baraji var. Turkiye'de asiri sagi artik iki parti temsil ediyor, biri AKP digeri MHP. Sagcilarin da kimi bunlardan birine veriyor. Iyi Parti de sag olarak cikti ama turlu engellemeler ile kimsenin tanimasina bile izin vermediler. Demokrasi rafa kalkinca boyle oluyor.
Saadet Partisinin CHP ile ittifaki icin oylari dusmedi. SPnin yillardir oyu zaten yuzde 2 leri gecmiyordu. En son secimde, yani Kasim 2015te de mi CHP ile ittifak yapmisti? Oy orani %0.7 idi. Bu secim hic degilse iki katina cikmis: % 1,35.Saadet partisi bu seçimde CHP ile ittifak yaptığı için bu kadar az oy aldı.Çünkü biri siyah biri beyaz,zıt kutuplardaki 2 parti.Barajı geçemediği halde aldığı milletvekillerininin CHP ye geçeceğini biliyordu seçmen,o yüzden çoğu tercih etmedi.Nitekim öyle de oldu. CHP 40 yıldır milletvekili çıkaramadığı Elazığ'dan Saadet partisi sayesinde milletvekili kazanmış oldu mesela.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/s...p-11-ilde-yillar-sonra-vekil-cikardi-40876741
Elhamdülillah herşey namaz evet.
Neden olmasınki.
Dinimizin direği olarak görürüz biz namazı.
Bunun kul hakkı ile ne alakası var.
Doğru söylemiş.
Mune bu yorumum dini algılanır mı acaba?
Pişman oldum şuan
Algılanmaz de mi
Sadece bu mesaj bile anlatıyor hanımkelesimigetir .O kadar güzel yazmaya çalıştığım mesajdan "vurursunuz" kısmını çekip çıkarmak.!!!hlHalbuki orada komsumsun ,akrabamsin benzeri yazılı olan onca kelimeden buhala daha Erdoganin kazanmasini bir ince inceliginde kutlayamadınız.Hala daha buradaki Erdogan secmenlerinin üstüne geliyorsunuz.Mübalağa olduğunu anlamadiysaniz Başka söze gerek yok !! Iyi akşamlar
Onlar için her şey sadece başörtü namaz yani sadece işin gösterişindeler.
Heeeeyyy kavga etmeden dövüşünElhamdülillah herşey namaz evet.
Neden olmasınki.
Dinimizin direği olarak görürüz biz namazı.
Bunun kul hakkı ile ne alakası var.
Doğru söylemiş.
Mune bu yorumum dini algılanır mı acaba?
Pişman oldum şuan
Algılanmaz de mi
Günaydın ablaBizde alkolik oluyoruz bu durumda..
Bu kadar olmamalı ya egemcim..
Yalova'da 2014te 164bin secmen, 2015te de ayni sayida secmen, 2018de 182 bin secmen, 18,000 genc secim yasina erismis, ama hic kimse olmemis.. O da guzelmis.. Benim ispatlanabilir dedigim mesajimi atlamissin, diger mesajlarimi getirmissin. Ben sana bu cevabi yazmistim:
Cumhurbaskani daha once aldigi oy yuzdesinin ustune cikamamis, he mi? O yuzden yani butun savunman.. Peki cumhurbaskaninin daha once aldigi oy oraninin cok daha fazla dusmus olabilecegi, aradaki farki Arapla, Suriyeli ile, hile ile anca bu kadar kapatabildigi hic aklina gelmiyor mu? Yani ille de ustune mi cikmasi gerekiyor hile yapmis sayilmasi icin? Bu kadar kotu yonetime hic yerli secmen kaybetmedi, uste de Araplarin oyu eklendi, daha cok oyu olmasi gerekiyordu, he mi?Burasi Avrupa'da bir ulke olsa idi Erdogan baraji bile asamazdi. Zaten yargilanirdi once, bakalim 17-25 Aralik iddialari ne kadar dogru, Man adalari rusvetine ne kadar bulasmis diye.. Zaten kanunlara gore niteliklerini tasimadigi icin cumhurbaskani bile olamazdi ya, o da ayri..
Sag partili olmanin egitimle alakali oldugunu kim soyledi? Ben de eskiden sag partilere oy veriyordum, ta ki oy verdigim parti hakkinda bir suc saibesi olana, ya da ekonomiyi iyi yonetemediklerine inanana kadar.. Eskiden kistas buydu. Zihniyet degisti, artik namaz kilmak yetiyor, ulkeye devlet adami degil, imam seciyoruz ya, calmak, ekonomiyi batirmak, ulkeye terorist doldurmak iktidar olmaya engel degil, yeter ki her cuma bir Bakara okusunlar..
Ayrica 1999 da DSPnin basinda Ecevit vardi. CHP secmeni ECEVIT ile CHPyi ozdestirmistir. Ecevit nerdeyse CHPli secmen oradaydi.
Mardin diyorsun, Izmir ne kadar Ataturkcu ise Mardin de o kadar Kurtcudur. Herhalde oradan HDP cikacak. Araplarin bu gibi fanatik sehirlerde AKPyi ilk siraya tasiyabilecegini nasil dusunursun? AKP alabildigi kadar sandalye pesinde oralarda, ilk parti olamayacagini o da biliyor, oylar arasinda ucurum var, ucurumu kapatsa yeter ona, o da onu yapiyor. Bu sehirlerden de milletvekili cikarabildi mi? Cikartti.. Mardin'de de 6 milletvekilinin ikisi onda. Daha ne?
Para karsiligi oy satmaya gelince.. Bir kac gun once burada bir video paylasmistim. 2011 de kamyondan sacilan AKPye muhur basili oylari gosteren.. Bir kamyon dolusu AKP muhurlu oy ne ise yarar? Neden zahmet edip hazirlamislar sence? Muzeye kaldirmak icin mi? Ben ne demisim : yaptiklari yapacaklarinin teminatidir. O zaman yaptiysa, bu zaman elli sefer yapar, cunki bu secim daha da kritik bir secim idi. Istersen sen kafani kuma gommeye devam edebilirsin tabii, o da senin secimin.
Zihniyet degisti, artik namaz kilmak yetiyor, ulkeye devlet adami degil, imam seciyoruz ya, calmak, ekonomiyi batirmak, ulkeye terorist doldurmak iktidar olmaya engel degil, yeter ki her cuma bir Bakara okusunlar..
Her cuma bakara okumak mı zorunuza gitti?
İşte sen böyle dedikçe,dinle aram yok benim dedikçe sana dinsiz diyenede karşı çıkmıcaksın kusura bakma.
Saldırılarını din üzerinden yürütme.
Bu adam içki masalarından kalkmayan barlarda gezen adam olsa sesiniz çıkmazdı dimi? O ayyaş kafayla nasıl ülke yöneticek diye sorgulamazdınız..
Yetti artık şu kuranı namazı dilinize doladığınız.hala hazmedemediniz şunu.
Yok hastaymış kansermiş ölücekmiş.
Bi kanser hastası nasıl o tempoya dayansın.o adam devlet için millet için 2 3 saat uyku uyuyor sadece.
Yalanla iftirayla yürümüyor bu işler bak.mış mış miş mişleriniz işe yaramadı.muharremin dediği gibi yendi de yendi yendi de yendi...
Yaşınızın olgunluğunu yorumlarınızda da görelim lütfen.saygı duymayı öğrennmek için geç kalmış sayılmazsınız
@Mune din üzerinden saldırı yapmak kurallara aykırımıydı?
Aylarca milleti hile olabilir diye gazlarsan, böyle inandiramazsin işte. Yazık valla.
Hile olduğun inanıyor ama demiyor ki koskoca muhalefet, hile yapılması karşısında neden aciz. Sizin bu kadar net gördüğünüz (!) Hileyi partiniz engelleyemiyorsa, o zaman hiç girmesin bu işlere.
CİMER 'e şikayet ettim kendisini.
Güzelce açıklama yapar...
Dinsiz mi????Her cuma bakara okumak mı zorunuza gitti?
İşte sen böyle dedikçe,dinle aram yok benim dedikçe sana dinsiz diyenede karşı çıkmıcaksın kusura bakma.
Saldırılarını din üzerinden yürütme.
Bu adam içki masalarından kalkmayan barlarda gezen adam olsa sesiniz çıkmazdı dimi? O ayyaş kafayla nasıl ülke yöneticek diye sorgulamazdınız..
Yetti artık şu kuranı namazı dilinize doladığınız.hala hazmedemediniz şunu.
Yok hastaymış kansermiş ölücekmiş.
Bi kanser hastası nasıl o tempoya dayansın.o adam devlet için millet için 2 3 saat uyku uyuyor sadece.
Yalanla iftirayla yürümüyor bu işler bak.mış mış miş mişleriniz işe yaramadı.muharremin dediği gibi yendi de yendi yendi de yendi...
Yaşınızın olgunluğunu yorumlarınızda da görelim lütfen.saygı duymayı öğrennmek için geç kalmış sayılmazsınız
@Mune din üzerinden saldırı yapmak kurallara aykırımıydı?